Harde ontlasting

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
linnieb
afbeelding van linnieb
26 feb 2012 - 12:23
Harde ontlasting

Hoi,
Ons zoontje (morgen 6 weken) heeft sinds vorige week harde ontlasting.
De eerste weken had hij 2 tot 5x ontlasting per dag en sinds vorige week 1x in misschien 36 uur en dat lijkt net klei, hard en kneedbaar.
Hij gilt en krijst dan alles bij elkaar en wordt vuurrood in z'n gezichtje :-(

Wij doen al 10cc meer water bij de voeding, maar helpt tot nu tot nog niet. Hebben jullie hier ervaring mee en wat hebben jullie er tegen gedaan?
Het is zo zielig om te zien als hij zoveel pijn heeft.

Sinds gister zijn we begonnen met johannesbroodpitmeel ivm het spugen. CB zei dat de ontlasting dan misschien ook wel beter zou gaan.

laur-1581899
afbeelding van laur-1581899
6 dec 2020 - 18:29

toen wij waren begonnen met johannesbroodpitmeel heeft onze dochter 3 dagen moeite gehad met poepen. Gelukkig werd het daarna vanzelf beter en raakte ze gewend aan de dikkere melk. Ik heb veel bruikbare tips gevonden op www.johannesbroodpitmeel.info. Probeer ook goed te doseren met de hoeveelheid poeder en melk.

Life-with-elias
afbeelding van Life-with-elias
24 mrt 2014 - 12:12

Hoi Suzanne, Wij zijn ook begonnen met Omneo-comfort. Men zegt dat dat 2 weken duurt maar bij ons ventje hadden we binnen een week resultaat.....Klik hier voor meer...ik hoop dat we je in de toekomst met meer kunnen helpen...wij gaan nu het doorslapen tackelen...:S ohoow !!

linnieb
afbeelding van linnieb
5 mrt 2012 - 14:46

Hoi Suzanne,
Zijn zaterdag morgen begonnen met Omneo en ook krijgt hij nog JBPM. Vraag me alleen af hoelang ik het de tijd moet geven voordat er verbetering inkomt.
Hoelang heeft het geduurd voordat het bij jullie zoontje hielp?

Suzanne74
afbeelding van Suzanne74
5 mrt 2012 - 14:27

Hoi Linnie,

Toch zou ik je aanraden het adviesvan de huisarts op te volgen. Wat ik in mijn vorige bericht nl. vergat te vermelden, is dat wij andere voeding zijn gaan geven. In eerste instantie Omneo van Nutrilon, maar omdat dat zo vreselijk duur is zijn we overgestapt op het huismerk van Kruidvat, versie Extra Care (gele verpakking). Zelfde werking als Omneo, maar wel 5 euro per pak goedkoper. De eiwitten in die voeding zijn in kleinere stukjes "geknipt", zodat ze gemakkelijker verteerbaar zijn. Voor ons zoontje werkt dit prima, we geven nu de opvolgmelk Extra Care. Zelfde voedingswaarde, zelfde vitaminen, mineralen etc. als in gewone voeding, dus je kind komt niets tekort. Met de lactulose zijn we gestopt toen ons zoontje ongeveer 6 maanden was, door de bijvoeding verliep de ontlasting ineens een stuk gemakkelijker. We geven nog wel JBPM ivm het spugen, maar ook dat is bijna geheel afgebouwd.
Ten slotte: hoewel ik in eerste instantie niet zo kapot was van middeltjes als lactulose, ben ik toch blij dat we dat gebruikt hebben. Ik kon het niet meer aanzien dat ons zoontje elke keer zo'n pijn had.

Groetjes en sterkte,

Suzanne

linnieb
afbeelding van linnieb
2 mrt 2012 - 15:32

Hoi Suzanne,
Ik heb geloof ik toch echt te vroeg gejuigt. Ging een paar keer goed, maar nu heeft hij er weer moeite mee. :-(
Huisarts adviseerde om op andere voeding over te gaan, maar zolang zijn we nog niet met JBPM bezig, is het dan wel verstandig om al over te gaan op andere voeding. Lijkt mij dat er dan te veel/vaak verandering in voeding is voor ons mannetje.

Suzanne74
afbeelding van Suzanne74
2 mrt 2012 - 15:23

Ellendig he, als je kind er zo'n last van heeft. Mijn zoontje, nu elf maanden, heeft er ook heel veel last van gehad. We hebben hem lactulose gegeven. Dat kun je zo bij Kruidvat etc kopen zonder doktersrecept, maar het kan geen kwaad om even met de huisarts te overleggen, mocht je nog iets ander willen proberen. Fijn dat het bij jouw kindje inmiddels weer beter gaat. KBPM kan inderdaad helpen, het zijn vezels en die bevorderen de darmwerking. Sommige kinderen gaan er ontzettend van aan de diarree, bij weer andere kinderen werkt het juist verstoppend. En bij sommigen doet het niets voor de ontlasting, zoals bij mijn zoontje ;-). Maar bij hem gebruikten we het tegen het spugen, en daar werkte het juist wel goed. Hoe dan ook, het is goed gekomen, zowel bij mijn zoontje als bij jouw kindje, dus iedereen blij. (en ja, het is ongelofelijk dat je zo blij kunt zijn met een volle, stinkende poepluier! Wie had dat gedacht?!)
Groetjes, Suzanne

linnieb
afbeelding van linnieb
29 feb 2012 - 08:36

Hoi Amanda en Babyluck,

Hij poept nu gelukkig weer elke dag :-) Hoe blij kan je zijn met poepluiers hihi.
Olijfolie durf ik eigenlijk niet te geven. Ben zo bang dat hij dan weer gaat spugen.

Naar mijn idee werkt Johannesbroodpitmeel wel, want sinds we dat gebruiken, heeft hij weer meer ontlasting en heeft er minder moeite mee. (of het is toeval dat kan natuurlijk ook) Ik gebruik maar 1 schepje JBPM, probeer het eerst met 1 ipv 2 schepjes. Misschien dat het bij de ene baby juist verstoppender werkt en bij de ander niet.

babyluck
afbeelding van babyluck
28 feb 2012 - 21:22

juist NIET ! die johannesbroodpitmeel maakt de boel erger :( erg dom van het CB !
Ik zou naar je HA gaan ws krijg je lactulose
liefs Ineke en Lisa x
Amanda89
afbeelding van Amanda89
28 feb 2012 - 08:03

Hoi.
Wij hebben dat ook gehad met onze zoon toen hij een week of 5 was. Hij poepte op den duur helemaal niet en zijn toen naar de ha geweest. Die heeft toen iets gegeven wat we in zen mondje moesten spuiten. (met zo'n klein plastic spuitje)
Binnen een week was het helemaal goed. Ik heb alleen geen idee hoe het heet.
Als hij nu nog wel is last heeft van moeilijke ontlasting doen we een beetje olijfolie in zijn drinken. Dat mag je al heel vroeg geven, maar dan moet je wel de neutrale hebben.
Als hij er echt last van heeft zou ik zoizo even langs de ha.
Succes ermee
Liefs Amanda