Dilemma! Opname ziekenhuis of neocate

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
B.
afbeelding van B.
2 okt 2017 - 22:37
Dilemma! Opname ziekenhuis of neocate

Ons dochtertje van drie maanden heeft al van begin af aan moeite met voeding en slapen. Sinds de voeding wordt ingedikt spuugt zij nauwelijks meer maar ze blijft onrustig en kan met name overdag helemaal niet in slaap komen. De nachten gaan iets beter maar niet heel goed. Ze krijst een aantal keren per dag flink tijdens en na de fles maar niet altijd! Ze heeft altijd diarree en soms stinkt haar ontlasting enorm. Inbakeren heeft niet geholpen. We hebben de pepti voeding twee weken geprobeerd wat direct vier dagen verbetering gaf. Ook verdween de uitslag op haar wangen, echter na vier dagen weer krijsen bij voedingen en niet kunnen slapen. Kinderarts acht de kans klein dat het een koemelkallergie is omdat ze dan op ALLE flessen zo heftig moet reageren. Aan maagzuur remmers doen ze niet omdat dit ivm bijwerkingen niet meer het protocol is zolang ze wel groeit. Nu de keuze voor opname ter observatie of eerst nog de volledig koemelk vrije voeding proberen (neocate).....

B.
afbeelding van B.
3 okt 2017 - 10:37

Bedankt voor je reactie Lieke. Ik heb vanmorgen al moeten doorgeven wat ik ging doen en heb er inderdaad voor gekozen om nog een keer van voeding te veranderen. Had ze gisteren al wel gezegd dat ik er bij een eventuele opname bij blijf, is inderdaad tegen het protocol in, maar laat haar daar niet alleen. Nu maar hopen dat de voeding wat gaat helpen. Reflux doen ze niets mee. Hebben alle baby's werd mij gezegd, de ene meer last dan de andere en alleen als ze niet goed groeien schrijven ze nog maagzuur remmers voor....Wel apart, een paar jaar geleden gingen ze daar nog heel anders mee om.

lieke1989
afbeelding van lieke1989
3 okt 2017 - 09:03

Ik zou opname zeker vermijden. Vaak gaan kindjes dan in een huilbabyprotocol wat betekend dat je er niet bij mag blijven en ze je kindje "gecontroleerd" laten huilen wat niks anders is dan laten huilen huilen en huilen en aleen oppakken voor een verschoning of voeding die op de klok gaat en geen seconde eerder. En het er niet bij blijven is dan omdat ze denken dat je baby onrustig is door jou en niet door een allergie. Dus ik zou in de thuissituatie van voeding veranderen en mocht opname nodig zijn zou ik zwart op wit met handtekeningen willen zien dat dit een opname is om allergie en/of reflux uit te sluiten of vast te stellen en dat je 24/7 er bij blijft en anders geen opname wil.