Darmkrampen/overstrekken

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Maaikje28
afbeelding van Maaikje28
3 mrt 2019 - 10:21
Darmkrampen/overstrekken

Hoi allemaal,
Even mn verhaal met jullie delen want word er toch wel moedeloos van en benieuwd naar ervaringen en/of tips.

Ons zoontje is met 37 +2 geboren. Wilde eerst BV proberen maar hij snapte niet hoe hij moest drinken. Toen 2.5 week afgekolfde melk gegeven dit ging goed.

Daarna overgestapt op hero baby. Leek goed te gaan, flesjes werden opgebouw. Tot dat ineens hij constant na iedere fles overstrekte, steeds slechter ging drinken en ook zn flessen heel onrustig drinkt.

In overleg met huisarts en gestart met nutrilon pepti. Hier werd het alleen nog maar erger mee.

Toen verwijzing naar de kinderarts. Gestart met omeprazol. 5 mg deed niks, toen opgehoogd naar 10 mg. Hij rook eerst zuur uit zn mondje dit was weg en ook het vele wegslikken was weg.

Maar onrustig de fles drinken en overstrekken bleef. Toen met neocate gestart. Dit leek 2 weken goed te gaan. Dronk veel rustiger, niet meer aan het verkrampen. we verdikken de voeding trouwens met jhbpm, kunnen niet zonder.
Na die 2 weken begon hij ineens weer veel minder te drinken en weer veel last.

Toen ziekenhuis opname. Heb daar een schema gekregen voor een vast dagritme en gaven geen nachtvoeding. Zagen af en toe wel overstrekken maar niet vaak.

Nu weer thuis ging het ook goed tot nu.. ik vind dat hij weer meer gaat overstrekken tijdens fles drinken.
Gebruik bonusan als probiotica.
Heb het idee dat hij onwijs veel darmkrampen heeft.
We mochten stoppen met omeprazol maar bij proberen te halveren was ie al erg onrustig en veel huilen.

Voor krampjes in nood gebruik ik ook wel is cinababy. Maar dat doet niet veel heb ik t idee.
Iedere keer bij ophogen vd melk krijgt ie meer krampen . Nu is hij vandaag 15 weken en zou je toch denken dat de krampen wel w afnemen.

snachts slaapt hij onrustig. komt een keer voor voeding maar is meestal rond 0500 wakker. met speentje te troosten valt hij weer in slaap. max 45 min.

Ben een beetje ten einde raad.
Zijn darmen maken ook erg veel geluid.

Hebben jullie ervaring met bronwater? wij doen nu uit de kraan en dan koken. als het afgekoeld is opwarmen in de magnetron.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Groetjes

ll_roelofs
afbeelding van ll_roelofs
5 mrt 2019 - 21:42

Hoi Maaikje28,
Wat vervelend om te horen dat je zoveel problemen hebt met de voeding van je kindje.
Zo te horen heb je al het nodige geprobeerd. Misschien dat je kindje toch een allergie heeft voor iets wat in de melk zit maar wat je ook probeert lijkt het na een tijdje niet te helpen. Misschien kun je het dan niet zoeken in de melk maar is er iets met zijn darmpjes aan de hand?
Ik zelf had bij mijn dochter heel veel last van reflux, kon mijn dochter niet wegleggen na voedingen en inderdaad ook overstrekken of juist heel erg opbollen. Ook veel last van krampjes.
we hebben eerst andere flessen genomen omdat we dachten dat het zou helpen, dit deed een beetje. om een ang verhaal kort te maken, uiteindelijk zijn we naar een chiropractor gegaan die ook baby's behandelde en zij heeft onze dochter nu 4x behandeld en ze is zo goed als af van de krampjes en reflux! geeft af en toe nog een mondje terug maar normaal. Ik kan het aanbevelen!
succes ermee