Darmkrampen/overstrekken

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Maaikje28
afbeelding van Maaikje28
3 mrt 2019 - 10:21
Darmkrampen/overstrekken

Hoi allemaal,
Even mn verhaal met jullie delen want word er toch wel moedeloos van en benieuwd naar ervaringen en/of tips.

Ons zoontje is met 37 +2 geboren. Wilde eerst BV proberen maar hij snapte niet hoe hij moest drinken. Toen 2.5 week afgekolfde melk gegeven dit ging goed.

Daarna overgestapt op hero baby. Leek goed te gaan, flesjes werden opgebouw. Tot dat ineens hij constant na iedere fles overstrekte, steeds slechter ging drinken en ook zn flessen heel onrustig drinkt.

In overleg met huisarts en gestart met nutrilon pepti. Hier werd het alleen nog maar erger mee.

Toen verwijzing naar de kinderarts. Gestart met omeprazol. 5 mg deed niks, toen opgehoogd naar 10 mg. Hij rook eerst zuur uit zn mondje dit was weg en ook het vele wegslikken was weg.

Maar onrustig de fles drinken en overstrekken bleef. Toen met neocate gestart. Dit leek 2 weken goed te gaan. Dronk veel rustiger, niet meer aan het verkrampen. we verdikken de voeding trouwens met jhbpm, kunnen niet zonder.
Na die 2 weken begon hij ineens weer veel minder te drinken en weer veel last.

Toen ziekenhuis opname. Heb daar een schema gekregen voor een vast dagritme en gaven geen nachtvoeding. Zagen af en toe wel overstrekken maar niet vaak.

Nu weer thuis ging het ook goed tot nu.. ik vind dat hij weer meer gaat overstrekken tijdens fles drinken.
Gebruik bonusan als probiotica.
Heb het idee dat hij onwijs veel darmkrampen heeft.
We mochten stoppen met omeprazol maar bij proberen te halveren was ie al erg onrustig en veel huilen.

Voor krampjes in nood gebruik ik ook wel is cinababy. Maar dat doet niet veel heb ik t idee.
Iedere keer bij ophogen vd melk krijgt ie meer krampen . Nu is hij vandaag 15 weken en zou je toch denken dat de krampen wel w afnemen.

snachts slaapt hij onrustig. komt een keer voor voeding maar is meestal rond 0500 wakker. met speentje te troosten valt hij weer in slaap. max 45 min.

Ben een beetje ten einde raad.
Zijn darmen maken ook erg veel geluid.

Hebben jullie ervaring met bronwater? wij doen nu uit de kraan en dan koken. als het afgekoeld is opwarmen in de magnetron.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Groetjes

jose-1467476
afbeelding van jose-1467476
1 apr 2020 - 15:22

Hallo,

Mijn zoontje is nu 10 weken oud. Ook een heel gedoe betreffende darmkrampen en reflux. Ben bij de osteopaat geweest 1 keer nu en dat heeft wel iets geholpen, binnenkort nog een keer terug. Laatste week was echt drama met hem qua spugen en krampen. Ook heeft hij veel spanning in zijn lijf en met slapen was het ook geen succes. Ik ben magnesiumolie van zechsal gaan gebruiken door op zijn voeten te masseren. Na 1 dag spuugt hij niet meer en slaapt hij een stuk beter. Ook merk ik dat de krampen een stuk minder zijn. Ideaal aan de olie is dat mocht je per ongeluk teveel gebruikt hebben dan wordt het door het lichaam vanzelf afgevoerd omdat het een lichaamseigen stof is. Eventueel kan je als moeder en bij borstvoeding het zelf ook gebruiken dan komt het via de melk ook bij de baby alleen dan in mindere mate. Eventueel is er ook badzout van te koop waardoor de baby dus echt helemaal relaxed is na het badderen. De olie kan ook op de buik gemasseerd worden maar soms kan er een licht prikkelende reactie zijn van de olie dan is het aan te raden om het te mengen met water.

https://www.zechsal.nl/media/contentmanager/content/Sheet_Zechsal_en_kinderen.pdf

Hier een link naar de website en info.

Hopelijk help ik met deze tip ook andere ouders. Als zo’n kleintje alles bij elkaar schreeuwt van pijn door ongemakken gaat het door merg en been.

Ik gebruik trouwens 3 sprays voor 6 kg lichaamsgewicht. Het is ook een beetje op gevoel denk ik. Ik verspreid het gebruik ook over de dag dus met een 1x spray op de beiden voeten inmasseren. Dat 3x per dag. Bij heftige krampen heb ik het op de buik gesmeerd vermengd dus met water.

tess-1403033
afbeelding van tess-1403033
8 mei 2019 - 08:39

Hi,

Onze zoon heeft het zelfde alles al geprobeerd andere voeding andere fles liggend voeden zittend voeden niks werkt.
Wij gebruiken sinds kort jbpm van het merk tammi dit lijkt wel iets te helpen in combinatie met hero en infacol.
Sinds vorige week ook gestart met probactiol. Ook geef ik hem niet meer dan 120ml voeding in een keer je kan beter meerdere kleine beetjes geven is beter voor ze buikje dan ineens heel veel. Is wat meer voeden maar als je baby daardoor rustiger is, is dit voor jou ook prettiger. Ook lopen wij bij een osteopaat dit helpt hem ook goed. Eventueel kan je babymassage nog proberen.
Verwacht geen wonderen maar de krampjes zijn bij ons wat afgenomen.

Selina1309
afbeelding van Selina1309
2 apr 2019 - 08:32

Mijn dochter is nu 1 maand en geboren met 41 weken.

Ze had ook heel erg last van darmkrampjes en verborgen reflux.
Geef zelf borstvoeding (afgekolfd)
Eerst met johannesbroodpitmeel geprobeerd, matrasje schuin gelegd, andere flesjes etc.
Dit hielp allemaal niet.
Afspraak gemaakt bij osteopaat.
Heb er een compleet ander kind door gekregen.

Van voeding, anderhalf uur krijsen (niet huilen maar echt krijsen van de pijn van krampjes) en een half uurtje slapen voordat het weer van voor af aan begon (ook in de nacht) naar nu een kind wat bijna gelijk in slaap valt na de voeding en rustig 3 a 4 uur slaapt! Wat een verademing (en tevens ook goede nachten nu)

Door de gecompliceerde bevalling zat alles in haar lijfje vast. Haar middenrif (waardoor ze continu de hik had), haar lever had t zwaar (vanwege meconium in vruchtwater en daarna nog antibiotica ivm 40 Gr koorts geboren worden) en haar hoofdje zat ook goed vast (door het halen met vacuümpomp)
Osteo heeft alles goed los gemaakt en met (vooralsnog) een super resultaat.

Haar krampjes zijn bijna helemaal weg. De verborgen reflux al goed verminderd, maar is hardnekkig probleem.

Volgende week weer terug, maar ik heb goede hoop dat dit allemaal (blijvend) werkt.

En dat is wel fijn, want heb liever nog geen medicatie in dat kleine lijfje. Als dit niet hielp dat waren we uiteraard wel daar op uitgekomen, want je laat je kleine ook geen pijn lijden, maar ik ben hier nu zo blij mee! (Kan ook komen door de goede nachtrust nu)

Afijn, het is een heel verhaal geworden zo, maar hopelijk heb je er wat aan.

ll_roelofs
afbeelding van ll_roelofs
5 mrt 2019 - 21:42

Hoi Maaikje28,
Wat vervelend om te horen dat je zoveel problemen hebt met de voeding van je kindje.
Zo te horen heb je al het nodige geprobeerd. Misschien dat je kindje toch een allergie heeft voor iets wat in de melk zit maar wat je ook probeert lijkt het na een tijdje niet te helpen. Misschien kun je het dan niet zoeken in de melk maar is er iets met zijn darmpjes aan de hand?
Ik zelf had bij mijn dochter heel veel last van reflux, kon mijn dochter niet wegleggen na voedingen en inderdaad ook overstrekken of juist heel erg opbollen. Ook veel last van krampjes.
we hebben eerst andere flessen genomen omdat we dachten dat het zou helpen, dit deed een beetje. om een ang verhaal kort te maken, uiteindelijk zijn we naar een chiropractor gegaan die ook baby's behandelde en zij heeft onze dochter nu 4x behandeld en ze is zo goed als af van de krampjes en reflux! geeft af en toe nog een mondje terug maar normaal. Ik kan het aanbevelen!
succes ermee