Bumbo, wel of niet goed?

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
sistersong
afbeelding van sistersong
5 apr 2013 - 10:37
Bumbo, wel of niet goed?

Mijn zoon is nu 6 maanden en zitten is helemaal de bom!

Bij het kinderdagverblijf vindt hij het fantastisch om in een Bumbo te zitten

Nu twijfel ik of ik er eentje zal aanschaffen, want goedkoop zijn ze niet.

Mijn vragen zijn:

  • Hebben jullie ervaringen met Bumbo?
  • Tot welke leeftijd zijn ze geschikt? (zou zonde zijn als hij er nog maar een maandje lol aan beleefd)
  • Zijn ze veilig?
  • Iemand een tip voor een goedkoop (maar net zo degelijk) alternatief?

Alvast bedankt voor je reactie.

Gretha
afbeelding van Gretha
26 apr 2013 - 11:21

in dat uur ( echt niet elke dag hor. maar meer om aan te geven dat hij het zelf die tijd vol houdt) oftewel in de tijd da thij zit, zit hij te spelen, met mij, zn zusje, met speelgoed. of eet een koekje of drinkt uit zn tuitbeker etc. kijkt gewoon rond. maar is tevreden en vind het leuk. lastig om het natuurlijk in een paar woorden uitgelegd te krijgen ;)

de bumbo lijkt me ook zeker wel handig voor jonge kindjes hoor :) ik heb nu eenmaal beweeglijke kids. hij wil kruipen enz. kan ook wel lekker rustig zitten in zn kinderstoel. ik zie vooral het voordeel dat je m makkelijk mee kan nemen en maar weinig ruimte inneemt. ideal :) en dat ze er vrij vroeg in kunnen zitten. maar voor mn zoontje zou het vanaf 6/7 mnd al geen meerwaarde meer hebben.. maar dat is voor elk kind anders natuurlijk!!

eten geven wij in de kinderstoel. we hoeven dus niet te bukken. we hebben een kinderstoel van ikea, die kan uit elkaar en dan dus ook mee in de atuo. toen hij kleiner was met een handdoek erchter maar toen hij goed zelf kon zitten gewoon zo erin. gaat prima.

maar zoals ik al zei, elk kind is anders en elke ouder ook :) doe wat bij jou en je kind past. dan is het meestal gewoon goed !! :)

Lilypie First Birthday tickers

sistersong
afbeelding van sistersong
26 apr 2013 - 10:42

Ik heb het toch maar gekocht en dan gelijk met zo'n tray erbij.

 

Had ik veeeeeeeeeeeeeeeeeeel eerder moeten doen.

 

Ik snap de twijfels of het wel verstandig is om een kind die niet kan zitten in een zit positie te "drukken". Ik heb het nagevraagd bij een kinderarts en die zei dat zo'n stoeltje je kind niet laat "zitten" (waarbij bij de dus de onderrug belast wordt als de spieren er niet sterk genoeg voor zijn" maar de baby meer in een soort kommetje laat liggen. Veel minder belastend.

Wel gaf hij aan dat je altijd je baby in de gaten moet houden. Gaat hij/zij veel zwaaien, zakken of vertoont hij/ziij ander gedrag dan normaal = eruit halen. En niet langer dan 20-30 minuten.

 

Mijn zoon is helemaal dol op zijn Bumbo. Ook al kan hij nu, met 7,5 maand best zelf zitten, is zo'n Bumbo nog steeds erg leuk.

We gebruiken het met eten. Dan zetten we hem op de eettafel (mag eigenlijk niet maar ik vind het wel veilig) en zo kan hij heel goed mee genieten, hoeven wij niet gebukt eten te geven en hij zit naar mijn mening veel stabieler in de Bumbo dan in het Stokke kinderstoeltje.

 

Ook onder de douche is het een giller. Ik had gehoord van het kinderdagverblijf dat je het ook in bad kunt gebruiken. Dat gaat niet want de Bumbo drijft. Maar onder de douche vindt hij het fantastisch, want hij kan lekker zijn handjes gebruiken.

 

Verder is het stoeltje heel makkelijk en goed schoon te maken, makkelijk mee te nemen, niet zwaar en erg stevig.

 

Ik had het echt veel eerder moeten aanschaffen.

 

Als het straks mooi weer is kan hij mooi in de Bumbo in de tuin.

moilightning
afbeelding van moilightning
26 apr 2013 - 09:49

dus he tis niet van zet maar neer en laat maar zitten maar hij vond het echt leuk

Zoals ik het lees, is het dus wel zet maar neer en laat maar zitten! Want dit schrijf je zelf. Jij zet hem neer en laat hem zitten toch? Ookal vind hij dat reuze leuk, afgezien daarvan vraag ik  af of dat het wel goed is. Dat is iets anders. Ieder kind is anders dat heb ik zelf ervaren met mijn twee kids. Mijn dochter was ook al veel sneller sterker in haar benen etc dan mijn zoontje nu. Maar zolang mijn kinderen nog niet uit zichzelf konden gaan zitten heb ik zo nooit zomaar een uur neergezet om ze te laten zitten. Nu is dit ieder voor zich! Als ze je het advies geven op het cb om je kind niet langer dan een kwartiertje in de bumbo te zetten...dan is dat toch ook een tijd?! Prima toch! Volg je gevoel!! 

Gretha
afbeelding van Gretha
26 apr 2013 - 09:34

pas als hij zelf kan gaan zitten ??

mn zoontje is nu ruim 9mnd.. kan nog niet zelf gaan zitten, maar is wel enorm sterk in zn spieren (niet alleen mijn mening ook van fysio en kinderarts dus geen verzinsel oid om mn verhaal te sterken). met 6 mnd gewoon p de grond gezet op boxkleed met voedinskussen erachter binnen een week zat hij zelfstandig hierdoor (blijven zitten dus en niet gaan zitten). met 7mnd kon hij makkelijk een uur zitten als hij zich vermaakte. hij si een enorme slaper, met zn 9mnd nog 3 slaapjes soms 4 en slaapt snachts ook 11uur. hij geeft het erg goed aan als hij moe is. dus he tis niet van zet maar neer en laat maar zitten maar hij vond het echt leuk

dus waarom maar 10 minuutjes zitten als een kind het evt langer kan ? waarom pas langer zitten als ze zelf kunnen gaan zitten ?? ik snap dat even niet... ??

natuurlijk moet je naar je kind kijken en neit zomaar een uur neerzetten!! dat beweer ik ook absoluut niet! maar kijk naar je kind. kan een kind het lichamelijk aan en vind een kind het leuk?!

maar je hoeft er niet van te voren een tijd aan te geven. kijk gewoon per x wat wel of niet kan. gister zoontje ook nog fruithap van mn schoot gegeven omdat hij even niet in  kinderstoel wou (of ja dan was de aandacht overal behalve bij de lepel :p) prima toch. t hoeft niet altijd zwart wit te zijn en tzelfde te gaan.

Lilypie First Birthday tickers

MarieBos
afbeelding van MarieBos
26 apr 2013 - 02:35

Ik ben gisteren bij het consultatie bureau geweest en heb daar overleg gehad met de verpleegkundige over de bumbo. Zolang het kind zijn hoofje goed recht kan houden is zitten geen probleem, of dit nu zitten op de bank is of in de bumbo. De bumbo is namelijk zo gevormd dat het geen enkel probleem is voor het gestel van de baby, ookal is deze pas 8 wkn oud. Wel adviseren ze de kleine niet langer dan een kwartier te laten zitten, ongeacht waar ze zitten. Wel moet je er ten alle tijden bij blijven voor het geval de baby moe word en zijn hoofdje niet meer recht kan houden. Wel is het natuurlijk afhankelijk van de sterkte van het kind maar tegen mij werd gezegd:

Uw kind is pas 9 wkn oud maar loopt lichamelijk zeker een maand voor, hij is heel sterk in zijn spieren en gewrichten en het kan zodoende zeker geen kwaad om hem lekker te laten zitten in de bumbo! Rechtop in een wipstoel of op de bank is net zo goed of net zo slecht voor hem en als hij graag wat meer bewegingsruimte wil is de bumbo zeker een aanrader, maar niet langer dan een kwartier!

moilightning
afbeelding van moilightning
25 apr 2013 - 09:41

Ik vind persoonlijk deze stoeltjes wel goed maar niet om ze al te gebruiken voor zon jonge kinderen!! Ik lees hier 8 weken!!! Waar gaat dat over? Deze kindjes mogen absoluut nog niet zitten!! Mijn mening is: pas als een kind uit zichzelf kan gaan zitten kunnen ze het pas echt! Voor die tijd zijn de spieren in de rug nog niet goed geneog ontwikkeld en te zwak. Bij mijn twee kinderen heb ik altijd een kussentje in de wipper gelegd zodat ze wat meer konden zien. Ik heb zon soort stoeltje nooit gebruikt omdat ik mijn kids vanaf ongeveer 7 mnd ( PAS DAN!!) de fruithap gewoon even in de kinderstoel heb gegeven. Maar ook dan merk je al dat ze nog niet eens zo lang kunnen zitten. Natuurlijk verschilt het per kindje omdat de ene al eerder kan zitten als de ander. Maar mijn advies: zolang hij of zij nog niet uit zichzelf kan gaan zitten ben er dan voorzichtig mee want het is gewoon niet goed voor de rug.   Jou zoontje van 6 mnd zou er gerust al even 10minuutjes in kunnen zitten voor een hapje ofzo. Zelf gebruikte ik hier liever de kinderstoel voor omdat onze kleine man van nu 10mnd zich er dan helemaal bij vind horen. Mijn zoontje kruipt, staat en zet pasjes langs de bank etc dus hij zou niet meer in de Bumbo willen denk ik. Succes

DaphHooi
afbeelding van DaphHooi
18 apr 2013 - 22:25

Zelf geen ervaring met de Bumbo.. Maar kennissen om mij heen wel.. De stoeltjes zijn inderdaad handig, ook voor als je ergens anders bent en je je kleintje een fruithapje of iets dergelijks moet geven.. Maar wat @Mowgli al aangeeft ligt het puur aan de bouw van je kindje hoelang je het stoeltje kan gebruiken.. Ik ben nu zelf aan het kijken voor een ander alternatief waar mijn kleine ook langer in kan zitten.. Op babydump een handige stoel gevonden die je tevens ook kan verhogen naar tafelhoogte en waar je (denk ik) langer plezier van hebt. http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=40350&groep_id=1565&merk=18430                                                                                                                                                 

J1nneke
afbeelding van J1nneke
18 apr 2013 - 09:12

Geen idee of het handig is, maar als je op marktplaats kijk thttp://www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/overige-kinderen-en-baby-s/m667756201-bumbo-babystoel.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr#

hoef je het volgens mij niet voor de prijs te laten

 

Succes

 

MarieBos
afbeelding van MarieBos
18 apr 2013 - 00:05

Ook ik ben er hard over aan het nadenken! Mijn zoontje wil er graag bij zitten met zijn 8 weken oud, hij zet een keel op als hij dingen niet kan zien! met een kussen in de rug ofzo wringt hij zo dat hij uiteindelijk toch ligt en dan weer een keel op zet van heb ik jou daar! Een paar handen vrij zou af en toe wel eens fijn zijn, zeker als er visite is! Maar ook de prijs houd me tegen!

Nina23
afbeelding van Nina23
17 apr 2013 - 22:07

Zelf nooit gebruikt maar een vriendin van mij vond het dé oplossing voor onder de douche.

Mowgli
afbeelding van Mowgli
17 apr 2013 - 21:34

Bumbo stoel is op zich handig, en kan totdat het kind er zelf er niet meer in wil zitten of er te groot voor wordt en er niet meer in past omdat de benen er bijv. te dik voor zijn, ze zitten er makkelijk in. Het verschilt per kind hoe lang diegene er in kan blijven zitten qau leeftijd. De één is er sneller aan toe om uiteindelijk zelfstandig te zitten, en de ander heeft wat langer ondersteuning nodig. (als je bijv. niet altijd tijd heb om zelf er bij te zitten om kind te ondersteunen omdat het nog niet voorledig kan blijven zitten) Bumbo stoeltjes zijn wel zacht en er kan evt. ook een speciale bumbo plankje opgezet worden zodat het kind ook speelgoed voor zich kan hebben waarmee ze kunnen spelen.

dineke en angie
afbeelding van dineke en angie
5 apr 2013 - 12:00

ik heb er geen ervaring mee maar dit ziet er leuk uit! tot 14 maanden te gebruiken en altijd nog leuk voor als je nog en kindje krijgt

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers

 

 

Gretha
afbeelding van Gretha
5 apr 2013 - 11:04

misschien is via marktplats handiger ?

de meeste kinderen leren tussen de 6 en 9 md wel zelfstandig zitten. evt voedingskussen of iets anders zachts erachter (en bijv boxkleed om op te zitten) dus in principe gebruik je m maar kort behalve als hij erg onstevig zit dan misschien langer..

heb er zelf geen ervaring mee maar idd wel gezien door de ramen van t kdv waar ik 2x per week langskom als ik dochter naar psz ernaast breng ;)  ziet er wel heel handig uit!!

Lilypie First Birthday tickers