Baby 12 weken ontzettend druk.

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Esrich
afbeelding van Esrich
17 okt 2012 - 15:38
Baby 12 weken ontzettend druk.

Hallo allemaal!

Ik zal me eerst even voorstellen, aangezien ik nieuw ben op dit forum. Mijn naam is Esther en ben sinds 30 juli de trotse moeder van een prachtige dochter, Elin.

Ondanks onze dochter een prachtig kindje is, is het moederschap een hele uitdaging waarbij ik soms te maken krijg met onzekerheden en vragen.

Elin is nu bijna 12 weken oud en wij vinden haar ontzettend bewegelijk en druk. Elin moesten we met 3 weken inbakeren omdat ze zichzelf telkens uit haar slaap hield doordat ze zichzelf sloeg, ook fladderde ze constand met haar armpjes en schopte ze met haar beentjes. Dit is iets wat ik haar ook vaak voelde doen in mijn buik. Helaas ben ik gestopt met het geven van borstvoeding omdat het na 10 weken niet meer liep. Nu geven we haar de fles en is ze ontzettend druk wanneer ze die krijgt. Veel maaien met de armpjes waardoor ze de fles vaak uit haar mond slaat wanneer wij hem niet stevig genoeg vast hebben. Ook wanneer je haar vast houd is ze ontzettend druk. Ze lijkt het niet fijn te vinden om op de arm te worden gehouden. Bij ons op de knieen liggen vind ze heerlijk en in de box liggen vind ze leuk. Ook het over de schouder worden gedragen vind ze prima.

Wanneer Elin in bed ligt gaat haar hoofdje constand heen en weer tot dat ze echt slaapt. Ze had een voorkeurshouding maar omdat we op tijd bij de fysio waren is dit al weer zo goed als verholpen. Bij het huilen overstrekt ze zich en dit is dan niet te corrigeren.

Wij vragen ons af of er meerdere ouders zijn die dit ervaren en weten of dit normaal is?!

Groetjes Esther.

Miemamo
afbeelding van Miemamo
27 okt 2012 - 13:05

Dit klinkt voor mij heel herkenbaar. Mijn kleine is inmiddels alweer bijna een jaar, maar iedereen zegt al vanaf het begin dat het een druk mannetje is. Hij heeft ook last gehad van reflux tot 9 maanden. Alles wegslaan e.d. deed hij ook, ook het trappelen enzo. In het ziekenhuis adviseerden ze hem klein te houden, liever in een wipper dan in de box of op een kleed, veel in de draagdoek (dat was ook de enige plek waar hij sliep de eerste 2 maanden na thuiskomst uit het ziekenhuis), en bij grote onrust ingebakerd voeden. Wij konden met 4 maanden niet meer inbakeren omdat hij zichzelf al op zijn buik draaide, maar dan niet terug kon rollen als hij vast zat. Het proberen klein te houden heeft hier in iedergeval niet geholpen. Ook vond ik het vaak zo geforceerd voelen.

Veel succes!

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
17 okt 2012 - 16:04

Ik weet niet of het volledig normaal is hoor, maar sommige dingen herken ik wel een beetje. Die drukte in algemene zin herken ik. Ons zoontje was vaak in de box helemaal hyper met met name zijn voetjes en we grapten vaak dat hij alvast aan het trainen was voor de tour de france. Bij het huilen overstrekte hij zich vaak ook, maar niet in het extreme weliswaar. Ons zoontje was gewoon erg driftig als hij graag zijn flesje melk wou, maar hij moest daar even op wachten aangezien borstvoedingsmelk niet in de magnetron warm gemaakt mocht worden. Dat was dan 10 minuten BRULLEN! 

 

Wat ik soms wel eens hier heb gehoord is dat de bevalling ook van invloed kan zijn op het wel/niet overstrekken. Meestal bij een keizersnede, een zware bevalling of een supersnelle bevalling. Volgens mij. Ik weet dat niet zeker, maar daar staat me vaag iets van bij. 

 

En verder viel het me hier op een gegeven moment erg op dat ons zoontje nou juist erg druk werd op het moment dat hij moe was. Je verwacht dat een baby dan nou juist minder reageert en gaat wrijven in de oogjes e.d., maar bij ons was het andersom. Iemand die hem niet goed kende zou zeggen dat hij nog lang niet weer hoefde te slapen, terwijl hij dan nou juist erg moe was. Heel typisch. :S

 

 

Je moet voor jezelf denk ik afvragen of jij het niet vertrouwd. Je gevoel is daar vaak wel juist in. Als je je er zorgen om maakt, dan kun je altijd het consultatiebureau vragen om advies.

 

Lilypie Third Birthday tickers