babies met (open) Urachus ??

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
29 sep 2010 - 20:53
babies met (open) Urachus ??

hey mama's,


Mijn zoontje van bijna 11 mndn heeft hoogst waarschijnlijk een open urachus ( een verbinding -fistel- van de blaas naar de navel) De kinderarts en de chirurg hebben nog geen fistel kunnen vinden via de echo maar door de symptomen die mijn zoontje heeft en alle andere onderzoeken die geweest zijn lijkt er geen andere optie te zijn.


Hij wordt ingepland voor een mri scan om alles duidelijk in beeld te krijgen en daarna wordt hij daaraan geopereerd om de fistel te verwijderen.


Ik ben er heel nerveus over ik vind alleen al de narcose voor de mri scan eng. En dan ook nog de operatie (weer narcose) en dan maar hopen dat er geen complicaties komen. Gewoon het idee dat jou kindje overgedragen wordt aan de chirurg en zo vind ik best eng.


Ik vraag me ook af hoeveel / of hij pijn zal hebben in zijn buik na de operatie.


Zijn er hier moeders met ervaringen met deze, of andere operaties bij zo'n kleine kindjes


melika40450.82125
sara-1249607
afbeelding van sara-1249607
20 feb 2018 - 22:23

 

Hallo Melika 

Ik zie dat dit een heel oud bericht is maar zou graag jou ervaring horen wat betreft de operatie  van jou zoontje . Mijn zoontje van 6 maanden heeft namelijk hetzelfde probleem ,een open urachus . Helaas is hier vrij weinig informatie of ervaringen over te vinden dus ik hoop dat ik via jou Iets meer te weet kan komen hoe jou ervaringen zijn wat betreft de operatie en het herstel hiervan.

Groetjes Sara

 

melika
afbeelding van Anoniem
2 nov 2010 - 22:43

vrijdag moet hij onder de mri scan, het wordt inderdaad met kapje gedaan en daarna pas via het infuus.


ben heel erg benieuwd hoe hij na de narcose is,en ook wat de uitslag is van de mri maar dat zal wel even duren denk ik.

danielle8
afbeelding van danielle8
28 okt 2010 - 23:08

Thies is geopereerd toen hij 10 maanden was. Hij

kreeg narcose via een neuskapje. Pas toen hij onder

narcose was kreeg hij een infuus.

Ook ik vond het heel vervelend om hem achter te

moeten laten.

Hij was na die tijd wel misselijk van de narcose.

Ik hoop voor jou dat het allemaal mee gaat vallen.Esther75
afbeelding van Esther75
4 okt 2010 - 11:14

Emma heeft wel een kapje over haar mond gekregen, maar volgens mij was dat zuurstof. Maar misschien ook niet hoor, ze heeft in ieder geval ook een infuus gekregen.

Laat je in ieder geval goed voorlichten, dat is voor jezelf al wat geruststellender.

Groetjes, Esther

melika
afbeelding van Anoniem
3 okt 2010 - 13:27

huh dat is vreemd, nou ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen. ben nog steeds nerveus trouwens haha. Ik krijg constant van die worst case scenarios in me hoofd terwijl het op zich niet zon gevaarlijk aandoening is wat hij (waarschijnlijk) heeft. En de operatie is vrij aan de oppervlakte direct onder de buikwand dus niet zo diep in de buik dus complicaties moeten hopelijk niet voor kunnen komen. Als ze tussen allerlei organen zouden moeten banen zou het natuurlijk gevaarlijker zijn...


Ik heb nog steeds niks gehoord van t ziekenhuis wanneer hij ingepland staat, ik wacht gespannen af. En dan moet ik ook nog afrijden 19 oktober maar hopen dat dat goed gaat met al die spanning

mamajob
afbeelding van mamajob
2 okt 2010 - 13:39

Hoi Melika,

Zou fijn zijn als je eindelijk weet wat er met dat naveltje

aan de hand is zeg.

Wat betreft die narcose, ik weet alleen dat Job als baby

ook een MRI heeft gehad en hij kreeg als narcose een

spuit met een of ander goedje in zn achterste ( soort

klisma zeg maar haha)

Hij deed er alleen niks op.

melika
afbeelding van Anoniem
30 sep 2010 - 21:56

Dankjewel dames!


@ esther, doen ze die narcose met een infuus? Ik kan me nog wel herinneren dat ik vroeger zon mondkapje kreeg waarin ik moest ademen en in slaap viel, wordt dat niet (meer) gebruikt?


Hij heeft laatst ook bloed moeten laten prikken dat was ook zon gedoe met het vinden van die adertjes in die kleine dikke armpjes. Krijgen we dat weer


Pff ik hoop hierna niet meer in het ziekenhuis te hoeven voor beide jongens heb wel even genoeg ziekenhuis gezien met die 2 ze hebben altijd wel iets moet k zeggen.


Nou bedankt in ieder geval voor jullie reacties, heel lief. Ik ben mezelf al moed aan t inpraten het zal hopelijk allemaal goed gaan (moet wel zal toch moeten gebeuren)


xxx

tjitske
afbeelding van tjitske
30 sep 2010 - 14:22

Melika, het zou wel fijn zijn wanneer je eindelijk weet wat je zoontje heeft!
Heb geen ervaring met operatie. Sterkte!

Esther75
afbeelding van Esther75
30 sep 2010 - 00:12

Melika, wat naar dat jullie niet precies weten wat er precies aan de hand is met je zoontje.

Ik heb geen ervaring met die aandoening of de operatie en de nasleep, maar mijn dochter is wel 3x onder narcose geweest, toen 5 maanden, 2 jaar en 3 jaar was. Tuurlijk is het eng om je kind "over te dragen'', maar weet dat ze in goede handen zijn. Jij of je partner mag bij het in slaap brengen zijn en je kan je kind vasthouden. Emma kreeg dan een infuus in haar hand met eest een pijnstiller en dan het narcosemiddel en ik zag haar dan gewoon wegzakken. Nog een dikke kus en ik werd weer naar buiten begeleid.

Na de operatie kon ik weer bij haar komen en dan werd ze weer langzaam wakker. Emma was er nooit echt naar van, maar ieder kind is natuurlijk anders (en iedere moeder ook).

Sterkte de komende tijd!

Groetjes, Esther