Autisme of niet?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mamavaneenprins...
afbeelding van Mamavaneenprinsenprinses
15 nov 2016 - 14:50
Autisme of niet?

Autisme of niet? Wie heeft er ervaring? Hallo allemaal, mijn zoontje word volgende maand 21 maanden en praat nog niet! Hij begrijpt wel bijna alles! Maar het praten lukt hem nog niet! Hij heeft wel zijn eigen taal (brabbelt veel ) maar nog niet echt woorden! İk merk wel dat hij het probeert! Daarnaast reageert hij niet op zijn naam als hij ergens mee speelt! İk moet 5x zijn naam roepen voordat hij omkijkt! Hij reageert wel als k zeg ... wil je een koekje? Of oooo kijk eens wie er is gekomen dan draait hij wel om en kijkt me aan. Maar als het alleen om zijn naam gaat vertikt hij het om om te draaien. Oogcontact gaat ook met moeite! Hij kijkt me aan wanneer hij daar zin in heeft. Nou ging ik op internet zoeken hoe of wat en kwam al snel op alle pagina's iets van autisme tegen! İk ben nu zo ongerust en leest van alles wat, dat ik me letterlijk gek maak! Wie heeft hier ervaring mee!? Bedankt alvast!

IN81
afbeelding van IN81
17 nov 2016 - 12:16

Mijn zoon is nu 27 maanden en praat nu net een beetje. Hij begrijpt inderdaad alles, maar als ik zijn naam roep heeft dat ook niet altijd zijn interesse (9 van de 10 keer niet). Woorden als auto, koekje, naar buiten, etc wel ;-) Daar kan hij zich waarschijnlijk een voorstelling bij maken en vind hij leuker dan zijn eigen naam... 

Ik heb nog nooit een seconde gedacht dat mijn zoon autisme zou kunnen hebben en denk dat nu ook na het lezen van jouw verhaal / vraag totaal niet. Op CB gaven ze aan dat kinderen rond hun 2e meestal tweewoords zinnen maken, maar dat jongens daar over het algemeen later mee zijn. Ook geen reden tot zorgen dus. Weet niet of je er iets mee kunt, maar ik herken vrij veel in jouw verhaal in gedrag van mijn zoon en ik heb niet het idee dat er iets aan de hand is. 

andr
afbeelding van andr
16 nov 2016 - 13:14

Ik dacht ook gelijk aan gehoor. Zou daar even naar laten kijken!

lili89
afbeelding van lili89
16 nov 2016 - 10:39

Vind het heel vroeg om te zeggen of het autisme is of niet. Een kind kan ook gewoon lekker eigenwijs zijn en niet willen reageren op zijn naam maar kan inderdaad ook komen zoals Breon zegt door uberhaupt slecht kunnen horen.
Het praten kan daar inderdaad ook door komen maar mijn broer was ook laat met praten en ging ook van brabbelen naar ineens hele zinnen. Alsof hij het eerst allemaal goed wou opnemen voor hij er zelf aan zou beginnen.
Als ik naar autisten in mijn klas kijk reageren die wel op hun naam en kijken mij ook gewoon aan. Helemaal een bekend persoon zouden ze geen moeite mee moeten hebben, die zijn voorspelbaar en vertrouwd.
Als je echt twijfelt zou ik het een met het CB of huisarts bespreken als ik jou was. Op het internet vind je veel te veel scenario's die je ongerust kunnen maken.

Breon
afbeelding van Breon
16 nov 2016 - 06:54

Op heeftmijnkindautisme.nl staat een checklist. Natuurlijk is dit geen diagnose, maar het kan je misschien een stapje verder helpen in het ontkrachten of bevestigen van vermoedens.
Het probleem zou echter ook veel simpeler kunnen zijn. Als je zoon niet praat en niet reageert zou hij een gehoor probleem kunnen hebben. Als je een taal niet hoort zul je hem ook niet kunnen aanleren. Als je vraagt of hij iets wil gooi je vaak wat enthousiasme in je stem waardoor hij wat hoger wordt. Misschien dat hij daarom wel reageert op de koekjes vraag? Wellicht zit ik ernaast, naar het was het eerste wat in me opkwam na je verhaal gelezen te hebben.