'appart haargroei?'

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Danielle20
afbeelding van Danielle20
2 mei 2010 - 14:01
'appart haargroei?'

Hallo allemaal.


Ik heb een zoontje van nu bijna 4maandjes en hij heeft in het midden van zijn hoofdje een streep, en aan de linkerkant van die scheiding heeft hij gewoon donkere haartjes en aan de rechterkant heeft hij lichte donshaartjes en die zijn door de zon nu zelfs bijna blond geworden!


Ik heb dit nog nooit gezien bij een kindje, het ziet er best 'appart' uit, aan de ene kant van zijn bolletje heeft hij haar en aan de andere kant bijna niet.


Hebben jullie ook kindjes die dit hebben/hadden? en dit komt toch niet veel voor? en weten jullie of dit bijgroeit of dat het misschien een 'afwijking' is?


Hoop snel wat te horen want ik weet echt niet wat dit is


Ga het de volgende keer zoiezo weer aankaarten op het cb. had dat ook gedaan toen hij nog maar net 2maandjes was maar toen zij die arts dat hij dit nog nooit gezien had en dat hij dacht dat dit wel bij zou groeien. maar z'n haartjes groeien wel gewoon maar die andere kant niet..Alvast bedankt!


Groetjes Danielle

Danielle20
afbeelding van Danielle20
2 mei 2010 - 18:26

Oké dat is wel een opluchting om te horen! Dankje!


Maar is het ook 'normaal' dat er midden op het hoofdje echt een scheiding is die helemaal doorloopt naar het nekje en dan aan de 1e kant haar (2cm), en aan andere kant bijna niks?


Alvast bedankt!

eeja
afbeelding van eeja
2 mei 2010 - 18:06

allemaal volkomen normaal! het ene zijn nog de babyhaartjes en de andere al de 'blijvende 'haartjes.

je haren hebben 2 periodes: de groei en de rustperiode. in de rustperiode valt het haar uit het haarzakje, waar vervolgens een nieuwe naar buiten komt. normaal gaan deze 2 periodes gepaard met elkaar..dus ene gaat de rustperiode in en de andere de groeiperiode. bij baby's onder de 6 maand ( als gevolg van mama's hormonen die de babay nog bij zich heeft) gebeurd dit echter vaak met grote getalen tegelijk, vandaar dat je een 'kale'plek aan de ene kant hebt, terwijl het aan de andere kant wel mooi groeit.

komt vanzelf goed!

mijn oudste dochter had het, en mijn jongste heeft het ook..ook idd verschil van kleur/ dons..geen dons enz.

en als kapster maak ik me niet druk dat ik straks geen staartjes kan maken hoor hihi


Danielle20
afbeelding van Danielle20
2 mei 2010 - 17:49

Nee hij ligt meestal op z'n rug, maar het is ook bovenop z'n hoofdje hé, in het midden van zijn hoofdje heeft hij een soort streep, en de linkerkant hoofdhuid is getint met donkere haartjes en de andere kant is lichte huid met donkerblonde haartjes. het ziet er opzich wel grappig uit maar het is niet zoals het moet zijn denk ik


Wat vervelend dat je dochter korstjes had! maar jij weet natuurlijk waar het, ook de mindere haargroei, door komt.

Gretha
afbeelding van Gretha
2 mei 2010 - 14:36

onze dochter heeft dat ook een beetje, maar dat is nog van de vacuumpomp... ze heeft heel erg lang korstjes gehad (tot 11 weken) en haargroei komt er niet echt op gang.. dus een hele grote ronde lichte plek op dr hoofd...

ligt je zoontje misschien veel op die zijkant van zn hoofd in zn bedje ofzo? dit kan ook nog wel eens meespelen
maar verder heb ik er nooit van gehoord eigenlijk.

Lilypie First Birthday tickers