Antibiotica bij baby's

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
sistersong
afbeelding van sistersong
10 mei 2013 - 15:27
Antibiotica bij baby's

Even een vraagje aan de moeders op dit forum.
Mijn zoon is vandaag bij de KNO arts geweest en het blijkt dat hij een chronische ontsteking heeft in zijn neusamandelen. Hij is vanaf kerst al heel erg verkouden en snurkt erger dan zijjn vader.

De arts vindt het veel te gevaarlijk om ze voor het eerste jaar er uit te halen. Het risico op complicaties is te groot. Hij wil een langdurige kuur van Anitbiotica voorschrijven (min. 6 weken!). Hier ben ik het niet mee eens.
Antibiotica kan, zeker bij zo'n kleintje, veel kapot maken. Recent onderzoek heeft bijv. aangetoond dat er een verband is tussen antibiotica gebruik bij baby's en obesitas op latere leeftijd omdat het de darmflora beschadigd.
Maar ja, niets doen is ook geen optie want hij slaapt hierdoor slecht.


Persoonlijk ben ik voorstander om die 4 maanden uit te zingen en de symptomen zoveel mogelijk beperken/bestrijden zonder agressieve medicatie. Hij groeit namelijk goed en is een super vrolijk mannetje.
29 mei hebben we een second opinion bij een kinderarts.

Wat zou jij doen?

meri-220831
afbeelding van meri-220831
21 mei 2013 - 13:57

Waarom ga je niet eens informeren wat er mogelijk is op het gebied van homeopathie?  

lieke1989
afbeelding van lieke1989
10 mei 2013 - 22:29

ten eerste vind ik een kuur van 6! of meer weken idd erg lang,maar aan de andere kant een ontsteking kan zich ook uitbrijden naar de rest van he lichaam.(longen enz)slecht slapen is ook niet goed voor een kleintje want ze groeien letterlijk in hun slaap,dus die hebben ze hard nodig.verder zeg je dat hij hard snurkt krijgt hij wel genoeg zuurstof binnen met opgezette ontstoken keelamandelen?is er ook een tussenoplossing?bijv. een korte antibiolicakuur, want nu is hij constant bezich met die ontsteking ipv zijn energie te stoppen in andere dingen zoals kruipen en andere ontwikkelingen.ik zou bij de kinderarts aankaarten dat je liever niet op een lange kuur staat te wachten en vragen welke opties er meer zijn,want nog 4 maanden wachten is wel heel erg lang voor zo'n kleintje,die moet de hele tijd tegen die ontsteking vechten en dat is ook niet fijn! ik hoop dat jullie er uitkomen en dat je mannetje zich snel beter gaat voelen!

Sjerrin
afbeelding van Sjerrin
10 mei 2013 - 21:35

Hoi, mijn oudste kreeg vanaf zijn geboorte preventief anitibiotica ivmnier problemen dit was een ramp hij werd er ziek van maar we wisten toen nog niet dat hij eenlactose intolerantie had. Toen we dit wisten kreeg hij andere antibiotica en ging het super goed.

mijn jongste heeft helaas ook al aardig wat antibiotica kuren op haar naam staan. Zij ivm met ook neus amandelen en oor ontstekingen continu tijdens een kuur ging het goed maar was de kuur klaar begon alle ellende van voor af aan. Het is kiezen tussen 2kwaden maar wat ben ik achteraf blij dat ze bij haar met 10 mnd buisjes hebben geplaatst en d'r amandelen hebben verwijderd. Het meisje is er zo van opgeknapt en begint nu eindelijk te ontwikkelen. Gaat met sprongen vooruit. Wel vond ik t doodeng ze zijn nog zo klein en kwetsbaar maar de kno en ka hebben samen besloten dat het beter was zo (ze belande met regelmaat in het ziekenhuis ivm lucht problemen )de kinderarts is er wel bij gebleven tijdens de operatie. En ja het is bet lastig om je baby koud te laten drinken maar ze vond de ijsjes (gesmolten ) t einde 

succes 

 

groetjes AnitaAnita