Afvallen tijdens zwangerschap?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Sceunhie
afbeelding van Sceunhie
30 jan 2011 - 15:10
Afvallen tijdens zwangerschap?

Hi!

Nog maar heel kort ben ik zwanger van ons derde kindje. Al toen ik nog niet zwanger was zat ik met het volgende:

Al mijn hele leven worstel ik met mijn overgewicht. De laatste jaren heb ik erg gejojood en door mijn laatste twee zwangerschappen heb ik behoorlijk overgewicht gekregen. Sinds een aantal maanden leef ik een stuk gezonder en beweeg ik veel. Niet omdat ik echt wil diëten, maar omdat ik probeer een andere levenstijl aan te houden.

Hierdoor val ik langzaam, maar consequent af, ongeveer vier kilo per maand. Natuurlijk wil ik heel graag doorgaan met deze manier van leven, maar ben bang dat ik hiermee mijn kindje schaadt.

Hoe kan ik een gezonde actieve levensstijl (en het onvermijdelijke afvallen dat daar bij hoort) combineren met mijn zwangerschap??

Misschien heeft iemand een goede tip voor een diëtiste (ik woon in Amsterdam).

Alvast bedankt!!

heddos
afbeelding van heddos
5 feb 2011 - 09:31

Gezond eten en op een rustige normale manier (dus geen vechtsporten of andere gevaarlijke sporten) bewegen mag gewoon hoor tijdens je zwangerschap. Je moet er voor zorgen dat je alle voedingstoffen op de goede manier binnen krijgt en aan het eind van je zwangerschap zal het bewegen misschien wat minder gaan.
Je zult dan waarschijnlijk niet echt meer afvallen omdat je baby gewoon blijft groeien, maar uit ervaring weet ik dat je dan weinig kilo's overhoudt van je zwangerschap.

Maar gezond eten en bewegen zorgt voor een goede conditie tijdens je zwangerschap en daar heb je profijt van bij je bevalling

Groetjes Hilde