Aardbeivlek

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MamaMe
afbeelding van MamaMe
12 jul 2008 - 23:58
Aardbeivlek

Hoi allemaal,


ik heb een dochter van bijna één en ze heeft een aardbei vlek in haar gezichtje. Ook hemangioom (of zoiets) genoemd. En vraag me af of er nog meer mama's en papa's zijn met kindjes met zo'n vlek.


Groetjes Linda!

mvl-tweeling
afbeelding van mvl-tweeling
18 jul 2008 - 12:04

Dag Allemaal,


Lynn heeft twee aardbeienvlekken. 1 op haar enkel en de andere op haar onderbuik. De vlek op haar enkel is bijna weg, maar die was ook niet zo rood en dik. De vlek op haar buik is behoorlijk dik en is ook heel rood. Maar ik heb het idee dat die ook al heel langzaam weg trekt.Maar lynn heeft ook nooit last van deze plekken gehad. Tegen mij hebben ze gezegd dat de vlekken rond haar 3 a 4de levensjaar verdwenen zijn.


Gelukkig heeft Lynn geen vlekken in haar gezicht. MIj lijkt het ook heel vervelend al die blikken en vragen van 'onnozele' mensen.


Groetjes,


Miranda

sprinkle
afbeelding van sprinkle
15 jul 2008 - 16:31

Hallo,

Ik vind de opmerkingen ook niet leuk, maar het staren vind ik erger. Ik denk dat het staren bij jullie wat erger is omdat Lara de vlek uitwendig heeft.

Ik moet telkens uitleggen waarom ze zo'n dikke wang heeft, laatst heb ik maar gezegd dat ze last van de kiezen had die doorkwamen. Had er geen zin in hihi

Wij hebben hier er geen zalf of iets dergelijks voor gekregen, de kinderarts wil het gewoon in de gaten houden, omdat het wel in haar gezicht zit.

Frédérique heeft er volgens mij geen last van, ze eet en drinkt gewoon.

Ik hoop dat de creme nog beter gaat werken bij Lara. Leuke foto's trouwens van haar, lekker koppie hoor.

Groetjes PascaleMamaMe
afbeelding van MamaMe
14 jul 2008 - 15:43

Hoi allemaal,


Pascale vervelend is dat he! Ik vind het zelf erg irritant dat mensen zo naar haar staren. Vind jij het niet vervelend al die opmerkingen?


Heeft Frederique er last van? En is het al minder geworden sinds ze het heeft gekregen? Lara heeft nu Aldara creme om te kijken of het iets veranderd en het zijn maar miniscule veranderingen maar toch al wat.. heb jij ook zoiets aangeboden gekregen?


Groetjes!

sprinkle
afbeelding van sprinkle
14 jul 2008 - 14:14

Hallo,

Wilde zelf al een bericht plaatsen over dit dit onderwerp

Mijn dochter Frédérique heeft ook een (haemangioom) aardbei vlek, alleen bij haar zit het dus tussen de weefsellagen in, het zit bij haar in haar wang. Je ziet bij haar niks alleen dus een verdikking. Mensen kijken haar soms raar aan, andere geven een opmerking van, zit je lekker te snoepen? Ik laat de mensen maar, als ze zelf netjes vragen van wat heeft ze, dan leg ik uit wat het is en de rest reageer ik niet op.

Zelf heeft ze er geen last van, we lopen wel bij de kinderarts voor controle. we hopen dat het zelf verdwijnt de komende jaren.

Groetjes PascaleMarisje
afbeelding van Marisje
14 jul 2008 - 02:59

Haha Marla wat dat betreft had Iris echt de hoofdprijs want die heeft een ooievaarbeet in haar nekje. Ach Jelle heeft ook altijd blauwe plekken en dan zie je zo ook kijken. Trek me der niet zo veel meer van aan maar dan denk je wel eens: jullie kinderen hadden vroeger niks? Idioot gewoon.

Wel fijn dat Lara er geen last van heeft!!!

MamaMe
afbeelding van MamaMe
13 jul 2008 - 21:45

Hoi!


@ Marisje: Nee Lara heeft er geen last van zelf. Gelukkig! Ze heeft wel last van de mensen die zo raar naar haar kijken of zo brutaal zijn om te komen vragen of ze gevallen is! Hoe verzinnen ze het!! Dat merkt ze heel goed en dan gaat ze altijd een beetje jammeren van mam kom! Heeeeel irritant zulke mensen =P


@ Marla: Helemaal met je eens! Ze vragen het aan mij ook wel eens over Lara dan denk ik echt hoe ken dat dan. Kunnen ze niet een beetje logisch nadenken? Bij Lara is het een grote opvallende donkerrode vlek en toch vragen ze het. Dat mopperen van binnen deed ik in het begin ook maar nu geef ik mensen als antwoord terug: "Hoe kan ze nou zo'n plek krijgen van vallen?" Vaak zijn ze dan overrompelt. Overigens geef ik niet iedereen zo'n antwoord terug hoor.. er zijn ook mensen die oprecht vragen wat ze heeft en of het weg gaat en ook mensen die zeggen dat gaat vanzelf weg hoor had mijn (klein)dochter/zoon ook. Dat waardeer ik altijd en die mensen krijgen dan ook een vriendelijke glimlach =)


Nog andere mensen met kindjes met een vlekje?

Marlala
afbeelding van Marlala
13 jul 2008 - 20:53

Hey hey


Ik denk ik reageer toch even omdat Marisje net schreef dat andere mensen soms kunnen kijken alsof je dat als ouder hebt veroorzaakt.


Jens heeft namelijk een overduidelijke ooievaarsbeet op z'n voorhoofd in een echte V-vorm plus nog een flinke plek in z'n nek.


Mensen vragen ook altijd (met zo'n ondertoontje) of hij is gevallen op z'n voorhoofd.


Sja, velen kennen 't fenomeen Ooievaarsbeet niet, dus denken ze eerst daar aan. Ja natuurlijk, alsof hij ergens op is gevallen wat een V vorm veroorzaakt... .


Ach, ze weten dan niet beter, denk ik dan, later, na 10 min te hebben gemopperd in mezelf .


Gr. Marla


Marisje
afbeelding van Marisje
13 jul 2008 - 00:42

Bij Iris is het echt maar een kleintje dus heb er niet zo veel last van. Vind het altijd vervelend als mensen zo naar kindjes kijken zoals ze dan bij jou doen. Net alsof de ouders dat hebben gedaan. Hoop voor je dat het bij Lara snel wat wachttrekt. Heeft ze er zelf veel last van?

MamaMe
afbeelding van MamaMe
13 jul 2008 - 00:25

Ja dat verschilt heel erg van hoe diep het is gegroeid en zo. Ik moet 1x in de zoveeltijd naar het spreekuur in het Sophia kinderziekenhuis omdat het op een risico plek zit bij Lara. Maar het is niks ernstigs gelukkig. Ik ga er al heen vanaf dat ze drie maanden was want toen begon het.


Maar is dat niet lastig wat schoentjes betreft voor jullie? Ik wordt soms heel erg droevig van de blikken op straat en wou graag wat ervaring uitwisselen.

Marisje
afbeelding van Marisje
13 jul 2008 - 00:23

Hoi Linda

Mijn dochtertje van een half jaar heeft een heel klein vlekje op haat enkeltje. Omdat hij daar zit is hij erg donker een soort bobbel lijkt een beetje op een knijpblaar. Ik hoorde dat ze voor het vierde jaar vanzelf weg gaan klopt dat?

Groeten Mariska