6mnd oude baby met eczeem

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Yvon023
afbeelding van Yvon023
24 jul 2017 - 21:21
6mnd oude baby met eczeem

Mijn 6mnd oude dochtertje heeft eczeem. En ze heeft er nogal last van. Het jeukt. Nu ben ik er 2wk geleden mee naar de dokter geweest. En heb ik een hormoonzalf gehad en een vette cetomacrogol vaseline.

Hebben jullie tips over wat te gebruiken in het bad water? Wat de huid wat kalmeert en helpt tegen de jeuk. Heb nu balneum maar heb gehoord dat dat juist weer niet zo goed is voor eczeem huidjes. En wat voor shampoo? Wasgel gebruik ik nog niet. Vind voor die kleine baby'tjes gewoon gevet bad water voldoende.

Volgens mij is de eczeem pas begonnen toen ik na 6wk stopte met BV. Heb na die tijd altijd Hero standaard gegeven. Kan dat er mee te maken hebben. Ik las dat t alleen zin heeft om hypoallergeen te geven als je daar gelijk mee begint. Dat dat dat nu na 6mnd geen effect meer heeft...

zwak-1243919
afbeelding van zwak-1243919
24 aug 2017 - 15:41

Mijn zoontje had toen hij 6mnd oud was constitueel eczeem en zou er nooit meer afkomen. Ook werd mij geadviseerd om hormonzalf te gebruiken en dat weigerde ik omdat hij dat altijd door moest gebruiken. Via mijn moeder ben ik begonnen met de echte aleo vera gel( die wordt nl rechtstreeks geiimporteerd uit nw. Zeeland, wat je in Nederland in de winkel koopt heeft niet dezelfde werking.) Die gel komt door de voeding en ik had zalf om zijn huidje te onderhouden. Er werd me wel verteld dat de eczeem eerst gigantisch erger werd voordat het zou genezen en dat ik wel moest doorzetten. En dat was dus echt zo! Maar nu is mijn zoon al 18jr en brandschoon! Hij heeft het nooit weer gehad. Je kunt de officiele site zo opzoeken op internet. Geloof me het is de moeite waard!

kare-555391
afbeelding van kare-555391
25 jul 2017 - 06:58

Hoi Yvon. Onze dochter heeft ook al sinds baby af aan flinke eczeem. Ondertussen is ze nu bijna 4 jaar. Wij hebben ook vanalles geprobeerd, omdat ze er idd ook echt veel last van had. Uiteindelijk zijn we bij een homeopaat in Nijmegen terecht gekomen (baat het niet, dan schaad het niet), hij is met haar aan de slag gegaan. Bleek dat zij niet goed tegen melk en aardappelen kon. Ook heeft zij vanuit de zwangerschap van mij (zo vertelde hij) verdriet van mij meegekregen, waardoor zij last had van haar buikgebied, wat er ook mee te maken had. Die homeophaat wist dat niet, maar voor haar geboorte zijn wij een zoontje verloren en daar had/heb ik natuurlijk veel verdriet van. Dus dat was wel apart dat hij dit wist te vertellen.Hier zijn wij zelf qua eten mee aan de slag gegaan dmv producten met die ingrediënten zeg maar te minderen of zelfs weg te laten. Ondertussen kreeg onze dochter van hem een soort van balletjes die ze moest slikken om de zoveel weken. Dit hebben we een hele tijd vol gehouden en zagen langzaamaan verandering in haar huid en in haar karakter. Haar huid werd beter en ze werd veel blijer. Na een poos mochten we weer langzaamaan beginnen om de invriezen weer toe te voegen in haar dagelijkse voeding en nu gaat het heel erg goed. Ze blijft een gevoelige huid houden, maar de eczeem is eigenlijk zo goed als weg gelukkig. Ook gaat ze nu trouwens niet meer elke dag in douche of bad, dit doen wij 3 x in de week. Dat helpt ook. Ik weet niet of je er iets aan hebt en hoeft er ook niet in te geloven, maar het gaat voor in ieder geval om het eindresultaat ;) Hormoonzalf helpt wel, maar is maar tijdelijk en het maakt de huid dun waardoor ze later weer van andere huidaandoeningen eventueel last kunt krijgen. Veel succes, ik hoop dat ook jullie een oplossing gaan vinden. Groetjes van karen