Met baby en peuter hond uitlaten

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Doortjuh
afbeelding van Doortjuh
8 okt 2017 - 13:55
Met baby en peuter hond uitlaten

Hallo,

Sorry ik weet niet bij welke categorie dit past. Ik hoop dat iemand de situatie een beetje herkend en tips kan geven.

Iedere middag laat ik onze mechelse herder (dan 3jr) uit met dochterlief (dan 2,5jr). Vaak in de buggy omdat hondlief ook aansturing nodig heeft. Eind april ben ik uitgerekend en ik he geen flauw idee wat handig is om te doen. Kinderen in duo wagen? Kinderwagen met meerijdplankje? Draagzak voor de baby met buggy? Ander ideeen zijn ook welkom

Help ik zie door de bomen het bos niet meer!

kare-555391
afbeelding van kare-555391
13 okt 2017 - 20:29

Een heerlijke periode is het. Onze laatste dochter is ook in april geboren. We hebben niet veel kleertjes nodig gehad hihi, ze lag grotendeels lekker in haar rompertje. Grappig is dat dan hè, dat we het automatisch spannend vinden en ons af gaan vragen of het allemaal gaat lukken met een tweede. Had precies hetzelfde gevoel, zeker de laatste weken sloeg de twijfel op een of andere rare manier best flink toe. Maar dacht dan ook iedere keer weer,"waarom zou het niet lukken?" Met onze derde dochter had ik ook weer precies hetzelfde, die twijfels en nu, nu kan ik ze niet meer missen en ook deze keer ging alles weer vanzelf. Zo leuk!!! Succes met je dochter, ben benieuwd of het lukt met de loopfiets :)

Doortjuh
afbeelding van Doortjuh
12 okt 2017 - 07:50

Hallo Karen,
Dank je wel. Heb ik even een richtlijn om te zoektocht te starten.

Dat is wel een goed idee om even alleen mrt haar te wandelen. Eigenlijk doen we dat nooit met z'n 2.

Ja vind het best spannend, vooral hoe gaat de bevalling en hoe kom ik eruit?
Bij de 1e veel last van kwaaltjes en complicaties gehad.

En het wandelen, onze hond is een lieve schat maar heeft wel veel sturing nodig. We zijn druk met haar bezig. Vind het besg spannend hoe dat gaat straks. Maar ik ben er wel van overtuigd dat dat wel goed komt.

Mooie periode lijkt me. Lekker naar buitrn in mijn verlof.

Groetjes Dorien

kare-555391
afbeelding van kare-555391
11 okt 2017 - 20:12

Hey Hey. Heb je al eens geprobeerd om alleen eerst is met je dochter en een loopfiets te wandelen? Misschien verrast ze je nog en doet ze het kei goed;). Voor ons was het toen ook maar afwachten en wij moesten met de hond altijd langs een vrij drukke weg lopen zeg maar. Maar jij kent als mama je dochter het beste:) Wij hadden toen als kinderwagen een Phil en Teds promenade. Helaas word nu niet meer gemaakt en je zilt ze alleen nog op tweedehands kunnen verkrijgen. Toen wij gingen kijken voor een duo wagen had ik mijn eisen pakket klaarliggen hihi. Ik wilde geen brede, geen lange wagen, ik wilde er ook een solo wagen van kunnen maken, 4 wielen en niet allemaal verschillende bakken die ik iedere keer zou moeten wisselen. Deze kinderewagen voldeed helemaal aan mijn eisen. Met 2 bakken, die ook meteen de zitjes waren. Als solo wagen te gebruiken en zag door het formaat ook meteen uit als een gewone kinderwagen, waardoor ik ook nog eens fatsoenlijk door de winkelgangen kon. Zoals ik al zei, deze word niet meer gemaakt en wij waren helaas genoodzaakt door een defect aan onze wagen ( waar dus ook geen onderdelen meer voor waren), om een nieuwe aan te schaffen. Nu hebben we een Phil en Teds voyager. Het is nog steeds een duowagen die ook te gebruiken is als solowagen, dus compact. Ook bij deze zijn de bakken ook de zitjes, 4 wielen. Maar deze vind ik het sturen met 1 hand iets minder makkelijk gaan moet ik eerlijk zijn. Maar ga voor jezelf ook eens na wat jou eisen pakket aan een kinderwagen is en kijk eens wat er allemaal is aan wagens. Op YouTube filmpjes ervan kijken of het er makkelijk uit ziet. Het kan handig zijn dat jij iets heel anders fijn vind. Wij hebben ook eerst is effe goed rond gekeken wat we wel en niet wilde. April, een mooie periode trouwens om weer een kleintje te verwelkomen!! Vind je het spannend van 1 naar 2?

Doortjuh
afbeelding van Doortjuh
11 okt 2017 - 13:11

Bedankt voor je reactie.
Welke kinderwagen heb je?

Loopfiets vind ik eng omdat we het eerste stuk langs een kanaal moeten lopen en dochter erg aan het uitproberen is en slecht luistert.

Bedankt voor de tips.
Groetjes Dorien

kare-555391
afbeelding van kare-555391
9 okt 2017 - 06:53

Goedemorgen. Wij hebben zo een soortegelijke situatie gehad. Toen onze tweede dichter geboren werd, was onze eerste net 1 jaar geworden. Wij hadden toen een Amerikaanse Stafford genaamd Djego ( helaas nu overleden). In het begin maakte ik gebruik van onze duowagen omdat ze allebei zo klein waren. Kon ook niet anders. Toen eenmaal de oudste groot genoeg was, ging zij voortaan mee op een KidSit (meerijdplankje met zitje wat er ook af kon). Onze duowagen konden wij namelijk ook als solowagen gebruiken. Voor ons is de KidSit echt een gouden aankoop geweest. De kinderen deden het perfect op dat ding en ik kon makkelijk de hond bijhouden. Toen onze derde dochter zich dit jaar in april aan had gekondigd gingen ik de hond uitlaten dmv een draagzak en de oudste twee van ondertussen 2 jaar en 3 jaar met de loopfiets. Veel succes  en geniet ze van jullie baby straks. Groetjes van karen