Uitgerekend September 2020

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

34 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
patr-1377092
afbeelding van patr-1377092
26 mrt 2020 - 23:13
Uitgerekend September 2020

Hallo allemaal,

Hier de geboorteclub voor september 2020. Ik zag dat deze er nog niet was, dus bij deze :).

Vertel wie je bent, hoeveelste kindje en wanneer ben je uitgerekend bent.

Davina86
afbeelding van Davina86
11 jul 2020 - 20:05

Hoi dames,

Dat is lang geleden. Hoe gaat het met iedereen? Hier erg dik. Volgende week een extra echo om de ligging van de placenta te bekijken. 

diew-1521895
afbeelding van diew-1521895
12 jun 2020 - 07:30

X

Babs05
afbeelding van Babs05
29 apr 2020 - 14:44

Ja klopt Marlous 

marl-1532787
afbeelding van marl-1532787
29 apr 2020 - 12:38

Hi Davina,

Ja dat hoop ik ook! 20 weken echo nog niet gehad, staat voor 11 mei gepland, horen we ook eindelijk of het een jongetje of meisje wordt (pretecho kon niet vanwege Corona).

Wat fijn dat de echo bij jou goed is gegaan en leuk, een jongen erbij! Oei wat vervelend die bloedingen, hopelijk werkt het om rust te houden. Wist je dat al dat de placenta laag lag of was het schrikken toen je bloedingen kreeg?

Wendy, fijn dat de 20 weken echo goed was! En de datum passen ze dan niet aan omdat ze heel precies het moment van bevruchting weten neem ik aan? Mooi dat je goed ik de gaten wordt gehouden :)

Groetjes Marlous

Babs05
afbeelding van Babs05
29 apr 2020 - 11:55

@davina

Wat vervelend die bloeding.  Misschien vanaf nu helemaal niet meer tillen. wink

Babs05
afbeelding van Babs05
29 apr 2020 - 11:53

Vandaag de 20weken echo gehad. Ons meisje is helemaal goedgekeurd. Ik krijg alleen wel extra groeiecho's. Alle metingen (termijnecho, combinatietest gehad en 20weken echo) geven aan dat ik een week verder zou zijn, alleen vanwege iui mogen ze de datum niet aanpassen. Dus nu word dat extra in de gaten gehouden voor als ik te vroeg zou bevallen of juist later dan 22 september

Davina86
afbeelding van Davina86
29 apr 2020 - 11:22

Welkom dames.
Gezellig dat jullie mee komen kletsen.

@Marl: vervelend dat je vorig jaar een miskraam hebt gehad. Ik heb dit zelf ook meegemaakt na mijn eerste kind en ik snap je angst. Ik hoop dat je er toch van kunt genieten. Zeker als je straks zeker weet dat je de baby voelt bewegen.

Hoe zijn de 20 weken echo's gegaan bij jullie?
Hier de bevestiging gehad dat wij er een jongen bij krijgen.
Hij kijkt helemaal gezond gelukkig.
Bij mij ligt mijn placenta erg laag. Nog helemaal voor de uitgang zelfs. Dit heeft afgelopen week helaas voor wat bloedingen gezorgd, dus voorlopig even niet tillen enzo.

Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat.

marl-1532787
afbeelding van marl-1532787
29 apr 2020 - 11:06

Hoi allemaal,

Wat leuk dit forum!

Ik ben Marlous, 29 en in verwachting van ons eerste kindje, 30 september uitgerekend. Vorig jaar een miskraam gehad dus vind het nog steeds af en toe spannend.

Volgens mij voel ik af en toe de baby nu maar weet het nog niet helemaal zeker.. voelt als van die spasmes bij je ooglid maar dan onderin m’n buik. Herkent iemand dat?

Heel leuk om al jullie verhalen te lezen, ga zo alles nog even goed lezen.

Liefs !

Babs05
afbeelding van Babs05
20 apr 2020 - 15:48

Hallo dames 

ik wil me ook wel bij dit groepje voegen. 
ik ben Wendy, 34 jaar, zwanger van ons 2de dochtertje en uitgerekend op 22-09-2020

 

 

 

Davina86
afbeelding van Davina86
17 apr 2020 - 22:50

Normaal gesproken hebben we in Nederland inderdaad meer controles, maar de corona staat alles op zijn kop.
Vooral tot het moment dat ik het kindje gewoon elke dag voel bewegen vind ik het hek erg weinig.
Bij de oudste 2 had ik ook een doppler en kon ik altijd snel het hartje vinden.
Heb er een paar weken geleden over getwijfeld om het weer te kopen, maar uiteindelijk niet gedaan.

Nooit over nagedacht dat ze het geslacht niet laten weten bij de nipt ivm een mogelijke abortus. Er zijn in Nederland genoeg plaatsen waar ze dmv een pretecho het geslacht al met 13 weken vertellen.
Nu las ik laatst ook op het forum dat het bij iemand niet klopte. Nipt gaf het ene geslacht aan, maar op de echo was het andere geslacht te zien. Dit laatste bleek te kloppen aldus iemand op het forum.

Zelf heb ik de meeste zwangerschapskleding bij de H&M gekocht, maar laatst ook een broek en een (voedings)trui bij de Lidl.
Ik loop inmiddels al 2 maanden met zwangerschapsbroeken en kreeg vandaag de opmerking van een buurvrouw dat ze echt dacht dat ik al bijna moest bevallen.

Hier heeft mijn man ook nog niets voor de baby gekocht. Voor mijn verjaardag zal ik een pretecho krijgen, maar dat zit er voorlopig natuurlijk ook niet in.
Nu moet ik er bij zeggen dat ik dit keer echt het hoognodige probeer te kopen aangezien dit ons derde (en laatste) kind is en ik in het verleden genoeg spullen gekocht heb die ik uiteindelijk niet of amper gebruikt heb.
Ik verwacht in mijn directe omgeving ook geen andere babies waar ik spullen/kleding aan door kan geven.
Met 2 kleinere nichtjes en een goede vriendin die een dochter heeft die een kledingmaat kleiner draagt dan de mijne, probeer ik in de sales periodes de overvolle kledingkast van mijn dochter nog wel eens goed te praten. Ik geef het immers weer door...

ange-1526514
afbeelding van ange-1526514
17 apr 2020 - 16:52

Mij werd door de verloskundige min of meer gezegd dat in nederland niet bij de nipt het geslacht bekend gemaakt wordt om te voorkomen dat mensen met een voorkeur voor een bepaald geslacht abortus laten plegen... hierover had ik dus echt niet op die manier over nagedacht.

Wij hebben de kinderwagen van vrienden gekregen en gaan tweedehands kijken voor babykamers.

@madelief hoe was je 20 weken echo?

Verder heb ik nog niet echt het idee dat ik de baby voel. Dit komt nog wel denk ik.
Ik heb al wat positiekleding gekocht bij Lidl haha. maar moet nog (online) gaan shoppen. Heb hier weinig zin in. Totdat het “echt” moet.

vero-1507204
afbeelding van vero-1507204
17 apr 2020 - 16:14

@Maureen het duurt bij ons ook lang voor controles; ik krijg ze nu eens in de 6 weken (4 vanaf de 20w echo)
{Fijn dat je bepaalde dingen al in huis hebt, dat is altijd handig! Mijn partner heeft nog niet ‘de druk’ dat er nu iets moet worden uitgezocht en ik wacht ook nog even de 20 weken echo af, daarna wil ik er meer ‘gas’ opzetten. Hoe is dat met jullie partners?}
Mijn partner is ook een rustig type. Ik ben degene die naar van alles kijkt en dan laat ik het aan hem zien. Ik moet zeggen dat ik blij bent dat wij deze week de kamer alvast in elkaar gezet hebben. Toen wij de kast in elkaar gingen zetten moest ik nog op de grond liggen en een beetje rommelen. Dus ik ben blij dat wij niet hebben gewacht tot dat ik een hele dikke buik heb.

Als iemand interesse heeft, mijn instagram is: https://www.instagram.com/veronicacf1991/

Groetjes!

vero-1507204
afbeelding van vero-1507204
17 apr 2020 - 15:51

@KIM Heb je tips voor online bestellen van de babykamer?

ik heb mijn babykamer besteld bij babypark, ook een heel mooi badsetje met luieremmer, manicure set, borstel en kam.
bij baby-dump heb ik de leukste kinderwagen kunnen vinden

kim.kuijper
afbeelding van kim.kuijper
15 apr 2020 - 14:07

@Maureen, wat een bijzondere ervaring lijkt mij dat! Dat je gewoon thuis, op de bank bijvoorbeeld, het hartje van je Baby kunt horen...heerlijk!
Binnenkort de 20-weken echo, wat spannend om dan misschien te kunnen zien of het een jongen of een Meisje wordt :)
Wij weten sinds week 15 dat we een jongen krijgen, dit is met een bloedtest bij mij onderzocht op chromosoom XX of XY ... ik begreep hier op het Forum dat dat in NL helaas niet gedaan wordt. Nog even in spanning afwachten dus voor jullie!

Ik ga straks meteen eens kijken op Otrium, ben benieuwd :D

Mijn vriend (ook Nederlander) woont al ruim 5 jaar in Duitsland vanwege zijn werk en ik ben er later ook naartoe verhuisd. Inmiddels wonen we bijna 3 jaar samen hier en het bevalt eigenlijk best goed.
De zorg is echt tiptop geregeld! Het is allemaal wel een beetje anders dan in Nederland.
Vooral wat betreft kraamhulp en dergelijke is het net iets anders... Maar met een omweggetje komt het uiteindelijk toch wel op hetzelfde neer. Hier ga je op controle bij de gynaecoloog en heb je daarnaast nog een Hebamme, wat te vergelijken is met de verloskundige en kraamhulp in 1.
De nazorg is echt fantastisch! Er worden door de verzekering verschillende cursussen aangeboden om weer op de been te komen na de bevalling en na de bevalling heb je vanuit je verzekering recht op 10 dagen kraamhulp (door de Hebamme) en daarna nog 16 contactmomenten in de vorm van fysieke of telefonische afspraak die je zelf kunt invullen.
Vrouwen mogen hier inderdaad 1 jaar met ouderschapsverlof gaan. 6 weken voor en 8 weken na de geboorte krijg je 100% loon doorbetaald, en daarna tussen de 60-70% van je laatstverdiende loon. Je kunt dit jaar ook opdelen tussen jezelf en je Partner, en na dat jaar mag je in principe nog 2 jaar verdelen tot de 8e verjaardag van je kindje Maar dat is (dacht ik) onbetaald verlof. Bij alle opties heb je altijd het recht om terug te keren naar je oude beroep, je werkgever moet in principe je werkplek vrij houden of een soortgelijke functie aanbieden bij terugkomst. Ook mag je tijdens je verlof (1 jaar dus) niet ontslagen worden, tenzij het bedrijf failliet is of het bedrijf kan aantonen dat je onmisbaar bent in de betreffende functie en door jou wegblijven het bedrijf instort.
Ik heb er zelf niet voor gekozen om 1 jaar verlof te nemen, dat lijkt mij echt te lang. Maar ik mag echt in mijn handjes knijpen met 6 maanden in totaal.

Het nadeel hiervan is dat de hele maatschappij echt is ingericht op vrouwen die een jaar verlof hebben en hierdoor ook weinig opvang beschikbaar is voor kindjes jonger dan 1 jaar. Je zou dan geluk moeten hebben bij de Kinderopvang of particulier iemand moeten inhuren (Gastouder,nanny etc.) Maar die kosten liggen vrij hoog....waardoor je eigenlijk net zo goed zelf thuis kunt blijven om voor je kindje te zorgen.
Je wordt ook echt raar aangekeken als je niet 1 jaar thuis blijft als vader of moeder! En de opmerkingen die je dan soms naar je hoofd gegooid krijgt zijn niet voor de poes.... Maar goed, dat terzijde.

Hebben jullie al 'last' gehad van de zogenaamde moedermaffia? :D

maur-1507284
afbeelding van maur-1507284
15 apr 2020 - 13:38

@Kim, dezelfde datum, wat leuk!

In Nederland krijg je normaal gesproken dacht ik ook in de 3,4 weken een controle.
Fijn dat je de Frauenartz kunt betalen en het hartje/echo dan kunt horen/zien. In Nederland kun je normaalgesproken fun echo’s maken, maar vanwege de Corona mag dat nu niet.

De Doppler vind ik echt heel geweldig, mijn partner was ook bang dat het mij ongerust kon maken, maar we vinden het hartje binnen 1 minuut zonder uitzondering(al sinds 4 weken).
Ik heb wel een hele betrouwbare gekocht die verloskundigen ook gebruiken(Koste ongeveer 50,-) en je moet een beetje weten waar je moet zoeken in je buik per aantal weken zwangerschap(klinkt lastig maar valt mee en er staat veel op YouTube).

Wij wilden ook wel weten of het een jongetje of meisje word(beide zeer gewenst). Hopelijk zien we het bij de 20 weken echo.
Weet jij al wat het word of wellicht wil je het niet weten voor de geboorte?

Een hele leuke webwinkel is Otrium voor zwangerschapskleding(mijn eerste keus). Hip en momenteel veel en hoge sale kortingen.

Ben wel benieuwd hoe je in Duitsland terecht bent gekomen eigenlijk. Hoe vind je het om in Duitsland zwanger te zijn, denk je dat er veel verschillen zijn? Dacht te hebben gehoord dat je na de zwangerschap hele goede nazorg krijgt dmv ontzwangeren cursussen en 1 jaar ouderschapsverlof in DE?

Fijn dat je bepaalde dingen al in huis hebt, dat is altijd handig! Mijn partner heeft nog niet ‘de druk’ dat er nu iets moet worden uitgezocht en ik wacht ook nog even de 20 weken echo af, daarna wil ik er meer ‘gas’ opzetten. Hoe is dat met jullie partners?
Hihi, wat betreft kleertjes.. daar ga ik ook op los ben ik bang. ;)

kim.kuijper
afbeelding van kim.kuijper
15 apr 2020 - 11:34

@Maureen
wat leuk ! We zijn op dezelfde dag uitgerekend :)
Ik kan me voorstellen dat het lastig is gerust te blijven, als je niet zo vaak op controle kan gaan. Helpt de doppler jullie/jou hier bij ? Ik wilde er ook graag 1 aanschaffen, maar ik ben bang dat ik mezelf onnodig bang ga maken als ik het hartje een keer niet kan horen door de ligging van de Baby bijvoorbeeld.

Is het in Nederland normaal dat er maar op zo weinig momenten controles plaatsvinden?
Hier in Duitsland mag ik elke 4 weken komen. Normaal gesproken controleren ze niet elke afspraak het hartje en/of echo, maar wij hebben ervoor gekozen dit wel te laten door d.m.v. bijbetaling aan de Frauenarzt.

Wij hebben de Kinderwagen en baby-badje cadeau gekregen en ik heb al heel wat kleertjes aangeschaft. Nu even de rem erop, voordat we straks de helft kunnen weggeven zonder dat de Baby het heeft kunnen dragen, dat zou zonde zijn!
We gaan einde vd maand alvast rustig rondkijken voor de babykamer :)
Positiekleding heb ik een aantal dingetjes gekocht, maar ik moet eerlijk zeggen dat ze qua mode sowieso al 100 jaar achter lopen hier, en met positiekleding helemaal!

Waar hebben jullie je positiekleding gekocht?

maur-1507284
afbeelding van maur-1507284
14 apr 2020 - 16:06

@ Davina
Bij de NIPT in België kun je ook kiezen of je het geslacht wilt weten, Duitsland weet ik niet of het ook aan te vinken is dat je het geslacht wilt weten. In Nederland doen ze dit helaas niet, ik weet niet waarom niet aangezien deze informatie tamelijk gemakkelijk af te lezen zou zijn.

maur-1507284
afbeelding van maur-1507284
14 apr 2020 - 12:25

Hi, ik ben Maureen en uitgerekend van ons eerste kindje op 14-09-2020. Leuk om te lezen wat er bij jullie speelt.

Bij ons loopt het allemaal nog heel geleidelijk wat betreft aanschaf van baby spulletjes. Ik kan het nog niet helemaal geloven! Zwanger het mooiste kado’tje dat ik me kon wensen.

We hebben de positie kleding, een doppler apparaat(aangezien we maar eens in de 8/9 weken een controle hebben.
Tot aan week 27 van onze zwangerschap maar 2x controle(11, 20 en 27 weken controle), best lang vinden jullie dat ook niet moeilijk?

De doppler stelt me gerust in die tijd, de
11weken echo was goed(wel veel stress gehad ivm verdikte nekplooi) en nu op naar de 20 weken echo (29-04) en een grotere auto voor mij aangeschaft en verder nog helemaal niets na de 20 weken echo ga ik denk ik los. ;)

Davina86
afbeelding van Davina86
13 apr 2020 - 21:34

@Kim: Super fijn voor je dat je partner bij de 20 weken echo mag zijn!
Zelf heb ik ook de NIPT laten doen, maar ik heb niet de vraag gehad of ik het geslacht wilde weten. Misschien het verschil tussen Duitsland en Nederland?

@Veronica: Wat leuk dat jullie de meubels binnen krijgen.
En gewoon al de namen gekozen. Ik kom er echt even niet meer uit.
Wij hebben de box al staan en we nemen de kinderkamer van mijn broertje en schoonzusje over aangezien hun jongste toe is aan een 'grote meiden kamer'.
Verder heb ik wat kleertjes gekocht en net slaapzakken besteld.
Ik heb bijna niets meer van mijn andere kinderen, dus moet bijna alles weer aanschaffen.

kim.kuijper
afbeelding van kim.kuijper
13 apr 2020 - 11:22

Ohh wat leuk! Nog een paar weken geduld denk ik, dan wordt het gevoel waarschijnlijk een stuk duidelijker.
Ik voel sinds ruim een week echt duidelijk van alles in mijn buik gebeuren, niet te verwarren met lucht of kramp. Het is net alsof er iemand van binnen aan het duwen is, en dat is waarschijnlijk ook zo haha.

Wij hebben de kinderwagen en autostoel aan gekocht, nu nog wachten tot het binnenkomt.
De babykamer krijgen we cadeau van onze ouders, maar dat moet nog even wachten omdat wij momenteel de grens naar Nederland niet over mogen en andersom net zo. Als het echt niet anders kan moeten we toch een andere oplossing gaan bedenken, want hier in duitsland is werkelijk alles gesloten. Heb je tips voor online bestellen van babykamer?

Geniet van de rust, hoe vervelend het ook is dat we niet meer (zo veel) mogen werken... Ik vind het stiekem ook wel heel fijn! In alle rust genieten van de zwangerschap.

vero-1507204
afbeelding van vero-1507204
13 apr 2020 - 11:15

Ik voel af en toe iets maar ik zou niet durven zeggen of dat de baby is, misschien verbeeld ik het :)

Jullie krijgen het geslacht voor ons te weten. Wij zijn de laatste van jullie allemaal denk ik. SPANNEND ! :) Wij hebben al 2 namen gekozen; voor een meisje en voor een jongen.

Ik krijg morgen de eerste meubels binnen (kast+ledikant+bad). Nu dat ik meer tijd heb (niet druk bij ons op het werk) heb ik meer vrije tijd. Ik was prijzen aan het vergelijken en vond de kinderwagen die ik wilde, mooi en goedkoop. De Mutsy Evo, had ik vorige week al binnen.
Hebben jullie al meubels gekeken voor de babykamer of spullen gekocht?

kim.kuijper
afbeelding van kim.kuijper
13 apr 2020 - 10:23

Hi dames!
Ik ben 30 jaar en op 14.09 uitgerekend van mijn eerste kindje. Op 22.04 krijgen we de 20-weken echo, maar wij weten al dat we een jongetje krijgen. Dit is tegelijk met de NIPT test dmv een bloedtest vastgesteld.

We wonen net over de grens in duitsland en gelukkig mag mijn partner wel bij de 20 weken echo aanwezig zijn. Helaas de opa's en oma's niet, maar hopelijk kan dat later dit jaar alsnog.

Is er al iemand anders zwanger van haar eerste kindje die ook al de baby heeft mogen voelen?

lkry-1516358
afbeelding van lkry-1516358
11 apr 2020 - 21:42

Hi,

Ik ben 24 jaar en ook uitgerekend op 12-09, zoals best veel hier! Zo spannend een eerste kindje en dan zeker in deze gekke tijd.

De 20 weken echo op 23-04, verloskundige zei dat facetimen mag maar een vriendin van mij mocht dat dan weer niet... heel verwarrend allemaal.

Groetjes!

Davina86
afbeelding van Davina86
11 apr 2020 - 19:41

Hallo dames,

Ik kom graag met jullie mee kletsen.
Ik ben 33 jaar en zwanger van ons 3e kindje.
We hebben dezelfde uitgerekende datum Veronica. (12-09-2020)
22-4 heb ik de 20 weken echo.
Geen idee of videobellen daar een optie is of dat ik misschien een dvd of USB kan kopen.
Mijn kinderen zijn 6 en 4 en vinden het lastig dat ze toch niet mee mogen om naar het hartje te luisteren. (Dat had de verloskundige bij het eerste gesprek aan ze beloofd, maar daarna kwamen er natuurlijk allemaal verscherpte maatregelen)
Ik hoop dat de pretecho's nog wel gemaakt blijven worden met het gezin er bij.
Dan gaan we dat over een tijdje doen.

Hebben jullie al namen gekozen?
Wij waren het over de meisjesnaam heel snel eens, maar een jongensnaam wordt wederom een uitdaging.

Fijne paasdagen alvast

Madelief4
afbeelding van Madelief4
11 apr 2020 - 11:11

Hoi, ik ben Madelief, 31 en op 8 september uitgerekend van mijn eerste kindje. Ik heb 16 april de 20-weken echo! wij willen het geslacht niet weten, we bewaren dat feestje voor na de bevalling, kan ik daarna nog weer gaan shoppen voor meer kleur :)

ange-1526514
afbeelding van ange-1526514
10 apr 2020 - 10:31

Ik heb 24 april de 20 weken echo. Ik mag niet video bellen... als er op het einde tijd was krijg ik misschien nog wat echo foto’s of een filmpje mee. Dus ik bel mijn vriend wel na afloop. Ga er van uit dat alles goed is.

Ik woon in Noord Limburg. Wij willen het geslacht niet weten. Ook geen gender reveal. Dus blijft tot het eind een verrassing :)

vero-1507204
afbeelding van vero-1507204
9 apr 2020 - 20:33

Het is idd wel lastig. Ik heb de 20w echo op 25-04-20, ik heb niet gevraagd over videobellen maar ik mag wel videos doen voor mijn vriend. Ik heb zelf verzonnen dat ik wil niet meteen het geslacht weten. Ik heb een envelop klaar staan met een blauw en een roze blad. De bedoeling was om samen met mijn vriend open maken maar mijn schoonzus wil iets regelen voor ons met het envelop, misschien een gender-reveal taart, misschien wat anders. Ik vind dat spannend!!
Uit welke buurt komen jullie? Ik zou wel andere moeders leren kennen in de buurt maar dat wordt een beetje moeilijk, vooral in deze periode. Maar ik vind het lastig dat ik geen echte vriendinnen en familie heb. Waarschijnlijk kunnen ze mij niet zien voor de bevalling :(

Sara-1226860
afbeelding van Sara-1226860
9 apr 2020 - 20:05

Leuk dat het wat drukker word!

20 april heb ik de 20 weken echo en dan mag ik gelukkig video bellen met mijn vriend. Wel vonden wij het wel echt een grote teleurstelling dat hij er niet bij mag zijn, maar het is niet anders.
Wij hebben besloten om te vragen of zij het geslacht willen opschrijven en deze envelop geven we dan bij onze bakker zodat hun een kleine Gender Reveal taart kunnen maken.
En ook is onze familie zo lief geweest om een babywatcher te huren. Hiermee kan je thuis een aantal echo's maken. Helaas is deze door de drukte alleen nog niet binnen.

ange-1526514
afbeelding van ange-1526514
9 apr 2020 - 10:19

Hallo! ik ben 26 jaar en 17 september uitgerekend, ons eerste kindje.

Het is inderdaad niet zo leuk om alleen naar afspraken te gaan, het is nou eenmaal niet anders. Scheelt denk ik dat dit mijn eerste zwangerschap is dus kan niks vergelijken...

Natasja2209
afbeelding van Natasja2209
8 apr 2020 - 21:39

Hoi! Ik ben Natasja, 31, eerste kindje! Uitgerekend op 22-09
Idd een aparte tijd zo, maar ben toch blij dat ik nog niet hoogzwanger ben en moet gaan bevallen met alle beperkingen... Controles zonder papa-to-be is superjammer, maar wij mogen het met videobellen doen en dan is ie er toch een beetje bij!

joos-1521014
afbeelding van joos-1521014
8 apr 2020 - 11:21

Hey, wat leuk! Ik ben Jooske, 24 jaar en op 9 september uitgerekend van ons eerste kindje. Zo bijzonder, maar ook gek in deze tijd. Vooral in je uppie naar de echo afspraken en verloskundige vind ik lastig. Hoe gaan jullie daarmee om?

Sara-1226860
afbeelding van Sara-1226860
4 apr 2020 - 20:39

Ik ben Sarah en ben ook 29. Ik ben zwanger van mijn 2e kindje en heb al een zoontje van ruim 2,5 jaar. Ik ben 9 september uitgerekend.

Bij mijn vorige zwangerschap heb ik hier niet aan meegedaan. Maar tijdens deze crisis ben ik heel benieuwd hoe de rest zijn zwangerschap ervaart

vero-1507204
afbeelding van vero-1507204
28 mrt 2020 - 14:36

Ik ben Veronica. Ik ben 29. Ik komt uit Mataro-Barcelona (Spanje) maar ik woon in Assendelft al 4 jaar. Ik woon in nl sinds 2011. Ik ben uitgerekend van mijn eerste kind 12-09-20.