Uitgerekend Oktober 2018

329 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
nadi-1049564
afbeelding van nadi-1049564
8 feb 2018 - 20:58
Uitgerekend Oktober 2018

Hallo allemaal, Wie is er ook in verwachting en bevalt in oktober? Praat gezellig mee.

Kimsel1990
afbeelding van Kimsel1990
21 sep 2018 - 09:51

Hallo allemaal,

Ik ben Kim en vandaag 37+5 weken zwanger van onze dochter. Wij hebben al een zoontje Sem van 2,5 jaar. Ik heb mij hier eigenlijk nog niet eerder voorgesteld maar heb af en toe wel wat berichten gelezen. Merk dat ik toch behoefte krijg aan ook even van me afschrijven!

Sem is geboren met 35+5 weken en ondanks we natuurlijk van te voren ook wel wisten dat dat niet nog eens hoeft te gebeuren, hebben wij wel ook erg naar die zwangerschap duur toe geleefd. Wat dus inhoudt dat we nu al 2 weken erg zenuwachtig zijn wanneer onze dochter gaat komen haha! Verder verloopt mijn zwangerschap niet op rolletjes. Zit al vanaf week 27 thuis ivm bekkeninstabiliteit en heb een hoog risico op zwangerschap vergiftiging vanwege mijn vorige zwangerschap. Dat in combinatie met een peuter van 2,5 en een man die natuurlijk wel gewoon werkt maakt het niet erg makkelijk en ik ben de dagen echt aan het aftellen! Van mij mag ze komen, en wat ook nog eens mee speelt is dat mijn zusje gaat trouwen op mijn uitgerekende datum (7 oktober)! Is nog maar de vraag of ik daar bij kan zijn haha

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
6 sep 2018 - 15:31

@Kirsten: allereerst van harte gefeliciteerd met jullie ventje! Wat zal dit een spannende tijd dan geweest zijn en nog wezen. Al het beste gewenst voor jullie vieren!

Ik moet sowieso in het ziekenhuis bevallen vanwege de afstand naar het ziekenhuis, anders lijkt thuis mij ook wel heel erg fijn! Een gezond kindje en mama is het belangrijkste, dus veel maakt het me eigenlijk ook niet uit.

Die nestdrang komt bij mij nu ook aardig los, maar het meeste is gelukkig klaar. Alleen een enorme drang om alles schoon te maken en te houden. Probeer dat maar voor elkaar te krijgen met een 14-maander om je heen en een lichaam dat soms ook wel even rust wil...

Ik verwacht zelf trouwens wel een kindje van 9 pond oid. M'n dochter was met 40 weken exact geboren en 4030. Je tweede schijnt vaak nog groter te zijn, dus ik ben benieuwd. Ach, als 8 pond zonder schade zou zijn gelukt (moest uiteindelijk een knip vanwege een ernstig dalende hartslag, maar anders had ik wss niets gehad zeiden ze), dan moet ietsje meer ook wel lukken?!

MarianneWB
afbeelding van MarianneWB
6 sep 2018 - 15:30

@Kirsten

Veel kracht en steun voor jullie in deze heftige periode.

Ik hoop op een mooie toekomst.

MarianneWB
afbeelding van MarianneWB
6 sep 2018 - 15:25

Hey Allemaal,

Wat fijn om zulke goede verhalen te lezen.

Ik hoop dat je nu wat rust kunt krijgen Lisa kan me voorstellen dat het niet een heel fijne zwangerschap is op deze manier. Wel fijn dat ze in het ziekenhuis veel kunnen tegenwoordig.

Vandaag weer naar het UMCG geweest en de opnamedatum is bekend. 24 september en als het goed is wordt de baby eind die week geboren. 5 weken te vroeg maar dat wisten we van te voren. Tot nu toe gaat het prima met mij en het kind dus dat is erg postief! Nog 2,5 week thuis laatste dingen doen, opruimen ed. Was is al klaar kamer is klaar dus wat dat betreft zijn we op alles voorbereid!.

Succes allemaal nog geniet nog van de laatste weken voor sommige =)!

Marianne

Guusje2opkomst
afbeelding van Guusje2opkomst
6 sep 2018 - 15:04

Hoi meiden,

Ik mag me afmelden op het oktoberforum.
Wij zijn afgelopen maandag papa en mama én grote broer geworden van Pepijn.
Pepijn is met 34.1 geboren. De week ervoor is er per toeval vasa previa en placenta previa geconstateerd.
Ziekenhuis in en ziekenhuis uit, om een plan te maken om een eventuele start van de bevalling te voorkomen en zouden op 14/9 ons kindje halen.
Maandag alles rondgemaakt maar helaas is het maandagavond ineens toch misgegaan. Ik ga jullie verdere details bespraren. Maar we doen het beide na omstandigheden goed. We hebben een lange weg te gaan maar ben super trots op mijn eigen handelen, dat van mijn man en onze zoon die zo onwijs mooi is voor een prematuur en het echt heel goed doet weleenswaar met veel ondersteuning. Door onze krachten samen zijn we nu met z’n 4e en dat is een heftige gedachten.

Ik wens jullie allemaal het beste en een gezond kindje en fijne bevalling. Een mooie toekomst.

Liefs Kirsten

ivan-1366256
afbeelding van ivan-1366256
6 sep 2018 - 14:02

Hallo allemaal,

Wat gaat de tijd snel he... Aan de ene kant denk ik hup kom maar op met onze dochter en aan de andere kant wil ik nog even bewust stil kunnen staan bij het in verwachting zijn. Ik merk dat mijn partner ook steeds de dagen telt en is helemaal vrolijk, dus die kan ook al niet meer wachten! Leuk om te merken dat de aanstaande papa zich ook zo verheugd.

Mijn verloskundige heeft aan de hand van de laatste groeiecho met 33+5 toch een verwijzing gemaakt voor een controle bij de gynaecoloog. Onze dochter was nog steeds wat klein 1890 gram in de p9 en ook vond ze mijn buik nog steeds klein op de hand. Gelukkig kan ik morgen al terecht voor onderzoek, dus weten we ook morgen weer! Ze kijken dan vooral naar de werking van de placenta. Ik krijg ook zoveel opmerkingen van mensen van goh.. je buik is wel heeel erg klein voor iemand die bijna moet bevallen. Nog steeds wennen dat mensen überhaupt overal een mening over hebben, wanneer je zwanger bent ..

Mijn werk kan ik gelukkig al wat links laten liggen. Ik ga wel hard op de nesteldrang en ons huis is helemaal “organised”.. Haha.. wel snel moe dus ik lig ‘s middags ook echt even op de bank voor een powernap.

Hier is de voorkeur om te bevallen in het geboortehotel van het lokale ziekenhuis. Mijn partner werkt daar ook, weliswaar op een andere afdeling, maar dat maakt het dus ook vertrouwd. Ik zou absoluut niet thuis willen bevallen.. ik ben liever op een plek waar ze acute zorg kunnen leveren mocht dit nodig zijn.. is toch de luxe die we hier in NL hebben.. snap wel het idee achter thuis bevallen hoor! Vertrouwd en dus misschien eerder ontspannen..

Ben heel benieuwd wanneer de eerste oktober baby veilig is geland :)!
Heel veel succes allemaal in deze laatste weken!

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
6 sep 2018 - 12:00

Hey Lisa89,

Ik snap je helemaal wat betreft je zorgen rondom waar bevallen met een groot kindje. Onze prins was ruim een week geleden (met 31 weken toen) 2 kilo. Mijn man was toen hij zelf geboren is, 4,5 kilo ik hoop dat me dat bespaard blijft haha. Mijn eerste zoon was 10 jaar geleden 3,8 kilo. Maar de VK zei dat vooral de vader verantwoordelijk is voor het gewicht. Heb je wel een voorkeur voor waarje wilt bevallen.
En wat vervelend dat hele gedoe met antibiotica en je nieren, hoop dat je tussendoor toch nog wat kan genieten van je kindje.

Hoe zit het met de rest qua bevallen; hebben jullie een voorkeur voor thuis of in het zh? Mij lijkt het echt heel mooi om thuis te bevallen, maar mijn man is het daar niet echt mee eens. Hij wil het onzeker voor het onzekere en dus in het zh bevallen.

Ik ben zondag 33 weken, begin nu wel echttt uit te kijken naar de bevalling en de ontmoeting, etc. Zo magisch weer! Volgende week hebben we nog een pretecho.

Afgelopen zondag werd ik verrast met een babyshower! Echt leuk, maakte het nog echter, ook weer veel dingen gekregen. En vandaag wordt onze nieuwe wieg geleverd voor bij ons op de kamer. Babykamer is nu inmiddels ook bijna klaar. De kast en de commode komen er komende week in en dan kan ik de accessoires eindelijk gaan ophangen hihi

Geniet van jullie laatste loodjes (sommigen zijn natuurlijk al 37 weken) cant wait till im there :-)

Groetjes

Lisa89
afbeelding van Lisa89
5 sep 2018 - 16:14

Hey allemaal,

als reactie op WarInHeaven: het klopt wel dat gewicht inschatten moeilijk is, ik hoor het ook vaker. Alleen is door 2 verloskundigen en de gynaecoloog ook al uitwendig vastgesteld dat het wel een groot kind is (en de hoeveelheid vruchtwater is normaal). Gelukkig heb ik door de suiker enorm te minderen eigenlijk best goede glucosewaardes dus hopelijk groeit hij niet te hard verder vanaf nu. We zullen zien. Het brengt helaas wel onzekerheid met zich mee over waar ik mag/moet bevallen straks. Super irritant want ik heb al wel genoeg stress gehad de laatste maanden (ook nog overspannen), ben wel toe aan wat rust en duidelijkheid haha.

De antibiotica gaat de nieren beschermen tegen infecties de eerste twee weken en dan trekt het nierbekken zelf bij in die tijd. En hopelijk zijn we er dan van af maar het zou natuurlijk kunnen dat het niet bijtrekt en dan wordt er weer opnieuw gekeken naar de volgende stappen. De andere nier is wel helemaal goed dus gelukkig hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken omdat de goede nier evt. het werk wel op kan vangen en er prima te leven is met 1 nier. Ook iets wat we moeten afwachten dus.

Allemaal niet levensbedreigend maar een relaxte zwangerschap kan ik het ook niet noemen. Natuurlijk ook nog genoeg last van de standaard kwaaltjes ;)

Pfoe, 3 namen bedenken lijkt me wel een klus. Wij hebben uiteindelijk besloten om van de naam van degene naar wie we willen vernoemen een moderne variant te maken die we wel mooi vinden. Dan heb je ook gelijk meer keuze. Of namen die niet de roepnaam worden, gebruiken we misschien ook wel als tweede naam. We zijn er nog niet echt uit maar hebben in ieder geval een top 5 en we maken het definitieve besluit toch pas als het kind geboren is.

Ik wens je trouwens heel veel succes met je scriptie. Ik vond dat het lastigst om af te krijgen en toen had ik nog geen kinderen! Ik vind het knap van je!

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
31 aug 2018 - 09:47

Hallo!

Wat een drukte hier weer, gezellig! En wat fijn dat het bij de meesten allemaal zo goed mag gaan.

Naar zeg Lisa dat je kindje straks meteen aan de antibiotica moet! Heeft het ook nog verdere gevolgen voor zijn/haar leven?

En wat betreft dat gewicht wat ze inschatten, maak je er echt niet druk om! Mijn dochter werd 2 dagen voor de geboorte geschat op een krappe 6 pond. Ze lag met alles achter op schema en moest maar snel komen. Icm de zwangerschapscholestase hebben ze mij toen ingeleid. Komt er een reisje uit van een goede 8 pond en 53 cm. Die verhalen ken ik wel van meer mensen, gewicht is lastig in te schatten zolang ze in je buik zitten. Maar met zwangerschapsdiabetes moet je natuurlijk wel uitkijken. Wat vervelend zeg!

Hier gaat alles best oké. Ging een weekje even moeilijk, maar kindje had gewoon en enorme groeispurt. Wij liggen lekker op schema. Kamer is een heel eind klaar, op een lampje na en wat opruimen. En er moeten nog wat kleine dingetjes gekocht worden. De naam waren we gelukkig al snel uit, alleen de doopnamen waren moeilijk. Onze dochter heeft er 3 dus dat wilden we nu ook, maar dat was wel even lastig met neimand meer te vernoemen met 3 doopnamen. Nu hebben we een mooie combinatie.

Ik heb geen werk en kan dus lekker m'n rust pakken wanner ik nodig heb (en als dochter het toestaat natuurlijk). Dat is nu ook een stuk makkelijker want onze dame heeft besloten met 13 maanden te gaan lopen. Scheelt en hoop gesjouw. Ondertussen probeer ik wel mijn opleiding af te ronden (alleen nog mijn scriptie!).

Fijne dag allemaal!

Christine85
afbeelding van Christine85
31 aug 2018 - 09:15

Hallo allemaal,

Ik ook 16 oktober en dus 33+3

Leuk dat je het vraagt Erne! Zijn er nu 2 waarvan we met ook al een mooie combinatie met een tweede naam hebben dus het neigt naar die twee van de 4. We hebben gezegd om nu een week lang dan over 1 van die namen te spreken samen zodat we kunnen wennen en voelen hoe dat klinkt. Je moet wat...Hihi

Mijn vrije dagen zijn begonnen. Afgelopen dinsdag op de laatste dag afscheidsboreltje gehad. Was gezellig en nog wat leuke cadeautjes gekregen van collega’s dat was heel lief.

Ga nog wel een paar dagen werken om mijn project af te maken maar als mijn officiële verlof met 36 weken ingaat is dat ook af dus komt exact goed uit!

Gisteren placenta localisatie en groei echo gehad. Placenta voor uitgang stond ineens als verrassing in de 20 weken papieren maar was helemaal niet besproken. Bleek dus ook een typefout....fiewww opluchting als in dat betekend kans op natuurlijke bevalling ipv keizersnede dus dat is best een grote typefout toch?

Qua groei ietsje achter op schema maar niets schokkends. Babyboy weegt nu 2000 gram met 33+3. Hij ligt al vast in mijn bekken met zijn hoofdje en op de echo zie je dan ook dat hij echt tegen mijn baarmoedermond aan ligt. Moet zeggen dat had ik al wel gevoeld ja dat hij daar ligt..... Zo interessant om te zien ook. Kortom we zijn weer goedgekeurd.

Dus we wachten en tellen verder maar weer af. Nog een beetje werken en verder een beetje ontspannen. Krijg veel tips dat ik echt veel moet gaan rusten om zo uitgerust mogelijk aan de bevalling en de periode erna te beginnen. Klinkt als een goed nieuw voornemen.

Sterkte allemaal. Nog een paar weekjes en dan komen de eerste kindjes van het forum ter wereld hoe leuk is dat

Groetjes,
Christina

tess-1365772
afbeelding van tess-1365772
30 aug 2018 - 14:51

Hier gelukkig geen urineweginfectie. Wel nog een flink gespannen buik en wat buikpijn gehad. Ik ga wel weer aan t werk vanaf morgen/maandag, maar alleen vanuit huis. Nog twee weekjes en dan gaat m’n verlof in.

Ik start dan weer met werken op 7 januari 2019, dus dat is wel een lekker vooruitzicht.

Zaterdag komt de kinderwagen en alles. Vluchtkoffer ben ik aan het klaarmaken (wens van mijn vriend, omdat ik wel wat buikpijn had laatst); liever goed voorbereidt dan straks in stress alles te moeten zoeken en pakken.

Badkamer is nu bijna af en in de kinderkamer kunnen we de meubels bijna gaan opzetten.

Lisa89
afbeelding van Lisa89
30 aug 2018 - 14:44

Ik zou 31 december weer aan het werk moeten maar gelukkig heb ik nog precies genoeg vakantiedagen om die dag nog ff vrij te regelen :) Dus ook weer in het nieuwe jaar aan het werk.

Helaas gaat de zwangerschap hier niet zo soepel. Het kindje heeft een verwijd nierbekken waardoor hij meteen 2 weken aan de antibiotica moet na de geboorte en heb ik ook nog zwangerschapsdiabetes. Hij weegt al 2,5kg terwijl ik nog niet eens in week 33 zit :O Dat geeft dus allemaal een hoop onzekerheid en stress. Ben blij als ik met verlof ben na volgende week. Kan ik me lekker focussen op de kinderkamer (alles is er wel maar haast niets is nog in elkaar gezet) en alles klaarmaken.

Emmaa
afbeelding van Emmaa
30 aug 2018 - 09:38

Ik ga volgende week met vakantie voor 2 weken en aansluitend start mn verlof. Dan ga ik 5 weken van te voren met verlof want die andere 2 weken zijn vakantiedagen. We hebben de zomer doorgewerkt en de vakantie nog tegoed. Kijk er echt naar uit. De laatste werken en dan volgend jaar pas weer.

S@lly
afbeelding van S@lly
30 aug 2018 - 09:27

@JolandaMark, hier precies het zelfde.. Lullig voor mn collega's, maar ik ben erg blij dat ik volgende week de deur achter me dicht doe en volgend jaar wel weer verder zie. Hopelijk is de rust dan terug ;)

Ook fijn dat je rustig kan starten na je verlof! Ik start weer als de kleine 5 maanden is :)

JolandaMark
afbeelding van JolandaMark
30 aug 2018 - 09:15

Ik ga ook 6 weken van te voren met verlof. Op het werk is het echt gekkenhuis door personeelstekort dus ik ben erg blij dat ik het zometeen achter me kan laten. Na m'n bevalling vul ik het zelf aan tot 12 weken, dus 2 weken extra. In week 13 ga ik 1 dag werken, in week 14 2 dagen en vanaf week 15 3 dagen.

S@lly
afbeelding van S@lly
30 aug 2018 - 09:06

Handige link! :)
Ik vind het wel prima om 6weken vooraf te gaan. Na het officiële verlof, verleng ik het nog dus in dat opzicht mis ik er ook niks aan na die tijd.
Zijn er meerdere die er nog vakantie/ouderschapsverlof of iets anders aan vast plaken?

Ik ben 16 oktober uitgerekend.

sborsboom
afbeelding van sborsboom
29 aug 2018 - 14:48

Ik ook!

 

judi-1193944
afbeelding van judi-1193944
29 aug 2018 - 14:43

hoi hoi

 

ik ben 20 oktober uitgerekend en jij?

 

Karin19892018
afbeelding van Karin19892018
29 aug 2018 - 13:14

Hoi dames,
Ik kreeg van collega een handig linkje van UWV: https://www.uwv.nl/particulieren/zwanger-adoptie-pleegzorg/zwanger-met-werkgever....
Hier staat oa meer over wanneer je met verlof ‘moet’ als je ziek bent voor je bevallingsverlof.
In het kort: je mag tot de 4 weken van te voren doorwerken. Uren die je in week 5&6 van te voren ziek gemeld bent gaan van je bevallingsverlof af.
Ik werk door tot 4 weken van te voren en heb er dan 12 na. Aangezien ik nu 1 dag per week minder werk, gaan er dus 2 dagen van mijn 12 weken af.

tess-1365772
afbeelding van tess-1365772
29 aug 2018 - 10:49

Dat klinkt ergens ook logisch ja. Ik weet niet hoe dat bij mijn werkgever werkt.

Ik zou het liefste met 4 weken met verlof gaan, zodat ik pas in het nieuwe jaar weer aan het werk hoe en het me ook geen vakantiedagen kost. Dus ik ga denk ik deze week met de huisarts overleggen en dan aankijken hoe ik me voel aankomende week.

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
29 aug 2018 - 10:49

Hi ladies!

Leuk om weer te lezen hoe het jullie vergaat. En wat vervelend die klachten Tess. Ik zou het inderdaad met de VK bespreken. Als je er zon last van blijft houden.. klinkt toch niet goed.

Ik heb geen last van een versnelde hartslag maar heb wel vaak last van duizeligheid. Soms trekt mijn gezicht echt helemaal wit weg en lijkt het alsof ik flauw ga vallen zie dan ook echt sterretjes om me heen. Maar m'n ijzerwaarde enz. is hoog.

Ik ben zondag alweer 32 weken zwanger, vanaf nu zal het hard gaan. Wij hebben eergister weer een groeiecho gehad en die bolle van ons is al 2 kg haha. Mijn man was bij zijn geboorte bijna 4,5 kg. Dus ben benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Begin nu wel wat rugklachten te krijgen, mja hoort er allemaal bij.
Mij lijkt het eigenlijk heel mooi om thuis te bevallen. Maar met een grotere baby maak ik me dan toch soms zorgen, wat als..hij er niet doorheen komt ofzo of er iets anders gebeurd. Maarja dat moet ik aan de kant zetten en lekker positief blijven. Ben nu wel echt benieuwd naar die eerste ontmoeting dat moment dat je baby net geboren is en op je borst wordt gelegd :)

Ik krijg morgen alle natuurlijke wasmiddel binnen dus dan kan ik ook alle kleertjes en dekentjes enz. gaan wassen jeej

Ik denk dat wij de mensen die het dichtst bij ons staan wel geboortjekaartjes gaan sturen. Vind ik toch het leukste. En ik vind kraamvisite wel leuk. Ik hou niet zo van die babyborrels.

Fijne dag ladies en veel succes met de laatste loodjes op jullie werk
Zou er niet aan moeten denken nu te werken

S@lly
afbeelding van S@lly
29 aug 2018 - 10:38

als je vanwege zwangerschapsgerelateerde klachten (gedeeltelijk) ziek bent, gaat het verlof verplicht 6weken voor de uitgerekende datum in.Ik dacht dat dat de regels vanuit uwv zijn, maar dat zal per werkgever toch verschillen dan denk ik.
Ik vind het zelf ook geen probleem om 6weken voorafgaand met verlof te gaan. Heb het wel gehad haha!
En ik kan het verlof straks verlengen wat natuurlijk ook erg fijn is!
Hebben jullie die mogelijkheid ook?

tess-1365772
afbeelding van tess-1365772
29 aug 2018 - 10:34

Ik ben inderdaad langs de huisarts geweest en die heeft me voor de zekerheid antibiotica gegeven en de urine op kweek gezet. Vandaag even bellen voor de uitslag en verder bespreken wat we moeten doen.

Gelukkig woensdag ook weer naar de verloskundige, dus daar ook even bespreken. Hoge hartslag is bij mij ook gewoon in rust, krijg regelmatig meldingen van mijn horloge dat hij zelfs na 20 minuten volledige rust hoger is dan 120 bpm. Maar goed, hoort er allemaal bij schijnbaar.

S@lly
afbeelding van S@lly
29 aug 2018 - 10:28

En Tess...dat gevoel alsof je plots koorts hebt herken ik helemaal!
Ik zweet ook veel anders, heb soms nog het gevoel alsof het buiten +30graden is.
Maar ook binnen en in rust krijg ik het soms ineens heel warm! Hoge hartslag merk ik alleen bij inspanning sneller dan normaal. De kleine ligt ook nog lekker hoog en mn longen hebben daar ook last van, ben dus snel buiten adem.
Misschien in jouw geval met blaasontsteking wel goed om dat nog eens te laten testen. Misschien is het bij jou wél koorts ivm een ontsteking.

tess-1365772
afbeelding van tess-1365772
29 aug 2018 - 10:26

Hi S@lly, ik werk 8 uur per dag, maar denk dus dat het voor die laatste twee weken naar halve dagen of 6 per dag gaat.
Waarom ‘moet’ je met 6 weken van te voren met verlof dag? Bij mij neemt het helaas weinig af met rust en gisteren wat buikpijn, dus ik hou me heel rustig!

Wij gaan rond de 100 kaartjes versturen :O schrok wel van het aantal en dan inderdaad het werk gewoon 1 kaartje.

S@lly
afbeelding van S@lly
29 aug 2018 - 10:22

Vervelende klachten Tess. Hopelijk doet rust goed? Hoeveel werk je?
Ik werk halve dagen en 'moet' daardoor 6 weken voor de uitgerekende datum met verlof.
Nog één weekje werken. Heb er echt zin in.
De kleertjes zijn gewassen, moeten alleen nog gestreken worden en dan kunnen ze de kast in.
Er komen nog wat accessoires in het kamertje, de bedjes opmaken en dan is het af!
Wij hebben al een geboortekaartje en de naam staat ook vast :)
Wij versturen geloof ik ongeveer 35-40 kaartjes. Valt mee vind ik.. collega's stuur ik niet persoonlijk een kaartje maar naar het bedrijf en de locaties waar ik werk.

tess-1365772
afbeelding van tess-1365772
29 aug 2018 - 08:45

Hi dames!

Ik ben inmiddels ruim 33 weken zwanger (we hebben al sinds ik drie maanden zwanger ben een naam voor zowel een zoontje als dochtertje bedacht) en voel me op zich oké. Al wel een aantal weken terug een urineweginfectie gehad en rust moeten nemen.

Inmiddels al bijna twee weken non-stop gespannen buik. Weer aan de antibiotica, maar echt over gaat het niet. Mijn verlof zou over 2 weken beginnen, maar wellicht dat ik moet eens kijken in overleg met de verloskundige hoe ik het met werken moet doen, met die gespannen buiken.

Ik kan me slecht rustig houden, dus dat wordt een uitdaging. Ons kamertje is bijna af en ik kreeg t op mijn heupen, dus last minute hebben we de badkamer nog verbouwd. Deze is gelukkig ook bijna af!

Ik krijg steeds meer last van m’n voeten en handen, maar hoort erbij he. Hebben jullie ook zo’n last van een hoge hartslag en het gevoel alsof je koorts hebt zo nu en dan over de dag heen?

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
29 aug 2018 - 08:08

Hi!

Zijn jullie er een beetje uitgekomen met de naam Christine? Lekker dat je zoveel vrije dagen hebt kunnen opnemen! Mijn verlof start na deze werkweek en ik heb er zin in!!

Onze kinderkamer is ingericht en daar ben ik heel blij mee! Nu kunnen de kleertjes erin!!

Zijn jullie van plan veel geboortekaartjes te sturen? Onze lijst wordt erg lang, zeker ook in het achterhoofd houdend dat ze misschien ook allemaal langs willen komen op kraamvisite! Ik zie op internet zat leuke opties, dus ik denk dat het uitzoeken van een geschikte wel goed gaat komen :)

Karin19892018
afbeelding van Karin19892018
12 aug 2018 - 09:19

Hoi Christine,

Met vier mogelijke namen zijn jullie al best ver. Kan me voorstellen dat een naam kiezen moeilijk is. De kleine loopt er toch de rest van zijn leven mee rond.
Wij zijn er redelijk uit.
Denk wel dat je nog niet 100% hoeft te weten wat het wordt. Kan me voorstellen dat als je de kleine ziet en vast hebt, dat jullie dan weten ‘dit is echt een....’.

Succes allemaal met de laatste weken!

Christine85
afbeelding van Christine85
12 aug 2018 - 08:32

Hi Ivan,

Ja bij mij ligt hij dus ook met het hoofdje in mijn bekken. En dat merk ik ook met veel meer activiteiten en bewegingen die je voelt nog lager. Heb jij dat ook?
VK zei wel dat ze nog niet wist of hij er nog uit zou komen of echt al daar ging blijven omdat het wel vlot was. Dus dat wachten we maar af dan. Mijn dochtertje was ook zo rond 31 in aan t dalen...

Christine85
afbeelding van Christine85
12 aug 2018 - 08:27

Leuk om weer even alles bij te lezen van de laatste dagen dames!
Die echte ontzettende Hitte is nu gelukkig (even) voorbij. Alhoewel ik op mijn werk het beste zat lekker in de airco was het lekker kunnen slapen best wel een drama.

Bijna 31 weken alweer dus dan gaat het ineens wel opschieten.... kamertje is af had ineens ook haast ofzo om t echt af te maken. Nu is alles gewassen en gedaan en bedjes opgemaakt (wieg, ledikant en kinderwagen). Alleen nog een verduisterend rolgordijn.

Laatste 6 weken (2 controles) ben ik 1 ons afgevallen. Voor mij een nieuw fenomeen want bij mij eerste zwangerschap kwam ik alleen maar aan en best behoorlijk. Uit mijn hoofd iets van 18 kg over mijn hele zwangerschap. Maar gelukkig heb ik genoeg vetjes over en neemt ons kindje gewoon wat hij nodig heeft. Denk dat het ook komt omdat ik nu naast werk ook mijn dochtertje heb rondlopen waardoor het een stukje drukker is dan bij de eerste.

Naam zijn we nog niet over uit. Vind het zo moeilijk voor een jongen. We houden nog wel steeds die 3 namen over die we leuk vinden en er kwam pas een vierde bij. Maar nog geen duidelijke favoriet. Dus dat maakt me enigszins wel zenuwachtig... hoe is dat bij jullie?

Had nog zoveel vrije dagen. Werk nu sinds aug nog maar 2 dagen ipv 4. En Per september helemaal vrij. Officiële verlof begint dan half sept met 36 weken. Laatste loodjes op werk dus.

Nou groetjes weer

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
7 aug 2018 - 11:37

Heey mede oktober mama’s leuk om jullie berichtjes te lezen. Ik weet even niet meer wie het was, maar je extra uur pauze inhalen, dat slaat toch echt nergens op!! Kom voor jezelf op. Want jij en je babytje zijn op dit moment het belangrijkste!!

Ik had gisteravond wel even schrik! Ik had bij het avondeten een halve rundervink op. Eet dit normaal eigenlijk nooit maar kreeg ineens echt buikpijn wat urenlang aanhield. Kreeg er vannacht echt paniek om want laat in de avond kreeg ik ook last van diarree. Ik was echt bang dat ik mn baby een bacterie zou geven ofzo maar VK had me vanmorgen gerustgesteld. Phoe!!

Ik kies ook voor gewoon kraambezoek vind ik veel gezelliger! Die babyborrels vind ik nooit iets aan haha.

Leuk om te lezen over al jullie babykamers en ik ben dus niet de enige hihi.

Cool dat sommigen al op 30 weken zitten. Het gaat hard!! Stel me nu echt elke dag voor, zoeat elke seconde van de dag, hoe ons prinsje gaat uitzien en hoe het zal gaan met weer een babytje in huis :)

Fijne dinsdag allemaal

S@lly
afbeelding van S@lly
6 aug 2018 - 22:27

Bedankt voor de support!
Ben toch best met het gesprek van morgen bezig. Wat scenario's door m'n hoofd aan het halen. En dan uiteraard geen positieve scenario's ;)

Wij hebben bij onze eerste voor kraambezoek gekozen. Gaan we nu weer zo doen denk ik.
Ik moest 2,5 dag in het ziekenhuis blijven. Daar zijn ouders, broers en zussen op bezoek gekomen.
Eenmaal thuis was ik echt niet fit genoeg om bezoek te ontvangen (fluxes gehad;veel bloed verloren na de bevalling). Voor mijn rust hebben we toen de eerste 4 dagen thuis niemand over de vloer gehad. Dat was stiekem echt heeeerlijk!! Dat is echt positief voor mijn herstel geweest.
Daarna hebben we het bezoek rustig ontvangen. Niet elke dag vol gepland maar heel relaxed gehouden.
We hebben nu al gezegd dat we het de eerste week weer net zo willen gaan doen! :D

Ik denk dat bij een kraamfeest het grootste deel alsnog een keer op bezoek wil komen en dat het dan dubbelop wordt.. Maar dat ligt er natuurlijk ook helemaal aan!
Vrees ook dat mensen dan heel lang blijven plakken. Moeilijk om nu al in te schatten of je dat volhoudt.. Maar het kan natuurlijk ook z'n voordelen hebben :)

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
6 aug 2018 - 22:14

Hi Sally, later het uur pauze inhalen, dat is echt te gek! Jammer dat je zo veel weerstand op je werk krijgt! Slim dat je het via de Arbo speelt! Ik heb 2 weken geleden ook een gesprek aangevraagd, wilde het gewoon ff officieel regelen ipv iom HR 2 uurtjes per dag minder werken. Arbo pakte het direct goed op en stelde zelf voor om halve dagen te gaan werken. Geef goed aan bij ze waar je last van hebt, pijn, oververmoeidheid, niet kunnen focussen en misschien wel meer klachten zijn echt wel serieus te nemen! Ik vond het best moeilijk om het traject in gang te zetten, maar dit gehalveerde werk is een blessing!! Zorgt er idd voor dat het werk zelf gewoon nog leuk blijft en uit te houden! Succes en laat je niet gek maken! (En idd, ziekte door zwangerschap krijgt de werkgever vergoed)

Al ingedaald Ivana! Bij mij ligt de baby nog met z’n hoofdje bovenin! Verloskundige zei datie nog voldoende tijd heeft om te draaien. Leuk trouwens he dat bewegen van het kindje! Zo bijzonder om contact te maken!

Ik twijfel ook nog over kraamvisite of een babyborrel. Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen gaan langskomen, maar misschien vergis ik me daarin ;)

Hebben jullie eigenlijk al een naam? Wij hebben al een tijdje dezelfde in ons hoofd. Zou em zo maar eens kunnen gaan worden!

M’n schoonvader en vriend hebben de babykamer leeg gekregen vandaag!! Heerlijk dat doorpakken! Morgen verven en de kasten opzetten in de rest van het huis (en daarna alle spullen er weer inzetten).

Slaap lekker voor straks!

ivan-1366256
afbeelding van ivan-1366256
6 aug 2018 - 17:33

Hallo allemaal,

Wat fijn om alle verschillende ervaringen te lezen in deze laatste periode. Ik vind het vooral erg snel gaan! Hier tik ik overmorgen ook de 30 weken aan.

Qua kamer zijn we gereed. Alles staat, de wasjes zijn zo goed als gedaan en eigenlijk is alles in huis. Mijn vriend was de afgelopen drie weken vrij en hij had gelukkig net als ik last van nesteldrang. We gaan dus de komende periode alleen nog nadenken over geboortekaartjes, kraamvisite of borrel (wat doen jullie?!) en de allerlaatste dingen. Wat zijn we ongeduldig!

Fysiek merkte ik met 28 wk een omslag. Ik heb een lang slank postuur en mijn buik is eigenlijk een klein bolletje. De verloskundige vond houdt het om die reden goed in de gaten, maar de groeiecho’s zeggen gewoon een gezonde dochter! Er zit bij mij nu 10 kilo aan. Ik had vorige week veel bekkenpijn en was continu in tranen omdat ik dacht nu kan ik niks meer. Voor die 28 weken nog mega fit. Na reguliere controle bij de verloskundige bleek dat ze eigenlijk al is ingedaald! Vandaar dus de pijn en die is nu ook aanzienlijk minder. Is hier bij jullie al naar gekeken? Danwel andere mama’s waar de baby ook al besloten heeft in de startpositie te liggen?

Ik had het nooit zo vroeg verwacht, maar eigenlijk ook al heel fijn. Betekent toch dat de kans op een natuurlijke bevalling groot is.

Qua werk zou ik ook op je streep staan. Ik vond het ook heel lastig om mijn fysieke grenzen aan te geven op mijn werk, maar het zijn de laatste weken voor ons allemaal. Ons lichaam is in staat duidelijke signalen af te geven en ik denk dat het verstandig is hier altijd naar te luisteren.

Succes allemaal met de laatste warme dagen. Vaak de voeten omhoog en blijven drinken!

Ivana

Emmaa
afbeelding van Emmaa
6 aug 2018 - 15:54

Sally wat vervelend dat ze geen rekening met je houden op het werk. Ze moeten wel want ze krijgen het gewoon allemaal terugbetaald. En goed dat je een afspraak hebt gemaakt bij de arbodienst. Als je je ziek meld hebben ze niks meer aan je dus ze kunnen je beter minder laten werken. Sterkte, want je werk moet leuk zijn en niet een verplichting waar je tegen op ziet.

S@lly
afbeelding van S@lly
6 aug 2018 - 15:02

Oh dat lijkt me helemaal pittig, werken in de horeca nu... pas goed op jezelf :)

Ik ben het helemaal met jullie eens wat betreft rustiger aan doen op het werk zodat ik het wellicht op een rustiger tempo volhoudt tot het einde. Ik stop over 4 weken, 6weken vooraf dus.
Op et werk zijn ze het alleen niet zo eens met die theorie. Als zwangere mag ik één uur extra pauze nemen per werkdag. Maar ze willen dan wel dat ik dat uur later op de dag inhaal of een halve dag per week extra kom werken zodat ik mn uren wel haal.
Daar heb ik dus niks aan.
Nou heb ik een afspraak staan met de arbodienst. Dat vonden ze ook niet zo leuk, maar is mijn goed recht. Anders meld ik me ziek, want op deze manier kan ik het niet volhouden. Loop echt op mn einde... :(

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
6 aug 2018 - 14:08

Hi!

Onze kinderkamer is ook nog niet af. Toevallig komt mijn schoonvader de komende 2 dagen helpen tijdens wat vrije dagen van m’n vriend. Dat gaat wellicht even wat sneller!! De meubels zijn geleverd. Donderdag komt de nieuwe vloer. Het idee is dat er voor die tijd geschilderd is en alle kasten uit elkaar gehaald zijn en ergens anders in huis weer opgebouwd worden. Misschien kunnen we dit weekend dan al de meubels van de kinderkamer in elkaar zetten en plaatsen! Wowie! Het is mijn eerste, had verwacht AL LANG alles af te hebben, maarjah het gaat zoals het gaat! :)

Vandaag ben ik 30 weken! Wat gaat dit ineens snel, dat vind ik helemaal prima! :)

Ik ben sinds een week ook minder uren gaan werken. Wordt gewoon te veel, gekke gewaarwording, want in je hoofd kan je alles aan! De Arbo dienst was zo begripvol, heeeerlijk! Ik werk direct halve dagen en slaap smiddags dan ook makkelijk 2/3 uurtjes!

Ik ben al 15 kilo aangekomen!!!! Ik eet echt niet idioot veel. Het verbaast me niks dat ik zo veel ben aangekomen, ik kom altijd makkelijk aan vind ik en het maakt me ook niet uit. Ik houd t gewoon in de gaten qua snacken en zodra ik weer kan sporten ga ik aan de bak! En ze zeggen dat je door borstvoeding afvalt? Dat zou toch wat zijn!!

Spannend voor sommige, met het afvallen en diabetes! Sterkte voor iedereen en hopelijk is het allemaal te doen!

Ik houd ook amper vocht vast, laatst 1 keer in m’n linkervoet! Nou ja, misschien dat die 15 kilo ook gedeeltelijk vocht is Haha! Het valt iig niet zo op!

Ik moet nog 4 weken tot aan m’n verlof. Ik heb er eigenlijk wel heel veel zin in. Vooral dat ik me dan sochtends niet meer hoef klaar te maken om weg te gaan en gewoon m’n eigen ritme mag bepalen.

Morgen heb ik voor de eerste keer zwangerschapscursus!!! Ben heeeeeel benieuwd wat we gaan doen en wat ik te horen krijg!!!

Sterkte met t weer en idd; het wordt binnenkort weer wat minder tropisch!!

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
6 aug 2018 - 10:51

Babykamer is hier bijna af! De laatste aankleding nog en we zijn klaar!

Ik vind het werken best zwaar worden met deze hitte. Maar gelukkig gaat het minder worden!
Werk in de horeca dus alleen maar staan en lopen en dat begin ik wel aan mijn enkeltjes te merken. Hou s avonds redelijk wat vocht vast maar gelukkig de volgende dag weer weg als ik met de beentjes om hoog heb gelegen.

Nu lekker 3 daagjes vrij dus kan ik bij komen van het drukke weekend!

Groetjes

Emmaa
afbeelding van Emmaa
6 aug 2018 - 09:55

Hoihoi,

Wij zijn nog druk bezig met de babykamer. De laatste dingetjes verven en woensdag worden alle spullen geleverd. Erg veel zin in!

Op het werk is het goed vol te houden want we hebben airco. Ik merk wel dat ik alles gewoon rustig aan moet doen met die hitte. Mijn bloeddruk is veel te laag dus heb al snel last van duizeligheid en als het zo warm is helemaal. Maar als ik een dag vrij ben kom ik het huis ook zo min mogelijk uit. Als ik geen airco zou hebben op het werk zou ik misschien ook minder uur maken. Dus goed als jullie dat aangeven en doen.

Ik begon de zwangerschap op de 52 kilo en zit inmiddels op de 63 kilo dus ben flink gegroeid. Maar ondanks dat het de eerste is ook al een flinke buik. Vervelend als je niet voldoende aankomt, maar het moet er na de zwangerschap weer af. Zolang alles met de baby's maar goed gaat he dames! Die hebben geen last van de warmte gelukkig.

Sterkte allemaal nog deze dagen na woensdag slaat het weer om!

Liefs Emma

Marisa2910
afbeelding van Marisa2910
6 aug 2018 - 07:11

Hi meiden!

Ook hier is het kamertje nog niet klaar, beetje bij beetje alles bij elkaar zoeken maakt dat het iedere week weer leuker wordt. Heb er zin in!

Goed naar je lichaam luisteren is onwijs belangrijk, omvallen moet geen optie zijn en je moet in de avond (of buiten je werk om) nog wel kunnen functioneren. Je doet het niet alleen voor jezelf. En je werkgever heeft meer aan je als je goed presteert in kortere tijd, dan wanneer je geheel blijft werken maar bijna niet meer kunt. Het is een kracht om toe te durven geven dat je lichaam een stapje terug moet doen! Wat dat kleintje al niet teweeg brengt he? Ik werk zelf 2 uurtjes per dag minder en dat gaat erg goed :) (zo'n soort gelijke wakeup call kreeg ik een poos terug van mijn verloskundige, bij deze deel ik m! Heeft mij echt even wakker geschud!)

Ook zo genoten van gisteren allemaal? Het was ineens 25 graden bij ons, dat is beter vol te houden zeg! Morgen weer 36 pffff.

Geniet van alle kleine dingen!

Karin19892018
afbeelding van Karin19892018
5 aug 2018 - 23:27

Hoi dames,

Ons kamertje is ook nog niet klaar. Meubeltjes komen over paar weken :)

Hier zo’n zes a zeven kilo aangekomen. Allemaal bij de buik en beetje bij borsten.

Op werk zijn ze gelukkig heel meedenkend. Sinds paar weken mag ik paar uur per dag minder werken (deels ziek gemeld bij UWV). Vooral last van vermoeidheid. Helemaal met deze hitte, ja.
Voor de dames die nog werken. Als het niet gaat, goed naar jezelf luisteren. Je werkgever heeft ook niks aan je als je er straks helemaal uit zou zijn, en een zwangerschap daar moet je van genieten ;)
Ik ben iemand die altijd maar door wilt gaan, maar momenteel kan het gewoon even niet en dus heb ik bewust een stapje terug gedaan.

Doe rustigaan en binnenkort wordt het in ieder geval weer wat koeler.
Groetjes,
Karin

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
5 aug 2018 - 22:45

Ik heb echt respect voor vrouwen die kunnen werken in hun zwangere fase met name nu in het 3e trimester. Ik zou dat echt niet kunnen. Heb echt veel last van duizeligheid gehad de afgelopen weken. Ik heb 'geluk' dat ik precies toen ik zwanger was in de WW raakte. Ik werkte in de GGZ met best wel intense groepen, dus kwam daarna eigenlijk nergens meer aan de bak. Die bezuinigingen en langdurig zieken heeel herkenbaar in mijn sector ook. Dat is in je zw. schap al helemaal geen pretje. Ik ben nu eigenlijk veel bezig met het opstarten van mijn eigen business. Wil als de baby er is eigenlijk niet meer aan het werk als werknemer. Maar die onzekerheid maakt me soms wel een beetje overbezorgd.

Ik heb het kamertje nog niet klaar, denk dat ik zowat de enige ben hier. Ben altijd wel van de last minute, maar moet ook zeggen dat ik zon kant en klare kamertjes eigenlijk niet mooi vind, en ook niet echt van het supermoderne hou, dus ben steeds in twijfel. Maar begin nu wel een beetje stress te krijgen, maar kan eigenlijk steeds niet HET kamertje vinden waar ik naar op zoek ben. Heb wel al een hele verzameling gemaakt op pinterest van wat ik mooi vind dus binnenkort de knoop doorhakken en bestellen.

Nou ideaal jouw 'gewichtstoename' haha

Sow het is echt een lang verhaal geworden haha

Groetjes

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
5 aug 2018 - 22:35

Ik wil je wel wat extra kilo's geven hoor, nee grapje ik heb eigenlijk niets te klagen. Ik heb nu eens een keer een flink decollete haha. Maar het is wel apart wat een verschil er is tussen mijn niet-zwangere lichaam en mn zwangere lichaam. Het gaat echt in een rap tempo, het lijkt wel of mijn buik elke dag groeit. Alhoewel dat nu iets langzamer gaat die groei dan een tijdje geleden. Maar die flinke buik is eigenlijk wel leuk. Bij mn eerste zw schap begon mijn buik pas heeeel langzaam met 5 maanden, maar zag je nog bijna niks, op het einde pas. Dus heb 2 werelden gehad hihi!

Maar jij hebt het dan wel ideaal eerst afvallen en dan bijkomen. Ofja ideaal natuurlijk niet.. zwangerschapsdiabetes lijkt me ook geen pretje! Hoop dat alles goed blijft gaan voor je met de bloedwaarden en de groei en gezondheid van je babytje. Maar dat zal wel goed komen :) Zonder suikers en zonder koolhydraten is aankomen idd erg moeilijk. Maar is wel gezond !

En buiten is het idd geen pretje, merk dat ik nu met die hitte meer last krijg van duizeligheid dus ben echt veel binnen. Aangezien ik niet werk. En met momenten afkoelen in het zwembad in de tuin hihi. Heb soms de puf niet eens om het huis uitte gaan haha

S@lly
afbeelding van S@lly
5 aug 2018 - 22:02

@Siobhan, dat probleem had ik laatst ook op het forum...

Net zoals bij het gros van de mensen, (zwanger of niet ;) ) heb ik het ook best pittig met deze warmte. Icm de andere klachten begint het nu wel echt zwaar te worden en ben ik aan het aftellen tot mn verlof.

Ik kom ook meer aan dan bij mn eerste. Ik denk dat het nu ook veel vocht is.
Bij mn eerste viel ik de eerste helft 7,1 kg af. Na de 20wk kwam de omslag en kwam ik 7,5kg aan, in totaal 400 gram aangekomen dus. Na de bevalling was ik onder mn start gewicht.
Nu ben ik de eerste 18weken ongeveer 6 kg afgevallen en inmiddels in 12 weken die 6kg al weer aangekomen helaas... was mooi geweest als hetzelfde weer zou lukken ;)
Hoop in ieder geval onder mn start gewicht van nr 1 te blijven. Dat is nog 5kg voor de laatste 10 weken.. moet hopelijk lukken :D
Hoewel ik mn best er niet voor doe, ben dus niet aan het diëten ofzo. Is natuurlijk ook niet gezond nu.

Hoe gaat de combinatie werken en zwanger zijn bij jullie? Ik sta op dat punt echt op omvallen :( ontzettend druk, vakantieperiode, veel (langdurig) zieken en bezuinigingen waardoor de werkdruk erg hoog is. En het binnenklimaat is bijna niet werkbaar, zo warm en geen airco. Geen goede combi.. :(

Hebben jullie de kamertjes al klaar en alle spullen in huis? Wij krijgen de komende week alles binnen, zin in!!
(Bij nr 1 hadden we met 20wk onderhand alles al klaar, haha! Veranderd toch wel nu met nr 2)

Succes allemaal!

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
5 aug 2018 - 21:53

Hallo! Het warme weer is gelukkig best te doen in een goed geïsoleerd huis en alles dicht. Buiten moet ik niet te veel willen zij met de temperaturen boven de 30. Tot mijn eigen verbazing ook nog geen druppel vocht vastgehouden ondanks de hitte.

Helaas heb ik wel de zwangerschapscholestase erbij en nu zit ook nog eens in de beginfase van zwangerschapsdiabetes... Komende week dus spannend met naar de gynaecoloog gaan en bloeduitslagen. Gelukkig lijkt het met de baby allemaal goed te gaan. Ik hoop in ieder geval de 40 weken nog te mogen/kunnen halen. Tenzij baby natuurlijk spontaan eerder wil komen...

De diabetes is wel rot. Ik kan niet te veel vetten eten, omdat ik geen galblaas meer heb en nu dus ook weinig suikers/koolhydraten meer. Nu wilde ik extra aankomen, maar hoe moet ik dat nu ooit doen? Tips welkom!!!

Tot nu toe nog maar 7 kilo helaas aangekomen, hoewel die buik inderdaad wel gigantisch hard groeit zeg! Dat gaat hier inderdaad ook een stuk sneller dan bij de eerste. Ben wel een beetje jaloers op jouw 14 kilo hoor Siobhan, hoe raar dat misschien ook klinkt! Had ik zoiets maar, een beetje reserve voor met de borstvoeding zo is wel leuk.

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
5 aug 2018 - 20:53

Hee Erna,

Sorry zie je berichtje net pas! Ik ga het nu voor de derde keer typen als ik op 'opslaan' klik krijg ik steeds een foutmelding weet niet waarom. Ja we zijn inmiddels helemaal gewend in onze new home, we Wonen er nu ruim 2 maanden alsof het nooit anders is geweest heerlijk! Hoe was het met de echo gegaan? Ik verheug me daar ook altijd zooo op! Wij hadden 2 weken geleden een extra groeiecho met 26 weken. Ons beebje ligt wat voor op zn groei, ofja hij hoort bij de hogere gemiddelden laat ik het zo zeggen. De baby was toen al een kilo haha dus ben benieuwd hoe alles gaat verlopen. Wat goed dat je vegetarisch bent!!! Is ooit ook mijn goal, over niet al te lange tijd hoop ik :) eet wel al minder vlees! En vooral met dit weer veel salades en gestommde groenten enz. Maar ben geen keukenprinses helaas haha.

Hoe gaat het met iedereen in deze tropische temperaturen?

Wat ik wel merk in deze 2e zw schap is dat mn lichaam echt heeel snel veranderd, lees: dikker word. Ik was voor mn zwangerschap wel wat aangekomen. Maar begin zw schap 68 kilo en nu al 82kg HELPPP!!
Mja its for a good cause zal ik maar zeggen.

Oke, als hij mn reactie nu niet upload weet ik het ook niet meer.
Fijne avond iedereen

Lieve groetjes,
Siobhan

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
11 jul 2018 - 07:50

Hi!

Antagel gebruikte mijn inmiddels bevallen vriendin tegen maagzuur. Hielp haar in slaap te komen. Ze zei dat t mocht van de VK, maar navragen kan vast geen kwaad. Rennies mogen idd! Ik heb er soms een beetje van als ik een volle maag heb en plat lig, het helpt nog bij mij om vlak voor t slapen niet te eten.

Bones, wat fijn om te horen dat er niks is met jullie kindje!!! Eng die bloedingen! Voor mijn vakantie heb ik het ook heel licht een paar keer gehad, schrok er best van. Gelijk afspraak gemaakt en ze kon niks vinden. Tijdens mijn vakantie nergens last van gehad meer, heb ook erg rustig aan gedaan. Vandaag begin ik weer, dus ben benieuwd!

Leuk klinkt dat zwamgerschapszwemmen zeg! Ik ga eens rondkijken bij mij in de buurt. Zwangerschapsyoga lijkt me ook tof!! In augustus begint m’n eerste cursus, ben benieuwd!

Ja, heb daar al wel over nagedacht, ga 6 weken van te voren verlof in laten gaan. Lijkt me wel zo relaxed en hoor van alle kanten dat de laatste loodjes wat zwaar kunnen zijn. Jullie?

Volgende week wordt onze kinderkamer bezorgd! Zin in!!!

Christine85
afbeelding van Christine85
9 jul 2018 - 21:49

Hallo allemaal,

Ik vanaf begin al enorm last van maagzuur alle dagen. Was bij mijn eerste zwangerschap ook dus heb nu toch maar aan de dokter medicatie gevraagd. Maagbeschermers helpen me enorm goed gelukkig en kunnen volgens de dokter geen kwaad. Alhoewel ik voor mijn gevoel natuurlijk liefst zonder iets zou willen doen. Galviscon had ik maar dat hielp helaas niet.

Kamertje is al heel ver,zeg maar redelijk af op kleine leuke extra details na. Kom er elke dag wel even en mijn dochter ook dat is wel heel leuk!

Zwangerschapsyoga heb ik bij de eerste ook gedaan en zo goed bevallen. Heb ik echt wat aan gehad tijdens de bevalling. Ga eind aug nog paar weekjes opfriscursus doen. Mits de kleine man onverwachts niet veel en veel te vroeg komt.....

Wanneer gaan jullie met verlof? 4 of 6 weken of wellicht plakken jullie wel een vaak toe eraan vast?

Groetjes weer!

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
9 jul 2018 - 16:40

Calcium Magnesium en zink pilletje hebben ze mij geadviseerd Tegen de kramp. Slik ze nu een paar dagen en volgens mij helpt het wel!

Pagina's