Uitgerekend Oktober 2018

282 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
nadi-1049564
afbeelding van nadi-1049564
8 feb 2018 - 20:58
Uitgerekend Oktober 2018

Hallo allemaal, Wie is er ook in verwachting en bevalt in oktober? Praat gezellig mee.

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
11 jul 2018 - 07:50

Hi!

Antagel gebruikte mijn inmiddels bevallen vriendin tegen maagzuur. Hielp haar in slaap te komen. Ze zei dat t mocht van de VK, maar navragen kan vast geen kwaad. Rennies mogen idd! Ik heb er soms een beetje van als ik een volle maag heb en plat lig, het helpt nog bij mij om vlak voor t slapen niet te eten.

Bones, wat fijn om te horen dat er niks is met jullie kindje!!! Eng die bloedingen! Voor mijn vakantie heb ik het ook heel licht een paar keer gehad, schrok er best van. Gelijk afspraak gemaakt en ze kon niks vinden. Tijdens mijn vakantie nergens last van gehad meer, heb ook erg rustig aan gedaan. Vandaag begin ik weer, dus ben benieuwd!

Leuk klinkt dat zwamgerschapszwemmen zeg! Ik ga eens rondkijken bij mij in de buurt. Zwangerschapsyoga lijkt me ook tof!! In augustus begint m’n eerste cursus, ben benieuwd!

Ja, heb daar al wel over nagedacht, ga 6 weken van te voren verlof in laten gaan. Lijkt me wel zo relaxed en hoor van alle kanten dat de laatste loodjes wat zwaar kunnen zijn. Jullie?

Volgende week wordt onze kinderkamer bezorgd! Zin in!!!

Christine85
afbeelding van Christine85
9 jul 2018 - 21:49

Hallo allemaal,

Ik vanaf begin al enorm last van maagzuur alle dagen. Was bij mijn eerste zwangerschap ook dus heb nu toch maar aan de dokter medicatie gevraagd. Maagbeschermers helpen me enorm goed gelukkig en kunnen volgens de dokter geen kwaad. Alhoewel ik voor mijn gevoel natuurlijk liefst zonder iets zou willen doen. Galviscon had ik maar dat hielp helaas niet.

Kamertje is al heel ver,zeg maar redelijk af op kleine leuke extra details na. Kom er elke dag wel even en mijn dochter ook dat is wel heel leuk!

Zwangerschapsyoga heb ik bij de eerste ook gedaan en zo goed bevallen. Heb ik echt wat aan gehad tijdens de bevalling. Ga eind aug nog paar weekjes opfriscursus doen. Mits de kleine man onverwachts niet veel en veel te vroeg komt.....

Wanneer gaan jullie met verlof? 4 of 6 weken of wellicht plakken jullie wel een vaak toe eraan vast?

Groetjes weer!

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
9 jul 2018 - 16:40

Calcium Magnesium en zink pilletje hebben ze mij geadviseerd Tegen de kramp. Slik ze nu een paar dagen en volgens mij helpt het wel!

Emmaa
afbeelding van Emmaa
9 jul 2018 - 16:19

Heee Erne, het zwangerschapszwemmen bevalt heel goed. Het is heerlijk om te kunnen bewegen in het water. Ze houden rekening met de oefeningen voor de mensen die last hebben of al erg ver zijn. De laatste 10 minuten ontspannen we altijd en dat is niet verkeerd.

Inmiddels heb ik ook last van maagzuur. Maar het is nog niet extreem gelukkig. Wel veel last van kramp in mn benen en voeten. Dat is echt heel beroerd... Iemand tips wat ertegen helpt?

Marisa2910
afbeelding van Marisa2910
9 jul 2018 - 07:06

Hi allemaal!

Leuk om te lezen hoe het met iedereen gaat. Zoveel herkenning en dan blijkt maar weer dat je niet de enige bent die zich soms zo voelt. :) laatste dagen ook last van zuur savonds, vervelend zeg. Rennies mogen geloof ik wel!

Ben nu 24 wk en het begint te kriebelen om met het kamertje bezig te gaan! Vandaag een wiegje gekocht via marktplaats, zo blij!!

Ik zit op zwangerschapszwemmen, heel fijn gewichtsloos te zijn en toch in beweging. In augustus begin ik met zwangerschapsyoga, hier hoor ik zulke goede verhalen over ivm ademhaling en ontspanning! Deed voorheen ook al yoga :) nog meer mensen die dit doen?

Groetjes

Bones-2110
afbeelding van Bones-2110
8 jul 2018 - 23:16

Hoi Karin,

Ik heb de laatste paar dagen ook erg veel last van maagzuur. Dit ook besproken met m’n verloskundige en rennies kan je zonder risico nemen ;). Rennies zijn een van de weinige geneesmiddelen die je wel mag tijdens je zwangerschap.
Ik vond de beschrijving idd ook niet duidelijk.

Mijn vraag aan de rest...;
Heeft een van jullie ook last van bloedingen? Ik begon gisteravond laat ineens met bloeden. Ik schrok hier natuurlijk heel erg van omdat ik die kleine ook niet meer voelde bewegen. Gelukkig konden we om 1 uur snachts nog bij de verloskundige terecht en alles gaat gelukkig goed. Die bloedingen kunnen nou eenmaal voorkomen. Maar ik vind het toch absoluut geen prettig idee/gevoel. Meer mensen hier last van?

Karin19892018
afbeelding van Karin19892018
8 jul 2018 - 23:00

Hoi dames,
Iemand laat van maagzuur?
Bij mij speelt het de laatste dagen best erg, maar ik weet niet zeker of ik Rennies mag.
De beschrijving is niet heel duidelijk hierover.
Iemand dit toevallig met een verloskundige besproken?

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
8 jul 2018 - 10:47

Emmaa, wat leuk trouwens dat je op zwangerschapszwemmen zit!! Hoe bevalt dat?
Ik begin in augustus met een Mensendieck zwangerschapscursus, ben heel benieuwd!

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
8 jul 2018 - 10:44

Hi Siob!
Leuk dat je er bij bent! Poehee kan me voorstellen dat je af en toe een uurtje gaat liggen, is de verhuizing nu helemaal achter de rug?! Lekker!! Bijzonder voor jullie zoon dat hij een broertje krijgt!

Ik heb volgende week een 26 weken echo. Heel veel zin om het kleintje weer te zien! Mijn ijzerwaarde is deze week getest en is 6,6 (mag niet onder 6,5 komen, dan krijg je ijzertabletten voorgeschreven) ik moet dus even opletten met mijn eten. Ik ben vegetarisch en heb Factor V Leiden (een verhoogde kans op bloedpropjes). Ik mijd spinazie en broccoli ivm hoge vitamine K gehalte (vitamine K zorgt voor bloedstolling), al zegt mijn arts dat dit niet perse hoeft, ik wil geen risico nemen. Ik ga dus lekker veel bonen en dergelijke eten, als iemand nog een tip heeft voor een goed recept dan houd ik mij aanbevolen!

Voelen jullie de kleine ook steeds harder schoppen?!?

siob-1390199
afbeelding van siob-1390199
6 jul 2018 - 22:07

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier, ook een oktober mama. Zag het net in de email staan en dacht ik kom gezellig mee kletsen hihi. Zwanger van ons 2e kindje en overmorgen alweer 24 weken. Cant wait om ons 2e zoon te mogen ontmoeten. Eerste zoon is inmiddels al 10 jaar.

Verder gaat alles goed, pas verhuisd naar een prachtig huis! Was wel even veel inspanning, maar nu alles rustig! Merk wel dat ik het nodig Heb om een uurtje te gaan liggen in de middag wat ik dan ook doe :) merk wel dat mijn buik echt al huge is. In tegenstelling ror mn eerste zwangerschap waar je echt tot een half jaar niet eens zag dat ik zwanger was haha. Maargoed heel gelukkig met ons 2e mannetje. Lijkt me gezellig om hier mee te kletsen!

JolandaMark
afbeelding van JolandaMark
30 jun 2018 - 16:04

Hoi! Weet iemand misschien een goede winkel om een meegroei bh te kopen? Gr. Jolanda

Emmaa
afbeelding van Emmaa
28 jun 2018 - 10:08

Hallo allemaal,

Wat gezellig dat er weer gekletst wordt. Hier gaat ook alles goed. Zit nu op de 23 weken en voel het heel veel bewegen echt zo leuk en heerlijk! Het schopt heel hard dus wie zijn hand op mijn buik legt voelt het. Eigenlijk ook nog nergens last van alleen van een dikke buik maar dat hoort en daar ben ik heel trots op :) Lekker genieten.

Ik zit op zwangerschapszwemmen en we krijgen verschillende cursussen via de verloskundige praktijk. Voor de cursus borstvoeding en bevalling hebben we ons aangemeld.

Met het babyuitzet zijn we nog net zo ver. Hebben al een aantal dingen gekregen en gekocht maar moeten de kinderwagen en babykamer nog gaan bestellen. We gaan naar Babypark omdat ze daar alles hebben en gaan het dan bestellen.

Geniet allemaal van het getrappel en de voorbereidingen. Voor degene die last hebben sterkte... Nog even doorzetten het is zo oktober ;)

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
27 jun 2018 - 22:38

@s@lly ik heb er wel meer last van, maar met mijn eerste had ik helemaal nergens last van en zij was al 7 maanden toen ik zwanger werd van onze tweede. Genoeg tijd voor mijn lichaam om te ontzwangeren. Die nu dus bijna (1 juli) 1 en echt al heel druk aan het lopen. Veel tillen hoeft dus niet meer. Dochterlief kruipt naar het meeste wel en trekt zich zo aan van alles op, dat scheelt weer bukken. Ook loopt ze steeds vaker aan een handje naast me en dat scheelt ontzettend voor m'n rug. M'n bekken voel ik eigenlijk nooit, behalve als ik een verkeerde beweging ofzo maak tijdens het tillen oid. Gok alleen dat iedereen dat wel heeft? Uiteindelijk is het misschien vooral rust nemen? Tegen de tijd dat je een echt dikke buik hebt zal je kindje vast in ieder geval goed kunnen kruipen als ze nu al hard aan het leren tijgeren is ;)

S@lly
afbeelding van S@lly
27 jun 2018 - 22:14

Goed te lezen dat het zo goed gaat! En dat er volop getrappel wordt ggevoeld!

@warinheaven; ja dat zal zeker meespelen. Ze kan nog niet lopen, begint iets te tijgeren, maar moet dus volop getild worden.
Verschoon haar overdag beneden om niet met haar trap te lopen. Dat soort trucjes. Zo veel.l mogelijk in de kinderwagen/met maxicosi op het onderstel ipv te tillen.
Maar je ontkomt er natuurlijk niet aan.
Speelt ook mee dat mn bekken en banden enz alles nog relatief week was toen ik weer zwanger werd. Dat word nu nóg weker.. en ja dat voel je. Heb jij daar geen last van? Hoe oud is jouw kindje nu?
Heb wel wat tips van de bekkenbodemfysio gekregen, maar het vermindert er niet mee.
Op het werk probeer ik ook goed/extra op m'n houding te letten. Ach ja, het is niet zo dat ik niet meer mobiel ben, maar de pijn is wel vervelend natuurlijk..

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
27 jun 2018 - 19:13

Hoi, hoi!

Hier voel ik de baby ook goed en papa inmiddels ook echt. Ik voelde dit keer al wat vanaf 16 weken, heel bijzonder want bij Ariëlle duurde dat tot bijna de 20 wekenecho. Verder is het inmiddels ook onmiskenbaar dat ik zwanger ben voor vreemden en daar ben ik maar wat blij en trots op!

De babyuitzet is niet zoveel meer natuurlijk met een tweede, maar een extra ledikant hebben we en veel van de spullen van onze eerste kunnen we natuurlijk hergebruiken voor nummer twee. Toch wil ik wel wat spul nieuw kopen, want dat heb ik ook gedaan bij m'n oudste en dat vind ik dan wel zo eerlijk ofzo...

S@lly misschien heb je ook wel meer last van je bekken/rug omdat je ook nog zo'n kleintje thuis hebt die continu getild moet worden. Ik heb gelukkig niet veel last, maar merk wel duidelijk dat ik minder vaak en lang m'n dochter kan tillen omdat ik anders echt pijn krijg oid. Misschien dat iemand daar een truukje voor weet dat je wat minder last hebt?

MarianneWB
afbeelding van MarianneWB
27 jun 2018 - 17:58

Wat fijn dat het zo goed gaat!

Morgen 22 weken. De baby schopt al hevig, gelukkig maar, mijn vriend heeft het ook al gevoeld nog lichtjes maar hij voelde het wel. Wat een bijzondere momenten allemaal.
Wij hebben gister de babykamer bezorgd gekregen en zijn al bezig alles in elkaar te zetten. Aangezien de baby met 10 á 12 weken vanaf nu geboren wordt willen we alles graag op tijd af hebben. Mochten we dan uit het ziekenhuis komen dat alles thuis dan al klaar staat.

Op de 20 weken echo van 2 weken geleden was alles goed het groeit als kool en alles zit er op en er aan mooier kan niet!

Succes allemaal.

JolandaMark
afbeelding van JolandaMark
26 jun 2018 - 22:06

Wat fijn dat alles goed gaat met iedereen. Hier ook alles goed! Nu precies 23 weken. Vorige week kon m'n man de baby voor het eerst voelen schoppen, dat was een bijzonder moment!
Ik doe momenteel zwangerfit, dat is zwangerschapsgym en wordt gegeven door een fysiotherapeut. Dat is wel heel handig want ik heb best wel last van mijn stuitje dus ik ga nu met fysiobehandelingen beginnen bij haar. Ik heb het vooral als ik lang heb gezeten, dan weet ik amper hoe ik overeind moet komen.
Wij hebben ook al aardig wat spulletjes gekocht. De babykamer wordt eind juli geleverd, die hebben we via de babydump, net zoals de kinderwagen. En we hebben een autostoeltje en babyfoon via de babypark. Verder hebben we ook al wat tweedehands gekocht namelijk een wipstoeltje en een babybadje. De rest van de spullen moeten we nog kopen. Gr. Jolanda

Bones-2110
afbeelding van Bones-2110
26 jun 2018 - 21:15

Hallo,

Hier ook alles prima :). Nu 23+2 en m’n buik staat al flink naar voren..
De kinderkamer hebben wij gekregen van mij ouders. Werd netjes bezorgd door Babypark. Top kwaliteit van meubels!
Heb wel al een paar dingen gekocht maar ook het meeste kunnen overnemen van mijn zussen.

Lichamelijk gezien nu erg veel last en pijn in m’n buik/darmen. Ook s’avonds als ik in bed ga liggen soms last van maagzuur.
Ik heb mij en Mn vriend deze week ook ingeschreven voor meerdere cursussen (borstvoeding, bevalling en een baby). Ik merkte dat er in de zomer minder cursussen beschikbaar waren, en omdat sommige data wel erg dicht op m’n uitgerekende datum zaten heb ik ervoor gekozen om de cursussen misschien wat eerder te volgen dan aanbevolen.

Hier trouwens in verwachting van een meisje <3
:)

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
26 jun 2018 - 20:52

Haai!!

Ja! Dacht laatst hetzelfde, maar zelf nog niks geplaatst sindsdien, leuk dat jij t wel doet.

Wat vervelend dat je last van je bekken hebt!! En jammer dat de fysio geen tips had die direct werken! Ik hoorde van m’n zus dat ze veel rekening hield met haar houding, niet met de benen over elkaar heen zitten, zittend broek aan trekken zodat je nooit met al je gewicht op 1 been staat, met 2 benen op de grond uit de auto stappen etc. Heeft er in geresulteerd dat ik me heb aangemeld voor een Mensendieck zwangerschapscursus, ben super benieuwd, begin over 1,5 maand. Misschien dat zoiets ook voor jou helpt? Maar sowieso sterkte gewenst!
Hebben anderen zich ook aangemeld voor een zwangerschapscursus?

Ik voel de kleine ook heel veel, vind ik echt heeeerlijk!!

Afgelopen week een en ander besteld bij Prenatal, waaronder de meubels voor de kinderkamer! Bestelling wordt binnen 4 weken geleverd, super veel zin in! Kan verder het een en ander overnemen van m’n zus, erg handig.

Ben nu 24+1, buik is al mooi zichtbaar!

Fijne avond! Xx

S@lly
afbeelding van S@lly
26 jun 2018 - 19:16

Hoi hoi,

Hoe gaat het met jullie?
Wat is het hier stilletjes..
Met mij gaat het goed. Voel de kleine volop bewegen, ook mijn man voelt hem en soms zie ik de schopjes ook, erg leuk!
Begin helaas wel steeds meer last van mijn bekken/heupen te krijgen. Ben al bij de bekkenbodem fysio geweest, maar helaas zonder direct resultaat. Echt pijnlijk, maar goed.. we hebben het er voor over hè ;)

Hebben Julie al veel van de babyuitzet binnen?

lisa-1372594
afbeelding van lisa-1372594
4 jun 2018 - 13:32

Hoi allemaal,

Leuk om te lezen dat iedereen nu zo'n beetje de 20 WK echo heeft! Wij hebben hem vorige week woensdag gehad, ook wij kunnen ons aansluiten bij de jongens club! Ik had het echt niet verwacht, ik was zo ingesteld op een meisje. Maar het is er zeker niet minder om hoor! We vinden het beide hartstikke leuk!

@WarinHeaven thanks nog voor je tip over de zwangerschapskleding. Ik heb inmiddels wat dingen besteld in mijn eigen maat. Zit verder goed, alleen als m'n buik nog iets meer groeit komt het er net wat mooier uit haha :)
Leuk dat we idd op dezelfde dag zijn uitgerekend! Het duurt nog zolang, maar ik besef me ook dat er gewoon al bijna 20 weken voorbij zijn, wat vliegt de tijd!!!
Naam uitkiezen vind ik ook erg lastig. Voor een meisje had ik al heel veel leuke opties, maar voor een jongentje vind ik het toch wel iets pittiger hoor! Ben overal een beetje op het internet aan het struinen, we willen graag een korte, maar krachtige naam. Nog suggesties? :) :)

Geniet van jullie zwangerschap allemaal dames!

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
4 jun 2018 - 12:26

Spannend allemaal Marianne, veel succes en ik hoop dat alles mee mag vallen met de placenta en de rest van de zwangerschap fijn verloopt!

Wij hebben vorige week al de 20 wekenecho gehad. Met net 19 weken, omdat we deze week gaan verhuizen (naar de andere kant van het land!). Gelukkig is alles goed met ons lieve kindje en groeit het ontzettend hard. Wij weten wel wat het wordt, maar houden het voor onszelf tot de geboorte. Of voor hoelang we het voor ons kunnen houden. Het zorgt in ieder geval voor een hoop rust bij mij, dan kan ik nu echt aan de slag voor ons tweede wondertje.

Morgen gaan we voor het laatst naar onze verloskundige toe en dan krijg ik een nieuwe. Ik hoop dat ik onder haar begeleiding mag bevallen en mag wachten tot het zelf gebeurt, in plaats van opnieuw een inleiding. Ach we zien wel, eerst maar eens een verhuizing regelen ;)

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
4 jun 2018 - 12:15

Hoi,
Wij hebben morgen onze 20 weken echo, spannend! Weten we eindelijk wat het word!

m.h.-1144926
afbeelding van m.h.-1144926
4 jun 2018 - 11:40

Hoi!

Ik ben nieuw op t forum; ben 25 oktober uitgerekend van ons tweede kindje. T geslacht blijft een verassing. Zit momenteel te wachten op de 2” weken echo, wat al half uur uitloopt dus dacht even forum kijken. Erg spannend altijd een 20 weken echo. Bin ons eerste kindje duurde t 1,5 uur omdat ze t niet goed konden zien. Onze zoon is van 23-10-2016.

Groetjes Monique

MarianneWB
afbeelding van MarianneWB
29 mei 2018 - 16:03

Hallo Allemaal,

Officieel ben ik ook in oktober uitgerekend rond de 30/31. Ben aankomende donderdag 18 weken zwanger van ons 1e kindje.

Alleen wordt het eerder gehaald tussen de 30 en 36 weken dit omdat ik een aangeboren hartafwijking heb en mijn hart het niet aankan om de zwangerschap helemaal te voldragen.

Nu gaat het op zich best goed heb vreselijk veel overgegeven de 1e 3 a 4 maanden soms 4 tot 5 keer per dag ben ook alleen maar afgevallen in het begin. Gelukkig kom ik nu weer langzaamaan op mijn oude gewicht.

Voor ons is het allemaal heel spannend omdat het onze eerste keer is dus alles is al nieuw en dan komt er ongeveer om de week een bezoekje naar het UMCG (ziekenhuis in Groningen) bij. Elke keer krijg ik een echo om te kijken of de baby goed groeit tot nu toe gaat dat heel erg goed.

Ik heb vorige echo te horen gekregen dat mijn placenta groot en dik is en dat er veel bloed inzit. Hier wordt morgen, dan heb ik weer een afspraak bij de gynaecoloog, weer naar gekeken. Hopelijk is het niet erger geworden.

Door de hartafwijking heb ik ook bloedverdunners waardoor ik geen bloedpropjes kan krijgen.

Ik wens iedereen heel veel succes en geluk de aankomende tijd!!

Liefs, Marianne

MommyLouise
afbeelding van MommyLouise
29 mei 2018 - 13:59

Hallo mommy's to be.
Allemaal gefeliciteerd!
Morgen 18 weken.
Uitgerekend op 31 oktober.
Eerste zwangerschap.
We verwachten een jongetje :)

Jacky-S
afbeelding van Jacky-S
25 mei 2018 - 14:56

Uitgerekend op 26 oktober 2018.
Vandaag precies 18 weken zwanger !
Er begint al een inimini buikje te komen hihi.

Eigen kleding wordt al wat strakker dus alvast zwangerschapkleding aangeschaft , wauw wat zit dit geweldig !! Over 19 dagen hebben we onze 20 weken echo , spannend ! Ook hebben we de nipt gedaan en deze was helemaal in orde super opgelucht ! Verder voel ik kleintje behoorlijk bewegen en laat mama niet met rust *zucht*.

debo-1360368
afbeelding van debo-1360368
23 mei 2018 - 17:42

Hallo!
Gister hebben we de 20 wkn echo gehad en te horen gekregen dat alles goed is! Heel bijzonder! de vk heeft het geslacht mooi omzeild zodat het voor ons een verassing blijft ;) sinds twee weken ben ik aardig aan het groeien en heb ook veel meer trek dan voorheen. Qua kleding ben ik blij dat het zomer is! Ik red het vaak met een lage broek of rok met hemd en een jasje (voor opt werk). Maxi jurken zijn inderdaad heerlijk om te dragen. Verder voel ik de baby nu eindelijk duidelijk waar ik voorheen nog niet helemaal zeker was. Dat is een heel fijn gevoel! Oh ja, van de week moest ik er snachts uit om een beschuitje te eten. Ik rolde haast om van hongergevoel. Heeft iemand anders dit ook?

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
23 mei 2018 - 15:55

Hoi Lisa,

wat leuk dat we dezelfde uitgerekende datum hebben! Ik heb meestal ook weinig klachten, al merk ik het wel met opstaan en moet ik ook echt niet de hele dag gaan lopen sjouwen met dingen. Bij mijn eerste zwangerschap had ik echt helemaal nergens last van en dat was een gezonde dame van 4020 gram, dus het hoeft helemaal niets te zeggen hoor. Later moet je de baby bijvoorbeeld wel elke dag voelen, maar dat is natuurlijk geen kwaaltje ;)

Als je zwangerschapskleding koopt hoef je trouwens geen grotere maat te kopen hoor! Met gewone kleding koop ik vaak extra lange hemdjes en dat soort dingen. Ik groei namelijk niet echt in de breedte en dan gaat een grotere maat er echt te groot uitzien, maar als je breedte ook meegroeit kan je best eens kijken of een M dan beter staat dan een S van de gewone kleding. Goeie tip verder zijn van die maxi-jurken met rek erin. Heel chill zeker met het warme weer!

Wij hebben de 20 weken echo op de 31e, dus nog maar 8 dagen! We kijken er enorm naar uit om ons guppie weer te zien en dan ook te weten wat het wordt (al houden we dat wel nog even geheim voor familie en vrienden , maar of dat ook op dit forum is weet ik nog niet). Vinden jullie het ook zo lastig om een naam te bedenken? Wij vinden het nu met onze tweed maar lastig!

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
23 mei 2018 - 15:26

Ja dit herken ik ook! Heb eigenlijk nergens last van wat natuurlijk heel fijn is maar ook wel is het idee geeft of het wel echt zo is!

lisa-1372594
afbeelding van lisa-1372594
23 mei 2018 - 15:22

Hoi allemaal!

Ook ik ben uitgerekend in oktober (de 24ste), van ons eerste kindje. Vandaag precies 18 weken. Leuk om alles van iedereen te lezen, heel veel dingen zijn herkenbaar! Zo ook de zwangerschapskleding, ik ben zelf heel tenger en heb al wel 2 zwangerschapsbroeken van de H&M, maar vind het moeilijk om al andere dingen te kopen. Vooral nu het al mooi weer is... Heb nog niet echt een hele grote buik, dus ben bang dat ik als nu maatje S koop en over een paar weken al maat M of zo nodig heb haha!

Heb nog niet heel veel last van kwaaltjes, waardoor ik mij soms wel zorgen maak of alles goed is. Zijn er meer mensen die dit ook hebben?
30 mei hebben we de 20WK echo en dan weten we (hopelijk) eindelijk het geslacht! Daar kijken wij erg naar uit.

Groetjes Lisa :)

S@lly
afbeelding van S@lly
18 mei 2018 - 13:46

Lastige afweging.

Ik herken eerdere punten wel.
Bij mijn eerste vond ik het ook veeel te spannend om thuis te gaan bevallen. Stelde mij gerust om te weten dat ik op de juiste plek zou zijn als er iets mis zou gaan.
Uiteindelijk ben ik vanwege een hoge bloeddruk ingeleid en heb ik na de bevalling een fluxus gehad (veel bloed verloren) waardoor ik erg blij was dat ik in het ziekenhuis was.
Bij deze zwangerschap weer in het ziekenhuis :)

Christine85
afbeelding van Christine85
18 mei 2018 - 09:24

Ohw altijd lastige afweging kan ik me voorstellen maar voor mij duidelijk.
Mijn vorige (1e) zwangerschap verliep supergoed. Had weinig/ geen klachten en geen aanleiding om in het ziekenhuis te bevallen. Maar toch koos ik voor poliklinisch bevallen onder het motto Je weet niet hoe het loopt.

Mijn vliezen braken thuis echter er kwam niet voldoende op gang. Daarop ging ik na 48 uur naar het ziekenhuis om ingeleid te worden. Dus was t geen keuze meer...
Echter van dat inleiden kwam niet veel want na twee tabletjes om de baarmoedermond wat te verwijden kwam eea op gang als een malle. Mijn bevalling ging ook supervlot en er zat uiteindelijk maar 4 uur tussen restant vliezen prikken en bevallen van mijn dochter. Echter toen kwam dus mijn placenta niet/niet volledig en verloor ik heel veel bloed en lag ik met spoed op de ok. Er was veel twijfel of de placenta wel of niet compleet was en tijd was in dit geval ook meer bloedverlies en dus gevaar.

Dit wil ik niet delen om jullie bang te maken maar om aan te geven dat het altijd gek kan lopen en het zo moest zijn dat ik daar was. Wil er niet aan denken hoe het had gelopen als ik thuis was bevallen en ik onder ander oordeel had moeten afwachten en alsnog afgevoerd te moeten worden naar ziekenhuis.

Maar ik snap de afwegingen. En gelukkig gaat het ook supervaak wel goed! Zo is mijn mama van ons alle drie thuis bevallen

Hopelijk gaat de tweede (wederom in het ziekenhuis) wel goed van begin tot eind en ben ik gezond en wel alsnog vlot thuis lekker in mijn eigen schone bedje met een gezond kindje

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
18 mei 2018 - 08:14

Hoihoi!!

Emmaa leuk dat je er bent!! Leuk om de verhalen van Moederdag te horen en dat zelfs aanstaande opa en oma een kleinigheidje hadden!!

Ik twijfel niet over thuis of in het ziekenhuis bevallen. Ik vind het veel te spannend om thuis te blijven, verblijf liever in het ziekenhuis. Dus is bij mij echt een gevoelsdingetje. En we hebben vloerbedekking in de slaapkamer ;)
Ik kan me wel voorstellen dat bij een thuisbevalling de rust en comfort van thuis heel prettig kan zijn. Succes met de afweging!

Xx

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
18 mei 2018 - 07:31

Hoi Lisa,

Ik ben bij mijn dochter in het ziekenhuis bevallen, wel vanwege complicaties (zwangerschapscholestase) waardoor ik ingeleid moest worden. Bij dit kindje moet ik naar en geboortehuis in verband met de afstand naar het ziekenhuis. Ik twijfel ook best wel alleen heb ik geen keuze ( vanwege dus die zwangerschapscholestase vorige keer en 40-70% kans op herhaling), maar anders had ik graag thuis gebleven. Het bevallen vond ik niet erg daar en ik kwam daar ook aan zonder weeën. Anders lijkt het mij al vervelender. Halverwege moet je dan in de auto. Wat ik voor toen irritant vond was het wachten tot iemand tijd had om mij te douchen (heb 2/3 uur daarop gewacht) en dat we erna in de auto met pasgeboren kindje naar huis moesten. Dat lijkt mij fijner thuis. Dan heb je iets meer controle en hoef je niet nog te verplaatsen. Maar qua bevallen heb ik geen negatieve ervaringen in het ziekenhuis.

Lisa89
afbeelding van Lisa89
18 mei 2018 - 00:03

Bedankt Guusje2opkomst voor je antwoord. Als het aan mij ligt wordt dit ook niet ons enige kind dus als het niet-weten me niet bevalt doen we het de volgende keer gewoon anders ;)

Nog even iets anders:
Bij mijn vorige afspraak vroeg de verloskundige of ik al ideeën had over de bevalling. En ik twijfel nog tussen thuis en in het ziekenhuis. Ik had me altijd al bedacht om in het ziekenhuis te bevallen omdat het de eerste is en ik het natuurlijk wel heel spannend vind. Maar thuis heeft ook zo z'n voordelen.

Zijn er nog meer dames die twijfelen?

Emmaa
afbeelding van Emmaa
14 mei 2018 - 10:37

Hoihoi,

Wat leuk inderdaad een meisje! Nog afwachten tot oktober wat wij krijgen :)
Lief van al die mannen! Gisteren ben ik ook een beetje verwend als halve moeder :) Een klein cadeautje is toch wel erg leuk! In de middag gingen we naar mijn ouders en die hadden ook een klein cadeautje voor me!

Liefs

Bouk91
afbeelding van Bouk91
13 mei 2018 - 19:13

Dag allemaal!

Ik wil me hier graag bij aansluiten, 14 oktober ben ik uitgerekend van ons eerste kleintje!
Vandaag 18 weekjes onderweg alweer.. Wat spannend allemaal hoor!
Wij willen het geslacht niet weten, laten ons verrassen.
Tevens hebben wij ook de nipt laten doen en gelukkig geen afwijkende resultaten, ook altijd fijn zo'n bevestiging!

Begin inmiddels ook al te groeien, dit is wel wennen en ook beetje gek...

S@lly
afbeelding van S@lly
13 mei 2018 - 11:16

Wat leuk, een meisje! Die heb ik ook nog niet voorbij horen komen geloof ik
En wat lief dat er ook aan de mama's in spe wordt gedacht..ook al moet je vriendlief dan even met puppy ogen aankijken ;)
Dit jaar mijn eerste echte moederdag, heb een versierde vaas gekregen en een soort fotocollage met een kort gedichtje en een doosje bonbons, hmmm :)
En wat uitgebreider ontbeten vanmorgen.
Al met al goed verwend. De kleine in mn buik voel ik steeds wat vaker zachtjes in mn buik, met name met het naar bed gaan en bij het wakker worden voel ik de kleine even. Heb zin in die gezellige tijd :)

Fijne dag allemaal!

Guusje2opkomst
afbeelding van Guusje2opkomst
13 mei 2018 - 10:13

Leuk een meisje, die hebben we nog niet veel in de groep geloof ik!

Een half kopje thee klinkt ook goed!

Mijn mannen zijn beneden bezig om de tafel te dekken (normaal doen we dat met z’n 3e, nu doen ze dat alleen en mag ik blijven liggen) en heb een mooie versierde tissuedoos gekregen van onze zoon.
Verder doen wij niet aan cadeaus en dergelijke, man werkt vanmiddag en wij een kinderverjaardag!

ivan-1366256
afbeelding van ivan-1366256
13 mei 2018 - 10:06

Goedemorgen!

Wat lief van je vriend! Terecht hoor om toch vandaag nog een beetje extra stil te staan hoe mooi het moederschap is!

Ik voel me vandaag ontzettend moeder in spé. De taart heeft ons gisteren het nieuws gebracht dat wij een dochter krijgen!

Mooie zondag allemaal!

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
13 mei 2018 - 09:46

Fijne Moederdag voor alle moeders en bijna-moeders (mag dat?!)

Mijn mama en schoonmoeder hebben ontbijt van ons gekregen, via de post/ontbijtservice ☺️ En we gaan er straks langs. Mijn vriend zet nu een kopje thee voor mij, nadat ik hem met grote ogen zat aan te kijken ;) voelt nog niet helemaal terecht, maar een half kopje thee zou me ook smaken

Hoe beleven jullie vandaag?

Liefs,

Emmaa
afbeelding van Emmaa
12 mei 2018 - 10:51

Ik heb ook die maat maar koop gewoon wat groter zodat ik er langer in pas. Maar veel dingen kon ik toch wel vinden in kleine maatjes, bij Zalando hebben ze ook kleine maten. Vorige week op vakantie veel zomerjurkjes gekocht die mee rekken en wat nu lekker zit.

Emmaa
afbeelding van Emmaa
12 mei 2018 - 10:48

Wij willen het ook niet weten en vinden het leuk als het een verrassing is. Ik ben wel benieuwd of we het gaan volhouden. Maar als we het weten willen we het ook voor onszelf houden. Het kwam ook doordat mijn vriend het niet wilde en mij maakte het niet uit.

Jaa kledingtips zijn handig! Ik pas al een lange tijd veel kleding niet meer.

Groetjes Emma

sand-823752
afbeelding van sand-823752
11 mei 2018 - 15:37
Komende donderdag weer naar de gynaecoloog. Dan zijn we 17 week en een paar dagen zwanger van de tweeling.. Bij de vorige controle / echo (15 wk) kon ik 1 kleintje recht tussen de benen kijken en.. ik weet het niet zeker.. maar.. ik durfde ook niet te vragen.. Jee spannend hoor. Toch willen wij het ook weer weten. Gewoon omdat dat makkelijker is met alles.. inkopen doen, scheelt namen verzinnen en poeh wat is dat laatste weer lastig... En dan moeten we er al 2! Laat staan dat we 4 moesten verzinnen!?! Kleding heb ik nog wat van mijn eerdere zwangerschappen al heb ik wel het idee dat ik straks wat meer shirtjes moet gaan kopen omdta die buik nu toch wel wat sneller groeit dan de vorige x.. en dan richt ik mijn blik op h&m mamma, 2e hands winkeltjes en marktplaats denk ik.
Guusje2opkomst
afbeelding van Guusje2opkomst
10 mei 2018 - 22:06

Hoi Lisa,

Wij wisten het bij de eerste ook niet, het was zo gaaf en de verrassing des te groter toen onze zoon op de wereld kwam. Ik kan het echt aanraden!
Wat mij betreft had ik het niet per se hoeven weten deze keer, maar omdat we én alles nieuw moesten kopen omdat we al die tijd niet verwacht hadden voor een 2e te gaan én onze zoon al bijna 5 is tegen die tijd dat onze tweede komt vonden we het wel heel handig, zeker met de voorbereiding voor onze zoon.
We hebben het nu beide een keer meegemaakt.
Moet wel zeggen dat sinds we de omschakeling gemaakt hebben om een geslachtsbepaling te laten doen kon ik écht niet wachten terwijl ik er de vorige keer totaal geen moeite mee had en zelfs bij alle medische echo’s eerst netjes mijn ogen dicht hielt tot er gezegd werd dat we mochten kijken :)
Ow ik vond het trouwens zo leuk dat de baby nog geen naam had de eerste keer en nu weten we al hoe hij gaat heten en dat is heel gek voor mijn gevoel.
Succes met de afweging.

Lisa89
afbeelding van Lisa89
10 mei 2018 - 21:50

Hoi iedereen,
ik lees best veel mensen die de geslachtsbepaling gehad hebben/binnenkort hebben. Zijn er ook mensen die wachten tot de geboorte?
Mijn vriend wil het niet weten en ik zie in beiden wel wat. Maar ik kan het niet wél weten en hij niet, haha. Dus het wordt wachten tot +/- 20 oktober.

Ik vind alle kledingtips wel handig, want op 16+5 heb ik nog nergens last van dus die gaan straks goed van pas komen ;)

Groeten Lisa

S@lly
afbeelding van S@lly
10 mei 2018 - 19:47

Wat fijn Kelly, dat het genetisch onderzoek achter de rug is en er niks is gevonden. Dat zal een opluchting zijn!

Wat een hoop jongetjes!
Ben erg benieuwd bij mijzelf, maar wacht geduldig op de 20wk echo. Nog 3 weekjes wachten..

Kelly291018
afbeelding van Kellyxoxo
10 mei 2018 - 18:35

Hallo mama's,

Het grote genetische onderzoek waar ik eerder over vertelde is helemaal achter de rug en niks erfelijks gevonden!! Ons eerste kindje heeft bot weg heeeel veel pech gehad.

Nu inmiddels 15+3 weken en afgelopen dinsdag soort van vervroegde 20 weken echo gehad. Alles zag er uit zoals het zou moeten!
Ze dachten gezien te hebben dat ook wij een zoontje gaan krijgen maar die kleine was zoo bewegelijk (voor ons alleen naar fijn om te zien) en hield de beentjes netjes bij elkaar.

Voel me verder top alleen blijf ik moe, maar kan niet klagen!

Liefs x Kelly

erne-1108280
afbeelding van erne-1108280
10 mei 2018 - 16:19

Ivan wat leuk dat je het geslacht gaat ontdekken via de kleur van de taart! Ontzettend leuk idee! Veel plezier gewenst! Gefeliciteerd iedereen die het geslacht weten, veel jongetjes! Leuk zeg! Krijgen wij ook!
Ik heb mijn broeken bij H&M mama besteld inclusief een leuke simpele aansluitende rok die mega relaxed blijkt! Die is overigens uit de winkel. Verder 1 spijkerbroek van Noppies, bevalt ook goed. Ik merk bij Hennes wel dat je snel moet beslissen, wilde later nog een broek bij bestellen en die stond er al niet eens meer tussen. Voordeel is wel dat er regelmatig nieuw aanbod is. ;)

Ik vind truitjes lastig, wil geen te wijde dingen aan, maar te tekenend vind ik ook niet altijd relaxed. Draag soms m’n eigen truitjes en toch soms zwangerschapstruitjes.

Ik ben 17+3 en voel af en toe ook de baby, heel bijzonder en super leuk!

Ik heb net een stukje gefietst, ik merk dat ik toch neiging heb om me minder in te spannen en de lift te nemen, even fietsen zorgt weer voor wat beweging ;)

Succes en plezier allen met de komende echo’s!

Pagina's