Uitgerekend Oktober 2018

216 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
nadi-1049564
afbeelding van nadi-1049564
8 feb 2018 - 20:58
Uitgerekend Oktober 2018

Hallo allemaal, Wie is er ook in verwachting en bevalt in oktober? Praat gezellig mee.

Kelly291018
afbeelding van Kelly291018
15 apr 2018 - 10:59

Ja was ook echt verschrikkelijk en heftig zo'n bevalling..

Mijn man heeft gelukkig heel goed gevoel nu en daar houd ik me beetje aanvast.

Er worden nu nog onderzoek gedaan dus is allemaal nog afwachten en hopen op geen herhaling.

Je kunt mijn berichtje van 10 april terug lezen dan weet je beetje wat er nu speelt.
(Als je wilt natuurlijk)

Liefs x kelly

S@lly
afbeelding van S@lly
15 apr 2018 - 10:54

Wat heftig... weet even niet zo goed wat ik moet zeggen. Tranen springen in mn ogen..
Heel veel sterkte..

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
15 apr 2018 - 10:37

Maar Kelly, wat verschrikkelijk ook zeg! 23 weken is bijna op de grens en dan heb je het al gevoeld! Kan je wel genieten van je zwangerschap nu? Ik kan me voorstellen dat je telkens bang bent of bezorgd of het allemaal wel goed gaat!

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
15 apr 2018 - 10:35

Dankjewel voor jullie meelevende reacties, heb idd last van heel wisselende emoties. Ben erg blij dat er niemand meer aan het kindje kon komen en dat wij er op een respectvolle manier afscheid van konden nemen. Maar ik werd gisterenavond geholpen op dezelfde kamer als mijn jongste dochtertje geboren is en ik heb echt huilend gevraagd of ze alsjeblieft het wiegje weg wilden halen. Ook de echo’s vind ik naar omdat ik die altijd juist zo leuk vond en er naar uitkeek. Ik heb net te horen gekregen dat ik toch nog naar de OK moet om de laatste weefsels weg te halen en dan hoop ik dat deze situatie snel achter de rug is. Ik hoef voorlopig even niet aan een nieuwe zwangerschap te denken want het is echt heftig hoor! De emotionele en lichamelijke pijn en je doet het nergens voor je hebt er niks voor terug. Ik vind een bevalling ook afschuwelijk maar als ik dan mijn gezonde babytje had heb ik altijd nog gezegd dat het de moeite waard geweest is. Maar ik hoop dit niet nog eens mee te maken. 

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
15 apr 2018 - 10:01

Owh wat heftig mamieurnie. Wat moet het nu moeilijk en raar zijn. Zo van het een op het andere moment niet meer zwanger en geen gevuld wiegje. Heel veel sterkte, dat jij en je gezin het (kindje) een plekje mag geven.

Kelly291018
afbeelding van Kelly291018
15 apr 2018 - 09:41

Hoi mammieurnie,
Het is zeker heftig, wij hebben het ook moeten mee maken met 23 weken. Het gaat een plekje krijgen maar je bent getekend voor je leven!

Hou je sterk en veel sterkte met jullie verlies!
Liefs x kelly

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
15 apr 2018 - 08:40

Goedemorgen allemaal, het ergste is hoop ik allemaal achter de rug, gisteren is het gebeurd en ik heb mijn kindje gelukkig kunnen opvangen. Het was zo mooi! Alles er al op een aan! Voetjes met teentjes en hele kleine handjes ik was er echt blij mee dat ik het heb kunnen bewonderen en er een soort van afscheid van kon nemen. Het restje was iets minder, ik heb erge weeën gehad voordat het kwam en daarna ook. Heb behoorlijk bloedverlies gehad, veel meer als een gewone bevalling totdat ik aardig van de wereld af was en naar het ziekenhuis moest. Daar hebben ze me geprobeerd schoon te maken en dat vond ik best vervelend al was ik heel blij dat het kindje veilig thuis was! Ze hebben het niet helemaal kunnen schoonmaken en hebben me het voordeel van de twijfel gegeven met vaginale pillen. Als het straks niet weg is moet ik alsnog gecurreteerd worden maar ik voel me best goed en heb niet meer zoveel buikpijn. Emotioneel is het ook best pittig, het praat zo makkelijk, een miskraam, maar het heeft een hele impact hoor! Ook op je lichaam en je doet het allemaal voor niks! Maar allemaal de groetjes en het allerbeste ook met jullie zwangerschap! 

sand-823752
afbeelding van sand-823752
14 apr 2018 - 12:44

Wat ontzettend verdrietig nieuws mammieurnie. Heel veel sterkte..

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
14 apr 2018 - 12:36

Dankjewel voor de lieve berichtjes! Ik moet zeggen dat ik veel berichtjes krijg en mensen die bellen en ff langskomen en dat doet me toch wel heel goed eigenlijk! De kinderen zijn ook heel erg verdrietig dat vind ik ook heel erg sneu. Ik heb best erge vlagen van buikpijn maar er is verder nog niks gebeurd. Ben ook erg moe maar vannacht ook niet veel geslapen, ik vind het ook best eng want stel me iets voor met erg bloederige toestanden. Heb met de verloskundige afgesproken dat we het weekend afwachten en er maandag meer werk van gaan maken als er nog niks is. Ik heb ook even nodig om een soort van afscheid te nemen, ik weet wat het is om moeder te zijn en je houd toch al van zo’n kleine pukkie. Voel me echt een beetje verslagen gewoon maar ben ook extra blij met mn andere 4 lieve kinders! 

ivan-1366256
afbeelding van ivan-1366256
14 apr 2018 - 11:32

Hi mamaurnie,

Wat een verdrietig bericht om te lezen. Het zal absoluut niet makkelijk voor jullie zijn. Hopelijk krijgen jullie steun samen en om jullie heen! Snap ook helemaal de gevoelens waar je in zit.. van de twijfel tussen snel voorbij en toch ook afscheid nemen.

Hoewel alles goed gaat tot nu toe neem ik ook geen dag voor lief. Een gezond kindje krijgen is echt bijzonder!

Ik wens jullie heel veel kracht en hopelijk als de tijd daar is een nieuw wondertje!

Christine85
afbeelding van Christine85
14 apr 2018 - 10:42

Jeetje mammieurnie wat erg! En tuurlijk mag je verdrietig zijn. En wat dapper en lief dat je dan nog zo’n berichtje achterlaat!! Heel veel sterkte en hopelijk is er voor jullie snel weer sprake van een gezonde en goede zwangerschap!!

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
14 apr 2018 - 10:18

Hoi mama’s, ik vind het heel jammer maar ik stop hier maar mee. Ik had gisteren erg buikpijn en wilde graag dat de verloskundige even de baby liet zien want was best ongerust. Dat ben ik bij mijn andere kinderen ook geweest dus ik hoopte nog erg dat het mijn darmen waren. Maar mijn ongerust zijn was terecht, mijn babytje bleef stil... ik vind het erg jammer en ben er best verdrietig van, het was erg welkom. Ook vind ik het erg spannend wat er gaat gebeuren, aan de ene kant hoop ik dat het snel achter de rug is aan de andere kant wil ik het niet kwijt! Maar het leeft al 3 weken niet meer, ben 13 weken nu. Ik hoop dat jullie een fijne zwangerschap hebben, vergeet er vooral niet van te genieten en hoop voor jullie op een prachtig, gezond kindje in oktober! Groetjes!

Christine85
afbeelding van Christine85
14 apr 2018 - 09:25

Alle nieuwe mama’s in de groep gefeliciteerd!
Nee geen tweeling in mijn buik....dus daar kan ik niet over meepraten. WoW twee tweeling zwangerschappen dus. Komt het vaker voor in een van de families! Kan me voorstellen dat je even schrikt 3 of 4 kids is toch een verschil, maar wat een rijkdom! Hoop op een goede zwangerschap voor je!

Ben Gisteravond nog gebeld door de vk met een goede nipt uitslag. Fijn! Ze kunnen zoveel zien in bloed ook aan neven bevindingen en aanwijzingen bij zowel baby als bij mij dat ik dat toch wel even spannend vond!

Nu 13+4 en gaat eigenlijk best wel heel goed ben vooral moe!

Over twee weken hebben we een geslachts echo dus dat is ook weer leuke mogelijkheid om die kleine weer te zien spartelen!

Fijn weekend allemaal!

sand-823752
afbeelding van sand-823752
14 apr 2018 - 08:40

Hi!

Ik mag ook meedoen in deze groep.. vandaag 12+6 zwanger van een tweeling! (Uitgerekend op 20 oktober)
Zijn er meer oktober mama's zwanger van een tweeling? Ik ben het met teruglezen niet tegengekomen volgens mij..

Ik ben nu 36 en al mama van een tweeling (jongen en meisje) geboren met 24+4. Op de grens van levensvatbaarheid.. waarbij onze prachtige zoon helaas net geen 2 dagen mocht worden en onze dochter in juni 5 wordt. Er is nooit een oorzaak voor deze vroeggeboorte gevonden..
Daarna ook nog een dochter in onze armen mogen sluiten na een topzwangerschap van 39 weken precies. Zij is in januari 2 geworden.
En dan nu nog een tweeling... best een schok en ook een grote verassing. We krijgen een 2e kans! Tot nu toe veel misselijk geweest en erg moe.. maar vooral dat misselijk zijn wordt langzaam iets beter..

Gelukkig sta ik weer onder controle van de gynaecoloog en het leuke hiervan is dus ook veel echo's!

S@lly
afbeelding van S@lly
12 apr 2018 - 22:42

Hoi P.at,

Momenteel geniet ik van mijn tweede zwangerschap en ook deze uk is heerlijk eigenwijs.
Onze eerste vroeg ook om veel geduld en kunde van de verloskundige en echoscopisten, erg bewegelijk, inderdaad ook ons aankijken waardoor d kleine niet in de juiste positie lag voor metingen enz....
Vorige week een echo gehad voor de combinatietest, voor het eerst maakte ik een echo mee waarop onze kleine zich voorbeeldig gedroeg. Ze vroegen zelfs of ik de dag erna terug wilde komen omdat er geoefend moest worden door echoscopisten in opleiding. Dat leek mij erg leuk! Nog geen 24uur later maakte onze kleine uk het de studenten erg moeilijk! Zo zie je maar weer!
Als ze echt had getwijfeld had ze wel een nieuwe afspraak met je gemaakt. Dat heeft onze verloskundige wel een keer overwogen toen ze geen goede meeting kreeg. Toen ze het had over terug komen, ging de kleine er mooi voor liggen :p alsof ze het weten!!

Max3
afbeelding van Max3
12 apr 2018 - 20:58

Hoi.. Mijn vierde zwangerschap :-) Ik ben 24 oktober uitgeteld , dus nu 12 weken en 1 dag. Voel me tot nu toe goed. Heb pas 6 weken platgelegen, voelde me flink beroerd. Tot nu toe gaat het veel beter en heb om de 2 weken een echo.

Karin19892018
afbeelding van Karin19892018
12 apr 2018 - 20:33

Hoi p.at,

Wij hadden maandag de termijn echo. Was toen 11,5 weken.
Onze kleine lag ook een beetje verstopt, waardoor er op de uitwendige niet veel te zien was.
Hebben toen weer een inwendige gehad en toen zagen we wel veel.
De verloskundige zei dat de baarmoeder bij de meeste vrouwen in deze periode niet mooi in het midden zit en dat de kleine daardoor wat moeilijker te zien kan zien.
Jullie verloskundige zal vast weten wat ze ziet enzo, dus komt goed! ;)

p.at-1373377
afbeelding van p.at-1373377
12 apr 2018 - 20:14

hallo allemaal, ik ben nu 11 weken + 2 dagen zwanger. ik heb een goede echo gehad bij 8 weken en gister heb ik de termijnecho gehad ook die was goed! wel was het zo dat ons kindje helemaal in het hoekje verstopt lag in mijn baarmoeder dus liet zich erg moeilijk zien! ook keek ie recht onze kant op haha. de verloskundige heeft wel de armpjes en beentjes etc gezien maar wij eigenlijk alleen de beentjes en het hoofdje en de romp.

zijn er meer mensen die een echo hebben gehad waarbij de kleine zich niet heel goed liet zien? misschien een beetje stom maar ik ben een piekeraar en maak me er ook een beetje zorgen over ofzo.. of de verloskundige wel echt alles goed heeft kunnen zien enzo.

ohja hartje zag je duidelijk kloppen en hebben wij ook gehoord! ons kindje zat in het begin ook lekker met de beentjes te trappelen.

ik zie graag jullie reacties.

S@lly
afbeelding van S@lly
12 apr 2018 - 09:10

Wat heftig Kelly, spannende tijd dus. Sterkte.
Ik hoop met jullie mee op een goede uitslag.

Inmiddels ben ik zelf 13+2. Misselijkheid neemt af, maar ik moet wel blijven eten, anders ben ik snel misselijk. Duizeligheid blijft helaas nog wel. Mijn bloeddruk is voor mijn doen wat aan de lage kant, zal allemaal meespelen.
Had ik bij mn eerste ook, ben toen uiteindelijk ingeleid vanwege een hoge bloeddruk. We wachten het deze keer maar af.

Dannii
afbeelding van Dannii
11 apr 2018 - 23:13

Goedenavond allemaal ik ga me hier ook melden. Ik ben 34 en heb een dochter van bijna 5 en nu voor de 3e keer zwanger. Ben nu 13 weken en 5 dagen uitgerekend op 12 oktober. afgelopen 3 november met 11 weken een miskraam gehad. Bij deze zwangerschap al 3 keer goede echos gehad maar nu de 13 weken voorbij zijn durf ik een beetje te gaan genieten en mijn zwangerschapsdagboek in te gaan vullen. Heb alle posts van iedereen terug gelezen en wens iedereen een fijne zwangerschap oh qua kwaaltjes ben ik veel misselijker dan bij mijn dochter en dat van eten herken ik wel. Heb het alle keren gehad het ruikt niet lekker maar eet het wel

Babytickers

Kelly291018
afbeelding van Kelly291018
10 apr 2018 - 18:06

Ja momenteel zit er niks anders op dan afwachten.. Kan 4 tot 8 weken duren voor we weten of er uberhaupt iets is gevonden.

Bij ons is het ook 25% kans en ALS we beide drager zouden zijn, wat nog niet eens zeker is of er uberhaupt een van ons drager is. Dit moet nog maat blijken uit de testen, want het kan ook net zo goed gecreëerd zijn en dat ons 1e kindje dus simpel weg enorme pech heeft gehad!

Hoop dat ze uit de test kunnen halen wat ons kindje had en het NIET in ons DNA wordt gevonden, dan kunnen we wel uitsluiten het niet over te dragen.

Voor nu vind ik het heel moeilijk te kunnen genieten, bang me te binden en wéér afscheid te moeten nemen.

Er is in onze families ook niks bekend met erfelijke afwijkingen/ziektes.

Mijn man heeft wel een heel goed gevoel over dit kindje! Hopelijk heeft hij het ook nu weer goed met z'n gevoel.

Liefs x kelly

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
10 apr 2018 - 14:38

Wat een heftig verhaal zeg en hoe moeilijk moet het zijn om nog zo laat in je zwangerschap je kindje te verliezen!

Mijn situatie is wel iets anders. Ik heb een gezonde dochter gekregen afgelopen jaar en ben nu 12 weken zwanger van onze volgende. Alleen heb ik een zusje met een ernstige vorm van CF (haar levensverwachting ligt rond de 35). Dat is een erfelijke aandoening en de kans is groot dat ik drager ben. Wij hebben er bewust voor gekozen mijn man niet te laten testen, omdat een kindje voor ons hoe dan ook welkom is... De ziekte is in ons geval ook opgenomen in het hielprikje, daarnaast maakt het tijdens de zwangerschap niet veel uit en heeft de baby geen acute hulp nodig direct na de geboorte door de ziekte. Anders had ik waarschijnlijk ook geen testen gedaan, omdat ik heel bang zou zijn om daardoor dan een miskraam te krijgen. Ik denk ook dat je pas echt aan een afwijking/ziekte kan wennen als je die ziet bij je kindje en de impact ervaart. Qua voorbereiding zou ik niet zo goed weten wat je anders zou doen, los van de speciale medische handelingen eventueel die moeten gebeuren voor/na de geboorte. Je bereid je toch voor op een kindje en je kan toch niet inschatten wat de impact is, alles wat ik kan weten via echo oid zou ik wel willen, maar geen vlokkentest oid (ivm dus het risico op een miskraam).

Bij ons is de kans als we beide drager zouden zijn 25% op een ongezond kindje, maar 0% als een van ons geen drager is. Geen idee hoe de percentages voor jullie liggen, of jullie ook allebei zeker weten drager zijn en hoe ernstig de afwijking is. Het klinkt best wel heel erg heftig allemaal in ieder geval. Dan mag ik nog in mijn handen knijpen met mijn CF-dragerschap!

Heel erg veel sterkte en ik hoop dat je in ieder geval iets hebt aan mijn antwoord. Probeer ondertussen ook van je zwangerschap te genieten en ik hoop dat alles goed is met dit kleintje!

Kelly291018
afbeelding van Kelly291018
10 apr 2018 - 14:14

Hallo allemaal,

Ik ben 24 en nu 11+1 zwanger. 2e zwangerschap, 1e kindje.
Ben kleine halfjaar geleden met 23 weken ons kindje verloren door een ernstige hartafwijking.

Na 2 menstruaties weer zwanger (waar we ook op hoopten). Maakte ons best wel zorgen en hebben met 8 weken 1e echo gevraagd, hartje klopte! 2 dagen later bloeding met stolsel, weer echo en hartje klopte verder niks te zien. Nog geen 4 dagen verder en weer hevige bloeding. Direct naar het zk en weer een echo, hartje klopt en weer niks te zien.. Eenmaal thuis gekomen, flink stolsel verloren (bijna de grootte van een tartaar).

3 april termijn echo gehad in Rdam met een vervolg afspraak die voor ons beetje onverwachts kwam. Dit ging over ons overleden kindje.. Er was een zeldzame afwijking in de hersenen gevonden wat mogelijk erfelijk zou kunnen zijn...

Weer staat je leven op z'n kop. Je krijgt de keuzen onderzoeken te laten doen waarbij je kans hebt dat er niks uit komt, maar tegelijkertijd ook kans hebt op nevenbevindingen waar je dan OOK mee moet dealen..

Ons lijkt het gewoon zo sterk dat wij beide drager zouden zijn van een zeldzame afwijking (die dan dus in beide families zou voorkomen zonder dat het ooit naar boven is gekomen én precies van ons allebei de slecht chromozomen zich hebben gekruist)

Zoo veel stress en vragen gaan er door je heen..

Is er iemand die dit herkent??
(Sorry voor het lange verhaal en de details) maar weet me geen raar meer.

PS. Iedereen gefeliciteerd! en andere veel sterkte!!

Liefs x Kelly

sborsboom
afbeelding van sborsboom
10 apr 2018 - 07:56

Hallo allemaal,

Ik ben 12wk onderweg. 20 oktober uitgerekend. Het is mijn 4e zwangerschap, maar ik heb 1 knappe zoon van 3 en daarnaast 2 late miskramen gehad. Het kost moeite om blij te zijn en me niet druk te maken...de eerste echo’s waren  wel goed. Gisteren bloed laten prikken ook voor de Nipt. Spannend hoor...Zijn er (aanstaande) moeders in de regio Delft die het leuk zouden vinden om iets van yoga of sport samen te doen?

 

 

wijn-1362740
afbeelding van wijn-1362740
8 apr 2018 - 09:19

Hey allemaal,
Gefeliciteerd met jullie zwangerschap.
Ben zelf zwanger van ons 1ste kindje. Ben nu 14.3 weken en uitgerekend op 4 oktober. Helaas nog steeds last van de misselijkheid en daar ook zelfs medicijnen al voor gehad. Verder goeie echo's. Het is bijzonder om je kindje te zien bewegen.

info-750047 martha
afbeelding van info-750047 martha
6 apr 2018 - 07:40

Hallo allemaal, ik ben zwanger van mijn 5e kindje uitgerekend op 25 oktober.
Ben 36 en merk wel dat ik het pittiger vind dan dat ik nog jonger was. Erg misselijk deze keer en heb ook al medicijnen gehad... inmiddels zakt het gelukkig wat af☺️ Verder al 2 goede echo’s gehad en hartje al gehoord bij de verloskundige ☺️

emma-1371865
afbeelding van emma-1371865
5 apr 2018 - 22:51

Bijzonder om het hartje te horen he! Spannend als je de termijnecho hebt!

Duizelig herken ik wel. Van de week viel ik bijna flauw en als ik te snel op sta gaat het niet goed.

amyc-1365415
afbeelding van amyc-1365415
5 apr 2018 - 20:52

Ik doe ook mee met moeders voor moeders.
Ken meerdere mensen die 'moeilijker' zwanger worden en wil op deze manier toch mijn steentje bijdragen.

Vandaag voor het eerst het hartje gehoord. Volgende week de termijnecho. Kan niet wachten om de baby weer te zien.

Gelukkig niet mega veel klachten bij de zwangerschap. Alleen sneller duizelig.
Hebben er meer hier last van?

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
5 apr 2018 - 20:39

Ja ik doe ook mee! Ben zelf zwanger geworden door middel van ivf dus vind het fijn om nu iets terug te kunnen doen!

Marisa2910
afbeelding van Marisa2910
5 apr 2018 - 17:05

Ik doe ook al vanaf wk 6 mee aan moeders voor moeders. Je raakt er aan gewend om in een maatbeker te plassen en het is een kleine moeite! Voordeel vind ik, dat ik er bewust van ben of ik wel genoeg drink :)

dvan-1148192
afbeelding van dvan-1148192
5 apr 2018 - 16:31

Ik doe ook mee aan moeders voor moeders. Fijn om wat te kunnen doen voor iemand die graag moeder wil worden :)

Kelly246835
afbeelding van Kelly246835
5 apr 2018 - 16:25

Ik doe ook al vanaf week 6 mee aan moeders voor moeders. Het is goed te doen en het is voor een goed doel.

emma-1371865
afbeelding van emma-1371865
5 apr 2018 - 16:07

Hee Ramo,

Vanavond heb ik een afspraak met een vrouw van moeders voor moeders om te kijken of ik er aan mee kan doen. Want jij doet er ook aan mee?

emma-1371865
afbeelding van emma-1371865
5 apr 2018 - 16:05

Hoi allemaal, gefeliciteerd voor iedereen die zwanger is en sterkte als het niet goed is gegaan.. Ik ben vandaag 11 weken en 25 oktober uitgerekend van ons eerste kindje. Zo leuk en spannend.... De echo was heel bijzonder om het mini mensje te zien bewegen. Iedereen een fijne tijd toegewenst! Xx

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
5 apr 2018 - 15:52

Zijn er nog andere moeders die mee doen aan moeders voor moeders?

heda-1368149
afbeelding van heda-1368149
4 apr 2018 - 05:11

:-)

tatj-936620
afbeelding van tatj-936620
3 apr 2018 - 21:32

Nog niet 40+, maar volgende maand wel 40 :) en zwanger van ons 2e kindje. Uitgerekend op 6 oktober als onze dochter net 4 is.

heda-1368149
afbeelding van heda-1368149
3 apr 2018 - 15:01

Hoihoi...
Ik ben 5 okt uitgerekend van ons 5de kindje... 13.4 zwanger vandaag.
Heeel spannend allemaal... Heb 1 zwangerschap HELLP gekregen en spoedks, 1 zwangerschap met Pre-eclampsie doorgemaakt en een miskraan gehad. Helaas door de eerdere gecompliceerde zwangerschappen chronisch hoge bloeddruk. Plus dat iki middels 40+ ben...een nakomertje! Onze jongste isbijna 8. Wordt gelukkig goed in de gaten gehouden, elke 3 wkn controke met echo. Maar k vind t een spannend gebeuren dit keer!
Zijn er meer 40+ moeders aanwezig :-)

Christine85
afbeelding van Christine85
30 mrt 2018 - 08:15

Hallo mama’s (to be),

Ik ben nu 11+3. Vorige week de termijnecho gehad en datum is en blijft 16 oktober. Was heel leuk weer om te zien kindje ging alle kanten op en zag ook de navelstreng mooi kloppen, de vlindervorm in het hoofdje bij de hersenen. Kindje ging met handje richting gezichtje ..... en dat allemaal terwijl je nog maar 4/5 cm groot bent... blijft bijzonder.

Volgende week met 12 weken intake en eindelijk het hartje ook horen! Die ga ik weer opnemen hoor op mijn telefoon!

Na die 12 weken vertel ik het de laatste intimi en mag het daarna out in the open ook op werk.

Hoe bijzonder dat nu blijkt dat zowel mijn zus als beste vriendin ook zwanger is. Zus 3 weken verder en vriendin 3 dagen verder. Dat wordt met elkaar een bijzondere tijd en buikenshoots :-)

Ben ook echt heel benieuwd wat het is een jongen of meisje. Dat willen wij deze keer ook weer weten. Vond die voorpret bij onze dochter echt superleuk! Willen jullie het ook weten of laten jullie je verrassen?

Nipt test doen we ook omdat ik wil weten waar we aan toe zijn en daarnaast testen ze mijn bloed dan ook gelijk op aantal zaken en dat is mooi meegenomen.

Misselijkheid is bij mij met 10 weken geheel overgegaan...heel blij mee en ben nu alleen nog vrij moe.

Succes en geniet ervan allemaal!

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
29 mrt 2018 - 22:31

De echo vandaag was helemaal goed! Zo leuk om te zien dat het al een echt mensje is en al heel beweeglijk.
Wij gaan ook voor de nipttest. Mocht het niet goed zijn vinden wij het wel prettig als we hier op voorbereid zijn.

jenc-1370729
afbeelding van jenc-1370729
29 mrt 2018 - 21:42

Hallo allemaal, wat fijn om hier alle ervaringen te kunnen lezen! Ik ben bijna 12 weken en zie al 5 weken zo groen als een kiwi...:-) ik sta misselijk op en val misselijk in slaap. Lijkt me echt een feestje als die kwaal weer voorbij is.

WarInHeaven
afbeelding van WarInHeaven
29 mrt 2018 - 16:20

Dat gevoel van misselijkheid/flauwvallen in de winkel herken ik heel erg. Bij mijn vorige zwangerschap de hele tijd last van gehad. De verloskundige dacht dat het een combinatie was van een lage bloeddruk en een lage suikerspiegel.
Verder vroeg ik me af of er meer vrouwen zien die kiezen voor de NIPT-test en waarom? Wil je dan abortus ook plegen als je kindje niet gezond blijkt te zijn of is het alleen ter voorbereiding dan op de ziekte? Mijn man en ik kiezen namelijk bewust voor geen testen (wel de 20-wekenecho), omdat we het kindje hoe dan ook willen en een kans gunnen. De levensbedreigende ziektes of dingen waar ze meteen aan geopereerd moeten worden kunnen ze meestal al wel zien op de 20-wekenecho, dacht ik. Gewoon nieuwsgierig, geen oordeel overigens :)

ivan-1366256
afbeelding van ivan-1366256
29 mrt 2018 - 15:58

Hi iedereen!

Blijft leuk om zo jullie verhalen ook te lezen.

Wij hebben vanmiddag ook een 2e echo gehad en op basis van deze echo is de uitgerekende datum met 3 dagen vervroegd! Mooie beelden en alles zag er goed uit. Toch echt weer een geruststelling. Gek dat je al zoveel klein mensje kunt zien, terwijl de realiteit maar 4,5 cm is... Ik vond het vooral ook heel leuk om het enthousiasme van mijn partner te zien. Bleef maar vragen stellen!

Ik ga morgen voor de NIPT-test. We hadden beide zoiets van dit willen we gewoon doen. Het kan, dus waarom niet. Natuurlijk spannend straks of die uitslag goed is.

Ondertussen gaat het iedere dag beter met mijn energielevel en dus ook minder hoofdpijn. Van de week bijna flauwgevallen/ overgegeven in de winkel.. toen dacht ik wel even van O help. Dit is echt zwanger zijn.

Voor alle aanstaande mama’s die nog volop last hebben... hou vol!

Kelly246835
afbeelding van Kelly246835
28 mrt 2018 - 17:31

Succes morgen met de echo! Zal vast wel goed zijn.

ramo-1365120
afbeelding van ramo-1365120
28 mrt 2018 - 15:41

Altijd fijn als je weer een bevestiging krijgt dat alles goed is! Wij hebben morgen weer een echo blijft altijd spannend! Heb eigenlijk niet echt last van kwaaltjes alleen heel erg moe... Kan de hele dat wel slapen.

Kelly246835
afbeelding van Kelly246835
28 mrt 2018 - 15:39

Wij hebben besloten dat we geen test willen doen. Je kunt al heel veel zien tijdens de 20- weken echo. In alle andere gevallen is het welkom.
Onze uitgerekend datum is ook 3 dagen vervroegd. Ben 12 oktober uitgerekend.

S@lly
afbeelding van S@lly
28 mrt 2018 - 15:36

Onze omgeving weet het trouwens nog niet...
Binnenkort gaan we het vertellen, nog even een goed moment vinden :)

Kelly246835
afbeelding van Kelly246835
28 mrt 2018 - 15:36

De meeste mensen weten het nu. Behalve de familie die ik toch maar 2x per jaar zie nog niet. Vind dat ook niet het belangrijkste. Ik sta zelf voor de klas, maar wilde deze echo afwachten voordat ik het aan mijn leerlingen ging vertellen. Dus morgen het grote nieuwe met hun delen. Ik kan het niet langer voor me houden. Weet iedereen het al bij jullie?

S@lly
afbeelding van S@lly
28 mrt 2018 - 15:35

Wat fijn, de goede beelden!
Wij hebben ook een mooie termijn echo gehad. De kleine was lekker beweeglijk.
De uitgerekende datum is 3 dagen vervroegd naar ons eerste verwachtte datum.

Gaan jullie voor de combinatie of nipt test?

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
28 mrt 2018 - 15:26

Leuk! Geniet ervan! Echt fijn dan he als het er zo goed uitziet! Weet je omgeving het al? 

Pagina's