Uitgerekend januari 2019 eerste kindje

52 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
23 jun 2018 - 19:08
Uitgerekend januari 2019 eerste kindje

Het lijkt me leuk om met een groepje meiden contact te hebben die ook in januari 2019 hun eerste kindje verwachten.
Ik ben 38 jaar en bijna 11 weken zwanger van van de eerste. Ondertussen twee echo's gehad en ik blijf het bijzonder en spannend vinden!

Rdelouw
afbeelding van Rdelouw
22 aug 2018 - 16:28

Hey, inmiddels ben ik 21 weken zwanger en uitgerekend op 1/1/2019. Mag ik ook in de groep? Ik ben te vinden onder Rianne de Louw. Tot snel!

samj-1397900
afbeelding van samj-1397900
20 aug 2018 - 21:31

Hoi allemaal,
Wat leuk dat er een groep is van mama's to be van hun eerste kindje en ook in januari zijn uitgerekend. Ik ben 31 jaar en verwacht ons kindje 11 januari 2019. Ik zag in een bericht voorbij komen dat jullie een besloten facebookpagina hebben, zou iemand mij kunnen toevoegen? Mijn profielnaam is Sandra van Kimmenade - Janssen uit Weert. Mocht je me niet kunnen vinden, hoor ik het graag,

Groetjes Sandra

Daantje2309
afbeelding van Daantje2309
12 aug 2018 - 19:33

Hee, anja

Jeetje wat heftig allemaal. Ik zal zeggen als jullie het zo graag willen, blijven proberen. Blijf ook foliumzuur slikken, de ene zwangerschap is niet de andere niet te vergelijken. De ene heeft erg pech en veel verdriet en de andere leeft op een roze/blauwe wolk. Ik wist met deze zwangerschap. dat ik zwanger was dus met 4 week en heb het wel gelijk mn ouders verteld omdat die nogal cru reageren soms vooral de eerste zwangerschap. Dus die stress wou ik dus niet, dit is ook niet echt gezond voor het kindje ondanks dat het kindje heel veel kan hebben hoor. Maar overal waar te voor staat is gewoon niet goed. Hoe meer ik richting de 12e week kwam hoe rustiger het werd, met week 8 heb ik een echo gehad, Toen werd het echter. Met week 10,5 had ik de 2e echo hierbij bleek dat ik dus 11 week 1 dag was. Daarna werd de angst sterk minder. Ik heb nog steeds een achterliggende angst dit door mijn jongere zusje die 2 jaar geleden zwanger was van mn neefje en met 23 week hellp syndroom heeft gekregen en mn neefje is verloren.. probeer er zo min mogelijk aan te denken.. met mijn miskraam paar weken later kwam ik er achter dat het niet aan mij lag het is een DNA fout geweest van het kindje waar mijn lichaam op gereageerd heeft p.s ik was toen 6 week zwanger met de miskraam. De angst verdwijnt langzaam. En is niet telkens aanwezig.

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
12 aug 2018 - 19:09

Hoi Daan!

Ik heb drie weken rondgelopen denkende dat ik zwanger was terwijl het dus al dood was. Toen we er 3 augustus achter kwamen hebben we gelijk de miskraam opgewekt en 3 op 4 augustus was de embryo er al uit. Vreselijk idee dat ik drie weken heb rondgelopen zonder dat ik het wist...

Jeetje in dezelfde week er achter komen en dan het ook verliezen.... wat erg zeg :(

Ik snap je angst helemaal. Wij willen niet te lang wachten met opnieuw proberen omdat we het al 5 jaar hadden uitgesteld.

Ik ben op mn 24ste weer met een fulltime opleiding begonnen van 4 jaar. Dus toen dachten we is niet het meest praktische. Komt na mn opleiding wel. Halverwege het 4de jaar besloten me aan te melden voor een maagverkleining. Mm overgewicht wad ondertussen zo veel dat ik al 2 jaar niet meer ongesteld werd. Direct na mn afstuderen (dagen) heb ik de operatie gehad en met mn diploma uitreiking was ik alweer een maand geholpen. Na een maagverkleining mag je officeel minimaal een jaar lang niet zwanger worden. Ik ben 1 juni 2018 geholpen en de eerste dag van mn laatste menstuatie van 19 mei 2019. Net niet een jaar gewacht dus.

Maar na 5 jaar "uitstellen" was de wens zo groot dat we eind maart zijn begonnen. En zo blij dat Ik binnen 2 maanden al zwanger bleek te zijn.

Ik zal ook zeker niet meer zo onbevangen opnieuw een eventuele zwangerschap in gaan. Die dingen die jij noemt spoken nu al door mn hoofd. Des ondanks gaan we het wel weer proberen. We hebben gewoon brute pech gehad de eerste keer.

Ik ben benieuwd of die angst na de eerste miskraam de hele zwangerschap zo blijft. Ik mag toch hopen van niet want je wilt er wel van kunnen genieten.

Heb jij die angst nu je iets verder bent nog steeds??

Daantje2309
afbeelding van Daantje2309
12 aug 2018 - 18:23

Hallo Anja.

Wat naar nieuws en verschrikkelijk voor jullie. Kreeg kippenvel bij het lezen. Verschrikkelijk om nog 3 week rond te lopen wetend dat jullie kindje niet meer leeft. Mijn miskraam afgelopen januari was spontaan dezelfde week dat we wisten dat we zwanger waren verloor ik ook het kindje. Dit kwam als een klap voor ons. Mijn hormonen waren zo van slag van zwanger naar niet zwanger. En deed mn humeur ook niet goed. Het blijft altijd pijnlijk en tijdens deze zwangerschap vanaf moment 1 dat we wisten dat we zwanger waren was ik bang en controleerde mn ontlasting en als ik naar de wc moest elke keer als mn broek zakte hield ik mn adem in. Ik had trouwens geen erg bloedverlies waardoor ik tot de controle nog gevoel had dat het kindje er nog was. Tot de controle uitwees dat de baarmoeder leeg was. Neem vooral de tijd voor jezelf om alles te verwerken..

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
12 aug 2018 - 18:10

Hallo Daantje,

Wat fijn dat je nu wel zwanger bent.

Ik heb helaas wel verdrietig nieuws. Op onze 11 weken echo was geeb kloppend hartje meer te zien en na wat meer werk kwamen we er achter dat de embryo met 8weken 2 dagen gestopt is met groeien. Heel raar idee dat het kindje al ruim 3 weken niet meer leefde.

De echo was vorige week vrijdag 3 augustus. Diezelfde middag nog naar ziekenhuis geweest om medicijnen te halen en de miskraam op te wekken. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het vruchtje er uit gekomen.

We hebben hier voor gekozen omdat ik me totaal niet prettig voelde bij het idee dat al drie weken niet meer leefde. Komend weekend gaan we met de familie op vakantie en wilde ook niet het risico lopen dat het daar gebeurde of ik nog aan het bloeden was. Afgelopen vrijdag controle gehad en ik ben niet meer zwanger... ben nu al 9 dagen aan het bloeden en hoop echt dat dit snel gaat stoppen.

Nu alles verwerken en hopen dat als ik weer zwanger mag worden het wel goed gaat. Maar wat voelt dit klote en en nog zoveel meer. Ons kleine kindje is er niet meer... ondanks dat we nog niet zo ver waren voelt het echt als een verlies aan.

Daantje2309
afbeelding van Daantje2309
12 aug 2018 - 17:58

Hallo Dames.
Wat leuk dat er een forum is voor al onze zwangeren.

Ik ben 25 jaar en wij zijn in verwachting van ons 1e kindje. Wij hebben in 20 januari 2018 een miskraam gehad en 12 mei hadden we weer een positieve zwangerschaps test in onze handen :) inmiddels is onze kleine 17 week en 4 dagen. Ook weten we het geslacht al. Vanaf week 5 heb ik de nodige zwangerschaps kwaaltjes gehad. erge misselijkheid,vermoeidheid,slechte eetlust, energieke momenten, last van geuren van koken en roken(partner),rond week 12 nam de misselijkheid af maar kreeg ik de kwaal vieze smaak in m'n mond en bloedend tandvlees ervoor terug. Rond week 15 en nog heb ik last van bandenpijn en lusteloosheid, ook de smaak in m'n mond is nog steeds ranzig maar dankzij keelsnoepjes van mentol en kauwgom is het uit te houden. Ook een koelcompres vielt erg fijn tegen de bandenpijn zorg wel dat je buik niet teee koud wordt.. de reuk is wel wat minder geworden gelukkig waardoor ik nu wel meer ga eten. Ik ben benieuwd wat voor kwaaltjes iedereen nog meer heeft of eventuele tips tegen bepaalde kwalen.

Groetjes

laur-1392449
afbeelding van laur-1392449
19 jul 2018 - 12:47

Hallo allemaal ! Wat leuk dit zo! Ik ben nu 16 weken zwanger van onze eerste en had nergens last van alleen wat moeheid de eerste paar weken. Nu loop ik sinds kort bij een bekkenspecialist want ik heb nu al extreem last van mijn bekken. Meer dames die hier al last van hebben??? Ik ben ook begin Januari uitgerekend en a.s zaterdag hebben we een pretecho en krijgen we te weten wat het wordt omdat de 20weken echo bij ons een GUO is.

AnnekedB
afbeelding van AnnekedB
16 jul 2018 - 05:52

Leuk! Ik wil heel graag bij je groep trouwens! Mijn naam is Anneke de Boer, zijn er heel veel van. Je kan mij herkennen aan de gekke foto met een zonnebril, gele jas en een muts op. Mijn vriend staat er ook op en die heeft een baard en een oranje zonnebril op, valt niet te missen.

AnnekedB
afbeelding van AnnekedB
16 jul 2018 - 05:48

Ik was heel moe en elke avond misselijk. Ook als ik te veel en te snel wilde dan moest ik overgeven, dat vond ik het ergste.

Wat fijn dat je het hartje hebt gehoord en dat je een echo hebt gehad. En betreft de moeheid, denk een combinatie. Ik heb geen maagverkleining gehad maar in het begin was ik uitgeput en lag vaak om 20:00 uur al op bed.

Ik ben benieuwd wat je uitgerende datum gaat zijn en heel veel plezier toegewenst! Het is inderdaad een super spannende periode en ook na de 12 weken blijft het spannend.

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
15 jul 2018 - 21:32

Wat fijn dat je symptomen afnemen? Heb je er veel last van.

Wij hebben afgelopen vrijdag onze eerste echo gehad. Ik dacht dat ik precies op 8 weken zat maar zij had 7+2 berekend met de lengte. Over 3 weken mogen we weer en dan krijgen we de uitgerekende datum.

Was zo bijzonder om het hartje te zien kloppen op dat beeldscherm.

Morgen hebben we de intake. Ben erg benieuwd hoeveel extra controles ik ga krijgen. Ik zelf heb 1 juni 2017 een maagverkleining gehad dus om die reden moet je al vaker komen. En mijn man zijn moeder was een DES kindje en mijn man is met spina bifidus geboren en een staartje bij zn kont (allemaal goed gekomen)

Gelukkig heb ik op vermoeidheid na helemaal geen zwangerschap symptomen. Al vermoed ik ook dat de vermoeidheid door mn maagverkleining komt omdat ik nog steeds geen normale porsies kan eten en een zwangerschap gewoon mega veel energie kost.

Ik voeg me nog niet toe aan de facebookgroep. Ik weet niet in hoevere mensen kunnen zien dat je lid bent of in die groep zit, aangezien we de 12 weken nog niet voorbij zijn ben ik nu nog voorzichtig.

AnnekedB
afbeelding van AnnekedB
15 jul 2018 - 20:07

Op dit moment 14 weken zwanger ook ik ben in verwachting van mijn eerste kindje, super spannend! De symptomen beginnen ad te nemen, heel blij mee. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! En hoe gaat het bij jullie?

AE1980
afbeelding van AE1980
11 jul 2018 - 09:02

Wat een geluk! Dit wordt mijn 5e kindje (8e zwangerschap) en ik en nog nooit zo misselijk geweest. Ik kan bijna geen vlees en vet eten. Ik eet vooral witte spaghetti met groente en veel fruit en yoghurt. Ook ontzettend moe. 

Maar als alles goed komt heb ik het er voor over. 

liesje62228
afbeelding van liesje62228
10 jul 2018 - 17:43

Hai, na twee en half jaar en enkele operatie's eindelijk zwanger van de eerste en ben nu  bijna 13 weken zwanger januari 2019 uitgerekend. Heb alleen last van moeheid maar voor de rest nergens last van gehad.smiley

 

mont-1389370
afbeelding van mont-1389370
10 jul 2018 - 00:23

Hoi Dames,
Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!!

Als jullie het leuk vinden, we hebben een facebook groep 'Uitgerekend januari - februari 2019' (Marieke is beheerder)
Liefs Coco~

AE1980
afbeelding van AE1980
9 jul 2018 - 11:19

Over wat voor groep gaat het waar ik bij kan?

Op Facebook heet ik Anne-Eva Amsterdam

AE1980
afbeelding van AE1980
9 jul 2018 - 11:17

Hoi Allemaal,

Ik ben er even niet geweest  probeerde niet te wel aan Mn zwangerschap te denken omdat ik zo bang was dat het weer mis zou gaan.

Afgelopen woensdag een echo gehad waar ik de baby 10+1 was. Wat met Mn menstruatie en echo met 7 weken precies klopte. Ik ben over Mn eigen enge grens heen, mijn miskramen zijn allemaal gestopt met groeien voor de 10 weken, wat een opluchting. Al merk ik nu Sl dat ik het weer spannend vind, gelukkig donderdag voor het eerst naar de verloskundige en als het goed is kunnen ze dan heg hartje horen.

 

i.be-1390694
afbeelding van i.be-1390694
8 jul 2018 - 20:24

Hoi Dames.
Ik ben ook zwanger van ons eerste kindje. 27 januari zijn we uitgerekend. Zijn vandaag 11 weken heen. Vind het eigenlijk nog zo spannend dat ik er nog niet echt van kan genieten. Afgelopen vrijdag hebben we de 2e echo gehad en het was echt wonderbaarlijk om zo'n klein mensje te zien!

Groetjes Ilona

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 12:28

Ik heb je gevonden hoor marieke. En bedankt linda, ik zag het!

alid-1389401
afbeelding van alid-1389401
4 jul 2018 - 12:24

Ik heb je toegevoegd aan de groep als het goed is

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
4 jul 2018 - 12:22

Nee ik heb gewoon Marieke van dalen

mont-1389370
afbeelding van mont-1389370
4 jul 2018 - 12:15

Leuk! Ook wel beetje spannend op fb, toch bang dat iemand het ziet, hebben het nog niet de familie vertelt haha

Ik heet Coco Montsma -> ik ben fan van mijn kat
Dan vind je me wel haha

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 12:14

Ik had je al een verzoek gestuurd maar misschien iemand anders met een trouwfoto haha. Heet je dolfsma van je meisjesnaam? Daar heb ik een verzoek heen gestuurd

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
4 jul 2018 - 12:10

Ik kan je gek genoeg niet vinden ik heet Marieke van dalen heb als profielfoto een trouw foto

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 11:46

Nee joh, geen probleem. Maakt idd niets uit. Als je mij wilt toevoegen, Monique Visser met een profielfoto waar ik een bordeauxrood vest aan heb

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
4 jul 2018 - 11:38

Waar moet ik die heen sturen dan Hoe heet de groep op fb?

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
4 jul 2018 - 11:28

Ik wil de mijne ook wel weghalen dat we allemaal bij jullie op gaan maakt niet uit toch?

alid-1389401
afbeelding van alid-1389401
4 jul 2018 - 11:27

Ik zie geen verzoek van jou

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 11:18

Oh ik had er ook al een aangemaakt. Zal zo ff kijken

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
4 jul 2018 - 11:07

Hallo allemaal

Heb een groep aangemaakt op fb
Wil je erbij stuur mij jou fb naam en ik voeg je toe groetjes marieke

alid-1389401
afbeelding van alid-1389401
4 jul 2018 - 10:05

Foto van dichtbij van mij en men vriend

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 10:02

Marieke ik heb je een vriendschaps verzoek gestuurd. Linda, welke profielfoto heb jij?

alid-1389401
afbeelding van alid-1389401
4 jul 2018 - 09:58

Ik heb je toegevoegd linda van loo heet ik op fb

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
4 jul 2018 - 09:49

Je mag mij wel toevoegen ik heet Marieke van dalen ik heb een trouwfoto als profielfoto

Groetjes marieke

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 09:32

Ik zie als ik een groep wil maken ik eerst 1 vriend moet toevoegen dus ik moet eerst vrienden met 1 van jullie worden. De rest kan dan waarschijnlijk gewoon de groep vinden op fb en zich aansluiten

alid-1389401
afbeelding van alid-1389401
4 jul 2018 - 08:45

Jullie ook gefeliciteerd!! Ja lijkt me heel leuk☺️

laur-1389432
afbeelding van laur-1389432
4 jul 2018 - 08:11

Hi Ladies,

Ik ben bijna 10weken zwanger van ons eerste kindje. Eind januari ben ik uitgerekend. Wat fijn om wat ervaringen te delen met meiden die ook voor de eerste keer zwanger zijn, vind het (ondanks de kwaaltjes) zo bijzonder!

Mochten jullie een fb groep maken, dan lijkt het me leuk om aan te sluiten!

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
4 jul 2018 - 06:11

Hoi alid en mont jullie ook gefeliciteerd. En mont, wat leuk dat wij zo dicht bij elkaar zijn uitgerekend. Ik herken de onzekerheid heel goed en ik merk dat ik het soms nog heel onwerkelijk vind en lastig om er nog echt van te genieten.
Volgens mij zijn we nu met 7 meiden als ik goed geteld heb. Zal ik anders een besloten fb groep aanmaken dat we daar verder kletsen? Is misschien makkelijker.

alid-1389401
afbeelding van alid-1389401
3 jul 2018 - 11:30

Ik ben zwanger van de eerste .. zo spannend .is echt een droom
Die uit komt maar ik ben zooo bang dat het fout gaat. Ik ben pas net 5 weken vorige week een echo gehad en het vruchtzakje was zichtbaar 16 juli terug ☺️ Uitgeteld in begin maart

mont-1389370
afbeelding van mont-1389370
3 jul 2018 - 02:00

Wat fijn zo'n groepje!
Gefeliciteerd iedereen!!

Wij hebben afgelopen donderdag de termijnecho gehad (prachtig!), we zijn woensdag 12weken zwanger, uitgerekende datum is 16 januari!

Ik droom al zowat mijn hele leven over een baby/zwanger zijn en nu waren we er echt klaar voor. Maar toch sinds we echt zwanger zijn voel ik me zo angstig en onzeker! Meer mama's (to be) last van?
Heb ook zowat elke nacht nare dromen..

Maar voel me gelukkig niet meer zo belabberd en moe als in de eerste weken!
Liefs~

germ-1358170
afbeelding van germ-1358170
2 jul 2018 - 10:18

Goedemorgen allemaal,

Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie zwangerschap. Hier ook zwanger van ons eerste kindje. De eerste echo hadden we met 8 weken waar alles er goed uitzag en inmiddels hebben we volgende week donderdag de termijnecho.

Vind het allemaal wel heel spannend maar ook super bijzonder! Misselijkheid en vermoeidheid beginnen al wat minder te worden :-)

Uitgerekende datum staat voor nu nog op 25 januari.

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
1 jul 2018 - 10:21

Blijft bijzonder hè zo'n echo. Hebben jullie al nagedacht over de nipt test? Ik vind het best lastig om er een keus in te maken. Donderdag heb ik er een gesprek over in het ziekenhuis

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
30 jun 2018 - 08:03

Hallo
Mijn 1e echo was met 8 weken en mijn 2e had ik afgelopen donderdag bijzonder om te zien allemaal

Groetjes marieke

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
30 jun 2018 - 06:36

Goedemorgen, hoi maria ook gefeliciteerd met je zwangerschap. Gelukkig viel je je nu iets beter en is de misselijkheid weg. Heb je al een echo gehad?
Spannend Anja de eerste echo. Op mijn verjaardag dus dat brengt vast geluk ;-)
Ik heb het ook vrij vroeg op mijn werk verteld maar dat kwam omdat ze met een sollicitatie bezig waren en ik na mijn vakantie van dagen wil wisselen. Dus daarom was het wel handig.

mari-1389011
afbeelding van mari-1389011
29 jun 2018 - 22:42

Hallo ik ben ook in verwachting van ons eerste kindje behoorlijk misselijk geweest en moe nu gaat het wel weer niet meer misselijk 10 weken en 3 dagen heen ik vind het allemaal spannend voor iedereen

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
29 jun 2018 - 09:14

Anouk, ik ben eind februari uitgerekend ;)

Ja echt ochtend misselijk kan je het niet noemen maar echt topfit ook niet haha.

Wij hebben het onze ouders, broers en zussen verteld. Mn beste vriendin weet het en de vrouw waarvan ik de paarden doe (met het oog van als er op stal iets gebeurd.

Werk weet nog niks. 13 juli de eerste echo en de dinsdag erna heb ik de laatste teamvergadering voor de vakantie's dus dan is het hele team gelijk bij elkaar (werk in de zorg) en dan wil ik het vertellen. Vind het eigenlijk wat te vroeg voor het werk maar daana is tot oktober het team niet meer samen en wel zo leuk dat ze het allemaal van mij horen ipv via via.

De rest van de familie/vriendin willen we na week 12 vertellen. Ik gok ergens eind augustus/begin september. We zijn net verhuisd 4 weken geleden en moeten nog een housewarming geven. De meubels zijn ook nog niet binnen dus een mooi excuus om dat nog even uit te stellen en dan tijdens de housewarming de rest van dr familie het te vertellen

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
29 jun 2018 - 05:38

Hoi, ook gefeliciteerd. Die vermoeidheid is wat hè haha, al heb ik wel het idee dat het ietsje beter word bij mij. Misselijkheid heb ik 's ochtends iets maar als ik dan wat eet is het weg.
Anja; ik ben a.s maandag 12 weken. Gaat best snel vind ik.
Hebben jullie het al aan mensen verteld of op je werk? Wij aan onze ouders en ik op mijn werk en aan 3 vriendinnen.

anou-1388834
afbeelding van anou-1388834
28 jun 2018 - 22:23

Wat leuk om te lezen dat jullie ook in januari zijn uitgerekend.
Ik 9 januari van mijn eerste kindje.
Ik ben wel erg misselijk en moe.

anja-1388335
afbeelding van anja-1388335
28 jun 2018 - 21:24

Dank je wel :) Morgen alweer 6 weken.

Ja ik ben ook best moe, maar ben ook net een maand geleden verhuisd dus dat kan ook nog mee spelen. Vanmorgen werd ik wel misselijk wakker maar dat was de eerste keer en niet over gegeven verder.

Hoe gaat het verder bij jou? Hoe ver ben jij nu?

moni-1388081
afbeelding van moni-1388081
28 jun 2018 - 16:12

Hoi, Allereerst gefeliciteerd. Leuk dat je ook zwanger bent van de eerste. Voel je je verder goed? Ik ben erg moe geweest maar langzaam aan gaat dat iets beter. Verder mag ik op zich niet klagen.
Spannend he zo'n eerste echo, ik had met 7,5 week de eerste echo en toen was het zo mooi om het hartje te zien kloppen!

Pagina's