Uitgerekend. April 2019

194 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
janitadeboer
afbeelding van janitadeboer
7 aug 2018 - 19:55
Uitgerekend. April 2019

Welkom bij de geboorteclub april 2019,

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
11 jul 2019 - 21:14

Leuk om weer een reactie van jullie te lezen!

Hier gaat alles super, Milou is vandaag 11 weken oud. Groeit als kool, 60.4 cm en 6120 gram (bollie)(was natuurlijk bij geboorte al flink 4370, 41+2wk)

borstvoeding kwam niet op gang en Milou hapte niet goed aan, na 5 dagen om de 2 uur kolven dag in dag uit was ik zo moe en verdrietig dat ik haar niets kon geven en ze werd er ook alleen maar gestressed van dat we over zijn gegaan op flesvoeding. Even omschakelen.. je wil het graag goed doen zoals je je had voorgesteld natuurlijk. Maar haar tevreden zien was zo fijn om te zien dat maakte het wat makkelijker.

Ze doet het super met de fles, laat nooit wat over (klein vreetzakje), spuugt niet, slaapt net als haar vader veel en lang (vooral snachts erg fijn!) lacht naar iedereen, vrolijk en is gek op schaterlachen met mama.

Opvang is ook tevreden, oma’s doen het super dus mama is deze week weer met een gerust gevoel begonnen met werken.. toch wel weer even wennen hoor!

Floepa88
afbeelding van Floepa88
11 jul 2019 - 20:50

hier gaat het eigenlijk heel goed, volgens de kraamzorg ook wel t voordeel van een dysmatuur, die vechten voor te eten, de borstvoeding is goed op gang en hij zit inmiddels in de normale groeicurve, dus eigenlijk heeft die alles ingehaald. wel hebben wij er al snel voor gekozen om de laatste voeding flesje gekolfde melk of kunstvoeding te doen omdat die dan gewoon te moe was om te drinken aan de borst. Hij slaapt al vanaf dag 2 snachts van 22 uur tot 4 uur aan 1 stuk en zolang meneertje overdag ook eten krijgt wanneer hij honger heeft hebben wij een heel tevreden mannetje van nu 2 maanden.

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
11 jul 2019 - 20:40

floepa88, oei nie fijn zolang weeen. wat een kleintje zeg wel da alles goed gaat met jullie. hopelijk hebben julli inmiddels al een ritme gevonden.

 

mammieurnie, wat fijn da je doorgezet hebt ondanks de problemen. wat goed van der da ze al doorslaapt.

 

hier hebben we de eerste maand veel problemen gehad. ons meisje wilde nie goed drinken aan de borst waardoor ze amper iets binnen kreeg. ook spuugde ze veel na de voeding en sliep heel slecht of weinig. uiteindelijk na huisarts geweest omda ze amper groeide en sloom was. daar werdt gedacht aan koemelkallergie, door gestuurd na kinderarts daar bleek ze ongecomliceerde reflux te hebben dus werdt ze opgenomen in het ziekenhuis voor 1 week. omda ze weinig dronk dachten we ook da ik weining melk had dus werdt me geadvieseerd om te kolven voor haar zodat we ook konden zien wat ik had. in het ziekenhuis kreeg ze flesvoeding dit vonden we nie erg, ik heb thuis geslapen en reed 3x per dag op en neer. heb nog 3 kids die moesten gewoon na school. na 1 week mocht ons meisje na huis, ze sliep daar goed en dronk redelijk uit de fles volgens de dok was ze gestrest en zat in een vizieuze cirkel. het kolven had weinig opgeleverd dus ben daar als snel mee gestopt toen ons meisje thuis was lekker fles gegeven. 5 dagen alleen is best zwaar de nachten vondt ik pittig nog steeds sliep ons meisje graag bij mij. sinds ze 8 a 9 weken is gaat het stukke beter is ze vele male vrolijker en slaapt soms al nachten door. morgen is ze 11 weekjes

groetjes

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
11 jul 2019 - 08:26

Hi mama's hoe is het met jullie? Hebben jullie al weer een ritme gevonden en al gewend weer aan de nieuwe situatie? Hier gaat het goed, heb een ontzettend lief babymeisje en geniet er heel erg van! Heb doorgezet met de borstvoeding en dat gaat nu ook eindelijk goed, heb wel alles gehad weer. Eerst kloven, borstontsteking, spruw, wat kunnen die dingen verschrikkelijk zeer doen zeg! Heb een pak nutrilon nog in huis staan had niet verwacht dat ik vol kon houden maar ik had genoeg melk en de kleine groeit er ook goed van en het is mss ook een beetje luiheid want vind het 's nachts teveel werk om een fles klaar te maken. En we gaan weer kamperen en dan is bv ook ideaal natuurlijk! Je hebt het altijd bij je en de goede temperatuur! En ik heb het best druk met 5 kinders het is ook fijn om lekker even met mn kleine meisje te zitten. Het is echt een rustmomentje nu en heb ze lekker voor mn eigen. 'S nachts slaapt ze ook al lekker door ik schrik 's ochtends nog wel eens wakker dat ik gauw in de wieg kijk of het wel goed gaat. Maar ze pakt ook dr 2 vingertjes echt super schattig! Maar moet wel uitkijken dat ik ze op tijd drinken geef!
Gaan jullie op vakantie met de kleine?

Groetjes!

Floepa88
afbeelding van Floepa88
6 mei 2019 - 16:29

met 40 weken en 5 dagen besloot ons mannetje zich dan eindelijk te melden,
na 2 dagen weeen en maar geen ontsluiting mocht ik naar het ziekenhuis voor medicatie voor een nachtje door te slapen, helaas na 1,5 uur weer wakker en toch grote verbazing ineens wel 5 cm ontsluiting,
daarna is onze zoon binnen 5 uur geboren :)

Met een gewicht van 2860 gr was die aan de kleine kant en moesten we 24 uur blijven voor suikertesten,
gelukkig allemaal ruim voldoende en zijn we inmiddels lekker thuis met Sepp :)

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
27 apr 2019 - 11:44

gisteren om 12.30 gestript meteen erna begon het al te rommelen. we hebben nog boodschappen gedaan en tegen 16.30 kids na me ouders gebracht om te eten. ik moes toen al weeën weg zuchten.
om 20.45 is de verloskunde langs gekomen ik had toen 5 cm ontsluiting, ze is ook nie meer weggegaan. om 22.45 zat ik op 7 cm en om 23.45 is onze dame geboren met een gewicht van 4600 gram
ze had wat ademhalings moeilijkheden vocht in buikje.
voor nu liggen we 24 uur in zk ivm met suikers
verders gaat het wel goed met mama en onze dochter stacey.
als alles goed gaat/is mogen we zondag ochtend al weer na huis.

groetjes

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
25 apr 2019 - 16:30

marjolein gefeliciteerd met je dochter. wat heftig zeg, hopelijk knap je snel op. nu lekker genieten van je meisje.

 

mammieurnie, bij eerste 2  spontane thuis bevalling gehad, bijde een weeen storm gehad. oudste was er binnen 3 uur en middelste binnen 2 uur. ik weet hoe het voelt zonder medicatie. jongste ben ik ingeleid met ballon, vliezen breken en weeen opwekkers. ook toen kreeg ik een weeen storm en binnen 2 uur was ze er. ik wordt morgen gestript hopelijk wil de bevalling dan vlotte, weeen storm of nie.thuis bevallen is fijner dus hopelijk gaat het goed.

fijn da je kleine meid het goed doet, minder da je een borstontstekeing aan zit te komen. kun je dit nie bespreken met je kraamverzorgster of verloskunde??

groetjes

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
25 apr 2019 - 15:11

 

Gefeliciteerd Marjolein! Dat is idd een heftig verhaal! Gelukkig dat het achter de rug is en hopen dat je een beetje opknapt en kan genieten van je nieuwe dochter!

Veel succes ermee pupkelove! Ik vind het erg dapper van je, ik ben bij de vierde ingeleid maar dat doe ik nóóit meer! Ze wilden dat nu weer maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik kijk nu weer terug op een mooie en rustige bevalling maar met inleiden heb je wel veel kans op een weeënstorm en dat vond ik niet grappig. Veel sterkte als het zover is!

Hier gaat alles best goed alleen zijn de voedingen nog erg pijnlijk en daardoor knap ikzelf nog niet zo op. Voel me ook niet fit ik ben bang dat er een borstontsteking zit te broeien. Maar de kleine meid doet het erg goed en groeit ook al goed. 

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
25 apr 2019 - 14:40

Vannacht om 00.01 uur bevallen van onze prachtige dochter Milou! Ze is een flinke dane van 4370 gram en 51.5cm. Bevalling was heftig, 22 uur. Vliezen braken gisteren nacht 02.00 uur en vrij direct weeen. Helaas om 16.00 uur nog pas 3/4 cm dus was al lekker moe. Toen besloten met vk toch naar het ziekenhuis te gaan (had een thuisbevalling in mijn hoofd)

Weeenopwekkers gekregen maar na een aantal uur en flinke verhoging opwekkers nog geen verschil. Toen gekozen voor een ruggeprik, eigenlijk niet mijn voorkeur maar was toch een goede keuze. Volgende check van de verloskundige zat ik al op 8-9cm, wat zo’n rust al niet kan doen! Kreeg al snel ook persdrang en de 10cm volgde snel. Omdat ze met persen steeds weer wat terugzakte en ik zo moe was, was de gynecoloog al gebeld voor de vacuumpomp. Na een uur persen, knip en scheur was ze er dan toch eindelijk, gyn kwam net binnen lopen, ik dacht heb al genoeg gehad doe het zelf wel :-) nu weer heerlijk thuis

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
25 apr 2019 - 14:03

ik heb morgen afspraak en dan wordt ik gestript, omda het nie me 1ste is verwacht ze wel dat er schot in komt en anders wordt ik in het weekend nog een x gestript. ook wordt er een afspraak gemaakt voor in het ziekenhuis mocht het strippen geen effect hebben.

groetjes

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
23 apr 2019 - 17:00

Hoi Pupkelove2

Zo dat was wel even spannend denk ik, fijn dat het toch goed gaat. Hier vandaag 41 weken, heb al meer dan een week gerommel, dunne ontlasting, gespannen buik (geen harde buiken gewoon continu gespannen) en dunnere afscheiding. Volgens de verloskundige ging het nog prima en was het wachten. Morgen weer controle, hoopte die niet nodig te hebben..

Waarom kies je gelijk voor inleiden ipv strippen? Volgens het vk schema in mijn boekje gaan ze nu met 41 strippen als je dat wilt en dan 41+4 ctg en afspraak inleiden. Ik ga morgen vragen of ze gelijk kunnen strippen met de controle. Baby gaat nog prima beweegt volop maar mama is het zo zat.. hoop dat het helpt

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
23 apr 2019 - 16:39

inmiddels 40+3 weken.

gisteren in het ziekenhuis geweest ivm minder leven.verloskunde vondt haar hartslag ook wat lager dan ze gewend was. haar hartslag schommelt tussen de 135-170 was op de ctg te zien.op de echo zagen we een goed kloppend hartje maar ze bewoog amper. ik heb een grote placenta en voldoende vruchtwater. dus da was goed. na huis gestuurd met advies om op haar bewegingen te letten, in begin bewoog ze amper maar na een poosje gelukkig weer goed en toen ik ging slapen heeft manlief haar nog ff in de gaten gehouden ze schopte flink, dus hoefde we vandaag nie terug.

vrijdag weer op controle bij vk maar mocht ze er dan nog nie zijn ga ik vragen om ingeleid te worden. de nu jongste woog bijna 4 kilo en die is gehaald wil nie weer zo'n zwaar kind. de andere rede da ik wil da ze gehaald wordt is da ik al sinds 29 weken zwangerschap loop te sukkelen met mijn gezondheid.

ik hoop da er inmiddels al wat dames bevallen zijn van hun kroost en anders succes met de laatste loodjes.

groetjes

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
12 apr 2019 - 23:05

Bedankt voor je tips! :-)

Hier is mevrouw ook niet helemaal ingedaald zat gisteren bij de controle nog een klein beetje ruimte, ook voor de zekerheid liggen als de vliezen breken. Maar mocht er echt wat kunnen gebeuren moest je ook ontsluiting hadden had ze gezegd, ingewikkeld iets maar goed, ga liever liggen dan dat ik voor enig risico zorg.

Hier ook de 39 weken gepasseerd, dinsdag uitgerekend. Vandaag hoop gerommel, harde buiken, heeeeel veel geduw van mini en veel op het toilet voor ontlasting (sorry :-) We zien wel of dat wat betekend voor dit weekend kan er toch niet meer van maken. Ze komt als ze wil komen inderdaad, eind van de week weer wat beter weer.. wellicht wacht ze daar wel op.. wie weet! Succes met de laatste loodjes en laat ons weten wanneer ze zich komt melden. Slaap lekker!

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
12 apr 2019 - 21:13

marjolein 1989 klopt ik heb al 3 meiden van 8, 4 en bijna 3 jaar. ik ben er gewoon van uitgegaan dat ze pas met 40 weken ter wereld kwamen, onze middelste kwam daardoor als verrassing met 38 weken al. ik probeer lekker bezig te blijven, kleine dingetjes te doen. afleiding zoeken .nu ik op het eind loop kunnen de kids ook nie meer wachten en vragen iedere dag wanneer ze komt, ik zeg gewoon wanneer ze er klaar voor is mama heeft daar geen vat op. maar iedere zwangerschap en bevalling is anders, al heb ik bij alle 3 een weeen storm gehad, de kids kwamen ook steeds sneller ter wereld.

nicole 1995 gefeliciteerd met jullie dochtertje.pittig maar fijn da alles goed is. lekker genieten van elkaar.

floepa 88 fijn da de kleine ingedaald is hoop voor je dat de kleine eerder komt. ik moet plat als de vliezen breken, ben 39 weken maar ons meisje is nog niet volledig ingedaald da ze bang zijn da haar handje of navelstreng eerder na buiten komt dan zij vanwege de zwaarte kracht. ik mag wel gewoon thuis bevallen wat ik dan weer wel fijn vindt.

ben inmiddels 39 weken zwanger, merk wel da het steeds zwaarder wordt. vanwege het beroep van mijn  man ben ik 5 dagen alleen.gelukkig probeert ie wel in de buurt te slapen mocht er iets gebeuren. de oudste 2 proberen me te helpen als ze kunnen en mijn ouders helpen me gelukkig ook. zo mogen de kids om en om een weekendje logeren. ik kan mijn rust pakken, lees slapen op de bank terwijl de kids heerlijk spelen. ik slaap al weken slecht ik hoop da ons meisje nie lang meer op zich laat wachten,ben nameliojk een echte buik slaper en da is nu vanwege de grote echt onmogelijk.

groetjes

nicole1995
afbeelding van nicole1995
11 apr 2019 - 15:21

Mammieurnie gefeliciteerd.

Ik ben ondertussen afgelopen zondag ook bevallen van ons dochtertje. De bevalling was erg pittig. Op het laatst had ik weinig puf nog en hebben ze naast wee opwekkers, haar ter wereld geholpen door middel van een knip en vacuümpomp. We mochten gelukkig wel smiddags weer lekker naar huis. En genieten nu heerlijk van ons kleine meisje.

Floepa88
afbeelding van Floepa88
11 apr 2019 - 15:15

Gefeliciteerd met de kleine dame! heerlijk van genieten :)

hier inmiddels dik 37 weken, hij ligt al goed ingedaald...
en het rommelt goed... hoop dat die zich eerder meld dus als 29 april
op advies van de VK veel rust omdat ik flink last van me bekken heb...

De rest van de dames succes nog even, hopelijk hebben we allemaal snel ons kleine wondertje in de armen :)

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
11 apr 2019 - 14:10

Pupkelove2, je hebt al 3 meiden dus voor mij ben je ervaringsdeskundige ;-) Hier de 16e uitgerekend van de eerste, hoe deed jij dat bij de andere 3 dames met dat onzekere wachten, voor het zelfde geld komt ze pas over 2 weken. Heb je tips?

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
11 apr 2019 - 14:04

mammieurni gefeliciteerd met je meisje. fijn da alles goed is met jullie. geniet van elkaar.

hier nog 1 klein weekje

groetjes

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
11 apr 2019 - 13:45

Gefeliciteerd mammieurnie!
Wat fijn dat het zo goed gegaan is, je zag er als ik je vorige bericht lees toch wat tegen op! Heerlijk genieten nu met zijn allen! Veel liefs!

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
11 apr 2019 - 13:30

Hoi allemaal, ik ben gisterenmorgen om 7.38 bevallen van een prachtig meisje, Sarah. De bevalling is heel goed en voorspoedig gegaan en omdat ik gbs positief was moesten we 24 uur ter observatie blijven in het ziekenhuis, maar nu zijn we weer heerlijk thuis! Mijn vijfde kind en wat is ze weer mooi en lief, ik ben er dolgelukkig mee! Succes allemaal met de laatste loodjes!

pupkelove2
afbeelding van pupkelove2
8 apr 2019 - 21:50

beetje laat maar ook ik ben uiterekend in april. om precies te zijn, 19 april al. ik krijg een meisje, ons 4de wonder al en de andere 3 zijn ook meiden. hier komt alles voornamelijk op mij aan omda manlief internationaal vrachtwagenchaffeur is. vanaf week 37 logeert ie op max 30 min rijden of gewoon thuis. sinds week 36 is alles pas klaar omda ik vanaf week 22 al met een ontstoken pees een pijnlijke rug klachten kampte. sinds week 29 zit ik daarom al thuis omda het gewoon nie meer ging. ik doe nog wel 1 x in de week zwemmen met onze jongste en breng de kids na school, lopend en da ondanks mijn rug. ik ben sinds week 27 de dgen aan het aftellen, ik heb ook momenten gehad da het fysiek nie meer ging, gelukkig heeft mijn omgeving begrip en krijg soms hulp aangeboden. onze dochter heeft sinds week 30 al een naam maar die houd ik nog ff geheim.

groetjes

lady-865707
afbeelding van lady-865707
7 mrt 2019 - 12:09

hihi wel heel herkenbaar hoor, dat je zegt van heb nog alle tijd en anders doet manlief het maar :D

Heb ik zelf ook, weet dat ik dadelijk toch 2 a 3 dagen in het ziekenhuis lig. 

net gelijk met de gynaecoloog afgesproken dat ze proberen tijdens de keizersnede de eileiders weg te halen. Maar dat ze dat alleen proberen als er niet teveel verklevingen zijn. 

mocht wel proberen om natuurlijk te bevallen maar na 2 keizersnedes zit er nu minder risico's aan een 3e keizersnede dan aan een natuurlijke bevalling. en na 3 keizersnedes mag ik zowiezo niet meer zwanger raken. en moet ook zeggen dat dat voor mij ook echt niet meer hoeft. zelf altijd gezegd dat ik er maar 2 wou, m'n man 4, begon het na de 2e toch weer te kriebelen, vandaar nr 3. maar na deze zwangerschap heeft m'n man zelfs zoiets van hierna wordt je nooit meer zwanger. (veel last van de bekken gehad, gelukkig met 27,5 week de oorzaak gevonden. en vanaf 22 weken flinke harde buiken) 

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
6 mrt 2019 - 20:00

Hoi ik moet nog zo’n 6 weken, 14 april uitgeteld. Ben ook best zwaar en kan niet echt uit de voeten maar ben nu wel begonnen om mijn huis goed schoon te maken. Want weet uit ervaring dat er na de bevalling niks van komt! Allemaal vrij rustig aan want heb veel last van harde buiken.

Ik heb verder nog niks gewassen we zijn nog wat aan het verbouwen boven en ik heb nog even geen kastruimte. Niemand snapt dat ik nog niet klaar ben maar voor mijn gevoel heb ik nog tijd genoeg! Misschien dat het ook komt omdat het mn vijfde al word en ik heb zoiets als het nu geboren word moet ik toch naar het ziekenhuis tegen die tijd dat we naar huis zouden mogen zorgt manlief maar dat het klaarstaat. Ik heb alles nog het kan zo gepakt worden.

Ik heb wel weer de streptokokken bacterie bij me dat vond ik wel gewoon ff balen want had graag thuis willen bevallen. Maar ben daarom bij de vorige ingeleid en dat wil ik absoluut niet meer. Je moet dan aan een infuus met antibiotica en daar staat 4 uur voor. Maar ik ben alle keren in kortere tijd bevallen, de eerste was in 3 uur en de derde in een uur. En het ziekenhuis is hier een half uur vandaan... ik ga het er toch op wagen om te gaan als de bevalling echt doorzet en als het niet meer gaat blijven we thuis en gaan we wss als de baby geboren is. Ik hoop maar dat het goed gaat moet er nog niet aan denken eigenlijk ik vind het wel weer heel spannend. Heb wel mn momenten dat het me aanvliegt maar denk maar dat het nog een paar weken duurt en ik kijk wel ontzettend naar de baby uit!

 

lady-865707
afbeelding van lady-865707
6 mrt 2019 - 16:48

hoi je kan gewoon flanellen doeken bij de prenatal halen hoor, deze worden vaak gebruikt om op het verschoningskussen te leggen als de kleine uit bad komt, omdat dat lekker zacht is. en dan wordt met een hydrofiele doek afgedroogd. 

hier sinds afgelopen vrijdag met verlof :D met nog 2 kinderen was dat ook echt aftellen hoor. Morgen ben ik 35 weken. Dus echt aftellen tot de keizersnede. morgen tevens ook naar de gynaegoloog. hopelijk wordt dan ook de datum gepland, al is dat meestal de keer erna pas (andere 2 zijn ook via keizersnede geboren). Verloskundige wou dat ik een week eerder naar de gynaegoloog ga dan normaal gezien ik ontzettend veel last van harde buiken heb, hoofdje van de kleine in de bekken ligt en m'n andere kids zich ook eerder gemeld hebben. 

Oudste is met 38+4 weken geboren (op geplande keizersnede datum, had tijdens keizersnede 3 cm ontsluiting) en m'n tweede is met 37+5 dagen geboren. ben benieuwd wanneer de kleine meid zich meld. 

ben eerlijk gezegd ook helemaal klaar met zwanger zijn, kleine beweegt ontzettend veel waardoor m'n buik ook best wel beurs aanvoelt. veel druk op m'n schaambeen dus waggel meer dan dat ik normaal loop.  

Hoop dat ik qua gewicht op deze koers blijf zitten, tot vorige week 6,9 kg bijgekomen (bij precies 34 weken) was bij de oudste 8,5 kg en bij de tweede 9,5 kg bijgekomen. tja denk zelf van zo wat er niet teveel bij komt hoeft er ook niet meer vanaf. En het is heus niet dat let op wat ik eet. Kan vooral 's avonds het snoepen niet laten. Maar kan slecht stil zitten, ook een oorzaak van de harde buiken natuurlijk. en met 2 kids is dat ook erg moelijk. 

Maar de was is al helemaal klaar, alle kleertjes hangen al gewassen en gestreken in de kast :D

ledikantje is opgemaakt. alleen nog wachten tot m'n man het wiegje klaar heeft, dan kan die ook opgemaakt worden. (ledikantje staat bij m'n dochter op de slaapkamer, maar wil in het begin de kleine op onze kamer zodat m'n dochter geen last heeft van de nachtvoedingen) maar ga er wel vanuit dat die ook op tijd af is, hoop ik 

 

 

 

MvrKarakiiz
afbeelding van MvrKarakiiz
6 mrt 2019 - 16:15

Hallo Marjolein,

Ik heb ze zelf niet en bij mij is dat niet geadviseert maar je kunt deze bestellen op internet bij mamaloesbabyshop. Betrouwbare site.!

Hoop dat je er wat aan hebt.
Wij zijn inmiddels 35+3 en alles staat nu klaar voor de kleine. Dus het is aftellen ❤️

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
6 mrt 2019 - 16:04

Hoi Allemaal!

Vandaag is de eerste dag van mijn verlof! Yes!
Ik had een vraagje, ik ben op zoek naar flanellen luiers, kraamzorg wil graag dat je er 3 hebt naast de hydrofiele luiers. Ik ben ze tot op heden nog niet tegen gekomen, blijkbaar gebruiken niet veel mensen deze meer.. maar goed wie weet hebben jullie een idee?

Zijn jullie al aan het aftellen, druk met wassen, strijken?

BakMei
afbeelding van BakMei
20 feb 2019 - 17:45

Hoi allemaal,
Hierbij sluit ik mij toch ook maar aan.
Ik ben 29 en al 33 weken zwanger van ons eerste kindje. We weten dat we een dochtertje krijgen en zijn momenteel druk bezig met een naam.
Maar door al die hormonen weet ik niks meer zeker. Hebben jullie daar ook last van?
Wij zitten momenteel in een tweestrijd met een naam. De naam zijn we soort van al uit. Alleen twijfelen we nog over de spelling. Zo wil ik iets uniekers dan mijn man. En wilt mijn man de naam zo simoel mogelijk. Wat vinden jullie?

suus-1398017
afbeelding van suus-1398017
13 feb 2019 - 14:39

Ik heb de kinkhoest vaccinatie 2 weken geleden gehad, ik heb hem gewoon ingediend bij m’n verzekering (er staat namelijk op de factuur reizigers vaccinatie) en ik heb het bedrag gewoon terug gekregen :)

Floepa88
afbeelding van Floepa88
13 feb 2019 - 14:30

De kink hoest spuit was hier een advies zodat de baby de eerste 3 maanden ook beschermd is...
hier ook de eerste trouwens, en de verloskundige begon er zelf over...

Heb alleen afentoe een beetje het idee dat het allemaal marketing is want je mag uhm wel zelf betalen...

MvrKarakiiz
afbeelding van MvrKarakiiz
13 feb 2019 - 12:08

Oh, de wc is mijn grootste vijand. Ben er zo klaar mee. Ik kn ook elke avond meer dan 20/30 keer (zonder grappen) opstaan omdat ik naar de wc moet, of het gevoel heb dat ik moet maar het letterlijk 2 druppels zijn..

lady-865707
afbeelding van lady-865707
13 feb 2019 - 12:05

ben morgen 32 weken, maar hier ook geen bericht gehad over kinkhoest. helaas ook een glucose test moeten doen, verloskundige zei al dat ze in het ziekenhuis veel te veel mensen het advies geven voor de glucose test, was dan ook niks uit gekomen. ze had alleen zoiets van ga maar met 35 weken naar de gynaecoloog i.p.v. met 36 weken (vorige 2 bevallingen keizersnedes gehad) gezien m'n andere kinderen zich allebei eerder gemeld hebben, m'n dochter met 38+4 en m'n zoon met 37+5. kleine meid is al flink ingedaald, ze verwacht dat zij ook eerder komt. ben er ondertussen ook wel klaar mee. buik zit flink in de weg, kan iedere nacht opstaan om naar de wc te gaan. maar na deze week nog 2 weekjes werken en dan verlof

MvrKarakiiz
afbeelding van MvrKarakiiz
13 feb 2019 - 11:54

Ik ben nu 32+3 en heb nog niks gehoord over kinkhoestapuit etc.. miss de komende dagen?
Moet je hier zelf achteraan of is het een must voor alle zwangeren? Sorry is me 1e x dus ben even totaal niet op de hoogte van alles maar me vk heeft er ook nooit over gehad.

Voor de rest was glucose etc wel goed

sabi-1413300
afbeelding van sabi-1413300
13 feb 2019 - 11:51

Ik heb de kinkhoestspuit gehad een paar weekjes terug. Heb rond die tijd wel extra vitamine C genomen. Was wat meer vermoeid, maar dat kan er ook los van staan. Hier was glucose en HB ook goed. Morgen pretecho (3D/4D) ben nu 31 weken...
Ziekenhuiskoffertje is al gepakt

Floepa88
afbeelding van Floepa88
12 feb 2019 - 20:49

ah hier wel een aardige buik.. 27cm geloof ik met t meetlint,
natuurlijk laat ik het weten, wij zeggen ach keertje extra kijken hoe die eruit ziet is voor ons ook wel leuk...
maak me er verder ook niet druk om:)

meer mensen de brief gehad om evt een kinkhoest spuit te halen?
en wat denken we daarover?

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
12 feb 2019 - 20:19

Hoi Floepa88,

Ja dat hebben ze hier ook gezegd, zat met de controle van 29 weken op een maat 32 weken (dat meet ze dan met een meetlint van boven tot onderkant buik) Terwijl echt iedereen zegt ook wat een bescheiden klein buikje heb je als je zegt hoeveel weken je nog moet.

Ik moet de 22e dat is dan ruim week 32 ook voor de groeiecho. Bloed, suiker, urine, hb alles prima ook.

Kan ook zijn dat ons kleintje gewoon ongunstig lag op het moment van meten dat hij/zij bij het onderzoek weer op de juiste maat zit.. we zien het wel

Laat je weten hoe het was!

Floepa88
afbeelding van Floepa88
12 feb 2019 - 20:08

hier nog iets langer... 10 weken ( 29-4-19)

maar wel een baby die voor ligt op schema (zo`n 3 weken)
volgende week groeiecho dus wel een beetje spannend...

gelukkig alle bloedonderzoeken goed dus het zal allemaal wel meevallen:)

MvrKarakiiz
afbeelding van MvrKarakiiz
11 feb 2019 - 13:50

Ja zeker! Hier ook nog 8 weken! 7-4-19

Marjolein-1989
afbeelding van Marjolein-1989
11 feb 2019 - 13:48

Zijn jullie ook al aan het aftellen? Hier nog 9 weken (16-04)

crva-1409380
afbeelding van crva-1409380
27 dec 2018 - 10:21

En... hoe was de 20-weken echo?

crva-1409380
afbeelding van crva-1409380
15 dec 2018 - 10:25

Hallo allemaal,
Toch besloten om me bij jullie aan te sluiten ;-). Ik ben 23 weken zwanger van ons eerste kindje, uitgerekend op 11 april. En meestal niet zo actief online, maar dit lijkt me toch wel gezellig. De laatste 2 weken nogal last van bandenpijn, dus ik lig regelmatig op de bank (= meer tijd om online te zijn). En dan is het erg leuk om al jullie berichtjes te lezen.

Wel even een vraag. De laatste dagen word ik 's morgens altijd wakker met forse spierpijn in mijn rug. Herkennen jullie dat? En heeft iemand misschien een briljante tip? Ik slaap al met een kussen onder mijn buik, maar voor mijn rug maakt dat niet uit.

Groetjes, Christine

f.ve-1406356
afbeelding van f.ve-1406356
4 dec 2018 - 13:54

Hoi allemaal,
Ik zal hier waarschijnlijk wel de jongste zijn, ik ben 21 jaar en zwanger van mijn eerste kindje. 29 april 2019 ben ik uitgerekend. Ondanks mijn leeftijd is onze kleine meid hartstikke welkom, Wel ben ik wat zenuwachtig voor de 20 weken echo of alles wel goed is.

Mariska21april
afbeelding van Mariska21april
20 nov 2018 - 21:41

Jeeh team 21 april!!

melanie-adam
afbeelding van melanie-adam
20 nov 2018 - 21:10

Ik ben Melanie, 29 jaar en uitgerekend op 23 april. Echt heel leuk, ons eerste kindje ook. Ik kijk erg uit naar de 20 weken echo, die hebben we eind deze maand. Wij willen erg graag het geslacht weten, zijn heel nieuwsgierig. Heb mij gisteren aangemeld voor zwanger en fit maar dat start pas in februari. Wij willen graag een haptonomie zwangerschapscursus volgen, heeft iemand daar ervaring mee?

MvrKarakiiz
afbeelding van MvrKarakiiz
20 nov 2018 - 20:16

Wat fijn dat het goed gaat bij jouw mammieurnie, ook wij zijn de 16e geweest voor 20 weken echo en alles ag er goed uit. Ons 1e wondertje is een klein jongetje. <3.

En wat naar van je schoonzus, zo vreselijk. Ook hier hoor ik veel nare dingen om me heen. Me nicht had vandaag de 8 weken echo maar ze zagen alleen een leeg vruchtzakje en ze moet
Volgende week terug komen. Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. Je word toch wel bang als je zoveel leest en hoort..

mammieurnie
afbeelding van mammieurnie
20 nov 2018 - 20:06

Hoi mama’s, wij zijn vanmorgen voor de 20 weken echo geweest en alles zag er helemaal goed uit! Het was een enorme opluchting voor me! Ik hoor hier veel nare dingen om me heen, gisteren kreeg mijn schoonzus ook te horen dat haar kindje niet meer leeft. We liepen bijna gelijk, ze was 18 weken zwanger ik vind het echt heel erg. Het is niet allemaal vanzelfsprekend dat het goed gaat. Maar toch ben ik nog steeds stellig van plan om te genieten van mijn eigen zwangerschap, ik had vorige week al gehoord dat we een dochter verwachten en vanmorgen kon ze er ook niks anders van maken. Ik vind het erg leuk al durfde de verloskundige het niet goed te zeggen volgens mij. We hebben 1 jongen en al 3 meiden. Maar ik heb geen voorkeur heb allemaal leuke kinders. Dit lijkt ook weer een pittige tante te worden ze vond het echt niet leuk vanmorgen en had echt een zere buik toen het klaar was! Die ging echt in de tegenaanval!

Aquarius0402
afbeelding van Aquarius0402
18 nov 2018 - 20:15

Hier inmiddels 21wkn zwanger

En dat van een gezond meisje. Wij zitten hier letterlijk op een roze wolk.

Hebben ondertussen wel van VK moeten wijzigen aangezien ons ziekenhuis gaat sluiten en de VK afdeling al sinds 25okt is gestopt.

M'n buik groeit goed en kan de zwangerschap niet meer verbergen.

Heb veel last van pijntjes in m'n buik hoe alles natuurlijk ruimte maakt voor onze kleine meid.

Floepa88
afbeelding van Floepa88
18 nov 2018 - 16:41

Ik sluit me gezellig aan,
16 en 6 weken nu, uitgerekend 29 april, dus het kan nog een mei kindje worden.

Weet helaas nog niet wat t word, wel dat het een heel actief kindje is,
12 december de 20 weken echo dan hoop ik t te weten....

sabi-1413300
afbeelding van sabi-1413300
14 nov 2018 - 14:21

Hoi Ivee, fijn dat het nu goed gaat! We lopen ongeveer gelijk, maar mijn cursus begint pas in januari... wie weet voel jij je dan ook al fitter... informeren kan nooit kwaad en schijnbaar zitten cursussen snel vol! Fijn dat jij al weet wat het wordt!

sabi-1413300
afbeelding van sabi-1413300
14 nov 2018 - 14:19

Gisteren de 18-weken (was 17.6 :-)) echo gehad, alles zag er goed uit, maar ze wilde geen uitspraak doen over het geslacht... had ik wel op gehoopt, dus dat was een beetje jammer... over twee weken de GUO dus hopelijk dan, of aanstaande zaterdag bij de 3D/4D echo... heel benieuwd hoe dat allemaal gaat zijn... buikje groeit inmiddels :-)

lvee-1416503
afbeelding van lvee-1416503
13 nov 2018 - 14:47

Hallo iedereen,

Ik meld me ook aan voor de club april. Ik ben 20 april uitgerekend. Ik heb wat langer gewacht i.v.m. eerdere miskramen maar langzamerhand groeit nu het vertrouwen. We hebben op de pretecho gezien dat we een meisje krijgen. Ik zit nu te overwegen om een (online) zwangerschapscursus te gaan doen. Ik ben alleen nog steeds erg moe dus ik wil liever niet vastzitten aan een wekelijkse les.

Pagina's