Koemelkallergie/reflux

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
rr.0-1427292
afbeelding van rr.0-1427292
27 aug 2019 - 14:17
Koemelkallergie/reflux

Hallo lieve moeders,

Zoontje heeft vanaf zijn geboorte al last van krampjes/veel spugen/moeizame ontlasting(2x in de week/ krijsen (urenlang).

Sinds een week is het echt een hel, wilt bijna niet drinken en ik word maar niet serieus genomen omdat hij geen groeiachterstand heeft. Het is een grote baby die hield van drinken dus ik weet dat er iets aan de hand is. Hij wilt drinken maar op het moment dat de voeding naar beneden zakt begint hij onrustig te worden. Met de huisarts besproken of het geen koemelkallergie is, nu sinds 1 dag gestart met nutrilon pepti, maar hij schat de kans klein.
Ook slikt hij vaak zijn spuug door en begint hij erna te krijsen. Hij slaapt overdag bijna niet. Heeft egt lang de hik. Drinkt heel gulzig en begint daarna met overstrekken. Geeft de laatste tijd ook veel mondjes terug. Snachts drinkt hij niet, maar slaapt wel goed door 22:30-06:00/07:00
Komt iemand dit bekend voor, tips? Als het een koemelkallergie is, kan dit zo ineenkeer erger worden? Voeding indikken durf ik niet vanwege obstipatie.. Hoelang duurt het effect van de pepti? Ik merk dat de krampjes wel iets minder zijn na 1 dag.

Rosj
afbeelding van Rosj
27 aug 2019 - 21:24

Hoi,

Wat vervelend zeg! Ik heb 2 kindjes met kma die er niet meer overheen komen. Vooral bij mijn oudste was de babytijd vreselijk. Hij huilde, huilde, huilde maar. Ik gaf bv dus kon het makkelijker testen. Pepti moet je na 2 dagen wel merken maar let op. Kindjes met heftige kma kunnen ook niet tegen de pepti. In de pepti zijn de melkeiwitten zo klein gemaakt dat kindjes met een lichte vorm hier goed op reageren. Bij mij hebben ze de neocate gekregen.

Volg vooral je moedergevoel! Je moet echt knokken voor je kindje helaas. Met reflux heb ik gelukkig geen ervaring maar dat kan het ook zeker zijn. Hopelijk kom je eruit en kan je af en toe even een momentje voor jezelf nemen. Want dat heb je echt nodig!

rr.0-1427292
afbeelding van rr.0-1427292
27 aug 2019 - 15:06

S