Zwanger en diabetes type 1?

21 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
renssie79
afbeelding van renssie79
6 dec 2015 - 16:16
Zwanger en diabetes type 1?

ik ben op zoek naar andere meiden die ook zwanger zijn en diabetes type 1 hebben. Zelf heb ik al 28 jaar diabetes en al een dochter van 6... Nu zwanger van spruit nummer twee!

renssie79
afbeelding van renssie79
26 jan 2016 - 11:10

 

Hoi allemaal! Voor de meeste succes nog ff met de laatste loodjes! Ik ben 8 januari bevallen van een dochter. Met een geplande keizersnede aangezien de vorige ook met eek keizersnede is geboren. Ze woog 4030 gram met 38 weken dus best groot! Maar mijn suikers waren prima, dus niet een aanwijsbare reden. Ze doet het prima! Wel kwam de borstvoeding wat laat op gang. Nu vertelde mijn lactatiekundige dat het bij diabetes en een keizersnede vaak wat later op gang komt... En dat het misschien handig was geweest als ik voor de bevalling al had geprobeerd te kolven.... Ik heb geen idee of dat ook echt gewerkt zou hebben.. En ons gezin is compleet, dus kan het niet meer uitproberen, maar misschien hebben jullie nog wat aan deze tip?.. Overleg eens met je gynaecoloog of internist... Verder moest mijn pomp gewoon op -40% tijdens de bevalling en zodra ik op de uitslaapkamrr was moest mijn pomp op de oude stand! Echt wonderlijk!!! Mijn oude insulinebehoefte was weer normaal! Nu ik borstvoeding geef heb ik wel veel hypo's en staat mijn pomp nog lager!

 

 

 

 

 

Iese-1073135
afbeelding van Iese-1073135
15 jan 2016 - 14:28

Heey.
Wat leuk iedereen gefeliciteerd met de zwangerschap!
Ik ben donderdag 31 december bevallen van ons zoontje Kaj.
Vanwege een zwangerschaps vergiftiging is d bevalling ingeleid en is hij met 34 weken en 3 dagen geboren. Gelukkig is hij sterk en doet hij het super! Na 1 week Z-H hebben we hem vorige week donderdag mee naar huis mogen nemen. Voor een prematurebaby doet hij het geweldig!
Ik ben erg verzwakt door alles en kan me ele stukken van de dagen rondom de bevalling niet meer herinneren .., zo vreemd.
Wel zijn mijn suikers super gebleven tijdens alles! Nu wel wat hoog soms maar denk dat dat de stress is die er nu uitkomt haha.

Lise-1110305
afbeelding van Lise-1110305
10 jan 2016 - 09:52

Hoi El,

Jij als eerste ook gefeliciteerd met je zwangerschap. Voor een lang verhaal vooral geen sorry zeggen :).

Ik ken dat je schuldig voelen als je bloedsuiker even wat te hoog is. Uiteindelijk wil je toch het beste. Je doet ook je uiterste best om het goed te houden maar ja hormonen hé ;)

Inmiddels ben ik 20 weken en begin al een aardige buik te krijgen. Wat ik vooral vervelend vind is niet zo zeer de opmerkingen die mensen er over maken.Maar mensen die zonder dat te vragen ineene aan je buik gaan zitten. Heb altijd geprobeerd om voor de zwangerschap mijn buikje te verbergen maar ja dat lukt niet meer.

Ik zal maandag eens aan de gynaecoloog navragen of ze dat hier ook met een infuus doen.
Vind zo'n hypo tijdens de bevalling een eng idee.

Nu er zoveel spanning op mijn buik staat blijven zowel de naalden als de sensor slecht zitten bij mij. Dat is wel vervelend maar ja moet maar even.

Schrik er wel van hoeveel meer insuline ik nu ineens nodig heb. Is dat bij jou of andere hier ook zo erg omhoog gegaan?

Hihi zie lang verhaal ben je zo :)

el87
afbeelding van el87
9 jan 2016 - 08:50

Hoi Lise,

Gefeliciteerd met je zwangerschap! :)
Ik herkende me meteen in je verhaaltje, alleen heb ik pas sinds 4 jaar diabetes, ben nu 28 en 34 weken zwanger. Maar die sensor! Ik wil hem nooit meer af! Ben er zo blij mee, kan nu elk moment van de dag inspringen op evt hypo's / hyper's.
Ik heb mijn pomp (ik gebruik de omnipod) ook altijd op mijn buik zitten. Vond ik in het begin ook nog wel een 'dingetje' om dat tijdens de zwangerschap ook te blijven doen. Nu wissel ik hem af met mijn onderrug, net boven mijn broekrand. Als ik hem op mijn buik plak, plak ik hem net onder mijn bh, best hoog dus. Maar omdat ik de sensor ook op mijn buik heb zitten. Deze heb ik zo ver mogelijk aan de zij/onderkant van mijn buik zitten. Ik heb er nu geen problemen mee, het gaat goed en voelt niet vervelend. En ik heb al een flinke buik, dat mensen ooit de stomste opmerkingen maken! Zo van, nou jij hebt al een dikke buik, of dan is het zeker niet je eerste! Heel vervelend vind ik dat. Ik draag echt alleen maar naar voren, dat is dan wel weer fijn want ben verder nog niet zo opgeblazen haha.

Wat ze mij hebben verteld over evt hypo's tijdens de bevalling is dat je dan een infuusje krijgt en hun als het ware jou suiker regelen. Daar was ik ook bang voor, ik hoef maar 5 min te fietsen of ik heb al een hypo als ik daar niet al een uur van te voren rekening mee gehouden heb. Ik heb nu waardes die schommelen tussen de 4 en 9 meestal. Als ik dan boven de 7 zit voel ik me al schuldig, maar in het ziekenhuis zeggen ze dat er niets aan de hand is en dat het heel goed gaat. Maar omdat het kindje aan de grote / zware kant is denk ik steeds zie je wel dat komt door mijn suiker. Dat vind ik wel vervelend. Maar goed, over een paar weekjes is het zo ver! Ze gaan me tussen de 37 en 38 weken inleiden.

Nou heel veel succes nog met je zwangerschap! Geniet ervan, ook al ben je veel bezig met de suiker. Het hoort erbij...
Sorry voor mijn lange verhaal hihi!

renssie79
afbeelding van renssie79
17 dec 2015 - 14:00

Hoi!

Vocht doe je niet zoveel aan helaas.. Ik doe mijn voeten einde iets omhoog.. Sinds ik met verlof ben groeit de kleine bij ons ineens heel hard en loopt nu een week voor met omvang buik.. Maar zegt niet veel.. Vorige zwangerschap dachten ze dat ze bij 36 weken al 4 kilo was 1 1/2 week later bevallende woog onze dochter 3700 gram.. Daar houd ik nu ook rekening mee met 38 weken...succes met de laatste loodjes...

 

 

Iese-1073135
afbeelding van Iese-1073135
15 dec 2015 - 16:07

Hoi.
Ik ben 28 jaar diabeet type 1, en nu ruim 31 weken zwanger.
Ik heb de freestyle 2 sensor en een inwendige insuline pomp.
Dit is mijn eerste zwangerschap.de kleine doet het super! Hij is iets klein maar kan geen kwaad.
Wel houd ik nu erg veel vocht in mijn benen vast. Liter of 5 denken ze maar niks aan te doen.
Mijn bloeddruk is aan de lage kant dus mooi.
Met 38 weken word ik ingeleid . Erg spannend.

laus-924148
afbeelding van laus-924148
12 dec 2015 - 17:36

Ik ben 33 en ben vanaf m'n 19de diabeet. Eerst lang met pillen en daarna spuiten. Omdat we een kindje wilde kreeg ik de pomp en een jaar later de sensor. Vind het echt een uitkomst maar toch nog lastig om het echt laag te houden.

Ik werk 40 uur in de week in de beveiliging. De nachtdiensten draai ik al niet meer vanaf week 12.
Het doel is doorwerken tot 6 weken voor die tijd. 2 weken vakantie en 4 verlof. Als ik jullie zo hoor misschien iets te optimistisch?!?!

ditisroosjuh
afbeelding van ditisroosjuh
12 dec 2015 - 16:23

Wij hebben nu elke 3 weken controle bij de gynaecoloog. En hoe vaak heb jij controle?

Ik zie wel een beetje tegen de bevalling op. Ik heb ook geen idee wat ik kan verwachten..

Lise-1110305
afbeelding van Lise-1110305
11 dec 2015 - 22:41

Ik heb nu 23 jaar diabetes en 18 jaar een pomp. Sinds een jaar heb ik nu een sensor en ben nu 16 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik zou de sensor het liefst nooit meer inleveren. Vind het heerlijk.
Ben nooit zo'n voorbeeldige diabeet geweest. Maar nu een Hba1c van 37 oude 5,5. Daar zitten nog wel wat hypo's bij. Ik ben best wel benieuwd naar een aantal dingen misschien dat iemand hier er iets over kan zeggen.

Ik heb nu nog niet zo'n grote buik natuurlijk maar heb de canule van mijn pomp wel altijd in mijn buik zitten. Kijk er wel beetje tegen op met grote buik straks om dat nog steeds te doen. Iemand ervaring tips.

Zie wel op tegen de bevalling ben zo bang dat ik in een hypo kom door de inspanning.

Uiteraard iedereen gefeliciteerd met de zwangerschap

madnoe
afbeelding van madnoe
11 dec 2015 - 20:08

Hallo allemaal! Ik ben Maddie en heb nu 18 jaar diabetes. Inmiddels 26 weken zwanger van ons 2de kindje.
Voor de zwangerschap van ons eerste kindje ben ik overgestapt op de pomp. Dit had ik trouwens veel eerder moeten doen :-) veel minder gedoe (vind ik) dan spuiten met een pen.
De sensor heb ik geprobeerd tijdens mijn eerste zwangerschap. Helaas werd ik toen gek van de waarschuwingen. En ik vond het verschrikkelijk om nog zo'n "knop" op mn buik te hebben. Dus gewoon veel meten. Uiteindelijk kwam onze dochter ter wereld. Gezond gelukkig behalve de eerste 3 dagen toen heeft ze een glucose infuus gehad.
Nu dus hard opwegen naar een 2de spruit. Super spannend en nieuwsgierig zijn we!
Wel valt deze zwangerschap een stuk zwaarder. Zo moe en futloos :-(
Blij met jullie ervaringen! Hebben jullie veel ziekenhuis en/of doktercontroles?
En zien jullie op tegen de bevalling?
Ik lees jullie graag weer.
Groetjes
Maddie

ditisroosjuh
afbeelding van ditisroosjuh
11 dec 2015 - 10:13

Wat toevallig, ik sta ook voor de klas.
Ik werk normaal 4 dagen, maar sinds vorige week nog maar 2 dagen, omdat mijn bloeddruk te hoog was.
Ik ga officieel de maandag na de kerstvakantie met verlof. Dus ik heb geluk en ga daardoor dus 2 weken eerder eruit!

Ik ben ook al de hele zwangerschap erg moe.. Het is niet weg geweest en wordt alleen maar erger. Hebben jullie daar ook last van?

renssie79
afbeelding van renssie79
10 dec 2015 - 19:45

 

ik ben heeeeeeel blij met de sensor... Wat een verschil.. En Tjonge wat fijn dat er zoveel "lot" genoten zijn. De eerste zwangerschap is voor mij al zes jaar geleden... Op zich ging het redelijk met mijn suikers, maar aan het einde kreeg ik zwangerschapsvergiftiging vanaf 35 weken.. Ik ben toen opgenomen en had alleen maar hypo's.....maar onze dochter is toen helemaal gezond ter wereld gekomen met 37 weken. Ze was wel wat groot 3700 gr.. met mij ging het daarna ook weer prima. Als ik jullie een tip mag geven..na de bevalling wordt 1 of 2 dagen de bloedsuiker van je kindje geprikt in het voetje.. Dat deden ze bij mij tijdens het verschonen, met als gevolg dat ik de maand erna steeds een krijsend kind had tijdens het verschonen..

Meiden houd me op de hoogte hoe het met jullie gaat.... Ik ben ook benieuwd hoe het zit met werken en zwanger en diabetes.. Ik sta voor de klas en heb het dit keer tot 30 weken vol gehouden. De vorige keer ben ik al wat eerder indersteunende dingen gaan doen. Hoe zit dat bij jullie?

 

 

 

 

 

renssie79
afbeelding van renssie79
10 dec 2015 - 19:38

Hoi Kim, ik ook een pomp en sensor.. Wat een verschil met zes jaar geleden zeg.. Toen pomp en meten, maar nu zit ik een stuk strakker. Wel gebruik ik veeeeeeeeel meer insuline dan voorheen. Ik ben 34 weken zwanger.... Dus het einde is in zicht. Ik ben benieuwd of mijn insuline behoefte weer af zal nemen de komende weken.... Hou me op de hoogte hoe het met je gaat!

 

 

 

 

 

kimm-684406
afbeelding van kimm-684406
10 dec 2015 - 18:35

Hoi, wat leuk dit forum! Ik ben Kim en ik ben 21 weken zwanger van mijn tweede kindje. Ook ik heb diabetes, nu 22 jaar. Tijdens mijn eerste zwangerschap gebruikte ik de insulinepen en vingerprik en op dit moment een insulinepomp en een sensor. Ik vind het lastig om mijn suikers onder controle te houden ondanks de sensor. Maar gelukkig krijg ik veel hulp van mijn diabetesverpleegkundige! Groetjes, Kim

Iloon4
afbeelding van Iloon4
10 dec 2015 - 18:00

Hoi,ik heb nu 20 jaartjes type 1 en nu 32 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik gebruik gewoon nog de spuit en prikapparaat. Naarmate ik nu steeds verder kom moet ik steeds iets meer spuiten maar gaat verderrest prima! Ons kleintje is aan de grote kant zeggen ze maar in heel mijn familie zijn de babys niet klein.

ditisroosjuh
afbeelding van ditisroosjuh
10 dec 2015 - 17:08

Wat fijn dat er nu een forum over is.
Ik heb ruim 10 jaar diabetes en ben nu ruim 30 weken zwanger.
Het is mijn eerste zwangerschap en vind het allemaal erg spannend.
Mijn suikers zijn redelijk stabiel en de baby zit perfect in de groeicurve tot nu toe..

Renssie79 hoe verliep jouw eerste zwangerschap?

laus-924148
afbeelding van laus-924148
10 dec 2015 - 17:01

Ik ben nu bijna 17 weken zwanger. Heb ook een pomp en sensor en vind het wel heel makkelijk. Hoewel de suikers lastiger onder controle te krijgen zijn. Vraag me af wat er nog komen gaat.

Ann2016
afbeelding van Ann2016
10 dec 2015 - 16:35

Hallo,

Ik heb ook diabetes type 1 en ben nu 22 weken zwanger. Met een insulinepomp en sensor zijn de bloedsuikers redelijk goed te reguleren, maar ik merk wel dat de insulinebehoefte langzaamaan toeneemt.

Miepke14
afbeelding van Miepke14
10 dec 2015 - 15:48

Hallo,

Ik heb ook diabetes type 1 en ben 19 weken zwanger. Ik heb een insuline pomp en een sensor om de boel zo goed mogelijk geregeld te houden.

laus-924148
afbeelding van laus-924148
10 dec 2015 - 14:33

Hallo,

Ik ben diabeet en zwanger van de eerste. Tot nu toe nog niemand gesproken die in hetzelfde schuitje zit.

Groetjes Laurie