verminderd vruchtwater

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
niek
afbeelding van niek
20 aug 2010 - 14:10
verminderd vruchtwater

Hoi allemaal


Ik ben Nicole, 35 jaar, en inmiddels 17 weken zwanger van ons tweede kindje. Bij ons eerste kindje (Anouk) had ik last van verminderd vruchtwater. Hier kwamen ze in week 36 achter en ik kreeg meteen verplichte bedrust voor de rest van mijn zwangerschap.


Nu ben ik heel bang dat ik dit weer ga krijgen. De eerste controle krijg ik bij de 20 weken echo, maar ze zijn er nog niet uit (verloskundige en gynaecoloog) of ze het uberhaupt dadelijk weer gaan controleren omdat het niet erfelijk is.


Ik vind dit toch allemaal wel weer een beetje eng en ben gewoon bang dat ik er misschien weer last van kan gaan krijgen. Heeft iemand anders dit ook gehad en weet die er misschien meer over??


Groeten Nicole

mama-van-Roan
afbeelding van Anoniem
20 aug 2010 - 14:39

Hoi Nicole,


Ik bleek bij de laatste zwangerschap ook te weinig vruchtwater te hebben. Hier kwamen ze pas achter bij 37 weken omdat ik een extra controle kreeg ivm weinig leven voelen. Er is toen besloten dat ik in het ziekenhuis moest bevallen. Vier dagen na de ontdekking van het weinige vruchtwater zijn mijn vliezen gebroken en omdat de weeen niet op gang kwamen ben ik na ruim 24 uur ingeleid.
Na een verder normale (lees supersnel) bevalling is onze Lotte geboren. Ze was wat aan de kleine kant (volgens de berekeningen liep ze een weekje achter in groei door het weinige vruchtwater) maar kerngezond.


Over bedrust heeft men het tegen mij nooit gehad, misschien omdat ik al zo ver was. De verloskundige zei ook dat ik het misschien bij de eerste ook wel heb gehad, maar omdat er nooit reden is geweest voor extra controles zullen we dat nooit weten.
Bij de 20-weken echo is het weinige vruchtwater ook niet gezien. Toen was er nog voldoende.


Zou me niet van te voren al te druk maken en de dingen gewoon maar afwachten. Je kunt er toch niets aan veranderen en zult er mee om moeten gaan als het zover is. En als men het een reden vindt om je extra in de gaten te houden is dat toch alleen maar fijn?


Fijne zwangerschap verder!


Groetjes Heidi