Rhesusfactor c neg en antistoffen

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Nini80
afbeelding van Nini80
4 mrt 2014 - 00:43
Rhesusfactor c neg en antistoffen

Hoi allemaal,

Uit mijn bloedtest werd duidelijk dat ik Rhesusfactor c negatief heb én dat mijn lichaam antistoffen maakt. Dit komt maar zeer zelden voor (< 1%) van de zwangerschappen en in tegenstelling tot de neg. Rhesus D is er geen injectie. De informatie op  internet is zeer summier en ook de gynaecoloog kan er eigenlijk weinig over vertellen, behalve dat ik extra controles krijg. 

heeft iemand hier ervaring mee? Voor de duidelijkheid zoek ik echt iemand waarbij uit de bloedtest met 27 bleek dat er antistoffen worden aangemaakt, niet de mensen waarbij de rhesus geen probleem opleverde vanwege dezelfde factor bij kind of het niet aanmaken van de antistoffen.

bedankt!

Hannekehan
afbeelding van Hannekehan
24 mrt 2014 - 16:15

Hoi hoi

Bij mij is 3 weken geleden geconstateerd dat ik antistoffen aanmaak vanwege Rhesus D. Dit is mijn tweede zwangerschap en met bloedprikken bij 21 weken vanwege andere redenen had ik nog geen antistoffen. Met bloed prikken bij 27weken wel (dat eigenlijk alleen bedoeld was om de bloedgroep van het kindje te bepalen zodat men kon zien of ik wel of geen spuit met anti D moest krijgen bij de 30 weken). Dit was nogal uitzonderlijk en ben ik doorgestuurd naar de gyneacoloog. De waardes waren nog binnen de 'groen' grenzen en de echo was goed. Vorige week wederom op controle en bloed geprikt en afgelopen vrijdag hebben ze onverwachts gebeld dat de antistoffen zijn gestegen van 1/8 naar 1/32, schijnbaar een significante stijging. Morgen moet ik vervroegd op controle, krijg ik echo en hoor ik ook de uitslag van de ADCC test. Gelukkig voel ik mijn kindje goed bewegen, belangrijke graadmeter. Er zijn weinig ervaringsverhalen te vinden en van de gyneacoloog heb ik begrepen dat er het gewoon erg weining voorkomt en dat er geen voorspellingen te maken zijn. Elk individu staat op zichzelf. Hoop dat de waardes blijven zoals ze zijn. Morgen een spannende dag. Ik zou het ook fijn vinden om met iemand in contact te komen die hetzelfde heeft meegemaakt of nu meemaakt.

Wat precies het verschil is tussen Rhesus C en D weet ik niet. Denk dat het verloop en de procedures ongeveer hetzelfde zijn en de risico's ook. Heel veel succes. Ik zou het fijn vinden om te horen hoe het nu met je gaat!