Rhesus C negatief

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
xxni-503143
afbeelding van xxni-503143
23 mrt 2016 - 18:08
Rhesus C negatief

Ik ben even benieuwd hoeveel mensen er te maken hebben gekregen met de rhesus c factor tijdens de zwangerschap. Zelf ben ik rhesus c negatief en mijn vriend positief. Ons dochtertje bleek positief te zijn net als mijn vriend. Er werd allemaal heel luchtig over gedaan want het zou wel meevallen. Uiteindelijk is het vanaf week 34 toch heel angstig geworden. Mijn antistoffen werden te actief en de titer werd te hoog waardoor ik eerder ben ingeleid.  Na de bevalling heeft ze nog een week in het ziekenhuis gelegen in de couveuse onder de lamp en op het bili bedje. Een week later een bloedtransfusie gehad en gelukkig toen ze bijna 3 maanden oud was steeg haar hb uit zichzelf weer. Het is mij achteraf heel erg tegengevallen omdat er zo weinig informatie over te vinden is. Ook de artsen weten er amper iets over. Over rhesus d daarentegen wel. We wisten helemaal niet goed wat ons te wachten stond en er werd steeds maar gezegd, dat komt zo weinig voor. Maar uiteindelijk overkomt het je wel. Ik ben benieuwd wie hier nog meer ervaringen mee heeft..

kellysharita_an...
afbeelding van kellysharita_anonymized
29 aug 2016 - 15:37

Zelf ook rhesus negatief, werd mij eigenlijk ook niet heel veel over uitgelegd alleen dat ik er prikken voor moest hebben in mijn bovenbeen. 5 dagen na de bevalling moest de kleine met spoed naar het ziekenhuis, zat tegen de wisselgrens aan van het billi, maar de blauwe lampen, mat en voeding deden heel goed hun werk en was gelukkig geen bloedtransfusie meer nodig,

2 dagen later mocht hij alweer naar huis, maar ik heb nooit geweten dat het geel zien met de rhesus te maken had?

tweede zwangerschap, ongeziene zwangerschapsdiabetes, suikerbaby en 2 weken ziekenhuis, en ongeziene hartafwijking. maar geen geel zien.

Je hebt bij de eerste ook wel de prikken gehad? maar toch werden je antistoffen te hoog? wat apart ze hebben mij gezegd dat met die prik goed moest zijn.

gr kelly

gigibaby
afbeelding van gigibaby
6 apr 2016 - 13:04

Ik ben zelf ook rhesus negatief. Mijn eerste kind is onder de lamp geweest en heeft een wisseltransfusie gekregen. Ze heeft last gehad van een ABO antagonisme. Na een week mochten we naar huis. Bij mijn tweede zwangerschap had ik geen extra controle. Alleen de gebruikelijke prikken en alles is goed gegaan. ij mijn derde zwangerschap kreeg ik ineens weer extra controle en wekelijkse echos want er kan vrooegtijdig bloedarmoede opgespoord worden. Ingeleidt met 38 weken. Nu bij mijn vierde zwangerschap zijn ze er niet helemaal over uit of er nou wel of niet extra controle moet zijn. Ben inmiddels al 30 weken geen prikken gekregen en ook geen echos. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen en als ze toch geen fout maken.