Oproepje aan ouders met een doodgeboren kindje

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
bouk-1421476_an...
afbeelding van bouk-1421476_anonymized
7 dec 2018 - 13:00
Oproepje aan ouders met een doodgeboren kindje

Beste ouders,

Wij (obstetrie verpleegkundigen in opleiding) zijn op zoek naar ouders die hun kindje(s) hebben verloren tijdens de zwangerschap.
Wij willen voor onze afdeling Geboortezorg een informatieboek ontwikkelen voor ouders. Dit is een boek wat ouders mee naar huis krijgen na het slechte nieuws op de poli of afdeling. Ouders komen in een rouw proces vol verdriet, onbegrip en veel informatie zal langs je heen gaan.
Door een informatie boek te ontwikkelen willen wij ouders toch goed kunnen voorbereiden op de dag van opname voor wanneer je gaat bevallen van je kindje.
Zo is de hoeveelheid aan informatie op die dag zelf niet teveel of te overweldigend en kan je je die dag concentreren op de bevalling en kan je voorafgaand al nadenken over belangrijke keuzes voor die dag.
Voorafgaand kunnen ouders al lezen, kijken en nadenken over wat de mogelijkheden zijn tijdens en na de bevalling.

Wij horen graag jullie ervaringen. Waar hebben jullie echt wat aan gehad, qua informatie verstrekking? Wat hebben jullie gemist?
Denken jullie dat zo’n boek een toegevoegde waarde heeft aan de voorbereiding op de dag van opname en het maken van keuzes voor tijdens en na de bevalling.

U kunt hieronder op onze bericht reageren, maar we zijn ook privé bereikbaar op:
boukjevanstaveren@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Sofie & Boukje

Ellis1986
afbeelding van Ellis1986
21 apr 2019 - 10:17

16-04-2019 hebben wij onze zoon Djay na een zwangerschap van 41 weken en 2 dagen levenloos op de wereld gezet. Er zijn veel dingen niet goed gegaan. Dit zit nu nog vers in ons geheugen. Misschien over een tijdje dat we jullie kunnen helpen

Saskiakelvin
afbeelding van Saskiakelvin
29 mrt 2019 - 10:53

 

Wat mooi om te lezen dat jullie dit willen gaan doen. Wij hebben 3 jaar geleden een tweeling verloren die bij 20 weken zwangerschap dood geboren zijn. Wij hebben tijden de bevalling hele goeie steun vanuit het ziekenhuis gehad. Alleen is het zodra je thuis komt, sta je er alleen voor. Ik denk zeker dat een boek heel handig en nuttig is. 

Gr Saskia 

kare-555391
afbeelding van kare-555391
7 dec 2018 - 23:18

Goededag, wilde in ieder geval vast zeggen dat dit een fantastisch initiatief is!! Ik wou dat wij dit 6,5jaar geleden ook hadden gehad bij de geboorte en het overlijden van ons zoontje. Ik ga erover nadenken of ik misschien hier een steentje aan bij kan dragen. Moet er dan even rustig voor gaan zitten. Altijd fijn om lotgenoten te kunnen helpen. Liefs van karen