Niet kunnen plassen na de bevalling

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Rachel1983
afbeelding van Rachel1983
20 dec 2010 - 15:39
Niet kunnen plassen na de bevalling

Even een plek waar ik mijn verhaal kwijt kan. Ik ben ook erg beniewd of er meer dames zijn met dit euvel.

Op 28 november ben ik bevallen van een prachtige dochter Lucie. De bevalling duurde vrij lang waardoor er op een bepaald moment geadviseerd werd om een ruggenprik te laten zetten, dit omdat ik wel weeen had maar er geen ontsluiting ontstond. Na bijna 10 uur had ik pas 3 cm ontsluiting. Dus volgens het advies een ruggenprik laten zetten en de vliezen laten breken en jawel het werkte. Vier uur later had ik namelijk volledige ontsluiting en mocht ik gaan persen, 20 minuten later was ze er. Omdat het later op de avond was moesten we sowieso een nacht blijven.

De volgende ochtend werd de katheter verwijderd en als ik kon plassen mochten we naar huis. Maar ik voelde mijn blaas totaal niet, ook geen aandrang, laat staan dat ik kon plassen. Na vier uur werd er opnieuw een katheter geplaatst en er stroomde een liter urine in de zak. DIt is veel te veel. Zoveel dat ik minimaal 24 uur de katheter in moest houden.

De volgende dag mocht ik het weer opnieuw proberen. Het resultaat was hetzelfde. Het lukte me weer niet om te plassen. Nou kan ik sowieso moeilijk plassen op comando en de hoeveelheid hechtingen die ik aan de bevalling had overgehouden hielpen ook niet echt mee.

De gynaecoloog kwam aan mijn bed en ik kreeg te horen dat ik een verblijfskatheter mee naar huis zou krijgen voor een week. Nou dat is echt een domper, zo'n zak urine aan je been is gewoon niet prettig. Je leest allerlei complicaties in de zwangerschapsboeken maar hier had ik nog nooit van gehoord. Volgens de arts was het het gevolg van de ruggenprik in combinatie met een beschadigde urineleider.

Nou er zat niets anders op dan het te accepteren. Na een week mochten we terug naar de uroloog dit keer. Bij binnenkomst kreeg ik meteen te horen dat ze me eigenlijk te vroeg terug hadden laten komen. Eén week was veel te kort, maar ik kreeg het voordeel van de twijfel en mocht het proberen. Mijn blaas werd gevuld via de katheter en ik kreeg de tijd om te plassen. Ik wilde zo graag van dat stomme ding af en dit keer voelde ik wel aandrang maar plas kwam er niet. Nou ik kon alleen maar janken.

De uroloog kwam en ik kreeg te horen dat ik de katheter weer voor twee weken mee naar huis zou krijgen. Nou deze twee weken zitten er bijna op want woensdag mag ik terug en wat hoop ik dat het me dit keer wel gaat lukken.

Zijn er meer dames of vrouwen met hetzelfde probleem of ervaring?

baha-1461913
afbeelding van baha-1461913
3 feb 2020 - 20:10

Hier het zelfde!!

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
21 dec 2010 - 08:58

er is nog een bericht hierover geweest, maar de laatste post daar is van 30 oktober. Als je naar de bladzijde voor dit bericht gaat, waar je het topic aan kunt klikken zeg maar, kun je daarboven in een menuutje kiezen hoe oud de berichten mogen zijn die je wilt zien. Als je die op 2 maanden zet, kan je het verhaal lezen van iemand die dit ook had.

Sterkte ermee Joanne