last van litteken keizersnede

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
paulinaknulst
afbeelding van paulinaknulst
17 nov 2010 - 16:41
last van litteken keizersnede

Hoi allemaal,


Ik vroeg me af of jullie ook last hebben van je litteken van je keizersneden? Bij mij is het nu 9 maanden geleden en doet nog steeds vaak zeer en jeukt ook erg en is een andere kleur dan normaal en bollig.


Ze hebben me snel dicht moeten maken omdat de ruggeprik halverwege uitgewerkt was dus denk dat het niet helemaal lekker is gegaan:S

andr
afbeelding van andr
26 mei 2016 - 10:14

Het lijkt of ik last heb van het inwendige litteken. Herkent iemand dat? Snel buikpijn daar. Heb bij 1e een keizersnee gehad 2e natuurlijke bevalling .

kyra-1074806
afbeelding van kyra-1074806
26 mei 2016 - 05:49

2,5 maand geleden een keizersnede gehad. Ik moet zeggen dat ik er weinig last van heb.
Ik merk het wel tijdens een weeromslag, het is net alsof ik het dan meer voel.
Maar dat kan natuurlijk ook tussen de oren zitten.

chichiba
afbeelding van chichiba
8 jan 2011 - 13:11

Hier ook een spoedkeizersnede bijna 9 maanden geleden.
Ik moet zeggen dat ik van de wond zelf al maanden geen last meer heb.
Ik heb wel af en toe nog steekjes van binnen. Maar goed...Dat duurt nou
eenmaal veel langer om te genezen dan van buiten.
Iedereen ervaart pijn/gevoel anders.
Bovendien hebben ze hem mooi laag geplaatst (onder de haargrens)
waar ik erg tevreden over ben (kon ook anders zijn...werd me verteld)

Natje72
afbeelding van Natje72
3 jan 2011 - 23:27

Bezoek aan gyno kan nooit kwaad natuurlijk.


Mijn eerste keizersnede was een spoed en had na afloop echt het idee dat het meer open gereten was dan gesneden ook erg veel en lang pijn ervan gehad.


Tweede keizersnede was een geplande en hebben geprobeerd het litteken van 1e te gebruiken is best redelijk gelukt. Ook mijn buik hangt er over dus het is niet te zien. Soms nog steeds last van smetplekken enstank dan weer ff paar keer in alcohol deppen (zat fijn in kraampakket) prikt wel een beetje maar kan ik er weer tegen aan.


Nu na 10,5 mnd ook nog wel last ervan het blijft stijf aan voelen en trekt soms. Maar ja als ik die 2 schatjes in mijn armen heb, voel ik er niks meer van.


Kan je alleen maar de tip geven naar gyno te gaan en daar je vraag neer te leggen. Plastisch chirurg zou ik pas aan denken als je zeker weet dat je geen kids meer wil. Immers bij een volgende wordt huid weer opgerekt kun je beter ff wachten. Stel het wordt weer een ks.


Suc6 ermee.


Knuffel Natje
foreverlasting
afbeelding van foreverlasting
3 jan 2011 - 14:22

Dag dames,


Het is bij ieder lichaam verschillend. Bij mij is de litteken ook bijna onzichtbaar, maar dat komt natuurlijk ook dat mijn buikje erover heen hangt :P Maar als ik me buikje optil dan zie je haast niets! Ik heb er zelf ook geen last meer van! Dat was een maand geleden wel anders, toen verging ik van de pijn! Kon amper lachen!! Gelukkig is dat na 6 weken allemaal weggetrokken. Maar als je na een jaar nog steeds last heb van je litteken, zal ik toch maar ffkes naar de huisarts gaan. Misschien weten zij er wel iets voor!www.janista.toddler.nl


leonie12
afbeelding van leonie12
27 dec 2010 - 15:28

hallo meiden,


ik heb er zelf net zoveel last maar, bij de controle heeft de gynaecoloog mij uitgelegd, dat je in het begin steken in het litteken kan krijgen. omdat de zenuwen vanzelf weer aangroeien, dit kan ook een hele tijd duren.


babyluck
afbeelding van babyluck
8 dec 2010 - 12:02

hmmm herken ik niet helaas mijn litteken is bijna onzichtbaar !! had een ruggeprik . (ook een haast sectio nog net geen spoed)


Ik had in de kraamweek mijn wond veelvuldig gelucht en gesmeerd met calendulan gel (verkoelend) en toen me dochterjte 1 jaar was zag ik er niets meer van !

Ik zou idd naar een plastisch chirurg gaan of terug naar de gynaecoloog .....

liefs Ineke en Lisa x
paulinaknulst
afbeelding van paulinaknulst
8 dec 2010 - 11:44

nou wie weet gaat het sneller bij jou? Ieder lichaam is anders.

Ik heb er nu nog steeds last van en soms trekt het zo verschrikkelijk, in februari ga ik terug naar de plastosch chirurg en die gaat kijken wat hij er aan kan done want e zeggen dat als je na een jaar nog last hebt ze er wa aan kunnen doen, naja ben ik daar toch kunnen ze gelijk extra vel weg snijden:P:P:P

het leven begint mooi, laat het ook zo blijven
Eva78
afbeelding van Eva78
8 dec 2010 - 10:48

Jeetje, ik had gehoopt dat het eerder over zou zijn, maar als ik dit zo lees ben ik er nog niet vanaf. Het is nu een maand gelezen dat ik een keizersnede kreeg. Ik heb er dan ook nog last van, pijn. Gelukkig is de pijn al veel minder en heb ik geen pijnstilling meer nodig. Ik ben blij dat ik me beter kan bewegen en gewoon kan lachen, huilen en niezen, want dat deed toch zo'n zeer! Mijn buik voelt nog erg verdoofd aan. En vanbinnen voelt het ook nog vreemd aan. Ik ben benieuwd hoe het verder herstel zal gaan. Over 2 weken terug naar de gyneacoloog.

wma
afbeelding van Anoniem
18 nov 2010 - 21:23

ik kan me helemaal aansluiten bij wat joanne typt, en ik ben ook onder narcose geweest dus daar zal het waarschijnlijk niet aanliggen. na mijn 2e keizersnede is het litteken aan de zijkanten nog wat open gegaan dat is nu wat onrustiger maar verder voelt het gewoon aan als tja een litteken.


succes

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
18 nov 2010 - 21:13

ehm, tja wat is normaal? Het is wel een andere kleur ook hier dan de rest van de huid, maar dat is normaal volgens mij voor een litteken, dat kenmerkt juist een litteken: andere structuur en kleur van de huid.
Jeuken doet het hier ook soms als de huid erboven en eronder teveel met elkaar in contact is geweest, dan heeft het de neiging om te gaan smetten, net als in een baby-nekje zeg maar. Ik zag juist vandaag bij mezelf ook dat het rood ziet en beetje stinkt, dus moet het vanavond ff goed wassen en insmeren met calendulan ofzo, vitamine E cremepje oid. De bio-oil reageerde mijn huid juist heel raar op, dus daar ben ik mee gestopt.
En ook bij mij is het een bol streepje. Mijn litteken is bijna 4,5 jaar oud dus het zal wel zo blijven. Ik was onder volledige narcose, dus ze hadden de tijd.
Sterkte ermee, en ik ben wel benieuwd naar meer reacties.