Jong, onverwacht en dan ook nog eens ziek en te vroeg 2012

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Beertje234
afbeelding van Beertje234
7 nov 2012 - 17:06
Jong, onverwacht en dan ook nog eens ziek en te vroeg 2012

Lieve moeders,

Voor iedereen die wat kwijt wilt, is welkom om wat te zeggen.

Ik was 19 toen ik er achter kwam dat ik over de 7 weken zwanger was. Ik paste enorm veel op de kinderen van vrienden van mijn moeder, het enige wat voor me verandert is dat het nu 24uurs is en dat ze mijn dochtertje is, waar ik enorm veel van hou! In mijn laatste trimester kwamen de doktoren er achter dat ik al tijden heel erg ziek was, waar ik overigens van dacht dat dat er bij hoorde en niet te veel over wou zeuren. Ik had pre eclampsie die het hellp syndroom was geworden en zwangerschapscholestase. Met 34 weken kwamen ze er achter en met 34 weken en 2 dagen werd ze toen gehaald. De bevalling duurde 3 uur en persen 45 min. En toen was mijn dochter er met 1990 gram. Zij heeft een maand in het ziekenhuis moeten blijven. Ik 2 weken en later nog een avond opgenomen te worden vanwegen achtergebleven placentaresten in de baarmoeder. Curettage was gelukkig niet nodig uit eindelijk.

Dit is nog niet eens de helft van wat ik heb mee gemaakt. Ik blijk een hart aandoening te hebben sinds ik anderhalf was, het was ontdenkt zes maanden voor ik zwanger werd en daar kon tot nu toe geen verder onderzoek naar gedaan worden vanwegen dat ik een kindje kreeg en borstvoeding geef. Moet misschien dus een operatie. Kreeg een dubbel borstontsteking toen mijn dochtertje ongeveer een maand was en was er heel ziek van met enorme koorts. Toen daarna kregen we brand en hebben we maanden lang ergens anders moeten slapen.

Het is toch wel iets heftigs wat er allemaal is gebeurt en er zijn maar weinig mensen die dit soort dingen krijgen en laat staan mijn leeftijd hebben. Maar ik ben gewoon door gegaan, meteen, want stil zitten en er over na zitten denken kon ik niet. Mijn kindje heeft me nodig. Daar door weet ik niet eens hoe ik me bij alles voel of zou moeten voelen. Voor mij zijn het dingen die gebeurt zijn eeuwen geleden, gedane zaken of zoiets. Ter wel het allemaal dit afgelopen jaar was.. Alles ik naar haar kijk is alles vergeten en vergeven. Het is goed zo. Nieuw jaar komt over twee maandjes en dan een heel nieuw jaar met hopelijk positieven avonturen.

Nu vieren we binnen kort haar aller eerste sinterklaas en kerst feest. En mijn verjaardag met haar er bij voor het eerst, en dat voelt voor mij heel speciaal! Ik heb er enorm veel zin in!smiley

 

Hoe ging het allemaal met jou en je kindje?

 

Groetjes

suuzjuhh
afbeelding van suuzjuhh
15 nov 2012 - 13:06

Wat ontzettend goed dat je zo positief in het leven staat na zoveel tegenslagen in een jaar. Een kindje maakt inderdaad dat je wel verder moet. Ik ben geen "jonge" moeder. Maar moeder zijn is een oergevoel, en als je er voor gaat, kan ieder het! Overigens ben ik de trotse mama van Jinthe, die ondertussen al weer 8,5 maand is. MIjn zwangerschap was vreselijk, met al vrij vroeg in de zwangerschap bekkeninstabiliteit waardoor ik na 14 weken minder, en na 21 weken ben gestopt met werken. Mijn bevalling was er ook niet een voor in de boeken..Met langdurig gebroken vliezen, meconiumhoudend vruchtwater, weeen die niet op gang kwam waardoor ik uiteindelijk ingeleid ben, de vacuumpomp die er aan te pas kwam, een erg strak zittende navelstreng om Jinthe's nek waardoor ze aan de zuurstof moest en uiteindelijk een placenta die niet kwam waardoor ik wel door werd gebracht na de OK 3 kwartier nadat mijn meisje geboren was is het eerder een horrorverhaal....Om het compleet te maken stopte mijn bloeding niet na de 1e ok en werd ik vervolgens nog een keer na de ok gebracht en belande ik uiteindelijk op de intensive care omdat ik teveel bloed had verloren.

Ook geen heel geweldig verhaal maar gelukkig heb ik er niets aan overgehouden... Het lijkt me ontzettend moeilijk om te weten dat je ziek bent, helemaal als ze daar pas achterkomen tijdens je zwangerschap. Dan hoort de toekomst toch eigenlijk vooral heel mooi te zijn!

 

Ook ik kijk enorm uit naar de eerste feestdagen met ons rijke bezit! Geniet van je kleine meisje, ze laat vast, net als die van mij, elke dag de zon schijnen!