Geen persweeen

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
28 mrt 2012 - 17:35
Geen persweeen

Ik had tijdens mijn bevalling (van een tweeling) geen persdrang. Daardoor was het erg lastig om richting te geven aan het persen. Volgens de gyneacoloog komt dit vaker voor. Wie heeft dit nog meer gehad?

jpaa-538141
afbeelding van jpaa-538141
11 dec 2012 - 00:05

Hallo,

ik heb bij de geboorte van mijn oudste dochter helemaal geen weeën gehad. Na 38 weken had ik ' s ochtends een klein beetje bloedverlies. Ziekenhuis gebeld, ik moest maar een keer komen die dag. Toen we rond 12 uur er waren, bleek ik al volledige ontsluiting te hebben, zonder ook maar een wee gevoeld te hebben. De oxytocinespuit werd rijkelijk gegeven, maar geen weeën... Om 15.45 uur is ze geboren, nadat de gynaecoloog 4 keer een vacuumverlossing ingezet had. Ik heb het volledig zonder weeën moeten doen en viel dan ook flauw. Vervolgens kwam de placenta niet los en is deze in de OK onder volledige narcose verwijderd en had ik veel bloedverlies. Echt een droombevalling. Bij dochter nummer twee die in een stuit lag, koos de gynaecoloog gelukkig voor een gepande keizersnede. Nu bij kindje nummer drie is het weer afwachten...

 

Groetjes, Daniëlle 

loesjejansen
afbeelding van loesjejansen
26 aug 2012 - 14:22

Beste Layana,

Dit heb ik ook gehad bij mijn eerste bevalling ( tweeling ).

Mijn bevalling is ingeleid om 8.00 uur en had om 8.30 uur al weeen van dik een minuut lang om de halve minuut, dus weeenstorm! Om 13.30 uur had ik nog maar 3 cm ontsluiting maar was al helemaal kapot! Dus kreeg een ruggeprik. Die werd 2x mis geprikt en 3e x was goed. Even rust.. de weeen opwekkers werden omhoog gegooid en ik voelde niks. Toch na 17.00 uur begon ik ze weer te voelen ( de ruggeprik werkte uit ) De ontsluiting was nog maar 6 cm, dus was er nog lang niet..

Toen de 10 cm ontsluiting er eindelijk was ( 22.00 uur ) waren alle weeen verdwenen! Toch besloten de artsen dat ik het op eigen kracht moest gaan doen met de hulp van de vacuumpomp erbij. Dit was echt het meest vreselijke aan de bevalling!! Ook heeft dit 'trekken"aan de kinderen hun niet goed gedaan. Mijn dochter ( de eerste van de twee ) lag scheef in het bekken en door het harde trekken heeft ze nu een zenuwbeschadiging in haar nek. ( vreselijke babytijd met veel klachten en uiteindelijk nu zichtbaar in haar nek, ze kan haar hoofd niet recht houden!! )  Ook verloor ik in totaal 2,5 liter bloed, ben ik vreselijk ver ingeknipt en heb uiteindelijk een baarmoederverzakking aan de zwangerschap/bevalling over gehouden.

Toch kan het ook anders! Mijn tweede bevalling ( eenling ) kreeg ik goede persweeen en kon ik daarop meepersen.. Ik kan je vertellen, dat is echt veel makkelijker!! Je krijgt een soort oerkracht om zelf het kind eruit te persen. Ja tuurlijk het 'staan'van het hoofdje doet natuurlijk pijn maar tijdens het persen heb ik nauwelijks pijn gevoeld..

Ook ging de tweede bevalling veel sneller, vooral het tweede gedeelte. Tussen de 6cm en de 10cm zat maar een kwartier!! Ik voelde het kind gewoon zakken tijdens de weeen. Mijn dochter was er met 4 persweeen!

Echt geen bevalling is het zelfde!!

 

Groetjes Marloes

 

lieverdjuh87
afbeelding van lieverdjuh87
10 apr 2012 - 16:03

ik heb ze wel gehad, maar ze vielen weg....moest dus gaan persen zonder weeen. ons kindje zat vast en MOEST er dus uit, toen ze me opwekkers wilde geven viel het hartje weg en was daar dus ook geen tijd meer voor. hij is met (sorry voor de woordkeuze) grof geweld eruit gerukt..

ab bab
afbeelding van ab bab
2 apr 2012 - 09:54

Ik heb er tot aan mijn tweede bevalling aan getwijfeld, maar na de 2e weet ik het nu zeker: ik heb bij de eerste ook geen persdrang gehad. 

 

Ik perste omdat de verloskundige zei dat ik volledige ontsluiting had en moest persen, maar ik had geen ongelooflijke drang om te gaan persen ofzo, echt totaal niet. De weeen die ik toen had voelden eigenlijk exact hetzelfde aan als de voorgaande ontsluitingsweeen en ik was bekaf en had totaal geen zin om te persen, wilde alleen maar liggen en de pijn ondergaan. Enfin, verloskundige heeft me toen op de baarkruk geplant om de zwaartekracht een beetje mee te laten helpen en dat hielp inderdaad, toen ging het persen iets makkelijker. 

 

1e kind is toen na pakweg 3 kwartier persen geboren, wat voor een eerste best netjes schijnt te zijn. 

 

De tweede daarentegen.....oh boy daar voelde ik dat ik moest persen hoor! Dat was echt niet tegen te houden. Dus na die tweede bevalling weet ik het zeker, ik weet nu hoe echte persdrang voelt en nee, dat heb ik bij de eerste niet gehad. 

Mama Saskia
afbeelding van Mama Saskia
31 mrt 2012 - 13:21

Hoi Layana,

Ik heb bij mijn dochter ook geen persweeen gehad,dus het is denk ik iets zwaarder omdat je dus niet voelt dat je moet persen,ik heb ze op gewone weeen eruit geperst binnen 35 min,maar hierdoor naderhand wel verschrikkelijke aambeienen eraan over gehouden door het ongecontroleerd persen.Ik ben nu zwanger van de 2e en hoop nu wel persweeen te krijgen.

 

Groetjes Saskia