Gbs drager

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Dery-1283230
afbeelding van Dery-1283230
8 mrt 2018 - 13:25
Gbs drager

Ik ben gbs drager waarschijnlijk ook actieve drager geweest waardoor mijn kind met 35wk geboren is. Ze werd dus mee geinfecteerd en ziek van gelukkig geen meningitis wel een kuur gehad is van opgeknapt is nu kern gezond.
Nu heb ik zwangerschapswens en ben eigenlijk heel onrustig van binnen, ben bang dat ik hetzelfde zselfde of zelfs ergere dingeb mee ga maken.
Heeft er iemand ervaring mee

Liefs

mamaelise
afbeelding van mamaelise
18 mrt 2018 - 18:24

Hi, ik ben zelf ook GBS drager en ben 11 dagen geleden bevallen van een gezond meisje. Mn gynaecoloog zei dat ik niet perse antibiotica hoefde tenzij er een risicofactor voor besmetting zou zijn (wel werd mij aangeboden of ik ook zonder risicofactor al een antibioticakuur wou). Ik had langdurig gebroken vliezen dus had tijdens de bevalling wel een antibiotica-infuus. Daardoor moest ik wel een nachtje in het ziekenhuis blijven omdat de kinderarts de volgende dag wou kijken of mn dochtertje helemaal gezond was en gelukkig is dat het geval :)

Nicciejj
afbeelding van Nicciejj
12 mrt 2018 - 20:18

Hoi, ik ben obstetrie verpleegkundige en kan je misschien een klein beetje info geven.
Je kunt er helaas niets aan doen als je drager bent. Veel vrouwen hebben het zonder het te weten.
Bij een volgende zwangerschap zullen ze je in de zwangerschap testen. Ook zul je als het nodig is tijdens de bevalling antibiotica krijgen waardoor de kans op besmetting bij je baby klein is. Je kindje hoeft bij adequate behandeling met antibiotica tijdens de bevalling geen antibiotica te krijgen, maar wordt vaak wel 24 uur in het ziekenhuis (bij jou op de kamer) geobserveerd.