Fout verloskundige bijna fataal

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
natjesmits
afbeelding van natjesmits
13 aug 2012 - 11:15
Fout verloskundige bijna fataal

Hoi,

Op 27 juli is onze dochter door middel van een spoedkeizersnede geboren, zij is 6 weken te vroeg geboren en woog maar 1290 Gr. Dit kwam voor ons als een complete verassing want op 32 weken heeft onze verloskundige nog een echo gedaan en daaruit bleek dat er niks aa de hand was en het een kindje van op de p20 zou zijn. Ze zei enkel dat haar buikje iets kleiner was dan normaal maar niks om ons zorgen over te maken.  Iets in mij voelde dat er iets niet klopte en heb haar gevraagd om extra echo bij gyneacoloog. De verloskundige heeft ons naar gyneacoloog in België gestuurd, omdat wij allebei oorspronkelijk van België zijn hebben wij ons hier geen vragen bij gesteld. 

op donderdag avond 26 juli volgde de echo bij gyneacoloog in België, hier werden we al onmiddellijke geconfronteerd met het feit dat er een paar zaken niet in orde waren,  hij zei dat het kindje op 34 weken nog geen 1500 Gr. Is, ook was mijn vruchtwater   compleet weg, en er zat een blokkade in de navelstreng. Hij heeft telefonisch contact gehad met verloskundige en samen vonden ze het niet ernstig genoeg om iets te ondernemen.  Ik moest de volgende ochtend maar in NL naar een hospitaal gaan om verder onderzoek. 

Die ochtend werd ik wakker met bloedverlies, ik verwittig mijn verloskundige dat we onmiddellijk naar hospitaal vertrekken ( op 7 min van ons huis) haar reactie is of we toch niet beter naar België kunnen gaan, hospitaal in belgië is op 1 uur rijden.  Omdat wij dit te ver vonden en voelden dat er iets niet klopte zijn wij uiteraard naar dichtstbijzijnde hospitaal gereden. 

Aangekomen in hospitaal, onmiddellijk aan de monitor en na enkele minuten waren ze me al aan het klaar maken voor spoedkeizersnede. En daar was na 40 min nadat we hospitaal zijn binnengewandeld onze sterke dochter. Ze was veel te klein maar voor de rest doet ze het super.

Naderhand hoorde we van de gyneacoloog dat we heel veel geluk hebben gehad want paar uur later en ons dochtertje zou het niet overleefd hebben en nog later en ik zou ook in gevaar geweest zijn. Er waren tal van problemen die al veel eerder hadden opgemerkt moeten worden, ook hadden ze me die avond voordien niet naar huis mogen laten gaan.  Problemen met placenta en navelstreng.

Heel onze wereld stond plots op zijn kop en ook al zijn we super blij dat ons dochtertje het goed maakt. Wij zijn er van overtuigd dat de verloskundige grote fouten heeft gemaakt, dit betreft een zelfstandige verloskundige.  Na de bevalling hebben we verloskundige ook niet meer gehoord of gezien dus dat zegt voor mij ook genoeg. 

Wij willen hier zeker verder mee gaan omdat dit niet nog eens mag gebeuren,  het hospitaal en gyneacoloog gaan blijkbaar ook verder onderzoek doen naar bekwaamheid verloskundige.

groeten een trotse moeder.

tammieke
afbeelding van tammieke
7 okt 2012 - 23:48

Inderdaad behoorlijk heftig.

Ik ben ook erg blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en niet naar de verloskundige. Ik ben met 35 wk met een spoedkeizersnee bevallen omdat ik HELLP had. Ik had al weken klachten hiervan maar de verloskundige vond het niet nodig om me even door te sturen. Toen ik op een maandagnacht belde met allerlei klachten passend bij HELLP, moest ik woensdag maar even langskomen om de bloeddruk op te laten meten. En dit alles terwijl ze wisten dat mijn zus ook HELLP heeft gehad en het erfelijk is. Uiteindelijk ben ik met behoorlijke klachten zelf naar het ziekenhuis gegaan. Ik werd opgenomen met HELLP en de volgende ochtend ingeleid. We zouden binnnen 48 uur al ouders worden. Mijn situatie verslechterde echter ieder uur en na een paar uur werd het toch een spoedkeizersnee anders zou ik het zelf niet overleven. 

Je denkt dat de verloskundige het wel weet maar gelukkig heb ik geluisterd naar een gyn, die op een bijeenkomst vertelde, altijd te vertrouwen op je eigen gevoel!!

Dit is nu 5 weken geleden en weet niet goed wat ik moet doen tegen de verloskundige. Mijn huisarts vindt dat ik flinke klacht moet indienen. Dus ik denk dat wanneer ik een beetje ben bijgekomen van alles, dat ik dat zeker zal doen.

Zay01
afbeelding van Zay01
2 sep 2012 - 17:12

aanklagen dat mens!

chantal86
afbeelding van chantal86
2 sep 2012 - 13:09

Wat een heftig verhaal.
Ik schrik er ontzettend van.
Ik ben zelf 4 juli bevallen, dit was 7 weken te vroeg. Heel heftig allemaal maar onze kleine man was maar liefst 2450 gram en hij deed het meteen super. Dat is de helft meer qua gewicht. Jeetje zeg!
Gelukkig dat jullie dochtertje het goed maakt :-)
Geniet van al het moois te komende tijd.
Is ze al thuis of nog in het ziekenhuis? Levi (ons zoontje) had veel moeite met leren drinken, hoe is dat bij jullie dochter?

groetjes Chantal

chantal86
afbeelding van chantal86
2 sep 2012 - 13:08

Wat een heftig verhaal.
Ik schrik er ontzettend van.
Ik ben zelf 4 juli bevallen, dit was 7 weken te vroeg. Heel heftig allemaal maar onze kleine man was maar liefst 2450 gram en hij deed het meteen super. Dat is de helft meer qua gewicht. Jeetje zeg!
Gelukkig dat jullie dochtertje het goed maakt :-)
Geniet van al het moois te komende tijd.
Is ze al thuis of nog in het ziekenhuis? Levi (ons zoontje) had veel moeite met leren drinken, hoe is dat bij jullie dochter?

groetjes Chantal

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
16 aug 2012 - 21:13

Jeetje!!! Gelukkig dat je je gevoel hebt gevolgd, man he, zo'n verloskundige zou je echt wat aan willen doen!

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
13 aug 2012 - 12:55

Heftig meid! Zoiets gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Fijn dat het in ieder geval goed is afgelopen.

Was er überhaupt iets aan te doen geweest als ze het eerder hadden opgemerkt? Of zou het dan een kwestie zijn geweest om in het ziekenhuis te blijven aan de monitor en dat de baby longrijpers ofzo kreeg om haar voor te bereiden op een vroeggeboorte?

In ieder geval hoop ik dat je nog wel kunt genieten van alle dingen en dat deze zwangerschap/bevalling je niet dagelijks in zijn greep houdt. 

 

Groetjes Spintsje.

Lilypie Third Birthday tickers