Dwarsligger

1 bericht / 0 nieuw
kitt-1296916
afbeelding van kitt-1296916
30 sep 2019 - 18:17
Dwarsligger

Hallo mama's.

Ik zag dat dit onderwerp al verouderd was dus ik maak even een nieuwe.

Dit is mijn tweede zwangerschap en bij de eerste lag tot week 36 in stuit maar is zelf gedraaid. Nu dan is het zo dat ik 39 weken ben en hij nog steeds dwars ligt. ( ik heb 2 versies gehad nml met 37 weken en 38 weken. de eerste was een week effectief en de tweede 3 minuten..) ik had 1 cm ontsluiting een week geleden.

Ik wil geen keizersnede omdat ik zo natuurlijk mogelijk wil bevallen. De eerste was thuis en alles ging verder volgens het boekje!

ikzelf als baby was ook een dwarsligger en was op het moment van bevalling 41 + 3 dagen zelf gedraaid zodat mijn moeder geen ks hoefde. 

Nu word er gekeken morgen met eventueel een laatste versie en vliezen breken in het ziekenhuis en helaas niet thuis bevallen. Heeft iemand hier ervaring mee? Het is dat ik al een eerste heb rondlopen van bijna 2 dat je dan minder het op zijn beloop laat, want stel je voor je vliezen breken en je moet plat op de grond liggen en meteen naar het zh. Best traumatisch lijkt me ( iemand dit gehad?).

Hij beweegt heel erg veel en ligt als een hangmatje in mijn buik, je ziet dan ook 2 bulten aan de zijkant en vaak een ingevallen navel. Verder niks aan de hand met meneer en zit lekker te duwen.

Graag hoor ik van jullie!