BI en scoliose KS of natuurlijk bevallen?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mamatobe
afbeelding van Mamatobe
29 sep 2010 - 14:03
BI en scoliose KS of natuurlijk bevallen?

Hoi allemaal!

Ik ben inmiddels 33 weken zwanger, zit al een hele poos thuis met zware
bekkeninstabiliteit. Ik heb elke week fysio (bij een specialist), heb
een bekkenband en loop op krukken (vond de fysio wel verstandig maar
doet ze alleen in uitzonderlijke gevallen..) Hier komt ook bij dat ik
scoliose in mijn rug heb die helemaal onderin begint. Tijdens de
bevalling mag ik absoluut niet scheef komen te liggen en moet ik of in
de beugels met mijn benen of ze zelf vasthouden (kon ik bij mijn vorige
bevalling niet voor elkaar krijgen) want als ik scheef kom te liggen is
de kans op nadelige gevolgen erg groot. Na wat speurwerk op internet en
navraag bij vk, ha, fysio en gyn. ben ik nog geen steek verder met mijn
vraag. Wat is nou het verstandigste natuurlijke bevalling of
keizersnede. Ik ben me er terdege van bewust dat bij een natuurlijke
bevalling het herstel van de bevalling sneller zal zijn als bij een
keizersnede maar aan de andere kant ben ik doodsbang dat er iets met
mijn rug of bekken gebeurd en ik in een rolstoel beland!!! Daar zit ik
en mijn gezin nou niet echt op te wachten. Het lastige is dat ze in het
ziekenhuis ook twee kampen hebben ene is voor keizersnede en andere voor
natuurlijke bevalling. Om het verhaal compleet te maken ik kan nog geen
2 minuten op mijn rug liggen want dan verga ik van de pijn en moet
iemand me omhoog helpen! Natuurlijke bevalling wil ik eigenlijk met een
ruggenprik maar bevallen op een baarkruk (zou ook goed zijn) kan dan
weer niet. Wat moet ik nou?

Marion77
afbeelding van Marion77
7 okt 2010 - 23:15

@Mamatobe: Helaas kan ook ikmeepraten over dit probleem. Ik heb erg veel baat gehad bij fysiotherapie. Mijn terapeute gebruikt de techniek van Cecel Röst Hierbij krijg je ook oefeningen mee om zelf je bekkenstand weer wat gelijk te kunnen krijgen. Heb hier een link voor je voor het geval je deze nog niet kent: www.bekkentherapie.nl .Heb hierdoor een vrij prettige bevalling gehad. Heb ook met mijn voeten in de beensteunene gezeten maar vond dat op dat moment echt een wereld uitvinding


Heel veel succes en net wat Zoe zei: Niet te veel lezen

Marion7740458.8857638889

zoe85
afbeelding van zoe85
30 sep 2010 - 11:45

Mamatobe, wat balen dat je zoveel pijn heb nu in je zwangerschap ik kan er helaas over mee praten. Ik heb zelf met hele zware bekkeninstabiliteit gelopen vanaf me 22ste week en uiteindeleid mocht ik met 26 weken niet meer werken en werd me wereld op die manier steeds kleiner want ik mocht echt helemaal niks mee oefeningen durfde de fysio niet aan omdat ze bang was om het te forceren, kon zonder hulp niet meer douchen omdat ik van me stokkie ging van de pijn. Scoliose ken ik niet.


Ik weet dat ik als de dood was voor een natuurlijke bevalling omdat er bij mijn BI ook een zenuw klem zat nu uiteindelijk een half jaar na de bevalling weten ze pas dat ik al die tijd ook met een hernia heb gelopen wat ook gevaarlijk kan zijn maar met goede begeleiding je goed natuurlijk kan bevallen (als je weet wat je hebt dan in mijn geval dachten ze alleen BI ) Ik heb vantevorgen ook info ingewonnen via internet enz enz en las hier en daar ook wat horor verhalen over natuurlijk bevallen met zware BI waardoor ik zo bang was om te bevallen en ik zelfs om een ks heb gevraagd aangezien ik echt van me stokkie ging bij het optillen van me linkerbeen. Nou ik werd midden in me gezicht uitgelachen. Door de hevige pijnen sliep ik al weken zo slecht dat ik echt op was en de gyn heeft besloten mij in te leiden en me sowieso niet door te laten lopen tot die 40ste week omdat het kindje dan weer ietsjes groter kan zijn. Als ik het zou trekken tot de 39ste week dan zouden ze me met 39 weken inleiden en anders met 38 weken. Ik had het meeste pijn met op me zij liggen en laat het nou net gebeuren dat ik op me zij moest liggen omdat de hartslag van me zoontje erg snel daalde. Van inleiden is geen sprake geweest ze hebben alleen me vliezen gebroken hij had in de nacht al wat voorwerk verricht en de weeen kwamen snel opgang. Vanaf het breken van de vliezen tot aan de geboorte heeft alles bij elkaar 4,5 uur geduurd.


Ik kreeg mijn pijnstilling pas toen ik aangaf dat ik persweeen had (ze waren niet zo vlot) En ik lag daar nog steeds met de gedachten van hoe moet ik het straks nou gaan doen. Benen in de beugels en gaan en het is goed gegaan.


Wat ik je wil meegeven is probeer er niet te veel over te lezen als ik alles zo terug zou lezen denk ik jeetje zo heb ik het helemaaallll niet ervaren, ik was als de dood dat ik daar out zou gaan. De vk, gyn en de fysio weten waar ze het over hebben en dat het dus wel degelijk te doen is met een natuurlijke bevalling als de gevaren echt zoooo groot zouden zijn dan zouden ze je al gelijk een ks geven. Overleg met je vk en gyn dat ze je benen in de beugels leggen zo kan je ook niet scheef komen te liggen want met je benen zelf omhoog houden weet je het nooit zeker. Het herstel erna is zoveel sneller de weeen enz kan je eventueel op je zij opvangen en pas vanaf de persweeen op je rug. Is het eventueels in jou situatie niet mogelijk om in bad te bevallen? Heb daar verder geen kaas van gegeten natuurlijk maar misschien is het wel een optie.


Succes meid en zet hem op, probeer er niet meer zoveel over te lezen want echt die verhalen maken je bang.babyluck
afbeelding van babyluck
29 sep 2010 - 14:19

lastig meid !! ik zou dan toch voor de sectio gaan zeker als hij gepland.


Ik heb een onverwachte sectio gehad na een lange bevalling van 28 uur en liep met 2 weken al weer fluitend rond ... (wel werd ik door mezelf dan terug gefloten hoor ) die 6 weken heb je wel nodig om te herstellen zeg maar. Maarja wat zijn 6 weken als je voor de rest in een rolstoel zit ????


STerkte met je beslissing !!
liefs Ineke en Lisa x