bang voor wat er gaat gebeuren als dit te lang duurt! (bevalling die niet op gang komt)(

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
tesscs
afbeelding van tesscs
18 feb 2012 - 18:36
bang voor wat er gaat gebeuren als dit te lang duurt! (bevalling die niet op gang komt)(

Wie heeft dit mee gemaakt of weet wat ze gaan doen als het te lang duurt! Ik was pas 16 feb uitgerekend maar ben al de 15de voor het eerst gestript! Omdat ik al weken niet goed sliep en het erger werd. Ik had toen al 2cm ontsluiting en alles was al goed week….de vk dacht dat het zo heel snel opgang zou komen. Ik had zelfs al weeën maar voelde die amper terwijl dit mijn tweede bevalling/ kindje word! Na het strippen voelde ik de weeën iets beter maar ze zijn ontzettend onregelmatig en voelde ze ook niet echt! Dus 17 feb weer na de vk en die stripte weer….ik had niet eens meer ontsluiting! Weer na het strippen voelde ik de weeën iets beter en gister avond kwamen ze zelfs regelmatig om de 10 min maar 4uur vannacht hielt dat op! Ik ben wel moe maar ben banger voor wat er gaat volgen! Ze hebben me al de optie gegeven me vliezen te breken maar dat vind ik risico vol, heb begrepen dat als je na 24uur nog geen echt weeën hebt opgebouwd ze je kunnen inleiden! En heb daar zulke nare verhalen over gelezen! Zoals pers weeën terwijl je niet mag persen en omgekeerd. Dat lijkt mij echt vreselijk! Bij me eerste bevalling was ik gestript met 40weken en drie dagen en binnen een half uur zat ik in een weeën storm die 3,5 uur duurde super snelle bevalling! Stiekem hoopte ik op een soort gelijke bevalling maar snap uiteraard dat elke bevalling anders is, als het maar een natuurlijke bevalling word want ik heb vertrouwen in mijn eigen lijf en ben doodsbang voor pijnstilling en inleiden! Heeft er iemand iets soort gelijks meegemaakt of heeft er iemand ervaring met inleiden, vliezen breken enzo?

Super bedankt alvast!

hulya66
afbeelding van hulya66
11 sep 2012 - 15:07

Mijn bevalling heeft in totaal 36 uur geduurd ik kreeg geen volledige ontlsuiting daarom duurde het zo lang en de ruggenprik kreeg ik met moeite veel later pas.het was egt net een horror jaa

het was heel pijnlijk ik vond zelf de weeen veel pijnlijker dan de bevalling zelf.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
24 feb 2012 - 21:04

(reactie was 2 keer geplaatst, maar verwijderen kan kennelijk niet)

Lilypie Third Birthday tickers

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
24 feb 2012 - 21:01

Allereerst: Gefeliciteerd met de geboorte van jullie gezonde zoon!
Maar allermachtigst... wat was het daarna DRAMA. Dat verwacht je niet inderdaad. Gelukkig is het uiteindelijk goed afgelopen. Misschien voel je je nu wel oké en natuurlijk wordt je nu ook geleefd in deze kraamtijd. Ik vind dat een prachtige en spannende periode. Maar sta niet vreemd te kijken als je nog wel een traantje laat om de bevalling wanneer de rust weer wedergekeerd is. Dat is heel normaal.
In ieder geval wens ik jullie heel veel geluk en gezondheid toe. Mocht je nog andere vragen hebben of gewoon een luisterend oor nodig zijn. Je weet ons nu te vinden. ;)

Lilypie Third Birthday tickers

Jennifer-mv-5
afbeelding van Jennifer-mv-5
24 feb 2012 - 19:59

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!!
Jeetje dat was erg schrikken. Wat eng!! Hopelijk ben je er wel helemaal overheen gekomen?
Complicatie zijn nooit leuk. Maar jammer dus echt heel erg nu dat ze niet even wachtte of het vanzelf kwam.

tesscs
afbeelding van tesscs
24 feb 2012 - 18:19

Eindelijk een beetje bij gekomen! Wat was het pittig zeg! Ik mag eigenlijk helemaal niet klagen hoor want had een super bevalling! Maar wat erna gebeurde wens ik niemand!

Maandag kwam de verloskundige om 14:30 en na wat kletsen en overwegen of vliezen breken echt wel hetgeen was wat ik wilde. Deden we een poging om 15:00 eerst wilde het niet eens lukken! En na 5 a 10 min had ik echt zoiets van, oke hou maar op!!! toen ik wat ervan wilde zeggen braken me vliezen! Deels blij deels gespannen namen we afscheid van de verloskundige. Me weeën kwamen direct weer in een weeën storm opgang! Dus na een half uur meteen weer de verloskundige gebeld en die stuurde ons meteen door na het ziekenhuis. Rond 16uur waren we in het ziekenhuis en waren me weeën niet te houden na drie kwartier kwamen de pers weeën die ik eerst moest weg puffen!!! Dat was echt niet te doen, vreselijk! Maar gelukkig na twee persweeën mocht ik mee persen! En in 10 min persen kwam ons zoontje dyson ter wereld! Ik heb echt super geluk gehad….wens iedereen zoon mooie bevalling toe!

Alleen vervolgens kreeg ik een prik om de moederkoek sneller te laten komen. In nl schijnt dat een standaard procedure te zijn. In die prik zit de medicatie syntoanon, daar bleek ik dus super allergisch voor te zijn en binnen een min kreeg ik geen adem meer en zwol ik op!!! Vrij snel stond de hele kamer vol met doktoren en kreeg ik een andere medicatie waar ik vervolgens ook heel heftig op reageerde! Ik dacht dat ik in brand stond en gilde dat uit! De derde prik hielp gelukkig wel. Ik was 17:08 bevallen had dyson vast toen het gebeurde en moest hem dus weg geven. Me man kon hem ook niet vast houden want hij was zo in schok en bang mij te verliezen. Pas rond 22 uur hebben we lekker met hem kunnen knuffelen. Gelukkig mocht ik nog de zelfde dag naar huis want had het eerlijk gezegd helemaal gehad in het ziekenhuis en ik wilde echt niet alleen daar blijven. Dus super bevalling maar vind het zo jammer dat ik die prik heb gehad! De moederkoek was er al half uit. Ze hebben nog verteld dat er 0,01 procent kans was dat dit had kunnen gebeuren en dat het nog nooit was gebeurd tijdens een bevalling…in het olvg Amsterdam ik weet niet hoe het zit in de rest van nl maar hoop echt dat niemand dit ooit mee maakt.

Groetjes tess!

tesscs
afbeelding van tesscs
19 feb 2012 - 11:31

ga ik zeker doen spintsje! vandaag maar even proberen er helemaal niet meer mee bezig te zijn. zal wel moeilijk worden met die voorweeen maar heb de telefoon even op stil gezet dus dat zal ook zeker helpen! was voor 9uur vanochtend al 3keer gebelt! haha

wat ik wel zeker weet is dat als er niks veranderd ik morgen me vliezen laat breken....ben moe en heb er wel vertrouwen in dat me eigen weeen door zullen zetten en als dat niet gebeurd zal ik me kereltje wel vrij snel kunnen knuffelen!

gr tess

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
19 feb 2012 - 10:15

Hopelijk gaat alles goed. Ik hoop dat je nog wel laat weten hoe het uiteindelijk is gegaan. Maar dat heeft natuurlijk geen haast. ;)

Lilypie Third Birthday tickers

Gretha
afbeelding van Gretha
18 feb 2012 - 20:39

oh wat betreft de weeen.. ik heb wel eens gelezen (zelf dus niet gehad :p) over voorweeen.. hoeft dus idd niets te zeggen over het begin van de bevalling.. het kan soms een aantal dagen flink rommelen zonder dat het echt op gang komt. ik begrijp dat dat erg lastig is. zeker met nog een kindje in huis ;) en je wil natuurlijk graag bevallen en je kindje in e armen houden!!! maar rot gezegd.. het hoort er soms bij... :(
stekte iig! en natuurlijk succes met je bevalling!

Lilypie First Birthday tickers

tesscs
afbeelding van tesscs
18 feb 2012 - 20:22

super bedankt voor de reactie gretha en spintsje! ik kijk het vannacht even aan en ga sowieso me morgen niet weer laten strippen want tot nu toe heeft het toch niet veel gedaan! de weeen zijn overgens weer begonnen dus wie weet dat ze heftiger zullen worden vannacht! ons dochtertje is nu 2,5 en vraagt juist door onze spanning extra aandacht dus best pittig oma staat zeker klaar maar woont buiten de stad dus wacht het nog even af! ga nu maar lekker een filmpje kijken en het even van me af zetten! maar ben best benieuwd of er nog meer mensen reactie zullen geven!

nogmaalsbedankt!

Gretha
afbeelding van Gretha
18 feb 2012 - 19:45

ik heb ervaring met inleiden na langdurig gebroken vliezen. ik kreeg uit mezelf geen weeen en dus een infuus met weeenopwekkers. enige advies hiervoor is geef goed aan wat JIJ wil.. natuurlijk is het personeel professioneel maar jij voelt de weeen. geef het aan als het door het ophogen ven het infuus te veel wordt. het kan helpen om het infuus dan weer iets lager te zetten. maar probeer je niet op horrorverhalen te focussen. elke bevalling is anders en ik denk niet dat deze bevalling veel zwaarder gaat worden omdat je vorige bevalling wel vlot ging. en natuurlijk zijn weeenopwekkers etc best heftig, maar ik denk dat je het kan vergelijken met je weeenstorm van je 1e bevalling.
het breken van vliezen op zich is volgens mij niets engs (behalve het idee.. ?) maar ja daar heb ik geen ervaring mee omdat dat bij mij vanzelf ging. pijnstilling heb e deels zelf in de hand. het is nooit verplicht natuurlijk.

allerbelangrijkste.. probeer het op je af te laten komen.. ik begrijp heel goed dat je wil weten wat je te wachten staat;) maar dat is onmogelijk... toen mijn vliezen braken zaterdagmiddag 16u midden in een winkelcentrum had ik ook geen idee hoe verder. ik verwachte weeen.. maar die kwamen maar niet.. dus begon het wachten op weeen. zondag een ctg. maandag ingeleid vanaf 9u ofzo aan t infuus en 18.45 pas bevallen.. tja bij iedereen gaat het anders ;)

Lilypie First Birthday tickers

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
18 feb 2012 - 18:48

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik wil je veel sterkte wensen de komende tijd.

Ik kan me voorstellen dat je bang bent om te worden ingeleid, omdat je zoveel horrorverhalen hebt gehoord. Het probleem is dat je nou juist de horrorverhalen hoort en de verhalen van dat het wel goed ging niet. Volgens mij (en dat is natuurlijk mijn onprofessionele mening) kun je het beste eerst nog even wachten tot de bevalling misschien nog wel spontaan op gang komt. Ik zou nog even wachten met het doorprikken van de vliezen als dat niet noodzakelijk is. Het is wel heel vermoeiend dit onzekere. Maar probeer zoveel mogelijk je rust te pakken waar je kunt. Ik weet niet hoe oud je andere kind is, maar als dat een handenbindertje is, zou je misschien kunnen overwegen om die even een paar daagjes ergens te laten logeren.

Mijn gevoel zegt dat je baby er nog net niet aan toe is. Die heeft misschien nog even een klein weekje nodig voordat die de buitenwereld wil verkennen. ;)

Nogmaals sterkte en alvast veel succes met de bevalling!

Lilypie Third Birthday tickers