Als je een kind verliest

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
19 mei 2010 - 17:07
Als je een kind verliest

Hoi,


Ik weet dit stukje niet zo goed een titel te geven. Maar het is in feite een oproep. Ik ben opzoek naar mooie gedichten of verhaaltjes of verwijzingen naar boeken van mensen met soortgelijke ervaring.


Het gaat om het volgende; mijn zus en ik zijn allebei zwanger, alleen bij haar is gebleken dat dit kindje een dusdanige afwijking heeft ( fontanel al gesloten, longetjes niet groot genoeg, korte ledematen ), dat het direct of snel na de bevalling zal komen te overlijden.


Mijn zus heeft al eerder een dochtertje van 7 maanden verloren na een auto ongeluk.


Het idee dat ze na de bevalling (weer) lege armen zal hebben, waar geen levend gezond kindje zal liggen, valt haar erg zwaar. Ik moet zeggen dat ik ook erg verdrietig word bij dit beeld.


Er is niet zoveel bekend over kindjes met dezelfde afwijking als het kindje dat nu in de buik van mijn zus leeft. Ik hoor in haar verhalen de behoefte naar herkenning en lotgenotencontact.


Dat is de reden dat ik alle moeders/vaders die hun kind(je) tijdens de zwangerschap of erna zijn verloren wil vragen om een persoonlijk gedicht of stukje tekst te plaatsen met je nickname/naam, kinderen etc erbij en evt aanvullende informatie over jezelf/kindje waardoor mijn zus zich extra zal herkennen en troost kan putten voor komende moeilijke tijd.


Het is namelijk mijn bedoeling dit dan uit te printen/over te schrijven en in een boekje aan haar te geven.


Alvast dank je wel!


Groetjes van Marieke

Jaaay
afbeelding van Jaaay
22 jul 2015 - 21:38

Sorry ik heb nu pas door dat dit al een ouder bericht is.

Jaaay
afbeelding van Jaaay
22 jul 2015 - 21:32

Pff wat heftig om te lezen, maar tegelijkertijd wat een steun dat ik hier dames tegen kom met net zoveel pijn in hun hart als ik!

Wij zijn er tijdens de geslachtsecho (15.3 wk) achtergekomen dat ons dochtertje groeit met een open schedel en dus ook tijdens of direct na de bevalling zal komen te overlijden. Wij hebben na heel lang nadenken besloten om de zwangerschap niet medisch af te breken en te wachten wat de natuur doet. Ze gaan er vanuit dat ze gewoon met 9 maanden pas zal komen.

Het besef dat wij dit meisje nooit zullen zien opgroeien doet me elke dag zoveel pijn. Nu ben ik vooral even aan t genieten van de schopjes en de bewegende beelden op de echo. Zoveel mogelijk herinneringen opbouwen met dit meisje zolang t nog kan.

Als jou zus de behoefte heeft om met iemand te praten mag ze me altijd benaderen!

Ik ben nu 20.3 weken zwanger en ons dochtertje krijgt de naam Galièna Yazzlin <3

anne-945795
afbeelding van anne-945795
5 aug 2014 - 17:21

Hallo marieke,
Ik heb niet hetzelfde verhaal.
Maar bij ons is opde 20 wk gebleken dat ons kindje ancefelie had ( openschedel) en vocht in buikje en borstholte. We hadden weinig keus de zwangerschap moest worden afgebroken. Uitdragen was geen optie. Kindje zou of in de buik of kort na de bevalling overlijden. Het was eem wonder dat ze nog in mijn buik leefde. Het is nu net een maand geleden maar het vreselijk je kindje te verliezen. Ben met 21 wk bevallen ook geen makkelijke bevalling. En je doet het voor niks.dat zal je zus ook hebben gehad. Ik vond eigenlijk wrl fijn dat ze nog ff leefde ondanks dat het vechten van haar toch niks opleverde. Het kindje is zo gewenst en dan gebeurt zo iets . Echt geen woorden voor onze dochter heet lyza.
Je zus ook nog 2 kindjes heeft verloren dat is heel zwaar.
Wil je heel veel sterkte wensen voor je zus gr annemarie

engeltjeextreme
afbeelding van engeltjeextreme
25 mei 2010 - 11:20

hallo Hester,


wat een mooie naam Loek* en een super gedicht !!


ikzelf ben wel lid geweest een paar jaar van Lieve-engeltjes.


het klopt dat je ( als geen lid) veel verhalen en gedichten kunt lezen ..


maar alleen een lid kan op het forum komen waar hij of zij bij past .. je schrijft je verhaal en dan word je daar ingedeeld bij lotgenoten die zoveel mogenlijk bij jou passen .


veel sterkte meis en ook voor jou geld wil je je verhaal kwijt of heb je vragen stuur me gerust een PB.


liefs,


Monique.

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
22 mei 2010 - 14:03

ohja, en dit gedichtje had ik voor Loek geschreven, voorgedragen op zijn begrafenis en staat ook op het kaartje


Lieve Loek, kleine man,
ik mis je meer dan eigenlijk kan.
Want hoe kan je iemand missen,
die je helemaal niet kent?
Maar jij was al zeven maanden lang,
mijn lieve, kleine vent.


Mama

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
22 mei 2010 - 14:01

Hoi Marieke,


ook ik heb mijn kindje net na de zwangerschap verloren. Loek is met 31 weken geboren en 9 uur later overleden. De artsen denken dat Loek een chromosomale afwijking had, maar die uitsl*g krijg ik pas 31mei, na 3 maanden wachten.


Ik snap heel goed dat jouw zus behoefte heeft aan herkenning en verhalen van lotgenoten. Ik heb dat ook. Bij mij heeft het lezen van verhalen van andere mensen heel erg geholpen. Zoals Monique al heeft aangegeven staan er op de site www.lieve-engeltjes.nl een hoop verhalen. Ik ben daar geen lid, maar kan ze wel lezen, jouw zus dus ook als het goed is.


Het enige dat ik nu nog heb van Loek zijn een hele hoop foto's, hand-en voetafdrukjes en een plukje van zijn haar. Ik zou jouw zus ook zeker aanraden om zoveel mogelijk foto's van haar kindje te (laten) maken, ook als het kindje al is overleden. Deze zijn mij nu zo enorm dierbaar! En hoe confronterend het ook is voor familie en vrienden, laat je kind aan iedereen zien. Ik heb nu best wel spijt dat ik Loek aan zo weinig mensen heb laten zien. Niemand kan nu nog zien wat voor een mooi klein mannetje ik gekregen heb.


Marieke, als jij of jouw zus nog meer wil weten, stuur me dan even een PM. Dan reageer ik zeker!


Liefs,
Hester

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

sas76
afbeelding van sas76
21 mei 2010 - 20:30

Hoi Marieke,


Jeetje, wat heftig voor je zus (en voor jullie natuurlijk ook!). Ik kan geen ervaringen met je delen, maar wil je wel even laten weten, dat ik het heel mooi vind wat je voor haar doet. En ik wil jullie sterkte wensen.


Groetjes Saskia
engeltjeextreme
afbeelding van engeltjeextreme
21 mei 2010 - 16:04


hey marieke,


ikzelf ben heel lang lid geweest van lieve-engeltjes.


daar hebben ze zoveel soorten groepen voor ouders en broers en zussen die een kindje hebben verloren .


van zwangerschap tot volwassen mensen . een kind is en blijft jou kind hou jong of oud het ook is geworden .


daar kan je zus haar verhaal doen .. mss nu al dan kan ze misschien tips krijgen van mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten ???


als ik haar was zou ik er eens gaan kijken .


het mail adres is www.Lieve-engeltjes.nl


daar heb je ook heel veel gedichten bij staan . als ze eenmaal lid is kan ze alle verhalen lezen die zijn nu voor buitenstaanders afgeschermd .


veel sterkte lieverd en spreek je snel weer op ons forum .


liefs,


Monique.

engeltjeextreme40319.5868634259babyluck
afbeelding van babyluck
19 mei 2010 - 17:42

wat een mooi gebaar Marieke ! .................sterkte met de komende tijd
liefs Ineke en Lisa x