allergisch voor hechtingen?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
desi
afbeelding van desi
11 sep 2008 - 00:13
allergisch voor hechtingen?

Hallo,

Volgens mij ben ik allergisch voor mijn hechtingen

(inwendig subtotaal ruptuur). Heeft iemand hier

ervaring mee?

Mama-M
afbeelding van Anoniem
13 sep 2008 - 22:40

Hoi Kathinka,

Dat zal dan inderdaad wel zo zijn.. de arts assistent vertelde er idd bij dat ze me toch ging hechten, maar dat het allemaal erg mee viel (ik vroeg namelijk heel sarcastisch wat de score dit keer was (;-) . Ze wilde het "mooi achter laten" zoals ze het toen noemde en zette daarom een aantal hechtingen. Naar mijn idee overigens nog best een flink aantal... gelukkig met een goede verdoving!

Desi sterkte ermee hoor!!

Liefs,

Marja

kathinka
afbeelding van kathinka
13 sep 2008 - 22:28

Hoi meiden,

Desi ik hoop dat je snel klacht vrij bent en anders zeker terug gaan want het klopt in elk geval niet. En ja een lichaamsvreemde stof kan altijd afgestoten worden en een allergische reactie veroorzaken.

Ijskopressen (maandverband nat maken en in de vriezer leggen) en in een soda badje zitten kan verlichting geven. (Soda doet in eerste instantie veel pijn maar geneest wel de infectie)

Marja ik kan het fout hebben maar ik denk dat jij dan dit keer niet gehecht bent voor het zetten van een knip of een (sub) totaal rubtuur. Dan is namelijk de wond veel groter en wordt er ander hecht draad gebruikt. Je heb monofyl (leuk voor kleine beschadigingen en hechtingen binnen het lichaam) en multifyl (voor de grotere wonden waar meer druk op staat) ook heb je verschillende diktes. Een draad van 1mm lost minder snel op als een draad van 0,5 mm maar houd wel meer druk. Ga zo maar door. Daarom moet je de genezingstijd in acht nemen. Waarscheinlijk ben jij dit keer goed gehecht met dun draad en heb je ook niet echt schade opgelopen maar meer wondjes die voor de zekerheid gehecht zijn. Nou ja met een (sub) totaal rubtuur licht dat iets anders en ook met een knip want dan is er veel schade.

Ik heb met een schaafwondje die gehecht was 3 weken in de hechtingen gelopen. De eerste viel ook na een paar dagen uit alleen de laatste bleef lekker 3 weken zitten. Het viel me op dat die er uit viel omdat ik een draadje in mijn onderbroek had. Dankzij daadkrachtig handelen van het ziekenhuis heb ik nooit last gehad van hechtingen.

Maar zoals ik zeg ik kan het ook fout hebben mijn opleiding is al weer een poosje geleden.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
desi
afbeelding van desi
12 sep 2008 - 22:35

Hoi Marja en Kathinka,

Bedankt voor jullie reacties! Ik kijk het nog even aan,

hopelijk komt alles vanzelf weer goed..

Liefs,

Desi

Mama-M
afbeelding van Anoniem
12 sep 2008 - 15:36

Ey Kathinka,

Mijn hechtingen waren met de 8e dag ook al aan het loslaten hoor. Ik ben nu 4 weken geleden bevallen (in het zh) van Britte en volgens mij ben ik alle hechtingen kwijt. Ik voel er nu ook niets meer van.. behalve dan schralle billen van al dat maandverband haha!! Lang leve de vaseline hihi!!

Ik heb er niet veel pijn aan gehad deze keer. Bij Anniek wel, toen ben ik thuis door de vk gehecht en heb ik echt een paar dagen niet goed kunnen zitten. Wat dat betreft herken ik het verhaal van Desi wel, maar ik heb toen niet gekeken met een spiegel.. geen behoefte aan haha!

Desi, ik herken dus wel delen van je verhaal, maar ik zou zeker nog ff rustig afwachten en misschien maar niet proberen aan te zitten, dat lijkt me ook niet goed.. Sterkte ermee meis en ik hoop voor je dat alles toch vanzelf gaat genezen.. opnieuw opereren lijkt me ook niet echt een pretje!!

Liefs,

Marja

kathinka
afbeelding van kathinka
12 sep 2008 - 11:49

Hoi Desi,

In het ziekenhuis hebben ze je enig zins verkeer voorgelicht.

Zoals ik het als dierenarts assistente heb geleerd is dat een huid 21 dagen moet herstellen voor elke huid laag staat 21 dagen. Je hebt 3 beschadigde huid lagen dus duurt herstel 63 dagen. 6 dagen nadat de huid is begonnen met herstellen begint de hechting op te lossen pas als de huid laag geheel hersteld is is de hechting daar opgelost.

Voor een hechting uit kan vallen moet minstens twee derde zijn opgelost en dus zit je bij een 3 laag dikke hechting op minstens 42 dagen (of 6 weken) voor een hechting uit kan gaan vallen. Een slecht geplaatste hechting kan met 6 dagen gaan uitvallen het is alleen echt niet de bedoeling.

De kans dat je allergisch bent voor de hechtingen is heel klein (is er natuurlijk wel). De kans dat er verkeerd gehecht wordt is veel groter. Normaal als je hecht probeer je de 2 kanten van de wond tegen elkaar aan te leggen zonder randje. Dan geneest de wond het beste bij een rechte wond (operatie wond) is dit voor iemand met een normale opleiding (dus geen plastisch chirurg) vrij lastig en dit zijn de makkelijkste wonden. Je moet je dus voor stellen hoe het is voor een verloskundige of gynaecoloog die vaak alleen maar in wendig hechten op een plek waar ze ongeveer 7 cm de ruimte hebben. Een erg priegel werkje dus. Heb je een gynaecoloog of verloskundige die het druk heeft en het dus even snel doet dan ben je snel verkeerd gehecht. De wond gaat trekken, irriteren en je kan er behoorlijk last van hebben en houden.

Zoals ik hoor neemt je huisarts je ook niet erg serieus.

Ik zou als ik jou was nog even 3 weken af wachten en gaan de klachten dan niet over zou ik om een doorverwijzing vragen naar een gyn, Deze kan namelijk de wond opnieuw netjes openen en via een operatie hechten. Omdat dan alleen de bovenste huidlaag opnieuw opgengemaakt wordt heb je veel korter last van de wond en ben je dus als het goed is na 3 weken klachten vrij.

Heel veel succes en laat het even genezen.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
desi
afbeelding van desi
12 sep 2008 - 10:54

Hoi Marja,

In de eerste week al: het deed verschrikkelijk zeer

ik kon me nauwelijks omdraaien in bed. In week 2

bleef ik aandringen dat het ontstoken was, de

veertiende dag werd dit pas erkend door de vk en

ik kreeg van de huisarts diclofenac want antibiotica

zou niet helpen? In week drie nog steeds pijn en

plekjes die er ontstoken uitzagen (zoals puistjes)

toen toch antibiotica gehad, nu ben ik in week zes

en met afvegen na het toilet komt er soms een

draadje mee. Ook uit de plekjes die eruit zagen als

puistjes komen stukjes draad (heb ik eruit

gefrunnikt met een spiegel en een wattenstaafje).

Ze hadden in het ziekenhuis ook gezegd dat de

hechtingen met 6 dagen opgelost zouden zijn, ik zit

nu dus al in eind week 6..Echt een tegenvaller dus.

Alvast bedankt voor je reactie.

Liefs,

Desi

Mama-M
afbeelding van Anoniem
12 sep 2008 - 00:14

Hoi Desi,

Mag ik vragen wat je klachten zijn? Bij mijn eerste heb ik namelijk ook veeeeel last gehad van die rotdingen..

Liefs,

Marja