Zwangerschapsvergiftiging

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamachrista
afbeelding van mamachrista
14 jul 2010 - 18:08
Zwangerschapsvergiftiging

Twee jaar geleden ben ik met 38 weken ingeleid omdat ik een te hoge bloeddruk had en er werd gevreesd voor zwangerschapsvergiftiging.


Nu ben ik weer zwanger en vraag me af hoe groot de kans is op herhaling? Wat ik op internet heb kunnen vinden is dat de kans dat je weer zwangerschapsvergiftiging krijgt inderdaad vrij groot is maar dat het vaak later gebeurd. Maar ja, wat is later? Bij mij begon het met 37 weken. Betekend dit dat is er deze keer waarschijnlijk geen last van ga krijgen of is de kans groot dat ik het met 38 weken alsnog krijg?


Zijn er dames die zelf een herhaling van zwangerschapsvergiftiging hebben gehad?


groetjes!

mama-van-2-kids
afbeelding van Anoniem
16 jul 2010 - 23:36

Hoi,Ik ben een van de gelukkigen waarbij de 2e zwangerschap probleemloos is geweest.


Bij mijn oudste ben ik dmv een spoed kz bevallen met 35 weken en 2 dagen omdat ik HELLP had. Mijn bloeddruk vlak voor de kz was 150/115.


Bij mijn 2e zoon is mijn onderdruk niet hoger geweest dan 88! Hij is ook geboren dmv kz maar dit omdat hij bijna 9 pond was en 54 cm. Ik ben zelf een vrouwtje van 1.54 dus hij was voor mij een beetje groot.


Of te wel het kan dus dat je het niet weer krijgt.Gr

lavendel1985
afbeelding van lavendel1985
14 jul 2010 - 23:24

ik heb het 2 keer gehad, de vk zei pas tegen mijn moeder in het ziekenhuis toen mijn zus lag te bevallen, als je het van je eerste krijgt en ook van je tweede krijg je het ook van de rest van de kinderen, maar krijg je het bij je tweede niet dan heb je een zeer lage kans dat je het bij andere kinderen ook krijgt.


ik werd bij de eerste met 33 weken opgenomen hier voor en bij de tweede met 36,5 week..

moeder van 3 heerlijke schatjes