Ziekenhuis koffertje

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kim0511
afbeelding van kim0511
8 okt 2012 - 23:48
Ziekenhuis koffertje

Hallo Dames,

 

Ik ben nu 32 weken in verwachting van mijn eerste kindje en wellicht is het een domme vraag... Maar ik heb begrepen dat wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen en je dan je "vluchtkoffertje" klaarzet dat je daar twee setjes kleding voor de baby in moet stoppen.

Nu vroeg ik mij af, welke maat kleding moet ik meenemen? Ik heb talloze baby's gezien, maar eerlijk gezegt nu ik zelf in verwachting ben en naar mijn buik kijk lijken alle kleertjes óf te groot óf te klein..

 

Het spijt me als het een hele stomme vraag is, maar ik zou het echt niet weten...

 

Groetjes, Kim

DELETED_MaryeS
afbeelding van Anoniem
26 nov 2013 - 10:58

Ik heb mijn koffer nu ook al klaar staan. Heb nog 4 weken te gaan, maar het schiet nu al aardig op. Heb verschillende websites nagezocht wat er precies in de koffer moet en eigenlijk alle sites zeggen hetzelfde. twee paar kleertjes. Heb ook maar een maatje 50 en een maatje 56 er in gedaan. Even als het jasje zit er een maatje 50 en een maatj 56 in. Verder is de tas klaar, alleen nog een fotocamera scoren.

dineke en angie
afbeelding van dineke en angie
1 apr 2013 - 21:37

het is natuurlijk ook afhankelijk hoe lang je moet blijven en wie er mee gaat naar het ziekenhuis,

natuurlijk baby kleertjes maat 50/56

2 mutjes en lekkere warme sokken,

voor jezelf lekkere ruim zittende kleding , ga je BV geven eventueel een voedings bh

douchgel en tandpasta, messchien iets van en film of muziek lekker wat afleiding

en wat kleding voor eventueel je partner? 

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers

 

 

InkedAngel
afbeelding van InkedAngel
14 nov 2012 - 22:49

Ik had maat 50 en 56 mee en 50 bleek uiteindelijk ruim genoeg...

Voor mezelf had ik makkelijk zittend ondergoed, makkelijke kleding, toiletspullen, papieren van de verloskundige en wat te lezen mee. Voor de kleine had ik een paar setjes kleding, een lekker dekentje en een knuffeltje mee :).

**What do you mean, 'I'm not kind? I'm just not YOUR kind...'**

Gretha
afbeelding van Gretha
29 okt 2012 - 17:37

i khad een lijstje gemaakt met wat mee moest (adhv diverse lijsten online etc) en uiteindeijk nog een ijstje met wat dingen die er op t laatst nog bij moesten maar die er niet eerder in konden (borstel, tandenborstel etc dingen die ik nog nodig had)

Lilypie First Birthday tickers

MamaDin
afbeelding van MamaDin
29 okt 2012 - 17:18

Voor de baby inderdaad zoals gezegd is een setje 50 en een setje 56 meenemen. Vooral niet vergeten een mutsje mee te nemen en wat warms voor aan de voetjes. Voor jezelf misschien wat douchegel, een borstel, voor het douchen. En inderdaad lekker zittende kleding. 

Ik had mijn tas ook al klaar staan, maar op het moment dat ik weg moest toch nog een aantal laatste spullen erin gestopt. Op dat moment schoot mij dat nog te binnen, haha.

Heel erg veel succes!

kim0511
afbeelding van kim0511
13 okt 2012 - 23:51

Bedankt voor de reacties!

In het begin van de zwangerschap leek het wel alsof ik precies wist wat ik mee moest nemen en in moest pakken..

Op de een of andere manier, hoe dichterbij het komt, hoe meer ik lijk te vergeten!

Alles voor de kleine uk zit nu in ieder geval ingepakt, dus hij zal het lekker warm hebben als het zover is!

 

Dankjulliewel!!

Gretha
afbeelding van Gretha
13 okt 2012 - 20:22

na een gewone bevalling is je buik nog niet plat dus pas je een strakke broek waarschijnlijk niet (of je moet erg veel mazzel hebben) dus ik zou idd en lekkere positie of jogginbroek ofzo meenemen :) iig iets waar je je fijn in voelt en wat niet te strak zit :)

een dekentje voor baby is idd wel handig ;)

Lilypie First Birthday tickers

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
13 okt 2012 - 20:16

Ik had zelf in mijn vluchtkoffer voor de baby 2x maatje 50 en 2x 50/56 meegenomen. Maatje 50 was toen nog iets te groot maar dat maakt niet zoveel uit. Ook had ik een klein dekentje (fleece) meegenomen, en die hebben we gebruikt toen we weer naar huis mochten om over mijn dochter heen te doen in de maxi-cosy. 
En neem voor jezelf ook iets mee wat lekker los zit (en dus zeker geen strakke broek, gewoon een "losse" trainingsbroek ofzo). Ik was erg blij dat ik een trainingsbroek mee had, ik ben ook in het ziekenhuis bevallen met een ongeplande keizersnede. Je gaat natuurlijk niet uit van een keizersnede, maar je weet maar nooit. (Dat zeg ik uiteraard nu na afloop, had ik eerst ook niet aan gedacht hoor!!)
Want het zit zeker niet prettig als je een keizersnede heb gehad, om dan een strakke broek aan te trekken. wink
Hoe dat bij een natuurlijke bevalling zit weet ik niet.smiley
 

Gretha
afbeelding van Gretha
9 okt 2012 - 06:58

haha naar je buik kijken heeft ook geen zin ;) ik zou een setje 50 meenemen en evt een setje in maat 56 of een groot vallende 50. meeste kleding past wel en te groot is niet zo erg in principe. dan houdt het toch warm.. ;)

44 is in principe voor te vroeg geboren babys of met een groei achterstand dus hopelijk heb je dat niet nodig. en groter.. denk dat er maar weinig babys groter geboren worden ;)

 

Lilypie First Birthday tickers