wie erbij?

16 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
DELETED_claudia...
afbeelding van DELETED_claudia73_anonymized
4 jun 2009 - 10:52
wie erbij?

Ik heb een vraag. Ik ben nu bijna 20 weken zwanger (eerste kindje) dus het duurt nog wel even, maar op enig moment ga ik toch echt bevallen...

Mijn moeder gaat er min of meer van uit dat ze erbij is, wat op zich ook geen heel slecht idee is, ware het niet dat ze het met mijn vriend niet zo goed kan vinden. En, jullie raden het misschien al, hij wil absoluut niet dat zij erbij is. Dus aan de ene kant een dominante moeder, aan de andere kant een koppige vriend, en ik zit klem in het midden. Iemand tips?

debzke
afbeelding van debzke
20 jun 2009 - 18:45

Halo, Nou dan willen jullie niet weten wie ik er allemaal bij ga hebben.
Mijn vriend zowiezo, mijn zus - mijn moeder & mijn vader.
Haha het is wat, lijkt wel een tentoonstelling.
Nu heb ik er noch geen moeite mee, maar mischien als het zover is....
Dan kan ik als noch zeggen van : he, laat me maar even

Was gister uitgerekend dus ben benieuwd!!

DELETED_claudia...
afbeelding van DELETED_claudia73_anonymized
12 jun 2009 - 23:05

Hoi,

Bedankt voor je reactie. Toevallig heb ik van de week een gesprek met mijn moeder gehad, en ik heb duidelijk gemaakt dat in principe ik alleen met mijn vriend wil zijn op het moment supreme. Maar dat ik wel wil dat ze in de buurt is omdat ik het wel heel leuk vind als ze er als een van de eersten bij is na de geboorte. Gelukkig pikte ze het heel goed op. Het lijkt er dus op dat ik me er geen zorgen meer over hoef te maken. Iedereen nogmaals bedankt voor de reacties en adviezen....

LITON-mommy
afbeelding van Anoniem
12 jun 2009 - 23:00

Hey Claudia,

Erg he als je tussen je moeder en vriend in zit?! Kan me er wel wat bij voorstellen. Bij mij is het geen vraag. Ik weet dat ik dit alleen met mijn man wil delen, en gelukkig vind mijn moeder precies hetzelfde.

Maar heb je ook al eens bedacht dat je het ook zo kan regelen dat je moeder bijvoorbeeld wel in huis is tijdens de bevalling, en dus ook de baby snel kan bewonderen, maar niet bij jou en je vriend op de kamer? Dan is ze er toch bij betrokken, maar niet op een manier die misschien alleen maar meer spanning veroorzaakt. Is ook een optie. Het is niet altijd alles of niets.

Misschien kunnen jullie drietjes een compromis sluiten. Wel ben ik het volledig met de anderen eens: Voor jou moet het geen compromis zijn, voor je moeder en vriend misschien wel, want zij hoeven niet te bevallen. Wel zou ik zelf voor mijn vriend kiezen, het kindje is uiteindelijk van jullie samen!

Succes met de keuze!

Groetjes

juf_suus
afbeelding van juf_suus
6 jun 2009 - 02:39

oei lastig! Ik zou tegen je moeder zeggen dat je het op het moment zelf wil bepalen en dat je niet nu al beslist of ze erbij mag zijn maar dat je ook niet uitsluit dat ze er wel bij is. Maak haar duidelijk dat je in ieder geval laat weten dat het begonnen is en dat je dan verder bepaald wat er gebeurt. Spanning kan je er dan niet bij gebruiken natuurlijk!
En hoe dan ook, het is eigenlijk iets tussen jou en je vriend. Je moeder was er toch ook niet bij toen jullie de kleine maakten?

overigens was mijn moeder wel bij mijn eerste bevalling, maar daar was geen vriend bij.


Flabbergasted! De 5e is onderweg!

Uitgerekend op 1-11-11
new-born
afbeelding van Anoniem
5 jun 2009 - 12:54

Ik ben zelf 38 weken zwanger en ik moest er niet aan denken om iemand anders behalve mijn man erbij te hebben. Voor jouw vriend is het allemaal net zo spannend en nieuw als voor jou en ik vind als hij het echt niet wil, dat jij en je moeder dat moeten accepteren. Neem haar een keer mee naar de controle of naar een echo, dan heeft ze toch het gevoel dat ze erbij betrokken is.

DELETED_claudia...
afbeelding van DELETED_claudia73_anonymized
5 jun 2009 - 08:42

Hoi Esther,

De relatie met mijn moeder is nogal eh...complex. Ze heeft de neiging om zaken heel erg naar zich toe te trekken en dat doet ze dus ook met deze zwangerschap. Ze is ontzettend lief maar ook heel erg aanwezig. Aan de ene kant zou ik het fijn vinden als ze erbij was, maar aan de andere kant moet ik er niet aan denken. Ik denk dat ik in dit geval voor mijn vriend moet kiezen. En mocht het zo zijn dat ik tijdens de bevalling mijn moeder er toch bij wil, dan zit ze waarschijnlijk al klaar aan de andere kant van de deur...

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
5 jun 2009 - 01:43

Ben je er al wat meer uit?
Ik moet zelf ook nog lang niet bevallen (november), maar ik denk al wel na over wie ik er bij zou willen hebben.
Als jij per se je moeder erbij wilt hebben, en per se je vriend, dan hebben ze dat beiden te accepteren als dat voor jou op dat moment belangrijk is. Het is een bijzonder moment waar jij hun steun bij nodig hebt en dan zetten ze hun kwesties maar even aan de kant zou ik zeggen. Maar inderdaad, "geen slecht idee" zeg je. Wil je je moeder er echt bij hebben? Als je moeder geen enkele verwachting had, hoe zou jij het in je hoofd dan hebben bedacht hoe je het graag zou willen? Is ze er dan bij?
De sfeer tijdens je bevalling zou gewoon vertrouwd en ontspannen moeten zijn. Als je ervoor kiest om ze er beiden bij te hebben en ze hun onenigheden niet op zij kunnen zetten dan geeft dat jouw ook weer stress misschien....

Denk in ieder geval aan jezelf en de band met je partner, en als je je moeder moet teleurstellen betrek haar dan bij een ander bijzonder moment tijdens je kraamperiode of je zwangerschap. Dat je wel ook iets hebt gedeeld met alleen je moeder die toch ook oma wordt.

Esther111139968.9899884259

Bizeti
afbeelding van Anoniem
4 jun 2009 - 20:31

moeilijk .....


ik zou zelf m'n moeder er niet bij willen hebben ...terwijl ik toch een heel goede relatie met m'n moeder heb. En inderdaad aan jou de beslissing en het zou toch raar zijn als ze dat niet accepteren.


Sterkte in je keuze !


iris

tjitske
afbeelding van tjitske
4 jun 2009 - 20:21

Yep, gelijk heb je! Bovendien, is het tijdens de bevalling belangrijk dat er rust is, dus geen geruzie of gemok op elkaar. Anders heb je kans dat de weeen helemaal niet doorzetten! Bel je haar toch als eerste als de kleine er eenmaal is! Maar niet vergeten eerst met je gezinnetje te genieten!
Moet er persoonlijk niet aan denken dat mijn moeder er bij zou zijn, zij zou helemaal in de stres schieten, denk ik...
Ik vond het heerlijk als het rustig en stil was. (mijn man mocht zelfs geen brood smeren, want die broodzak kraakte zo... LOL)

DELETED_claudia...
afbeelding van DELETED_claudia73_anonymized
4 jun 2009 - 17:52

Bedankt voor alle reacties. Het liefst zou ik het gewoon op het moment zelf bepalen, ik denk dat dat ook de enige manier is. Ik heb namelijk nog geen idee hoe ik het allemaal ga ervaren. En mijn moeder moet maar gewoon accepteren dat de man in mijn leven eerste rechten heeft om erbij te zijn, toch?

Jasmin23
afbeelding van Jasmin23
4 jun 2009 - 17:15

Hoi Claudia


Dat is iets dat je zelf moet bepalen.Jij moet het doen en niemand anders.


Mijn man wou bij onze dochter,mijn moeder ook niet bij hebben,maar ik vond het een rustig (vertrouwd) idee als ze er wel bij was ( hun relatie is ook vanaf het begin redelijk ijzig).Mijn man en mijn moeder waren allebei dus bij de bevalling.Ik was er heel blij mee en mijn man achteraf ook.
Ik had overal weeën(buik,benen en rug) en als er dan weer een wee eraan kwam masserde de een mijn benen en de ander drukte lekker z'n vuist in mijn rug.

Groetjes Nicole 
melika
afbeelding van Anoniem
4 jun 2009 - 16:31

een bevalling is een behoorlijke ervaring, ik vind het nogal iets wat behoorlijk prive is.. maar dat is voor mijn gevoel zo ik zou er echt niemand behalve mijn man bij willen hebben


Het is iets wat je zelf moet doen en om nu 2 mensen aan je hand te hebben die je allebei op een andre manier willen steunen en dan ook nog verloskundige en kraamverzorgster.. kweeni lijkt mij persoonlijk niks.


Bij een bevalling vind ik dat de vader van het kind eerst komt, het is voor hem ook een hele ervaring straks en ik kan het meer dan goed begrijpen dat hij er dan geen behoefte aan heeft om iemand bij zijn zij te hebben waar die het toch al niet goed mee kan vinden, dan kan hij zich ook niet op zn gemak voelen en jou optimaal steunen....


als je vriend echt niet je moeder erbij wil zou k toch je moeder lief vertellen dat je het liever met zn 2tjes doet...maarja die keus blijft wel bij jou

mandy22
afbeelding van mandy22
4 jun 2009 - 15:10

jij bent degenen die moet bevallen in die ruimte en niemand anders.


dus moet jij even bepalen wie erbij is en wie niet !!


Het is nogal wat , dus het belangrijk dat je omringt bent met mensen die je vertrouwd en waar JIJ je goed bij voeld !!!

A-de-J
afbeelding van Anoniem
4 jun 2009 - 12:31

Hoi Claudia,


Je zegt dat het geen slecht idee is, je moeder erbij. Dat klinkt niet echt enthousiast. Weet je wel zeker dat je haar erbij wilt hebben?


Of is het om haar niet voor het hoofd te stoten? Als het van jouw niet persé hoeft, zou ik het zeker niet doen. Als de relatie tussen je moeder en je vriend al niet heel goed is, zal dat tijdens de bevalling alleen maar een gespannen sfeer geven.


succes meid,


groetjes Annet

Marisje
afbeelding van Marisje
4 jun 2009 - 12:27

Doen wat je zelf het prettigs vind!!! Als jij je moeder erbij wil hebben moet je dat doen. Als je het lekker met je vriend wil doen dan moet je dat doen. En je kan je moeder altijd wegsturen tijdens de bevalling als het toch niet lekker loopt. Het is wel lastig maar ik vind hoe minder mensen hoe beter zeker bij de eerste vond ik dat want er gebeurt al zoveel!!!