Wel of niet bevallen in Isala in Zwolle? Of toch naar Hoogeveen?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Juud1985
afbeelding van Juud1985
25 jun 2015 - 13:54
Wel of niet bevallen in Isala in Zwolle? Of toch naar Hoogeveen?

Hoi allemaal, mijn naam is Judith, ik ben in verwachting van ons eerste kindje en ik woon in Zwolle. Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen want daar voel ik mij prettiger bij. Maar nu twijfel ik heel erg over de Isala in Zwolle. Je hoort en leest nogal wat horrorverhalen. Er is zelfs een baby onthoofd tijdens de geboorte. Brrrrrr verschrikkelijk. Nu dacht ik dan ga ik in Meppel bevallen, maar helaas is deze afdeling sinds 1 januari 2013 gesloten. Een andere optie is Hoogeveen. Hier heb ik gewoond en dit ziekenhuis ken ik en voelt goed. Maar dit is wel 30-40 minuten rijden en ik vraag me af of dat niet te lang is. Ik hoor graag jullie ervaringen, meningen en tips! Liefs Judith

Iraatje
afbeelding van Iraatje
13 jul 2015 - 15:59

Ik heb een hele goede ervaring bij Isala met mijn eerste bevalling. Dat was nog in het oude pand. Nu ben ik weer onder controle daar en ik ga zeker daar ook bevallen (over 2 weken ongeveer), ik zou me niet zo snel afleiden door dat verhaal met die arme baby. Het is maar 1x gebeurd en hoogwaarschijnlijk dat die arts niet meer werkt daar vanwege rechtszaak etc.  Tijdens alle mijn zwangerschappen had ik veel gyneakologen en verloskunde gezien en allemaal zijn ze professioneel en aardig. En wat voor mij nog erg belangrijk is, is dat Isala heeft de beste pasgeborene IC-afdeling in de regio. Ik vind overingens 30-40 min rijden wel lang, zou niet gokken...

missyme
afbeelding van missyme
28 jun 2015 - 15:22

Dacht dat die onthoofding in Hengelo oid was.. Maar ik heb wel goede verhalen gehoord over bevalling in Isala. Zelf thuis bevallen, dus weet t niet uit eigen ervaring. En 40 min. rijden te lang? Tsja.. je hebt niet zoveel te zeggen over de duur van de bevalling. Na 2u weeen om de 5min bel je je vk en dan verteld die wanneer je naar zkh moet dacht ik. Ik had het ziekenhuis hier niet eens gered en woon in Zwolle. Mn darmen en maag leegden zich van beide kanten, wil je niet in de auto hebben en toen dat klaar was had ik al persweeen. In totaal 4,5u vanaf de eerste wee. En dan hoop je al dat je bij de eerste 8u doet over de bevalling omdat dat snel is.. Gemiddelde bevallingsduur is ook maar gemiddeld he ;)
Maar wat Catoo zegt, bij beide zkh een kijkje nemen en dan beslissen. Maar als de vk denkt dat het te snel zal gaan om nog in Hoogeveen te komen zal je denk ik toch naar Zwolle moeten. Dus zou die optie sws in je achterhoofd houden, ook al kies je voor Hoogeveen.

Mijnticker.com Tickers

Catoo1981
afbeelding van Catoo1981
27 jun 2015 - 22:36

Ik heb zelf ervaringer gynaecologie afdingen en fertiliteit. Op gynaecologie heb ik zelf een week gelegen (geen bevalling oid) en erg goeie ervaringen mee.

Overigens als je voor Meppel zou kiezen kun je net zo goed Isala kiezen, Meppel is nml onderdeel vd Isala ;-).

Neem anders zowel bij Zwolle als Hoogeveen een kijkje op de bijenkorven

Mijnticker.com Tickers