Tip's voor de bevalling en erna

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lolabats
afbeelding van lolabats
18 jul 2014 - 10:14
Tip's voor de bevalling en erna

Het is natuurlijk heel spannend allemaal. Net voor mijn bevalling dacht ik wanneer gaat het nou beginnen zouden er signalen zijn in je lijf. Toen ik dat ging googlen kwam ik alleen op reacties hoe de daadwerkelijke bevalling begon, maar niemand zij iets over mischien evt signalen in de dagen ervoor. Ze zeggen ook dat dat ook weinig voorkomt. Bij mij had ik vanaf twee dagen ervoor allemaal luchtbelletjes in mijn buik. je hoorde echt plop plop plop.

weeeen? neus kort inademen, mond heeeeel lang uit. Ik wist dit niet en ging zelfs hyperentileren, tot de vk kwam en dat zij nou de weeen waren veel beter op te vangen. hoe langer uit hoe beter.

Persen is veel minder erg als weeen, dus mag je gaan persen ga er voor. Doe wat je wil en schaam je niet, die mensen hebben al een hoop gezien in hun carriere....

Mijn vriend belde mijn moeder en zij had een tel lijstje met de rest, konden wij alle focus op onszelf hebben.

Misschien deze tip wel eens ergens gelezen, maar stop warme sokken in je koffer, ook hartje zomer.

En dan nog paar tips:

Zorg voor de nacht voor een klein schemerlampje bij de plek waar je gaat voeden en verschonen, nachtlampjes zijn vaak nog iets te vel.

Ga je borstvoeding geven:

Zorg voor een kolf. In het begin is vraag aanbod nog niet gelijk en het voelt dan zo goed als je ze even kan legen. ook gaf het mij meteen 'vrijheid' bij borst komen alle voedingen op de moeder met een kolf kun je flesje kolven voor iemand anders, maar ook een voeding overslaan om bv zelf even weg te kunnen of door te slapen en de nacht voeding aan je partner over te laten, en dan daarna kolven. Bij mij zaten ze in de ochtend altijd goed vol, dus als je de nacht voeding wil overslaan haal ze goed leeg voor het slapen gaan.

Ook een elastiesch niet te strak topje zonder beugels ed. daar kun je wat fijner mee slapen. Je borsten lekken melk in zo'n topje kun je bra pads doen om de nacht droog door te komen zonder dat er iets afgekneld wordt. Ik heb verstopte melkklier gehad omdat ik een knellende BH aan had gehad echt niet fijn.

Ik had ook een lekker kleedje liggen bij mijn voedplek, als het voor je baby misschien toch iets te fris is heb je hem bij de hand. en een dekentje is altijd handig.

Jasjes met rits of knopen zijn voor je baby wat onhandig. Ze zakken altijd wat naar beneden in de kleren en dan zit die rits in de kin te prikken. als ze wat ouder zijn is dat beter, maar die kleintjes kunnen beter gewoon truitjes of shirtjes aan.

Het is moeilijk iedereen wil de baby zien, maar laat er echt niet te veel de volgende dag komen. Beter nog niemand, en de dagen erna hou het rustig! niet alleen voor je zelf maar ook voor je baby.

Nou dit wou ik graag delen met de toekomstige moeders, ze zeggen altijd geniet an je zwangershap, tijdens je zwangershap denk je mischien waarom met alle kwaaltjes en dingen, maar later denk je ja was toch wel heel bijzonder. Dus gewoon van alles genieten zwanger baby peuter kleuter tiener....

Hoop dat jullie hier iets aan hebben.

 

 

WijenAapie
afbeelding van WijenAapie
1 okt 2014 - 16:22

Top, bedankt! :D

Only fools has the most fun 

mriiann18@live.nl
afbeelding van mriiann18@live.nl
31 jul 2014 - 22:36

Bedankt voor deze tips. Staan er zeker een paar tussen waar je niet altijd aan denkt.

Bijnamamavanhailey
lolabats
afbeelding van lolabats
22 jul 2014 - 22:25

Als je zwanger bent denk je aan veel al die check lijstjes af werken.... ook bv zonnescherm voor in de auto, ik kwam daar achter toen ik ze nodig had. Oh en ik heb er nog 1 niet van voeding veranderen voor de derde maand. Daarna kunnen de darmen al wat meer hebben, ervoor krijgen ze nog meer krampjes als dat ze al hebben. Elke voeding moet aan bepaalde eisen voldoen dus elke voeding is goed! Vraag beetje rond wat andere fijn vinden en hun ervaringen kies dan een merk.

Bibje
afbeelding van Bibje
18 jul 2014 - 10:59

Fijn zeg dat je dit plaatst!!

suus1980
afbeelding van Anoniem
18 jul 2014 - 10:22

hé leuk dat je alle tips geeft, ja eigenlijk denk je er niet zo over na, maar 't is best handig.

en ben het eigenlijk met alles eens. 

goed dat jij dit hebt gepost !!!yes

groetjes suus