TENS

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Sas75
afbeelding van Sas75
16 apr 2008 - 13:33
TENS

Hallo,

Ik ga binnenkort bevallen en vroeg mij af of mensen ervaring hebben met deze TENS

Ik heb veel gelezen over pijnbestrijding en wil graag weten of dit ook werkt? Ook zou ik graag horen of mensen de bekkenbodem training danwel acupunctuur hebben gebruikt. Het is mijn tweede kindje en ik zou graag een betere bevalling willen dan mijn eerste (62 uur!)

groetjes

Saskia29-
afbeelding van Anoniem
15 dec 2008 - 18:57

Hallo,


In januari beval ik van ons 1e kindje. Ik ga ook een tens gebruiken. Het lijkt me wel wat. En pijnstilling zonder medicatie is toch wel beter voor jezelf en vooral voor je baby.(kindje kan versuft raken, slechtere hartsl*g enz.) Ook als we naar het ziekenhuis gaan, neem ik hem gewoon mee (hou de tens dan ook aan/op). Heb gehoord dat het wel van belang is om in het begin van de bevalling al te gaan gebruiken, omdat als je de tens later zou aan brengen het effect veel minder is.


Groetjes Saskia

juffrouwjansen
afbeelding van Anoniem
15 nov 2008 - 11:43

Hoi!

Ik heb een tens aparaat gebruikt tijdens de bevalling van mijn eerste kindje twee maanden geleden. Tijdens het begin van de (ontsluitings)weeen vond ik het heel fijn om te gebruiken en de 'boost' knop was mijn beste maatje. Ik weet niet zeker of de pijn er minder door werd, maar het bedienen van de knopjes zorgde zeker voor afleiding. Je kan er overigens gewoon mee rondlopen. Twee stickers op je rug en een soort van afstandsbediening in je hand of aan een koordje om je nek. Tegen het einde van de (ontsluitings)ween vond ik het vooral irritant worden en wilde ik helemaal niets of niemand meer aan mijn lijf.


Ik zou zeggen huur het gewoon en dan kun je altijd nog zien of het iets voor je is. Het nadeel is wel dat je het niet in bad of onder de douche kan gebruiken.


Ik heb ook de epi-no (bekkenbodem trainer + bevallingstrainer, soort ballon die je kan inbrengen, opblazen en uit'poepen') gebruikt en hoefde geen hechtingen, maar dat kan natuurlijk ook aan iets anders liggen (waterbevalling bijvoorbeeld). Ik vond dit mentaal ook erg fijn, omdat het je een beetje voorbereid op het gevoel van je baby die via het geboortekanaal eruit komt.


Succes!

DELETED_Bea_ano...
afbeelding van DELETED_Bea_anonymized
27 mei 2008 - 17:49

Hai,


Ik heb een TENS gebruikt tijdens mijn bevalling van www.tensbevalling.nl en ik heb er erg veel aan gehad. Het was mijn eerste kindje en ik was toch best bang. Wij wilden thuis blijven en de TENS was echt een steun voor mij. Ik had er fysiek en mentaal meer kracht door en de pijn was zeker meer dragelijk. Het is de enige pijnstilling die ik thuis kon krijgen en heb er de hele bevalling gebruik van gemaakt.


Norma van Tensbevalling heeft mij perfect geholpen met al mijn vragen (ik had er wel een paar :) en ik zal zeker bij ze terug keren voor mijn 2e bevalling!


gr. Bea


ps. ik gebruik ook hun bekkenbodem trainer waar ik mijn bekken spieren mee train, is wel een aanrader om later nergens last van te krijgen.

DELETED_Mijke_a...
afbeelding van DELETED_Mijke_anonymized
17 mei 2008 - 12:32

Hoi,

Zo zie je maar weer dat iedereen dingen anders kan ervaren.

Bij de eerste had ik ook alleen maar rugweeën, en omdat de ontsluiting niet opschoot en de baby in het vruchtwater gepoept had kreeg ik ook weeënopwekkers. Maar ik had toen geen Tens.

Dus de rugweeën werden sterker en sterker en ik ging door een hel. Na een ruggeprik voelde ik toen dat ik ook buikweeën had, alleen het gevoel, niet de pijn. Wat een verademing. Maar afijn, er werd mij dus toen geadviseerd om voor de volgende keer een Tens aan te schaffen/huren.

zowel door het ziekenhuis als door de verlskundige.

Maar je hoort er dus verschillende verhalen over. En voor deze keer heb ik hem gewoon gehuurd via marktplaats. ik hoop dus dat ie wel gaat werken. Baat het niet dan schaadt het niet. Ik moet zowie zo in het ziekenhuis bevallen, dus dan kan ik altijd nog brullen om een echte verdoving....Maar ik hoop nu het klusje echt zelf af te kunnen maken ipv na 24 uur rugweeën een keizersnede....

Succesmet je keuze!

Gr Mijke.


Dian
afbeelding van Dian
16 apr 2008 - 23:27

Hoi, ik heb bij mijn eerste bevalling een tens gehad, omdat andere methoden van pijnbestrijding niet meer konden. Ik heb er werkelijk geen moer aan gehad. Merkte er helemaal niets van, de weeën voelden nog net zo pijnlijk aan als voor de tens (rugweeënstorm). Kon niet meer staan/zitten/liggen van de pijn en lag aan allerlei draden en machines, waardoor ik ook mijn bed niet meer uitmocht. Voor mij nooit meer een tens. Volgende keer ga ik wel vragen of er nog andere mogelijkheden zijn, anders moeten ze me maar een hamersl*gverdoving geven.