te zwaar...

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
thammss
afbeelding van thammss
1 nov 2012 - 20:24
te zwaar...

hallo dames,

ik heb een vraagje, ik heb altijd al last gehad van overgewicht, ik heb nu best een hoog bmi gehalte. (39) (schaam, schaam.)

en nu ben ik benieuwd of ik nu in het ziekehuis moet bevallen, en dan zo ja, word dat dat gezien als medisch?

ik weeg nu 108 en ben 18 weken zwanger van de eerste...

ik hoop dat iemand me hier mee kan helpen.

Aaltje89
afbeelding van Aaltje89
3 jan 2013 - 17:03

Oef dat pakken ze niet zo netjes aan nee! Sommige verloskundigen laten je wel gewoon thuisbevallen maar dan moet je beneden bevallen (ivm zwaar tillen v. ambulancemedewerkers) mocht er wat gebeuren. Ik heb nog een veel hoger BMI, ben wel 20 kg afgevallen binnen 20 weken en als alles meezit en er geen complicaties zijn qua suiker/bloeddruk etc. dan mag ik misschien ook thuis gaan bevallen!

Pijltje
afbeelding van Pijltje
6 nov 2012 - 13:54

Hoi,

vervelend, zo'n vk die zelf superteslank is en dan een folder onder je neus duwt....

Wat mij altijd is verteld, is dat je bij een gewicht van meer dan 100 kg sowieso niet thuis mag bevallen, dit vanwege de zwaar tillen voor de vk en kraamverzorgende. Bij mijn oudste kwam ik bij mn (toen) 60 kilo meer dan 30 kg aan, dus toen is ook nogmaals gezegd dat als ik boven de 100 kwam, ik naar het ziekenhuis zou moeten voor de bevalling. De 100 heb ik net niet gehaald, maar ik moest evengoed naar het ziekenhuis. Bij de tweede zwangerschap heb ik die denk ik wel gehaald maar toen moest ik sowieso naar het zkh omdat ik toen een tweeling kreeg.

Ik vind het overigens wel een heel rare regel, alsof je met 75 kilo makkelijker te versjouwen bent als je op apegapen ligt dan wanneer je 100 kilo weegt. Het lijkt wel een raar soort discriminatie....

Hopelijk geldt die regel bij jou vk niet, het zou toch je eigen keuze moeten zijn waar je wilt bevallen! In het geval dat je toch naar het zkh zou moeten wordt je volgens mij wel als medische indicatie gezien zodat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien... dat zou toch wel al te gek zijn!

Maar net wat je zegt: Wees trots op jezelf, je mag er zijn zoals je bent en geweldig toch als er een prachtig wondertje in jouw lijf groeit!

Ik vind het tamelijk ongevoelig van je vk dat ze je op die manier onder je neus wrijft wat je zelf ook best weet (en wellicht de nodige moeite mee hebt...) nou ja, ik hoop dat ze een beetje bijdraait en wat meevoelend met je wordt!

 

succes met alles!

groetjes Pijltje

thammss
afbeelding van thammss
1 nov 2012 - 23:39

ghihi,

ook deze keer weer bedankt!

mijn verloskundige is net als bij jou ook een mager graten pakhuis... we zaten voor het eerste gesprek nog geen kwartier binnen, en natuurlijk begon ze meteen over mn gewicht... ze zei "ik zie al dat je een te hoog BMI gewicht hebt, dus daarom moet je de 20 weken echo in het ziekenhuis laten doen, daar hebben ze beter apparatuur." en schoof ze direct een dieetiste reclame folder onder mn neus. want ja het moet niet te gek worden...

en bedankt... ik kreeg even een klap in mn gezicht... maar ach. ik weet wie ik ben. en ik ben trots op mezelf! ik ben een mooie volle vrouw met een prachtig wondertje.

 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
1 nov 2012 - 23:18

Natuurlijk kun je het hier ook vragen, daar is het forum ook voor. Wie weet heeft een ander hier nog wel antwoord op. Je hoeft namelijk rond deze tijd ook nog niet wekelijks naar de vk toe, dus als je volgende afspraak pas over drie weken is dan is zo'n forum zeker handig om even te raadplegen.

 

Overigens wil het niet altijd veel zeggen als je veel of weinig aankomt tijdens een zwangerschap en of het dan wel/niet er weer afgaat. Ik kwam namelijk in totaal 18 kilo aan. Mijn verloskundige zei elke keer tegen me dat ik wel moest oppassen en eigenlijk niet nog meer mocht aankomen, omdat ik al te veel woog. Ze was zelfs zo ontactisch door te impliceren dat ik te veel en ongezond at! Ik vond dat niet leuk om te horen en stoorde me daar wel wat aan. Vooral ook omdat die betreffende vk ook broodmager was, ze leek wel bijna een anorexia-patiënt. Ik maakte me ook wel wat zorgen om mijn gewicht, maar ik at niet meer dan daarvoor en ik at gezonder als eerst. Moest ik soms op dieet tijdens mijn zwangerschap??? Dat mag toch ook weer niet?! Nou ja, in ieder geval kwam ik toch in totaal 18 kilo aan. Maar je wilt niet weten hoe snel ik het er daarna weer af had. Een week na de bevalling was ik al 12 van die 18 kilo kwijt. Twee maanden later was de rest ook weg, plus nog 2 kilo extra! Wat bleek? Ik hield gewoon heel erg veel vocht vast. Dus een volgende keer ga ik me er echt niet meer aan storen wat een vk of gyn zegt over mijn gewicht. De één komt nou eenmaal meer aan dan een ander. Dat betekend niet automatisch dat diegene zich volvreet en dat die kilo's er nooit meer afgaan. Mijn zus was ook 20 kilo aangekomen en was dit ook in no-time kwijt. Er zijn er ook voldoende vrouwen die maar 7 kilo aankomen en die laatste 2 kilo maar niet kwijtraken.  Het is soms maar net wat je bouw is.

 

Mijn advies is dus: Ga niet op de weegschaal staan, eet niet meer dan voorheen en eet wat vaker een appel i.p.v. een koekje. Dan komt het vast goed. 

Lilypie Third Birthday tickers

thammss
afbeelding van thammss
1 nov 2012 - 22:26

bedankt,

het is allemaal nog zo nieuw en spannend, je krijgt in deze periode zoveel verschillende tips en reacties en dergelijke dat ik het niet echt meer weet...en dan is het forum toch een plek waar je wat kwijt kan toch? maar idd ik kan het ook gewoon aan de verloskundige vragen!

en ik heb vrede met mijn lichaam, ik vind me zelf prima zo, maar de cijfers liegen er niet om. en nu moet ik goed opletten dat het niet te ver gaat!

maar wel bedankt voor de lieve woorden.

 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
1 nov 2012 - 21:02

Dat kun je toch gewoon vragen aan de verloskundige? Ik weet het niet namelijk. Ik had een bmi van 33 en dat was geen reden om in het ziekenhuis te moeten bevallen.

 

En je hoeft je trouwens niet te schamen voor je overgewicht hoor. Het is misschien niet leuk en waarschijnlijk wil je ook slank zijn. Dat zou ik ook wel graag willen, maar ja... Je kent het wel. ;) Hoe zwaar je bent dat gaat alleen jezelf aan en wat een ander daar van vind is niet van belang. Het gaat erom hoe je je zelf voelt. laugh

Lilypie Third Birthday tickers