Streptokokken b

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MarKeRo
afbeelding van MarKeRo
15 okt 2013 - 08:20
Streptokokken b

Hallo ik vroeg mij af of er iemand is die dit ook heeft of heeft gehad.

Want onze vragen worden door niemand nog echt goed beantwoord. 

Ik wilde heel graag thuis bevallen maar dat mag dus niet, want ik moet met antibiotica bevallen.

Maar moet je al bij de 1e kramp of wee al komen? want ze willen zoveel mogelijk zakjes geven om de 4 uur!

Lig je dan ook echt aan bed gekluisterd om het zomaar even te zeggen? Of mag je lopen en douchen? Want het zou anders dus zo maar kunnen dat je gewoon 8 uur lang op bed ligt! Laat ik daar nou niet zo goed in zijn!!

Hoelang wordt je standaard dan opgenomen? bij het zmc in zaandam zei de 1 48 uur en de ander 24 uur. Kijk als het kindje ziek is snap ik natuurlijk wel dat je langer moet blijven. 

Al met al had ik liever toch een thuis bevalling gehad, lekker rustig in je eigen bed, douche geen zooitje mensen om je heen.

 

 

 

 

marijkeh
afbeelding van marijkeh
15 okt 2013 - 09:47

Hoi MarKeRo,

 

Ik heb zelf bij mijjn eerste bevalling ook streptokokken B gehad. Hierdoor waren mijn vliezen eerder gebroken (36+6 dagen) maar had ik echter nog geen weeen. Ik ben daarom  na een paar dagen ingeleid. Het kan natuurlijk  zijn dat het bij ieder ziekenhuis anders is, maar ik mocht gewoon douchen, in bad en rondlopen. is alleen wat lastiger  omdat je aan het infuus zit. Dus iets aan wat lekker ruim zit en wat je makkelijk uit kan trekken. ik had wel mijn eigen kamertje, waar ik gewoon mezelf kon zijn en me nergens druk om hoefde te maken. enne, het personeel is er ook niet de hele tijd bij. die komen gewoon af en toe controleren.  is ook wel fijn

Wijzelf hoefden na de bevalling maar 1 nacht te blijven. Dat is echter ook een beetje afhankelijk hoe het me jezelf en kind gaat. Ook ik had liever een thuisbevalling gehad. Als ik echter zie wat je kind allemaal op kan lopen  door streptokokken b (9 van de 10 keer gebeurt er overigens niets) ben ik blij dat ik in het ziekenhuis lag.

ook nu ben ik weer zwanger. de kans is groot dat ik weer streptokokken b heb en weer in het ziekenhuis moet bevallen. Dat is dan maar zo. het komt zoals het komt. ik neem in mijn tas gewoon wat dingen mee om het voor mijzelf zo aangenaam mogelijk te maken.wat tijdschriften, eten voor mijn man en dat soort dingen.

sterkte ermee.

 

groetjes marijke