Spontaan breken van je vliezen of gebroken worden!

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
caroline80
afbeelding van caroline80
12 aug 2012 - 08:34
Spontaan breken van je vliezen of gebroken worden!

Ik ben nu bijna 29 weken in verwachting van ons derde kindje.

Ik had bij de eerste 2 hele snelle thuis bevallingen ,bij de eerste een zoon nu inmiddels 9 jaar duurde de bevalling  van het moment dat ik wakker werd (toen braken ook meteen de vliezen) tot dat hij geboren is  3 uur en 40 minuten                    bij de tweede een dochter van nu 5 jaar ging de bevalling op precies de zelfde manier allen was zij er van begin tot eind 1 uur en 20 minuten.

Maar doordat ik bij de tweede bevalling teveel (1300 ml) bloed ben verloren mag ik van dit kindje niet thuis bevallen. Nou is dat op zich natuurlijk geen probleem maar wat mij wel heel erg bezighoud is wat als deze bevalling ook zo super snel gaat of misschien nog wel sneller waar laat ik dan ala minute mijn 2 andere kids en hoe kom ik zo snel in dat ziekenhuis?  Ik heb dit vorige week bij de controle ook aan de verloskundige voorgelegd en vond wel dat ik een punt had :-) zij stelde voor om bij 39 weken te gaan kijken of ze misschien de vliezen al konden gaan breken zodat ik voor die tijd alles kon regelen wat kinders en zo betreft. kan iemand mij vertellen wat het verschil is als je vliezen spontaan breken of wanneer ze gebroken worden in het ziekenhuis?

De verloskundige zij nog wel als het allemaal niet optijd lukt doen we de bevalling toch gewoon thuis! maar het is wel een punt die mij op dit moment bezig houd                   

fainne
afbeelding van fainne
24 nov 2012 - 23:13

Mijn vliezen braken met 39 weken doordat ik in de zweefmolen ging, haha. Zitten daar toch ook nog wel G-krachten achter blijkt...

Ik hoorde ploep en toen ik uit de zweefmoln kwam stroomde er een plens vocht uit me, zeker een halve liter. Daar sta je dan in een pretpark, dus maar snel de dichtstbijzijnde wc gezocht. Ik had gelukkig incontinentieverband bij (had al 2 dagen weeen om de 10 minuten). Alles kletsnat, maar ik ben verder geen vocht meer verloren tot aan de geboorte 3 dagen later.

Maar goed, volgens mij wordt je vlies steeds meer uitgerekt en zo dun dat je er nauwelijks iets van voelt als je gewoon lang genoeg zwanger bent om te bevallen.

Liefs.

Lilypie First Birthday tickers

feliciaaa-010
afbeelding van feliciaaa-010
8 nov 2012 - 16:06

Me vliezen braken spontaan in de nacht van 21 op 22 oktober.

Het ziekenhuis toen gebeld, wand zou eigenlijk de 22 gebeld worden voor een keizersnee.

maar doordat me vliezen gebroken moest ik een spoedkeizersnee doen.

Omdat me weeen ook doorzette.

En ik wou niet natuurlijk bevallen omdat me kindje in een stuitligging lag.

ab bab
afbeelding van ab bab
24 aug 2012 - 20:07

 

Bij de eerste braken mijn vliezen spontaan toen ik al even weeen had en ik schrok me een ongeluk. Ik was in de veronderstelling dat je daar vrij weinig van merkt/voelt, maar bij mij voelde en klonk het alsof er een ballon tussen mijn benen knapte. Je hoorde dus ook echt een knal! En een sloot vruchtwater....echt geen kleine beetjes.... Ik schrok me een ongeluk en raakte ook een beetje in paniek omdat ik echt geen idee had wat er gebeurde. Mijn vriend had de tegenwoordigheid van geest om te bedenken dat dat mijn vliezen waren. Enfin, vanaf dat moment kwamen de weeen nog even 6 keer zo hard (en ik had al een weeenstorm), verloskundige gebeld dat ze meteen weer terug kon komen (ze was net weg) en niet veel later hadden we een babe.
 
 
Bij de tweede heeft de verloskundige in het ziekenhuis mijn vliezen gebroken, in eerste instantie omdat ik pijnbestrijding wilde en daarvoor moest er een metertje op het hoofdje van de baby geplaatst worden. Dat deed ze met een soort van hele lange haaknaald en ook toen schrok ik me een ongeluk toen ze dat ding te voorschijn haalde. Wat een eng apparaat! Maar het deed geen pijn. Pijnbestrijding overigens niet gehad, krap een half uur later was de tweede babe er al ;-).
 
 

linda-anouk
afbeelding van linda-anouk
24 aug 2012 - 08:47

Hoi, 

16-6 dit jaar ben ik bevallen van mijn dochter Anouk, bij mij hebben ze mijn vliezen gebroken met een of ander lang stokje.
Maar ik heb er eigenlijk niets van gevoeld. 
Ik was eerder bang dat het pijn zou gaan doen dan dat het pijn deed.
Maar ja ik had ook al een tijdje weeen, dus weet niet of dat mee telt.
Bij mij begonnen mijn weeen om 2:30 in de ochtend en mijn verloskundige kwam pas rond een uur of 2.
En heeft toen mijn vliezen kort er op gebroken.
Dit is allemaal thuis gebeurd, maar omdat mijn dochter tijdens het persen er niet uit wilde komen.
Zijn we toch naar het ziekenhuis verhuist.
Waar ik gewoon in onze eigen auto in gebracht ben.
Mijn dilemma was ook hoe kom ik nu in het ziekenhuis...
Maar ze vertelde mij dood leuk dat ik in onze eigen auto in moest stappen, terwijl ik aan het persen was.
In het ziekenhuis aangekomen duurde het nog een poosje voor dat onze dochter te wereld kwam.
Maar met behulp van expressie is ze toch op de normale manier geboren

Gretha
afbeelding van Gretha
12 aug 2012 - 09:29

kan me voorstellen dat je je er druk om maakt.. iig wel met al 2 oudere kids die je niet zomaar achterlaat idd!

fijn dat de verloskundige wel makkelijk is wat betreft thuis bevallen. ondanks het bloedverlies. of het een erg groot risico is weet ik niet ???

wat betreft het breken van je vliezen. bij mijn 1e braken mn vliezen spontaan midden in winkelcentrum :p ik kreeg alleen geen weeen. maar los daarvan daar voelde ik niets van behalve een plens water waardoor mn broek nat was en t dus net leek of had ik in mn broek geplast haha.

bij mn 2e (17-7) ben ik ingeleid. ze begonnen met het breken van mijn vliezen na het toucheren. met een bepaald soort stokje. het voelde niet erg prettig. maar pijnljk is overdreven. verder niets van gevoeld. bracht mn weeen net niet op gang (of geen geduld om erop te wachten :p) dus mocht aan infuus met weeenopwekkers en dat bracht het wel op gang gelukkig. nog geen 3 uur later was kleine man er. wat een verschil na drama 1e bevalling omdat dochter klem lag in mn buik en er dus moeizaam uit kwam. maar goed dat staat los van t vliezen breken.

ik heb er dus geen last van gehad. moet wel zeggen dat ik al 4 cm ontsluiting had. scheelt misschien. maar dat weet ik niet.

Lilypie First Birthday tickers