Snelle bevalling

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Wilianna Bos
afbeelding van Wilianna Bos
19 apr 2012 - 16:23
Snelle bevalling

Hallo,

Ik ben 20 jaar ben op 20 december van mijn prachtige dochter Yvette bevallen ze is nu al weer 4 maanden. De bevalling liep soepel en snel. Die avond daar voor op de 19de moest ik op controleer bij mijn verloskundige. Ze controleerde is mijn bloeddruk 150 boven onder weet ik niet meer. de verloskundige zei: je speelt een spelletje, we gaan eerst wel je buik controleren, die was goed niks aan de hand. Zullen we weer bloeddrukmeten, weer het zelfde. Ze zei ik bel het ziekenhuis, ze vroeg of ik de tas al mee had genomen. Ik zei zelf: ik wist niet wat er ging gebeuren dus die heb ik mee genomen. Op naar het ziekenhuis ik zou de volgende ochtend om 6 uur in geleid worden. Maar in het ziekenhuis om half 10 die avond lag ik op bed en de weeen begonnen, de ene kant was ik blij dat ik nu niet word ingeleid alleen ik ben nu de hele nacht al wakker. Om kwart voor 6 die ochten mocht ik persen, vruchtwater kwam er uit met ontlasting ze gaf aan dat ze eruit wou, prima dus ik werd ingeknipt en de vacuum pomp werd er op gezet, ik hoefde maar 2 keer te persen en ze was er al. Om 10 over 6 lag ze in mijn armen. Ze woog met de geboorte nog geen 3 kilo, Nu 4 maand verder weegt ze al weer 6,5 kilo en het gaat super. Ik geef borstvoeding en Yvette begon al met 3 maand lekker door te slapen. Ik ben dit jaar bevallen van mijn zoon op 23 januari om 11:45uur braken mijn vliezen daarna heb ik maar een kwartier weeen gehad daarna kon ik persen ik ben een uur bezig geweest thuis en daarna met spoed naar het ziekenhuis want er zat geen vorderingen in. Uiteindelijk om 14:16 is onze zoon julian in het ziekenhuis geboren en 8 dagen over V tijd/p>

Groetjes Wilianna

 

jose-983924
afbeelding van jose-983924
16 aug 2015 - 10:30

Bij mijn zoon was het propje en gelijk weeen (net menstruatie pijn) om 3u s'ochtend begonnen om 6u toch naar ziekenhuis, eerst onderweg een tante opgehaald, 10 vr half7 zh aangekomen, een uurtje door de "weeen" geslapen, half8 door me tante wakker gemaakt en ook gelijk perswn en om 8u was ie er, 5uurtjes duur.
Mijn dochter now thats another story. Had geen weeen, propje rond 10u s'morgens, 9u s'avonds vk gebeld omdat ik bloeding had op advies moest ik maar vroeg naar bed en de volgende ochtend zou ze langskomen was no paniek omdat ik geen pijn had. Gha guess again om 23.28u begon de pijn en ik dacht mooi hier komen de "voor"weeen mooi niet het waren persweeen, de vk weer gebeld door me vriend nu. Ze kwam er aan op moment haar hoofdje half eruit was en om 23.43u was ze geboren, 15min.

Jaantje75
afbeelding van Jaantje75
17 mrt 2015 - 19:36

Bij onze derde ook een erg snelle bevalling 11 uur begonnen de eerste weeen, om 13.00 uur 6 cm ontsluiting om 13.14 is onze zoon geboren na 4 minuten persen.

proudtobeme
afbeelding van proudtobeme
8 feb 2015 - 23:43

Hier ook erg snel.
Tess is na drie uur geboren waarvan 15 minuten geperst te hebben. 4 dagen overtijd. thuis. 3000gr.

Christien is na anderhalf uur geboren waarvan 4 minuten geperst te hebben.
4 dagen overtijd. Ziekenhuis. 2860gr.

suus1980
afbeelding van Anoniem
21 jan 2015 - 21:17

hier ook 5 snelle bevallingen gehad. vanaf de eerste wee / vruchtwater gebroken:

bob: 4 uur (1 uur persen)   1 dag te laat  in zh

tijs: 3 uur (15 min persen)  11 dgn te laat   in zh

max: 2 uur + 15 min ( 10 min persen)  5 dgn te laat  thuis

sam: 5 uur (45 min persen)  13 dgn te vroeg    thuis

deef: 2 uur + 20 min ( 10 min persen) op de uitgerekende datum  in zh

Blijebij
afbeelding van Blijebij
16 jan 2015 - 21:11

Wij hadden ook een erg snelle bevalling. Al na 3 uur was onze prachtige zoon er. Maar wel ontzettend last gehad van naweeën. Ondanks alles zijn we in ieder geval ontzettend trots! Inmiddels is hij al één jaar. Mocht je in Den Haag wonen, onze verloskundige vonden wij erg prettig. Na veel wikken en wegen gekozen voor: http://www.verloskundige-praktijk-mundo.nl.

 

NicolJeroenFay
afbeelding van NicolJeroenFay
9 jun 2012 - 19:03

bij mij ging de bevalling heel snel! helaas donderdagavond al gebroken vliezen. na langdurige gebroken vliezen heeft fay zich zondag avond op 22.58 gemeld. binnen een half uur was ze er.super bevalling!

casandra
afbeelding van casandra
7 jun 2012 - 16:38

Ik werd ook overvallen met een snelle bevalling!

Gezien de zwangerschappen van mijn familie had ik verwacht dat ik 2 weken overtijd zou zijn en een tienponder ter wereld zou brengen, dus ik was doodleuk in week 38 nog op vakantie gegaan naar Duitsland naar de camping. Ik wilde ook heel graag thuis bevallen met mijn moeder erbij, maar de uitkomst bleek toch anders!

Om 1 uur 's nachts kreeg ik kramp in m'n onderbuik en onderrug en die krampen bleven een paar minuten aanhouden. Dan weer een paar minuten rust. Het bleken weeen te zijn! Maar niet de weeen die je krijgt als het al snel komt. We pakten dan ook rustig de tassen in en reden op weg naar huis toe. De volgende ochtend was ik pas van plan om de verloskundige te bellen. Om kwart voor 2 's nachts reden we naar huis. Van de hele rit weet ik niets meer alleen het moment toen ik het bordje Maastricht zag... ik riep dat hij maar naar het ziekenhuis moest en dat ik pijnbestrijding wil als dit alleen al de voorweeen waren! No way dat ik nog de hele nacht met deze weeen wilde opgescheept blijven!

Om 3 uur kwamen we aan op de eerste hulp en op de vraag wat er aan de hand was reageerde mijn vriend heel laconiek: "m'n vriendin heeft een beetje last van weeen". Een beetje?!?! riep ik! ik zak zowat door m'n hoeven!

Hop in een rolstoel, maar dat wilde ik niet. lopen wou ik! want als ik ging zitten had ik het gevoel dat hij er al uit kwam...
Eenmaal aangekomen op een verloskamer bleek ik 8 cm ontsluiting te hebben! M'n water werd door geprikt en na 3 keer persen had ik hem om kwart over 3 al in mijn armen!
Het ging allemaal zo verschrikkelijk snel! Later bedacht ik me pas hoe een geluk we hebben gehad dat we net op tijd op de eerste hulp kwamen. Anders hadden we misschien wel een duitser of een belg in ons midden gehad! Voor hetzelfde geld hadden we de auto in de vangrail moeten parkeren en daar onze eerste bevalling zelf moeten doen. Uiteindelijk was het dan ook wel goed gekomen, want we hadden een supergezonde zoon in ons midden die, ondanks de familiezwangerschappen, 10 dagen te vroeg geboren was haha

mari-572785
afbeelding van mari-572785
5 jun 2012 - 21:02

hoi allemaal,

ook ik heb een snelle bevalling achter de rug. ik ben 24 april bevallen.

de maandag 23 april heeft de verloskundige mij gestript. omdat ik al een week met 2 cm ontsuiting rond liep. 24 april om 2.30 uur wordt ik wakker door een plop in mijn buik. gelijk beginnen de weeen. de weeen volgen elkaar steeds sneller op, binnen 20 minuten heb ik 1 minuut weeen en dan 1 minuut rust. na een uur om 3.50 maak ik mijn man wakker. dat de weeen nu echt op gang gekomen zijn en of hij de verloskundige wilde bellen. om 4 uur belt hij de verloskundige, toen hij opgehangen had begonnen de persweeen. om 4.30 wat de verloskudige er eindelijk. ze dacht wel even te komen voelen hoeveel cm ontsluiting ik had. 10 cm, dus kon gelijk blijven. en om 6.09 is onze kleine meid geboren.

dit is ons 1ste kindje. we genieten er met volle teugen van

Trotse mama van

Eline, geboren 24 april 2012heart

en

Brian geboren op 09-11-2013heart

 

hildehm
afbeelding van hildehm
10 mei 2012 - 18:01

Hoi allemaal,

Ik kon het niet laten om ook even te reageren. Na twee kinderen (8 en 6) was ik in januari van dit jaar uitgerekend van de 3e. De vorige bevallingen gingen al snel, maar deze bleek de absolute topper te zijn (althans voor mijn gevoel).

Op de avond van de uitgerekende dag rommelde het wat, dus ik hoopte dat het door zou zetten. Maar helaas, de volgende dag nog geen baby. Wij zijn toen, zoals gepland, de hele dag naar een eiland geweest en achteraf had ik zo om de 2/3 uur een wee (ik dacht voorweeën). Op de terugweg in de boot werden ze al wat vervelender, maar gelukkig waren we om 1800 thuis. Lekker gedoucht en gegeten en om 19.00 mocht mijn man van mij de weeën bij gaan houden. En toen ging het heel snel. 19.30 naar het ziekenhuis, 19.45 in het ziekenhuis en ik bleek al volledige ontsluiting te hebben. Verpleegster in de stress (want dit hoorde niet zo te gaan, hier kom je ruim op tijd binnen en ga je met een bepaalde ontsluiting naar de volgende kamer en een nieuwe verpleegster). Om 20.05 is onze dochter geboren! (verpleegster nog meer in de stress!). Mijn man en de verpleegster riepen nog "nog niet", maar ja net of dat je dat kan tegenhouden...

Kinderarts en gynaecoloog waren beiden te laat! Maar onze dochter huilde en was roze dus alles prima!

Achteraf was het dus al een hele dag bezig, maar voor mijn gevoel maar een uurtje.

Dominique-Tyler
afbeelding van Dominique-Tyler
8 mei 2012 - 17:40

Bij mij braken om 19.30 mijn vliezen toen ik op visite was bij de oma van mijn vriend.. Voor zekerheid even verloskundige gebeld of ik nog in de auto mocht.. Snel naar huis gegaan en even later kwam verloskundige om te kijken hoe het met me ging.. Alles was rustig ze zei als ik een uur lang om de 3 min weeen had moest ik maar bellen.. Rustig naar bed gegaan was niks aan de hand werd ik om 2 uur wakker opeens heftige weeen heb maar geen uur gewacht om te bellen 2.30 verloskundige gebeld en ze kwam om 2.45 ze zei ga maar even op bed liggen kijk ik of je al ontsluiting hebt.. had ik op dat moment al 10 cm ontsluiting !! Verloskundige vroeg me waar ik wou bevallen.. ziekenhuis stond op de planning kan zegt ze maar dan moeten we nu weg.. hals overkop zijn we naar het ziekenhuis gegaan.. onderweg in de auto kreeg ik al pers weeen en die moest ik tegen houden wat een verschrikkelijk iets.. in het ziekenhuis aangekomen moest de verloskundige alles nog klaar leggen voor de bevalling en ik moest mijn persweeen nog steeds tegen houden.. om 3.20 kon ik eindelijk beginnen met persen 61 min later is onze zoon Tyler geboren :-) Alles goed goed met onze kleine man hij is nu 3 weken en 3 dagen oud !!

mammie85
afbeelding van mammie85
8 mei 2012 - 17:02

mijn eerste kwam in 3 uur en 5 minuten persen me 2e dochtertje kwam ook in 2,5 uur e n 6 minuten persen en 25 maart dit jaar ben ik bevallen van een zoontje binnen 2 uur en 6 minuten persen

sylyas
afbeelding van sylyas
7 mei 2012 - 11:25

Ik was wel nieuwsgierig of er verhalen waren over snel bevalling: Ik ben net bevallen van ons eerste kindje. Om 6.30 uur had ik lichte weeen, en om 6.55 uur werd het heftiger. Ik heb toen een uur gewacht om de verloskundige te bellen, want ze hadden gezegd dat je een uur lang om de 5 minuten weeen moest hebben. Na gebeld te hebben om 7.55 uur, was er om 8.30 uur nog geen verloskundige. De weeen waren erg heftig, dus nog een keer gebeld want ik had ook wat bloedverlies. De verloskundige kwam uiteindelijk om 9.05, en ik bleek volledige ontsluiting te hebben: Na 6 keer persen, kwamom 9.45 uur ons kindje ter wereld! De verloskundige was zelf verrast dat het zo snel ging, ook omdat het mijn eerste kindje is! We genieten nu volop van dit kleine wonder!!!

Maaikeg85
afbeelding van Maaikeg85
1 mei 2012 - 20:52

Ik was op 14 maart bij de verloskundige, ik zat toen op 40 weken en  dagen, ze ging toucheren en toen zat ik al op 2cm ontsluiting zonder weeën, ze besloot te gaan strippen. Toen ze de bloeddruk controle deed zat ik op 160/100 dus veel te hoog. ik werd ingestuurd naar het ziekenhuis om te kijken of ik geen zwangerschaps vergiftiging had. Ze bereidde me al voor op een inleiding. 
Aangekomen in het ziekenhuis aan de monitor en bloed prikken en nogmaals bloeddruk meten, die was toen nog hoger, dus ik moest blijven en zou de volgende ochtend om 6 uur ingeleid worden omdat ik de enige op de afdeling was met al ontsluiting, de volgende ochtend lag ik om 6 uur klaar, ze kwamen uiteindelijk pas om kwart over 7 het infuus aansluiten, de weeën begonnen direct heel hevig, ik had rug weeën, om 9uur heb ik gesmeekt om een ruggenprik, de arts was er tegen half 10, ik zat toen al op 7cm ontsluiting,dus een ruggenprik ging niet meer lukken, 15 min later had ik pers drang, de arts geloofde me niet tot ik een pers wee kreeg waar hij bij was, ik mocht eindelijk dan gaan persen, Isabel herstelde niet goed van de weeën omdat ik een weeënstorm had, er is toen besloten de vacuumpomp te gebruiken, om 11:45 was ze er.

Mijn bevalling heeft dus maar 4,5 uur geduurd, zonder uitscheuren.Ons mooie kindje is geboren op 15-03-2012

ab bab
afbeelding van ab bab
21 apr 2012 - 19:27

Als ik je goed begrijp zjin dus 's avonds om half 10 je weeen begonnen en de volgende ochtend om 6.10 is je kindje geboren? Dat is toch niet supersnel? Wel fijn voor je dat je het als snel hebt ervaren hoor, beter dan wanneer het voor je gevoel eindeloos duurt. Of bedoel je alleen het persgedeelte? 

 

Mijn eerste kwam in 5,5 uur (3 kwartier persen) en de tweede in 3,5 uur (8 minuten persen....)! 

 

In ieder geval gefeliciteerd met je dochtertje!!