Prednison

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lisenka
afbeelding van Lisenka
27 nov 2009 - 17:31
Prednison

Hallo dames,


Ik heb een vraagje.
Ik krijg over een paar weken een ziekenhuis bevalling. Omdat mijn hormoonhuishouding nogal in de war is, niet helemaal werkt (er zit letterlijk een steekje los in mijn bovenkamer ).


Door die wazige hormonen zijn de doktoren bang (en dan niet eens zozeer de gyneacoloog) dat mijn stresslevel teveel zal stijgen.


Nu willen ze mij op voorhand (als ik naar het ziekenhuis ga omdat de bevalling is begonnen) al prednison geven.


en dan tijdens de bevalling ook nog en dan ook nog als ik naar huis mag.


mijn vraag is of iemand van jullie ervaring heeft met prednison krijgen tijdens de bevalling?
En wat is jullie mening hierover??


Ik slik tijdens mijn hele zwangerschap nog geen paracetamol omdat ik 'geen rotzooi' binnen wil krijgen voor de baby....


Ben benieuwd..

hama
afbeelding van Anoniem
23 dec 2009 - 20:13

Hoop dat je ondertussen natuurlijk al vlekkeloos bent bevallen....


Maar hier iemand die het structureel heeft geslikt voor en tijdens de zwangerschap. Het is een van de weinige middelen die ik (als artritis-mensen) juisten kan gebruiken om de boel op orde te houden qua ontstekingen. Weet jouw dosering niet, maar vertrouw op de artsen dat het mogelijk is in de hoeveelheid die je gaat krijgen. Ken veel mensen die het structureel in hun zwangerschap slikken. En die allen een gezond kind kregen.


Het is een paardenmiddel in de zin dat het voor veel zaken werkzaam is. Jouw reden van krijgen is voor mij dus ook totaal nieuw, maar zal gerust helpen. Ik zelf ken ergere middelen.....(moest 3 maanden 'afkicken' van mijn vorige medicatie voor we uberhaupt een poging mochten wagen....en dan ben je bli dat prednison een veilig middel is)


Als je nog niet bevallen bent! Succes!

Lisenka
afbeelding van Lisenka
30 nov 2009 - 17:00

bij een bevalling is het normaal dat het stresslevel van een vrouw stijgt.


Maar omdat mijn hormoonhuishouding nogal wat in de war is, zijn de artsen bang dat mijn stresslevel dusdanig zal stijgen dat ik het niet meer aan kan.


Daarom willen ze me zegmaar prednison geven...


ik ben er ook niet echt gelukkig mee...


sappie
afbeelding van sappie
28 nov 2009 - 00:15

Ik heb prednison wel een keer gekregen...maar dat was ene kuur van 12 dagen om mijn heftige benauwdheid weg te krijgen. Heb luchtwegproblemen en mijn inhalers werkten niet. Mijn zoontje heeft het om dezelfde reden al 2 x gekregen.


Maar begrijp uit jouw verhaal dat je het krijgt tijdens je bevalling om je een beetje rustig te krijgen, weinig stress te hebben??? Wist niet dat ze het daar ook voor gebruiken.


Het is echt troep en een echt paardenmiddel en weet niet of ik er zo blij mee zou zijn om dat tijdens de bevalling te krijgen.


groetjes Sabrina.