Oudste kind naar opa en oma tijdens bevalling in coronatijd?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lindsay-88
afbeelding van Lindsay-88
13 apr 2020 - 11:52
Oudste kind naar opa en oma tijdens bevalling in coronatijd?

Hallo,
Ik ben 38 weken zwanger en mijn man en ik vinden het moeilijk om te beslissen wat te doen met onze zoon van 2 wanneer de bevalling begint. We moeten naar het ziekenhuis en zoon zou naar opa en oma, een voor hem heel fijne en vertrouwde plek. Alleen, zij zijn 70+ (gezond) en de adviezen zijn: ga niet op bezoek. Die adviezen gaan er van uit dat het alternatief thuisblijven is en dat gaat met de bevalling natuurlijk niet. Wij zitten al 3 weken thuis, dus ik voel het risico niet zo. Mijn man wel en is bang voor de gezondheid van zijn ouders, wat ik begrijp. Wat zouden jullie doen?

Groet, Lindsay

alic-1511851
afbeelding van alic-1511851
17 apr 2020 - 16:46

Ha Lindsay!

Wij zaten in hetzelfde schuitje. Ben 29/3 bevallen van een dochter en hebben ons zoontje van ruim 2,5 toch naar mijn schoonouders gebracht. Zij vertoonde zich in die periode ook niet buiten omdat ze wisten dat ze hem zouden moeten opvangen. Dat gaf mij een goed gevoel en ik zou echt niet kunnen bevallen met m’n zoontje erbij (wij zijn dus thuis bevallen...)

Succes iig met de beslissing en de laatste loodjes

Davina86
afbeelding van Davina86
13 apr 2020 - 21:10

Hoi Lindsay,

Als je in contact geweest bent met iemand die corona heeft, zal je binnen 2 weken klachten moeten ervaren.
Aangezien jullie al 3 weken thuis zitten, lijkt het mij ook save voor je schoonouders.
Hoe denken zij er zelf over?

pjde-294217
afbeelding van pjde-294217
13 apr 2020 - 14:59

 

Hi Lindsay,

Als je oudste zoon al 3 weken met niemand in contact is geweest, lijkt het mij geen probleem dat hij naar je ouders gaat. Iets anders is natuurlijk als jouw man nog in contact is geweest met anderen en mogelijk risico heeft gelopen.

Ik zit momenteel in hetzelfde schuitje. Ik ben ook 38 weken zwanger en heb 2 oudere zoons onder te brengen. Zij zitten ook al 3 weken in huis en wij hebben besloten dat ze toch naar mijn ouders gaan. Vooral ook omdat ik van mijn ouders weet dat zij zich ook aan de regels houden en dat de kans dan erg klein is dat onze zoons via hen besmet kunnen raken en zo weer risico vormen voor de baby.  Dat is met andere mensen (buren, vrienden met pubers die niet binnen blijven enzo moeilijker te zeggen) Succes, groeten Patricia