Oudste kind (2) bij bevalling aanwezig

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
LaPantoffel
afbeelding van LaPantoffel
20 feb 2016 - 15:19
Oudste kind (2) bij bevalling aanwezig

Hallo moeders,

In mei zal ik bevallen van mijn tweede kindje. Ik wil graag dat mijn oudste dochter (dan 2 jaar) erbij is, zolang het goed gaat natuurlijk. Maar ik wil dit wel goed voorbereid doen en voorkomen dat ze er een trauma aan overhoudt. Hebben jullie tips voor hoe ik dit goed aan kan pakken? Zelf denk ik er aan om mijn eigen moeder of schoonmoeder (die zij allebei helemaal vertrouwt) erbij te vragen om haar te begeleiden bij wat ze ziet gebeuren en uit te leggen dat hoewel ik pijn heb, het helemaal niet erg is en dat het juist heel goed gaat.

c-46
afbeelding van c-46
28 feb 2016 - 14:10

hoi hoi

 

Ik ben 20 januari bevallen van onze 3e zoon . Ik was net bevallen toen onze 2 zoons wakker werden . We hebben ze er gelijk bij gehaalt . De oudste (2,5) is daarna 4 uur bij mij geweest en heeft stilletjes toe gekeken wat de kraamhulp allemaal deed met mij en de baby . Wij merken dat de eerste weken het een enorme inpact heeft gehad en hij heeft behoorlijke slechte nachten daarna gehad . Ook al hebben wij hem van alles verteld van hoe en wat , nog kunnen wij merken dat hij te jong is om het ook echt te verwerken . We zijn nu meer dan een maand verder en nu pas word hij snachts iets rustiger , slaapt soms nu weer door .

 

Het is je eigen keuze natuurlijk maar ik had ze er liever niet zo snel er bij gehad . Maar wij hadden niet echt een keuze ( ik beval super snel dus de oppas kon er niet zo snel zijn om ze op te vangen ). Succes met het maken van je keuze .

 

Liefs

LaPantoffel
afbeelding van LaPantoffel
25 feb 2016 - 18:52

Dank je voor je tips eleonorahedwig! De verloskundige denkt inderdaad goed mee, maar ik was nog op zoek naar ervaringsverhalen van mensen die er voor gekozen hebben hun kind(eren) erbij te betrekken. Dus van mij mag die link wel haha.

LaPantoffel
afbeelding van LaPantoffel
25 feb 2016 - 18:47

Fijn dat jullie allemaal meedenken, tuurlijk wil ik dat m'n dochter er niks naars aan overhoudt. Maar zijn er nog mensen die er ervaring mee hebben? 

eleonorahedwig
afbeelding van eleonorahedwig
22 feb 2016 - 12:54

Als je je oudste erbij wilt laten zijn lijkt een goede voorbereiding me inderdaad cruciaal. Ik heb een aantal bevallingsverhalen gelezen van bevallingen waarbij de oudere kinderen erbij waren, en die ouders/moeders hadden hun kinderen voorbereid door boekjes te lezen over bevallingen, en ook al van te voren filmpjes te kijken samen met de kinderen, waarbij ze dan konden uitleggen wat er gebeurde. Ze hadden er ook allemaal voor gezorgd dat er een vertrouwd persoon bij was die ze op kon vangen en kon begeleiden. Misschien heb je iets aan deze site: geboorteverhalen.mooiebevallingen.nl (sorry als ik geen link had mogen posten), daar staan wat verhalen op.

Verder vind ik dat het helemaal je eigen keus is, jij kent jouw kind en jouw situatie het best, en kunt dus het best inschatten of en hoe het kan :)

Heb je het er al met je verloskundige over gehad? Die kan er misschien ook nog wat zinnigs over zeggen.

andr
afbeelding van andr
22 feb 2016 - 10:22

Geloof me maar, een kraamweek is al heftig genoeg voor zo'n kleintje. Als ze daarbij ook nog een bevalling moeten verwerken...?

...mama...
afbeelding van ...mama...
22 feb 2016 - 09:35

Ik zou je kindje lekker wegbrengen, ze is nog veel te klein voor zoiets heftigs! Volgens mij kun je haar niet goed voorbereiden op wat er komen gaat, simpelweg omdat ze te jong is.

Mijnticker.com Tickers

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
21 feb 2016 - 15:32

Ik zou ook zeggen: lekker uit logeren doen jullie meisje. Want je weet nooit hoe ze het uiteindelijk ervaren. Je moeder pijn zien lijden, je moeder niet bereikbaar zien zijn, bloed zien, vreemde mensen over de vloer... Nee, echt... ik geloof niet dat je daar goed aan doet.

egnie
afbeelding van egnie
21 feb 2016 - 07:59

Sorry maar ik zou de kleine lekker naar opa en oma brengen en de bevalling zonder kind doen. Als je de mannen moet geloven is het al heftig genoeg. Een kindje van 2 kun je in mijn ogen niet goed uitleggen wat er gebeurt en dat het "erbij" hoort. Daarbij weet je ook niet hoe de bevalling zal verlopen. Je gaat er nu uit dat je thuis gaat bevallen maar wat als je ineens met spoed naar het ziekenhuis moet, hoe vertel je een kindje van 2 dat het goed gaat komen. Nee sorry ik snap niet dat je een kindje van 2 dit aan wilt doen.