Oneerlijk

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
susa-1075908
afbeelding van susa-1075908
2 aug 2015 - 23:36
Oneerlijk

ik weet niet zo goed hoe ik het moet verwoorden want het zal erg raar klinken. Ik ben nu 7 weken zwanger en daar echt heel heel blij mee. Maar soms heel soms denk ik... Waarom is het weer de vrouw die deze klus moet klaren?? De man komt met alles maar makkelijk weg! Is niet maandelijks ongesteld, hoeft geen kind te baren (ik heb nog geen ervaring maar het schijnt nog al pijnlijk te zijn) en dan heb ik het nog niet eens over eventuele complicaties, en vervolgens als we een jaar of 50 zijn raken we in die vreselijke overgang. Ik kan dit allemaal echt heeeel heeel oneerlijk vinden! Maar goed ik ben weel echt heel blij dat ik zwanger ben! Dit is een wens die ik al heb sinds dat ik klein was. (Poppenmoedertje). Ik hoop dat iemand me begrijpt of totaal niet en mij kan overtuigen dat het niet oneerlijk is :)

fabiennekirsten
afbeelding van fabiennekirsten
18 feb 2016 - 13:17

Ik begrijp best wat je bedoelt. Al moet ik er eerlijk gezegd niet aan denken dat mijn man moet bevallen..
Moet ik maar staan toe te kijken en aanmoedigen en andere dingen maar toch niet echt de pijn weg kunnen nemen.
Dat lijkt mij eerlijk gezegd ook heel zwaar.
Ma zoals krullevaar zegt waar mannen soms al ziek van kunnen zijn of voor thuis blijven wat doen ze dan wel niet met een bevalling;)

Femijn
afbeelding van Femijn
15 feb 2016 - 23:27

Ja zeer oneerlijk voor de man wel te verstaan, wij zijn gezegend met de mogelijkheid om de meest intense band met een leven wezen aan te gaan sterker dan wat dan ook.
Hoe lief een kind een vader ook heeft de eersten tijd van zijn leven is de moeder de genen die het nodig heeft en altijd bij is, jou hard voeld het als eerst kloppen, jou geur zal het als eerst ruiken, jij bent verbonden aan het kind voor 9 maanden ben je één.
Een grote geluk bestaat niet.
Mijn vader heeft mij ooit verteld dat hij zo jaloers was op vrouwen, hij had ook zo graag een kind willen dragen.
Hij is daar heel verdrietig over geweest, het is namelijk de mooiste magie die er is.
En die bevalling, de kwaaltjes, de ongemaken is enkel jou betaling om het mooist en het magiste mee te kunnen wat er is.

Daarbij zou mijn vriend met gemak een kind kunnen dragen en voor de bevalling zijn hand niet om draaien, hij heeft 60 kilometer auto gereden met een gebroken rug, werkt door met hogen koorts en valt in slaap als je zijn rug harst.
de schat heeft zelf mijn ochtend misselijkheid overgenomen zo dat ik het niet hoefte ;-)

eleonorahedwig
afbeelding van eleonorahedwig
7 aug 2015 - 16:33

 

Het is een klus die de vrouw moet klaren omdat de aanwezigheid van een baarmoeder etc en het vermogen om kinderen te baren nu eenmaal een van de redenen is waarom vrouwen vrouwen zijn. De helft van de bevolking is in staat dat te doen, de andere helft niet; de ene helft noemen we vrouwen, de andere helft noemen we mannen. Als niet vrouwen maar mannen kinderen in hun buik zouden laten groeien en kinderen zouden baren zouden we ze ook geen mannen noemen, maar vrouwen... Dus ik snap je punt wel, maar ben het er niet helemaal mee eens :)

 

 

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
7 aug 2015 - 15:53

Vroeger was het eerlijker verdeeld. Toen moest de man soms 50 uur of meer in de week keihard werken om een beetje rond te kunnen komen, ook geen pretje. Vrouwen waren alle dagen in huis en waren de hele dag bezig met het huishouden. Nu in deze geëmancipeerde maatschappij met allerlei apparaten die het leven makkelijker maken denk ik soms wel eens dat we met zijn alle zo verwend zijn als wat. We willen dat alles een pretje is. We klagen snel en zien snel de negatieve kanten van het leven. Terwijl we het zóó goed hebben.

Ik wil je niet op de vingers tikken hoor, want ik doe het zelf ook, maar als ik met mijn oude opa en oma praat die al blij waren met een piepkleine bovenverdieping (het huis deelden ze met haar zus), daar drie kindjes kregen en geen wasmachine hadden... mijn opa werkte keihard om wat extra geld te hebben... dan denk ik wel eens... misschien moeten we met zijn allen dat eens ervaren voor een week.

Probeer te relativeren. Alles is tijdelijk... ook ongesteld zijn, bevallen en zwanger zijn.

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
5 aug 2015 - 18:52

Jij kan je kind voelen, jij krijgt endorfinen en daarmee enorme geluksgevoelens. Jij kan straks als je dat wilt je kind borstvoeding geven. En jij krijgt of hebt een prachtig decolleté. Als je geluk hebt en je in het 2e trimester goed voelt, is de doorbloeding zo dat jij extra veel geniet van vrijen. Last but not least: jij gaat deel uitmaken van het geheime genootschap der moeders. Overtuigd?
Zo niet: geef je hormonen de schuld. Dat excuus mag je de komende tijd heeeeeeel vaak gebruiken.

susa-1075908
afbeelding van susa-1075908
3 aug 2015 - 23:07

Haha, ik ben een uitslaper, dus laat hem inderdaad maar lekker naar voetbal,ballet enzo gaan hihihi.
Ik wacht ze na afloop thuis wel op nog in pyjama met thee en koekjes! ;)

Krullevaar
afbeelding van Krullevaar
3 aug 2015 - 15:29

Haha, Susa, nemen je hormonen nu al een loopje met je?!

Ik begrijp je helemaal hoot, mij overvielen dit soort gedachten ook wel eens. Maar is het echt zo oneerlijk?! Jij mag over een week of wat ook genieten van al het getrappel in je buik, echt een heerlijk gevoel! En dat bevallen, ja, dat doet pijn, maar zie je een man al bevallen? De mijne ligt vandaag 'ziek' op bed met een pijntje waarvoor ik het niet in mijn hoofd zou halen om me ziek te melden.

Ik denk echt dat het niet zo oneerlijk is als jij nu denkt. Zoals Andr al zegt, mannen moeten zich iedere dag scheren (wij ook?!) en  je man staat over 6 jaar elke zaterdag ochtend om 8.00 uur met jullie zoon/dochter in het zwembad voor de zwemlessen moet je maar denken, ook geen lolletje....

Geniet van je zwangerschap!

andr
afbeelding van andr
3 aug 2015 - 12:38

Mijn moeder zei altijd: Een man moet zich iedere dag scheren... ;-)