Nog meer snelle bevallers???

23 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamatries
afbeelding van mamatries
29 sep 2009 - 15:57
Nog meer snelle bevallers???

Hoi hoi...


Ik ben Patricia 29 jaar en voor de tweede keer zwanger. Onze dochter is anderhalf en ik ben nu 11 weken zwanger van ons tweede moppie! Ik heb dus nog ff te gaan.


De eerste keer ben ik supersnel bevallen, in anderhalf uur om precies te zijn! Echt van het breken van mijn vliezen tot het bevallen zelf. Ik lag al in het ziekenhuis en om 10 uur 's avonds had ik nog geen weeën volgens mezelf en ook het CTG-apparaat, en slechts 1 cm. ontsluiting! De volgende ochtend zou ik ingeleid worden maar om kwart over 1 braken mijn vliezen, toen volgden de weeën snel en vlug opelkaar. Om iets over half 2 hield ik het niet meer en heb ik mijn man gebeld dat ie moest komen, voor een beetje geestelijke support, want het ging immers wel een uurtje of 20 duren vertelde de verpleegkundige!!! Dennis was iets over 2 in het ziekenhuis en inmiddels was ik volledig in paniek, ik had zoveel weeën, niet normaal. Achteraf bleek ik een weeënstorm te hebben alleen de arts-assistent die mijn bevalling deed had deze niet herkent als dusdanig en dacht dat de CTG gewoon van sl*g was!!!!! Nou ja toen ze de storm herkende ging het allemaal heel vlug, toucheren- volledige ontsluiting- bleken het gewoon persweeën die ik tegen liep houden. Tegen alle verwachtingen in heb ik mijn dochter er toch uit kunnen persen (ze was iets omhoog geschoven en lag niet volledig laag meer)voordat ik op het nippertje naar de ok gebracht ging worden. Het was 2.47 uur toen ze geboren werd!!!


Nu was ik vorige week voor het eerst weer bij de vk en die vertelde mij dat ik er rekening mee moest houden dat het de tweede keer nog sneller zou gaan en ik moet straks bepaalde voorzorgsmaatregelen gaan treffen in huis dat ik niet naar boven hoef of iets dergelijks, het ziekenhuis zijn ze ook bang voor dat ik die niet red!


Nou ben ik niet zozeer bang voor een volgende bevalling, want het moet er toch ooit uit en dan (achteraf) maar liever snel, MAAR IK BEN ZO BENIEUWD NAAR DE ERVARINGEN VAN ANDERE SNELLE BEVALLERS... en/of die tips en ideeën hebben of misschien wel voorzorgsmaatregelen hebben getroffen? Ik zou nl van mezelf zo maar denken dat ik straks ook overal handdoeken en badcapes heb liggen voor het geval zelfs de vk te laat komt :)

chantal-1997
afbeelding van Anoniem
26 okt 2009 - 14:09

hallo


ik ben met 36 weken bevallen van me dochter in 2 1/2 uur de hele dag niks aan de hand en kom thuis stap uit de auto en toen braken de vliezen 5 minuten daarna begonnen de ween al om de 5 minuten de verloskundige gebeld maar die was bezig met een andere bevalling niks aan de hand ze zou het ziekenhuis bellen naar de gynecoloog de l.l van die houfde ik niet te komen het is de eerste en kan wel dagen duren dat ik te vroeg begon intereseerden hem niet .


maar ja de weeen kwamen toch steeds snellen om de 2 min.en weer bellen ze was nog niet klaar ze zou weer het ziekenhuis bellen ze belde later terug dat ik met spoed naar het ziekenhuis moest wand de weeen kwamen om de min.oke daar gaan we voor de rest weet ik het van verhalen van me vriend en moeder .


met 200 km per uur over de snelweg van nunspeet naar harderwijk . kom daar aan met 9 cm en pers drang 1 wee ophiuden en 2 persen en ons wonder was er


gezond maar voor 48 uur de couveuse in en dat werden 2 weken


nu een vrolijke meid van 16 maanden en ben 20 weken zwanger van de 2 de met voledige rust ivm harde buiken maar ook ik heb te horen gekregen dat deze ook snel of sneller komt maar hoop niet te vroeg


groetjes chantal

mama-van-Roan
afbeelding van Anoniem
22 okt 2009 - 16:02

Hier ook een vlotte 1e bevalling. 5 dagen voor de uitgerekende datum. Om 17.00 uur 's middags wat rommelen en de vk kwam wel even kijken. Kan vriezen kan dooien zei ze. Als het doorzet ben je morgenochtend moeder. Ze zou 's avonds om 21.00 uur nog even komen kijken naar de stand van zaken voordat ze de dienst over zou dragen aan haar collega. Dus ik was in mijn hoofd al bezig met een hele nacht onrust. Een uurtje later terug gebeld dat ik toch wel naar het ziekenhuis wilde (wilde zelf in het ziekenhuis bevallen).
Of ik daar om 19.00 uur kon zijn. Natuurlijk! Toen wij daar om 18.45 uur aankwamen heeft mijn man mij naar boven gebracht naar de verloskamer en zelf ging hij de auto wegzetten. Die stond nog voor de ingang van het ziekenhuis. Nog even snel een peuk roken, want ook hij zag een lange nacht aankomen.
De vk was er nog niet, maar toen de verpleegkundigen mij nog even naar het toilet lieten gaan en zagen zitten hebben ze haar toch maar snel gebeld. Bleek ik al persweeen te hebbenWink.


Manlief was iets eerder boven als de vk en toen de vk m'n vliezen brak koste het nog 2x persen en toen was Roan er. Om 19.07 uur!


Achteraf bleek ik om 18.00 uur thuis al de eerste persweeen te hebben, maar ja, wist ik veel hoe persweeen aanvoeldenConfused. Dacht gewoon dat het er bij hoorde.


Ben nu zwanger van de 2e na een miskraam eerder dit jaar, dus mag morgen naar de gyn. Als dan alles in orde is mag ik terug naar de vk. Zij zal wel vragen of het toch niet handiger is om thuis te bevallen. Ben er nog niet uit wat ik wil, maar gelukkig heb ik nog even tijd om daar over te denken.


Groetjes Heidi

pimetje
afbeelding van pimetje
13 okt 2009 - 16:42

Hey hey,

Hier vooral de laatste een supersnelle bevalling; hoewel de de tweede ook wel redelijk snel ging.

Lotte KS ivm eclampsie

Sofietje 2u en 45 min

Pim 25 minuutjes !!

Was na Sofietje ook gewaarschuwd dat het wel heel snel kon gaan, bij Pim braken wel al eerder de vliezen, maar verder niets aan het handje geen wee, krampje of steekje te bekennen !! Het is dat Ro zei ik ga het zkh bellen, terwijl ik dacht kalmte kan je redden, ik ga lekker douchen haha heb ik gedaan en eerst het wc'tje gedweild omdat daar de vliezen braken en nog dacht zo kan de kraamverzorgster niet komen haha, nou ja achteraf is het maar goed dat hij me de auto in heeft geduwd en naar het zkh zijn gereden haha. En daar op de verloskamers zei ik nog niets aan de hand mag ik zo weer naar huis ?? Kan ik lekker slapen !! Tot de eerste wee kwam...

Toi toi toi !!

Maar het komt goed !!

Doeiii

sonnetje
afbeelding van sonnetje
12 okt 2009 - 16:35

Ik heb het niet binnen twee uur gedaan.

Bij Ilse ging ik om 9.00 uur aan het infuus en om kwart voor 2 was ze er.

Ilse is nummer 2.

Lisanne had ik een ks.

Bij Marijn ging ik om tien uur aan het infuus en om 13.21 uur was hij er.

Ging redelijk snel.


kaatje12
afbeelding van Anoniem
11 okt 2009 - 11:48

Oh en bij Roos en Boris heb ik niet eens geperst.

Die werden gewoon gelanceerd

Roos gleed met het doorprikken van de vliezen mee naar buiten en bij Boris moest ik de persweeën wegzuchten. Maar dat maakte helemaal niet uit, Boris kwam er gewoon uit

kaatje12
afbeelding van Anoniem
11 okt 2009 - 11:46

Hoi,

Hier volgden mijn bevallingen elkaar steeds sneller op.

Joost met 7 en half uur (gewoon volgens het boekje)

Roos met 3 en half uur en Boris met 2 uur en een kwartier.

Dat wordt nog wat met de 4e. Die verliezen we

Alhoewel, ze zeggen dat de 4e weer langer kan duren dan de 3e

debzke
afbeelding van debzke
10 okt 2009 - 16:35

voor mij ook een zeeer snelle bevalling. Was inmiddels al 42 weken en 2 dagen zwanger, toen heb ik maar besloten om me te laten strippen. Dat gebeurden smorgens vroeg om 10;00 thuis, als gauw daarna wat krampje;'s, dat duurde tot 12 uur in de nacht. ik zat op 4 centimeter ontsluiting en kwam maar niet veder. Verloskundige besloot om de vliezen te breken om 05:00, daar reageerde de kleine niet zo goed op dus zijn we om 05:30 als een speer naar het ziekenhuis gereden, we waren er met 10 minuten , in die tussen tijd van 05:00 tot 5:30 ben ik van de 4 naar de 10 centimeter ontsluiting gegaan, was best heftig. aangekomen in het ziekenhuis en binne een kwartier is mn kleine jongen ter wereld gekomen.

heddos
afbeelding van heddos
4 okt 2009 - 18:00

Bonalisa gefeliciteerd met jullie mannetje!!
Voor papa's is het op tijd komen misschien wel stressen, maar als ze er eenmaal zijn is het toch fijner om je vrouw maar 2 uurtjes te zien baren dan bijvoorbeeld 48 uur zien worstelen en helemaal het contact met haar verliezen om het dan toch nog in een keizersnee te zien eindigen...

Groetjes Hilde

Dani2009
afbeelding van Dani2009
4 okt 2009 - 16:25

Het enige waar ik moeite mee had was de ademhaling...dat puffen dat lukte me door de erge pijn niet echt....dus toen ik de drang had om Dani naar buiten te persen heb ik dat ook maar gedaan

Hij was daardoor ook met 10 minuten eruit

Maaike

mamajo
afbeelding van Anoniem
4 okt 2009 - 11:40

hey hallo,

tegen jullie uurjtes kan ik niet op. maar ook ik heb een redelijk snelle bevalling gehad.

om 0:30 braken ineens mijn vliezen. meteen de verloskundige gebeld want ellis was niet ingedaald. die moest dus meteen komen kijken. had toen nouwelijks weeen en 2 cm ontsluiting. ze ging weg maar na een uur hebben we alweer gebeld. toen had ik al 8 cm. en om 04:00 had ik volledige ontsluiting.ik had van ellis geen persweeen, dusik deed maar wat. de verloskundige had dat niet zo door. die zij steeds daar komt er weer een. (en ik dacht dan.. oja??? ik voelde niks, en perste maar zoals ik het op cursus geleerd had. ellis is om 04:20 geboren

en bij de tweede:

lekker wezen zwemmen met mijn vriendin. eenmaal thuis lekker op de bank gekropen. dat was om 22:00. nog niks aan de hand. Om 23:00 regelmatige krampen. de verloskundige meteen gebeld omdat het heel erg stormde. en dan kon ze rekening houden dat ze moest komen. ze was in de buurt en kwam nog even kijken. ze is niet meer weggeweest. (ook ivm de storm). om precies 1:30 had ik 10 cm ontsluiting toen heeft ze mijn vliezen gebroken. toen ben ik 5 minuten weevrij geweest (heerlijk wat een rust) en om 1:35 mijn eertse perswee(ow zo voelen die dus). om 1:37 de tweede en toen was het klaar! sam was eral.

dus 2,5 uur bevalling. netjes vond ik zelf.

had totaal geen last van die tweede bevalling. was topfit erna, geen scheurtjes oid niks.

100%genoten ook van de bevalling.

misschien willen we ooit nog een 3e. maar voorlopig niet. mijn verloskundige heeft me ook gewaarschuwd nu. maar maak me geen zorgen. de natuur zal zijn werk wel doen.

en voor zo'n bevalling als de tweede zou ik meteen tekenen.

mamatries
afbeelding van mamatries
3 okt 2009 - 23:15

Oh ja Bonalisa gefeliciteerd met jullie prachtige knulletje... geniet ervan!

veel liefs van mamatries

mamatries
afbeelding van mamatries
3 okt 2009 - 23:14

Ik denk dat ik de tweede keer ook geen punt van ga maken als het zo snel gaat.... maar bij de eerste was er totale paniek in de verloskamer. En ik had echt genoeg aan mezelf...


Ik geloof dat mijn man ook inderdaad meer last heeft van turbo-bevalling-stress tegen die tijd! Zie tenslotte maar eens op tijd thuis te zijn als je altijd op de weg zit!

veel liefs van mamatries

mama-van-Evanne
afbeelding van Anoniem
3 okt 2009 - 20:07

hier ook een snelle bevalling!

de bevalling van evanne duurde vanaf de eerste wee 6 uur (1.5 uur geperst).

Dana & Jinthe waren sneller. om 23.30 braken mijn vliezen, en om 00.30 begonnen de weeen. om 01.15 mocht ik persen. om 01.19 is Dana geboren. Even daarna werden de vliezen van Jinthe gebroken,en om 01.30 kon ik beginnen met persen. Om 01.31 is Jinthe geboren.

Ik vond het echt een makkie, ook geen naweeen gehad.

titsia
afbeelding van titsia
3 okt 2009 - 18:36

hoi hoi


bij julia heb ik 2,5 uur over mijn bevalling gedaan van wee 1 tot julia er uit was ....het had sneller kunnen gaan maar omdat er stagaire kwam kijken hoe het ging (hadden natuurlijk ook niet verw8 dat het zo snel zou gaan) kreeg ik toch het vriendelijke verzoek om mijn per weeen weg te puffen Confused nou een maal nooit meer dus....hahaha niet dat het een hele grote trauma was maar ja op dat moment had ik echt zo iets van dat kind moet er NU uit!!!!!


Milan heeft er wel een heel uur langer over gedaan LOL de verloskundige was net op tijd om milan op te vangen maar de kraamhulp dus niet LOL


wij hadden na de eerste bevalling alles al klaar staan hahaha ik was er niet zo bang voor maar manlief had meer last van turbo bevalling stress LOLWinkbonalisa
afbeelding van bonalisa
3 okt 2009 - 17:18

Hoihoi,

Ik ben inmiddels (30-09) bevallen van een gezonde

zoon, Thijmen.

En inderdaad...Weer een snelle bevalling.

Dinsdagmiddag was ik bij de verloskundige voor

controle en toen was de ontsluiting al zo'n 4cm. Ze

heeft gestript en ik ben weer naar huis gegaan. De

rest van de dag wel wat menstruatie-achtige pijn,

maar verder niet echt klachten.

Woensdagmorgen werd ik om 4.00 uur wakker

omdat ik wat misselijk was, linkte dat aan het

strippen en zat al te bedenken of ik Iris (onze

oudste) ff een paar uur ergens kon brengen die

dag om zelf rustig aan te doen Toch maar ff

eruit, naar de wc. Ietwat bruinig slijmverlies dus ik

ben voor de zekerheid maar even naar beneden

gegaan om even te 'googlen' hoe het ook weer zat

met weeën wegpuffen, wanneer de vk bellen

enzo. Om 4.07 de eerste wee, regelmatig, maar niet

heel pijnlijk dus om 5.00 na twijfelen toch maar de

vk gebeld. Ze is langs gekomen en gebleven. Om

7.07 had ik volledige ontsluiting, heeft ze de vliezen

gebroken en twee weeën later is onze zoon

geboren, om 7.11 uur. Een bevalling van zo'n 3

uurtjes dus!

Ik geloof dat het dus zeer terecht is dat je je zorgen

maakt en ik hoop voor je da je man niet al te ver

hoeft te rijden als 'ie uit z'n werk thuis moet

komen... Mijn man moest met een beetje pech 2 uur

rijden en omdat ik de weeën niet zo pijnlijk vond en

ik echt twijfelde of het door ging zetten, zou ik 'm

waarschijnlijk nog te laat gebeld hebben ook dus hij

was mooi te laat geweest als het later op de dag

was begonnen

heddos
afbeelding van heddos
2 okt 2009 - 22:36

Jups,
Bij mij waarschuwde de vk er ook voor en het kwam uit!!
Het schijnt dat het toch wel vaak het geval is dat een tweede sneller gaat. Dan is de weg al een keer gebaand zeg maarWink
Maar dat is natuurlijk alleen zo als ook je tweede zonder complicaties gaat. En er zullen ongetwijfeld ook wle mama's hier zijn waarbij de tweede bevalling langzamer ging, maar volgens mij zijn dat wel iets meer uitzonderingen.
Maar nogmaals: dan moet het wel zonder complicaties gaan.

Groetjes Hilde

mamatries
afbeelding van mamatries
30 sep 2009 - 00:24

Alies... spannend hoor ben erg benieuwd naar je tweede ervaring!!!


Ben wel blij dat ik niet de enige ben die ervan uitgaat dat de vk ook wel een te laat kan komen... idd het kraampakket vervoerbaar houden is wel een goede tip ja bij de eerste had ik het mooi in een mand opgeborgen, nou maar in de doos laten zitten! Voor de zekerheid ook maar een badcape en een handdoek in de beiden wc's leggen, de eerste voor de beeb en de handdoek voor mij... lijkt een beetje overdreven maar ja je weet immers nooit!


@ Hilde, Het is trouwens wel erg fijn dat er nog iemand is die zo snel bevallen is! Maar bij jullie gaat het dus ook inderdaad wel op dat de tweede NOG sneller gaat!!!

veel liefs van mamatries

Dani2009
afbeelding van Dani2009
29 sep 2009 - 20:40

Hoi allemaal,

Ik ben van Dani bevallen in 3 uur en 40 minuten....

Woensdagmiddag ben ik nog bij de gynacoloog geweest en die heeft mij gestript...was middels 40 weken 5 dagen.... en hij zei dat hij het hoofdje al kon voelen......Om 2 uur 's nachts begonnen de krampjes in de buik ...eigenlijk nog een uurtje aangekeken ....tja die krampjes zijn volgens mij toch weeen zij ik tegen me man.... nog heel even gewacht en toch maar tegen half 4 het ziekenhuis gebeld.... omdat ik toch daar moest bevallen ivm hoge bloeddruk...tja komt u maar deze kant op werd ons verteld...dus tas opgepakt...tja stond al tijdje klaar en naar het ziekenhuis in Arnhem vertrokken....

Dus goed en wel zaten we om kwart over 4 in het ziekenhuis bleek ik al 4 cm ontsluiting te hebben....om half 8 hebben ze de vliezen gebroken en ben ik aan het infuus gelegd met wee-opwekkers....op het eind vond ik het qua pijn erg heftig en met 10 minuten persen was Dani ter wereld....om 11.10 - donderdag 18 / 06 / 09 -

Alleen uitgescheurd ....dus de gynacoloog die de dag ervoor verantwoordelijk voor was dat het op gang kwam mocht het karwei afmaken....(was ook wel toevallig dat hij dienst had op dat moment )

Maaike

melika
afbeelding van Anoniem
29 sep 2009 - 19:40

[QUOTE=bonalisa]Hoihoi,

Ik ben van de eerste bevallen in 2,5 uur.
Ik ben nu een dag overtijd van de tweede en erg
benieuwd of het net zo snel of sneller zal gaan. Ik
hoop je zsm mijn ervaring te vertellen

Groetjes,
Alies[/QUOTE]


ooh wat spannend! Veel succes alvast met de bevalling, kom idd je ervaring vertellen ik ben ook erg benieuwd. Altijd leuk die bevallingsverhalen LOL

bonalisa
afbeelding van bonalisa
29 sep 2009 - 19:23

Hoihoi,

Ik ben van de eerste bevallen in 2,5 uur.

Ik ben nu een dag overtijd van de tweede en erg

benieuwd of het net zo snel of sneller zal gaan. Ik

hoop je zsm mijn ervaring te vertellen

Groetjes,

Alies

melika
afbeelding van Anoniem
29 sep 2009 - 19:12

hey mijn eerste was er ook in een aantal uurtjes, 3 en half geloof ik. Niet zo snel als die van jullie maar toch nog redelijk snel voor de eerste bevalling.


Bij mij zei de verloskundige ook doodleuk ooh ik kom over 5 uurtjes wel weer langs.Toen had ik al zoiets van 5 uur? dat ga ik echt niet halen hoor. Binnen een uur was ze weer terug omdat ik persweeen kreeg. Ik heb nu ook zoiets van als de verloskundige het druk heeft zou het best kunnen dat ze net op tijd of net te laat komt. Ik heb me man al onderwezen wat hij moet doen mocht hij moeten helpen bij de bevalling LOL, je weet maar nooit.


Ben wel blij met die eerste bevallings ervaring, k kijk nu totaal niet op tegen de bevalling. Natuurlijk wel een beetje zenuwachtig voor die hele happening maar totaal niet angstig ofzo.


Je zou maar een dramatische eerste bevalling hebben, dan kn ik me goed voorstellen dat je als de dood bent voor de 2de

heddos
afbeelding van heddos
29 sep 2009 - 19:06

Hai,

Hier ook snelle bevallingen...
Mijn oudste was er in 2 uur en mijn tweede in een uur.
Ik was er idd ook op voorbereid dat de vk wel eens niet op tijd kon komen...
Dus ik had standaard al de spulletjes die nodig zijn voor de bevalling naast mijn bed staan.... helemaal handig ingepakt zodat manlief van boven naar beneden kon pakken mocht het nodig zijn...
OOk heb ik even goed met mijn man doorgesproken wat hij moest doen als de vk er niet zou zijn.... dit hebben we ook even met de vk doorgesproken en dat geeft wel een rustig gevoel.
Volgens de vk zijn er bij zulke snelle bevallingen vrijwel nooit complicaties en dus kan papa dat ook prima.

Mijn vk was trouwens ook bij de 2e op tijd. Ze had me op het hart gedrukt om bij het eerste krampje te bellen....
Nou ben ik natuurlijk te eigenwijs om dat te doen,Wink maar we hadden wel snel genoeg gebeld zodat de vk onze zoon nog net op kon vangen.

Groetjes Hilde