Nerveus voor de Bevalling

20 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Marliza
afbeelding van Marliza
6 sep 2007 - 11:57
Nerveus voor de Bevalling

Hoi Allemaal,


Ik ben 28 weken zwanger ben op 21 november uitgerekend, het is me eerste kindje. Ik ben elke dag nerveus voor de bevalling de hormonen en zenuwen gieren door me lijf. Hadden jullie daar ook last van? Ik heb elke keer wel 100 vragen doet het pijn gaat doen of het wel gaat lukken. De meeste vrouwen vergeten gewoon hoe de bevalling is geweest.gr marliza

missnicd
afbeelding van Anoniem
3 okt 2007 - 11:46

Hoi hoi,

Die zenuwen horen er helemaal bij!!En Inknippen is niet eng hoor!! Ik had geloof ik al op je andere topic gereageerd. Lees mn verhaal maar!

Geniet er maar van!! En niet de enge dingen lezen. Lees liever de leuke en fijne verhalen!!

sUCCES ALLEMAAL MET DE LAATSTE LOODJES EN DE BEVALLING. vOOOR JE HET WEET JE BEEBJE IN DE ARMEN!

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
30 sep 2007 - 18:45

Ik zie zo vreselijk op tegen inknippen joh, dat lijkt me echt een drama!!

boortjuhhh
afbeelding van Anoniem
16 sep 2007 - 15:47

Hoi marliza,


Ik ben nu 36,3 weken zwanger en zit dus in me laatste maand. Heb me hele zwangerschap nog niet echt over mn bevalling nagedacht tot nu. Ik zie er niet tegen op, maar kijk er eigenlijk naar uit. Het is zoiets moois wat je lichaam produceert, en denk dan maar aan het einderesultaat. Het is voor mij me eerste kindje, en heb flink last van voorweeen, ik wou dat ik daar de hand in had en het kon laten doorzetten, Het afwachten nu is veel erger dan die bevalling.
Geniet er lekker van nog want het wordt zwaar genoeg straks de laatste loodjes.


Succes groetjes!!

brig
afbeelding van brig
16 sep 2007 - 15:39

hoi marliza,

Ben voor de tweede keer zwanger, de eerste bevalling was niet leuk erg zwaar maar binnen een week had ik het al over een tweede want het is het waard. De bevalling ben ik niet vergeten, ik snap vrouwen niet die zeggen dat ze op sl*g alles vergaten want dat is niet zo. Ja, het doet pijn, maar als je een goede verloskundige hebt of verpleging in het ziekenhuis dan helpen ze je daarmee. En je kunt altijd een pijnstiller zoals een ruggenprik vragen, althans als je in het ziekenhuis bevalt. geniet van je zwangerschap, de bevalling komt over het algemeen onverwacht en is voor iedereen anders. het resultaat maakt het allemaal waard.

Succes,

brigittepimetje
afbeelding van pimetje
14 sep 2007 - 22:30

Hey Marliza,

Ik heb echt 2 drama bevallingen gehad, waar je niets over wilt horen !! Heb dan ook alles gemist wat je ih begin zou moeten hebben als moeder maar,

ik ben nu voor 3de keer zwanger en durf het ook nog een keer aan. Alhoewel ik met enorm veel angst uitkijk naar de bevalling... Hopelijk mag ik nu bewust mee maken dat het kindje geboren gaat worden ! Een lief klein kindje maakt veel goed, en het wordt allemaal leuker...

Maar uiteindelijk komt het allemaal op zijn pootjes terecht !! Alleen duurt het misschien iets langer haha.

Je kunt zo veel voorbereiden of zo weinig als je wilt, maar het gaat zoals het gaat, daar heb je niets over te zeggen.

Suc-6 en ik snap je angsten, heb er ook last van en moet nog veel langer dan jij haha.

wilma71
afbeelding van wilma71
12 sep 2007 - 15:52

@Kimtirza: heb ik ook gehad, dat opzien tegen knip of inscheuren. Maar wat ze erover zeggen is allemaal waar wat mij betreft. Je voelt er dus echt niks van. Ben zes weken geleden bevallen van de tweede en ik dacht echt direct na de bevalling: 'dat hebben we mooi gefixed, hoef helemaa niet gehecht te worden'. Bleek ik een subtotaal ruptuur te hebben. Echt gewoon niks van gemerkt. De angst voor spuiten is bij mij ook errug groot, maar wat moet dat moet toch en het heeft geen zin om je er vantevoren druk over te maken, want misschien hoef jij helemaal geen spuit, en dan heb je je er voor niks druk over gemaakt. Bij m'n eerste bevalling ging alles zo snel en was er een infuus nodig ivm stuitligging, en normaal ben ik dus als de dood voor spuiten. Nou geloof me, op dat moment interesseert het je geen r**t. Je bent helemaal met jezelf en je kind bezig en verder nergens mee. Tenminste, zo heb ik dat ervaren.


Succes!


Wilma

babyluck
afbeelding van babyluck
11 sep 2007 - 14:24

Hoi Marliza,


probeer nu al OVERAL rekening mee te houden...dan valt niets tegen achteraf.


Ik zal je mijn bevalling verhaal besparen maar doordat ik overal rekening mee hield (thuisbevalling, keizersnede, autobevalling enzovoorts) kon ik makkelijker er mee omgaan dat ik uiteindelijk de keizersnede kreeg.


Oja om een heel mooi moment niet te hoeven missen met een keizersnede vraag (zet het desnoods in een soort bevallingsplan) of ze je kindje NIET aankleden maar in doeken leggen zodat je later op de afdeling je kindje BLOOT tegen je aan hebt. Ik heb dit HELAAS moeten missen en dat gevoel heb ik nog steeds een misgevoel.


sterkte meid met het mooiste moment uit je leven liefs
liefs Ineke en Lisa x
kimtirza
afbeelding van Anoniem
11 sep 2007 - 11:12

Tens is toch met die kleine stroomstootjes?


ik ben zelf ook wel bang voor de bevalling, nou eigenlijk meer voor de pijn. Ik ben wel nuchter in wat betreft lekker over je heen laten komen, maar ben bang voor een knip of scheur of dat er onverwachts een keizersnede uitgevoerd moet worden.


Ook ben ik verschrikkelijk bang voor naalden, bijv voor het infuus..... of een andere spuit..... in het ziekenhuis hebben ze toch ook verdovende zalfjes ofzoiets voor je huid?

ginger82
afbeelding van ginger82
10 sep 2007 - 15:45

Hoi Marliza.


Ik heb nooit tegen de bevalling opgezien. Eerlijk gezegd keek ik er wel een beetje naar uit. Ik d8 altijd het komt er toch wel uit hoe dan ook. De bevalling was best heftig en ja het deed ook pijn. Maar het moment dat je je baby in je armen hebt dan ben je opsl*g alles vergeten. Ondanks dat mijn bevalling niet volgens het boekje verliep zou ik toch zo weer voor een tweede gaan. Het is echt het mooiste moment van mijn leven en het was het zeker allemaal waard.


Tip: Ik hield me altijd voor...Oh als die (een bekende) het kan dan kan ik het ook ;)

Groetjes Chantal
Trotse mama van Luca

Marliza
afbeelding van Marliza
9 sep 2007 - 22:43

Hoi allemaal,


Hartstikke bedankt voor jullie berichten vindt dit toch wel erg fjin om te horen.. En ik denk ook wel dat het goed komt je bent nu beetje bang maar zodra het gebeurt hou je je ook niet echt met je angst bezig denk ik.


Ik vindt erg fijn om die berichten te lezen en voel me ook wat meer gerust, je maakt je dnek ik als vrouw zijnde altijd wel druk om iets en uiteindelijk valt het mee.


Nogmaals bedankt..


Gr marliza

Emma1
afbeelding van Anoniem
9 sep 2007 - 14:53

Hoi Marliza,


Herken me helemaal in jouw verhaal hoor. Inmiddels ben ik nu 39 weken zwanger en is de angst gelukkig wel stukken minder. Dat schijnt wel vaker zo te gaan heb ik me laten vertellen. Dus wie weet gebeurt dat bij jou ook nog wel. Daarnaast werkte het voor mij heel goed om mega veel te lezen over zwangerschap, geboorte en baby. Ik heb echt alle boeken in de bieb, alle internetsites en alle baby-tijdschriften verslonden, en nog steeds trouwens. Daarnaast doe ik bij mijn verloskundigenpraktijk acupunctuur die de ontsluitingsfase met een paar uur zou moeten terugbrengen, doordat je meer ontspannen wordt en de baarmoedermond beter verweekt ofzo. Dit doe je zo'n 4 x (1x per week) voor de uitgerekende datum. Daarnaast heb ik een geboorteTens gehuurd, zodat ik zelf toch enige controle heb over pijnbestrijding. Omdat ik heel graag thuis wil bevallen heb ik er toch vanaf gezien om in het ziekenhuis met een pijnstiller te bevallen, temeer omdat ze s'nachts niet garanderen dat er iemand is om je dat toe te dienen. Ook zo voordeoorlogs, maar goed... Nou, hopelijk heb je hier wat aan Mariza.


Groetjes, Emma1

gertie
afbeelding van gertie
7 sep 2007 - 16:21

Hallo,


een bevalling is altijd een bijzonder moment..Heel spannend omdat je niet weet wanneer, hoe en wat..Maak je niet te druk..jezelf bang maken levert alleen meer stress op..Je zult er toch doorheen moeten..en wij als vrouwen kunnen dat aan..Op de een of andere manier komt er een oerkracht in je naar boven die zorgt dat jij die bevalling doorkomt..Op dat moment kun je niet meer terug..dan komt je kindje eraan!!Laat het over je heen komen..het gaat vanzelf..


groetjes gertiemama-van-2
afbeelding van Anoniem
7 sep 2007 - 15:54

Mijn bevalling ging de tweede keer wel erg snel bij de eerste ben ik ongeveer 10 uur bezig geweest, dit ging naar mijn idee al erg snel want ik had hellp syndroom, en bij de tweede had ik nergens last van dus het mocht een thuisbevalling worden.


Onze zoon jeroen is met 39 weken geboren zonder hulp van verloskundige, ik had hem opeens vast zonder weeen of pijn, zelfs daarna had ik nergens last van.de verloskundige kwam 5 minuten later binnen en ik zat al helemaal gelukkig met hem in mijn armen, want hij huilde meteen.


Mijn man was wel geschrokken, en ik was de rustigheid zelfe du zo kan het ook.

Gast
afbeelding van Anoniem
7 sep 2007 - 13:05

Hoi Linnas

Om even te reageren op het laatste: Mijn hele zwangerschap heb ik nauwelijks stilgestaan bij de bevalling, en was er ook niet echt bang voor. De laatste weken ben ik het hele boek gaan lezen over alles wat me stond te wachten, ik heb het helemaal uitgelezen. Ik werd pas echt nerveus toen ik uitgerekend was, maar vooral ook omdat ik niet precies wist wanneer het zou komen. En toen het eenmaal begonnen was had ik het in eerste instantie niet eens in de gaten!

en uiteindelijk liep ALLES anders dan ik in mijn hoofd had bedacht.

Dus je ziet, het maakt niks uit. Of je nu boeken leest, cursussen volgt, er veel over nadenkt of niet, iedereen bereid zich voor op zijn eigen manier. Het enige dat echt belangrijk is is :Go with the flow!

Succes meiden, het komt eruit hoe dan ook

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
7 sep 2007 - 10:44

Precies, als iedereen het kan, kan jij het ook!

Maar ja, je moet denk ik wel in je hoofd houden dat het wel pijn zal doen. Alleen hoe jouw lijf op die pijn reageert en hoe heftig het is, daar kan je niks over zeggen.

Ben af en toe ook wel nerveus, maar soms hoor ik mezelf ook weleens zèggen dat ik bang ben terwijl ik denk 'eigenlijk valt het best mee met die angst'. Kennen jullie dat? Alsof je jezelf bang aan het denken bent ofzo.

Wat zou er beter zijn: er helemaal niet aan denken en het gewoon maar laten gebeuren, of je er zo goed mogelijk op voorbereiden? (met het risico dat je overgeinformeerd bent)

kimtirza
afbeelding van Anoniem
7 sep 2007 - 10:39

ik vind juist nu opeens de bevallingsdocumentaires heel mooi, heel emotioneel! en wat misschien ook helpt is gewoon heel veel tijdschriften lezen! voorbereiden kan je je nooit helemaal, iedere bevalling is nu eenmaal anders,


maar ik heb al eens eerder aangehaald, wat bij mij werkt (gerust stelt) is als ik om me heen kijk dat ik al die moeders en kindertjes zie en dan denk ik die vrouwen konden het ook! dus wij ook !


geniet er van!

tuut
afbeelding van tuut
6 sep 2007 - 22:34

hoi.


ik keek graag naar bevallingsverhalen op t.v, maar nu kijk ik liever even de andere kant op. misschien wel omdat ik nog wel erg misselijk ben...


groetjes tuut !

Marliza
afbeelding van Marliza
6 sep 2007 - 15:34

Hoi annemiek


Bedankt voor je reactie. Het lucht toch wel een beetje op om het van een ander te horen. Ik zal proberen me er niet druk over te maken en genieten van de baby doe ik zeker het is een heerlijk gevoel. Ben ook wel blij als het er is, maar moet nog even geduld hebben.


Maar in ieder geval bedankt voor je reactie.


groeten Marliza

Gast
afbeelding van Anoniem
6 sep 2007 - 12:16

Hoi Marliza

Ja natuurlijk dat is heel herkenbaar! Maar probeer er niet te bang voor te zijn. Hoe goed je je ook voorbereid je weet nooit precies hoe het zal verlopen. Het allerbelangrijkste is dat je probeert er vertrouwen in te hebben dat de natuur en je lichaam het werk doen (het is een oerdrift en zelfs in de rimboe worden gezonde baby's geboren soms zelfs zonder hulp!) en als er iets tegenzit is er een zeer goede medische ondersteuning voor je in het ziekenhuis. Het komt allemaal goed!!!

Probeer jezelf dus niet teveel bang te (laten) maken (en luister ook niet teveel naar de drama verhalen van anderen). Ik ben echt nog niet vergeten hoe mijn bevalling is geweest (mijn dochtertje is nu 1 jaar) maar het schuift naar de achtergrond het is gewoon iets waar je doorheen moet om je mooie lieve kindje in je armen te houden en dat kun je gewoon!!!!

Wat mij goed heeft geholpen ter voorbereiding zijn de boeken veilig zwanger en veilig bevallen geschreven door verloskundige Beatrijs Smulders in elke boekhandel te bestellen en misschien zelfs in de bieb).

Hopelijk kun je verder wel een beetje genieten van het wondertje dat in je buik zit!!!

Succes en maak je niet te druk bij mij is het ook allemaal goed gekomen!

Annemieke